doris4227 03.07.15, 08:02 Witam!Jeżeli ktoś wrócił obecnie z Egiptu/cały i zdrowy -mam nadzieję/to chciałabym zasięgnąć info jak tam jest obecnie/oprócz wypisywań goraco ,fajnie itd.../Chodzi mi o bezpieczeństwo,fakultatywy .Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dstasiu Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 08:09 ja miałem leciec 06 sierpien, miałem bo na pewno nie bede ryzykowal zdrowiem i zyciem, jesli nawet jest duzo policji i wojska to co to za wakacje ze swiadomoscia ze moze cos pierdutnac. Dzis zarządam zmiany kierunku , jesli nie to zrezygnuje i bede sie domagal kasy Odpowiedz Link Zgłoś
ars791 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 04.07.15, 09:40 Zrezygnować można ... ale kasy nie odzyskasz .. ja lecę 10 lipca ... chciałem zrezygnować to kasy nie oddadzą ... przenieść na inny kraj można ale chcą 2300 za os ... razem prawie 5000 ... powaliło ich Odpowiedz Link Zgłoś
eznawca Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 11.07.15, 08:24 Jak nie zwrócą, to sprzedaj, ją chętnie odkupie za pół ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 08:25 My wróciliśmy tydzien temu. W Egipcie_ Hurgadzie wszystko tak samo jak rok, dwa temu. Fakultety sa. Nawet Kair. Policja na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi-2310 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 09:19 hej a jak wygląda sytuacja w Sharm bo mamy wylot 9 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 10:12 wróciliśmy w sobotę z Marsa (5 chyba rok rzędu raz) poza niuansami organizacyjnymi(kontrola bagażu to fikcja, aż się boję co można próbować przewieźć w walizce) spokój kompletny, wojsko jak w poprzednich latach-widoczne jak przychodzi do hotelu po zupę i ryż i zanosi z powrotem gdzieś na pustynię) wycieczki się odbywały , ale jak w poprzednich latach gęsto punkty kontrolne i kopie paszportu zbiera organizator) zadnego odchylenia od normy nie zauwazyłam. Celem było snurkowanie, więc potencjalnym niebezpiecznym punktem wg mnie było tylko lotnisko. Niewielu widziałam miejscowych poza obsługą (bardzo mały ruch na przelotowej drodze) Odpowiedz Link Zgłoś
hidi Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:08 Ja wróciłam dziś zHurgady Jungle Aqua. Jest spokój. Widac punkty kontrolne, wojsko, bramki przy wejściu do hotelu, jednak nie ma nadmiernej kontroli, gdybym chciala wnieść cokolwiek zagrażającego w torbie to chybabym wniosla. Turysci wchodza obok bramki😄 poza terenem to bylam na bazarze cleopatry i w centum Hurgady do ktorego jechaliśmy taksówką. Z wycieczek to mąż zaliczył nurkowanie i quady a z dzieckiem byliśmy w delfinarium. Wszystko jest dobrze zorganizowane. Jednak po incydencie w Tunezji i na Synaju chybabym teraz nie poleciała. To poczucie bezpieczeństwa jest trochę złudne. Odpowiedz Link Zgłoś
klosshainz Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:20 wróciłem we wtorek 30,czerwca z Sharmu. W mieście spokojnie. Egipcjanie obawiają się, że turyści się przestraszą i zmienią kierunek. Hotel /Moderna Royal Albatros/ "zapchany" gośćmi - dużo więcej niż w roku ubiegłym. Myślę, że to był mój ostatni wyjazd do Egiptu. Choć wszystko było do tej pory w najlepszym porządku, mam postanowienie, że to był ostatni raz, albo przynajmniej robię przerwę... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfik2610 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:20 5.15 jutro rano już siedze w samolocie z wawy do marsa pozdrawiam wszystkich jutro napisze na forum jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:37 Szczęsliwego lotu,spokoju,fajnego wypoczynku!No i nie zapominaj o Rodakach którzy śledzą kolejny wpis na forum odnośnie sytuacji w Egipcie.Forum wre!Pozdrawiam i daj jakiegoś konkretnego posta . Odpowiedz Link Zgłoś
wolfik2610 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:41 ok napewno napisze nawet nie kłade sie spac o 1 w nocy lece pobiegac pozniej prysznic i lotnisko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 03.07.15, 22:46 A jutro Marsa el Alam-Welcome.Bajecznego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 05.07.15, 13:04 Dziś w nocy wróciłam z Marsa, hotel LTI Akassia Beach, biuro Neckermann, wszystko w porządku, w hotelu spokój, nie powiedziałbym, że są jakiekolwiek problemy. Ale cieszę sie, że już jestem w domu. Mam nadzieje, ze wszyscy, którzy tam są, wrócą szczęśliwie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 09.07.15, 11:14 Witam!może wrócił ktoś z SSH ?Jaka sytuacja tam panuje? Odpowiedz Link Zgłoś
djkynek Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 09.07.15, 12:41 wrocilismy 8. lipca przed 3,00 do Poznania, w Sharm wszystko spokojnie - pare posterunków policji wojska na drogach, barierki slalomujące Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 09.07.15, 13:25 A fakultatywy normalnie,w hotelach ok? Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 15.07.15, 16:41 Hejka! Wrócił ktoś z Egiptu.../cały ,zdrowy ?/ Odpowiedz Link Zgłoś
124gocha124 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 16.07.15, 13:53 Właśnie wróciłam z Hurghady. Cisza, spokój nic się nie dzieje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 16.07.15, 20:36 Właśnie wróciłam z Hurghady. Cisza, spokój, widać, że jest mniej turystów niż w latach ubiegłych. Fakultety odbywają się normalnie. My baliśmy się trochę i dlatego wybraliśmy tylko oglądanie rafy na łodzi i snurkowanie. Rozmawiałam z jednym Egipcjaninem i mówił, że mało mają w tym roku turystów a z tego głównie żyją. Mówią, że robią wszystko, żeby było bezpiecznie. Porównał, że w zeszłym roku w maju i czerwcu na prowizjach wycieczek fakultatywnych zarobił 2000 dolarów a w tym roku jak 500 wyciągnie to będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 16.07.15, 22:29 Dziękuję za info z Hurghady.A może ktoś byl w ostatnim czasie w SSh? Odpowiedz Link Zgłoś
truskawcia86 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 17.07.15, 01:28 Wróciłam i byłam średno zadowolona. Ludzi zdecydowanie mniej każdy gdzieś słyszał o sytuacji tam panującej i ludzie lecieli w strachu. Oczywiście była garstka ludzi totalnie nastowiona, że co ma byc to będzie. Ja jednak miałam dziecko i czułam się nie do końca bezpiecznie. Niby w hotelu ok. byli ochroniarze, którzy częściej kręcili się po restauracji hotelowej i tylko wyrywkowo sprawdzali co kto wnosi do hotelu. Rozmawiając z jednym z animatorów powiedział, że gdyby jemu ktoś zaproponował wakacje w miejscu, w którym tak naprawdę może wydarzyć się wszystko to byłby głupcem żeby się zgodzić i narażać swoje rodziny. Twierdził, że pracując w sektorze turystycznym musi dać z siebie wszystko by ludzie chętnie tam wracali bo przecież z tego się utrzymuje i nieważne jaka będzie sytuacja i tak muszą zachęcać ludzi do przyjazdu, mimo iż sami nieraz się boją. JA gdybym miała wybór dziś kupić wycieczkę do Egiptu to raczej zrezygnowałabm, chociaż bardzo kocham ten kraj i zawsze chętnie tam wracam. jednak sytuacja tam panująca stawiała mnie w sytuacji ciągłego oczekiwania co za chwilę może się wydarzyć. Na kolejny wylot do tego kraju poczekam aż sytuacja się unormuje. Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 17.07.15, 21:12 A, przepraszam, w jakim regionie była, w którym hotelu animatorzy namawiają gości do rezygnacji z ich usług? Ciekawość w tym względzie jest u mnie stopnia najwyższego. Skoro hoteli nie można reklamować, to może można dereklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
alexjulia78 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 17.07.15, 10:04 Wczoraj wróciliśmy. Cisza spokój. Mieliśmy wycieczki morskie i quady do wioski beduinow i tam też cisza spokój. 2 razy byliśmy taksowka w centrum Hurgady sami i poza natarczywymi handlarzami nic sie nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Miejscie oczy otwarte, u nas nikt o tym nie mówi 17.07.15, 11:42 www.dailymail.co.uk/news/article-3164798/British-tourists-warned-high-terror-threat-parts-Egypt-following-ship-attack-security-stepped-popular-resorts.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasjopeja73 Re: Miejscie oczy otwarte, u nas nikt o tym nie m 17.07.15, 12:52 wszystko fajnie tylko nie napisałaś że to chodzi o morze śródziemne a większość kurortów znajduję się nad morzem czerwonym więc po co straszyć cały czas właśnie tam są jakieś problemy blisko strefy gazy i pewnie szybko się to nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
safcia.1 Re: Miejscie oczy otwarte, u nas nikt o tym nie m 17.07.15, 13:04 Egipt leży nie tylko nad morzem czerwonym a forum dotyczy całego Egiptu a nie wyłącznie kurortów. Być może komuś ta wiedza się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: Miejscie oczy otwarte, u nas nikt o tym nie m 17.07.15, 21:15 Safcia jakby przeszkolona przez Islamic State of Iraq and Sham. Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 17.07.15, 15:53 Ok przeczytałam...... Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 18.07.15, 16:07 Oprócz tego że oczy mam otwarte może ktoś rzuci jakimś ciekawym info z SSH? /nie koniecznie linkiem/... Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 18.07.15, 19:06 Jestem w Sharm już drugi tydzień. Cisza i spokój! Byłam na Tiran i Ras Mohammed. Nie widzę żadnej różnicy! Nie dajcie się zwariowac! Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 18.07.15, 20:28 Mnie tylo to wybija z rytmu że cały czas jakieś suprise.A to likwidacja przez Tui-panika,opinie panika,rezygnacje-panika,w końcu całkowita zmaiana dnia wylotu przez Wezyra z 25 na 28...kombinacje z urlopem i bądż zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alkapone5791 Re: Kto wrócił z Egiptu?Chcę zapytać.... 18.07.15, 22:28 Jestem w HUR i nie ma żadnej różnicy od poprzednich lat. TUI i filozofii wprowadzają zamieszanie. IS jak trzepli w Bułgarii to nikt nie robił szumu a w Egipcie przez cały rok, w dodatku nowy minister, śmiech na sali. Jak w WTC uderzyły samoloty to nikt nie wstrzymał lotów, ale wiem dlaczego, nie było tam tych, co mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś