IP: *.poch.com.pl 28.10.04, 06:42
Wybieramy się po raz pierwszy z żoną i córka do Hurgahady w terminie 18-
25.11.04 z biurem podróży ORBIS TRAVEL do hotelu SULTAN BEACH według
zapewnień biura moja oferta została wykupiona na konkretny pokuj tz. „z
widokiem na morze”, co jest udokumentowane w skierowaniu i za co niby
zapłaciłem. Po zagłębieniu się w lekturę forum odnoszę wrażenie, że zostaję
okrutnie wkręcony. Dodam jeszcze o promocji w postaci wycieczki do LUKSORU.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolka Re: WKRĘT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:31
      Pojedziesz - zobaczysz, a teraz się tym nie przejmuj :) mam nadzieję, że to
      miejsce Cie zachwyci jak nas wszystkich:)
    • Gość: Grażka Re: WKRĘT IP: *.mech.pg.gda.pl 28.10.04, 10:04
      Ja zawsze wykupuję już w Polsce pokój z widokiem na morze (jeżeli takie są), co
      prawda nie z Orbisu ,ale z TUI lub NEC i nigdy nie dostałam innego. Oczywiście
      w dokumentach podróży typ pokoju jest wyraźnie określony. "Porządne" biura
      podróży mają w hotelach zabukowane konkretne typy pokoi (np. suita, z widokiem
      na morze, ogród, superior, itd.) i musisz dostać pokój taki jaki masz na
      voucherze hotelowym. Zauważ, że w katalogach innych biur nie ma możliwości
      wyboru konkretnego pokoju przed wyjazdem. Możesz wybrać pokój dwu, trzy lub np.
      czteroosobowy i to wszystko. Dlatego ludzie na miejscu dołacają za widok na
      morze, czy pokój w lepszym budynku, itp. W TUI, NEC, SCAN Holiday czy w Orbisie
      możesz wybrać konkrenty pokój już w biurze w Polsce. Np. w jednym z hoteli(z
      TUI) mogłam już w Polsce wybrać pokój w bungalowie, w budynku głównym pokój
      standard, superior, suite lub apartament prezydencki z własnym basenem, bo TUI
      oferowało wszystkie typy pokoi jakie są dostępne w tym hotelu. Oczywiście
      rózniły się między sobą nie tylko standardem ale i ceną.
      Orbis to dobre biuro, więc nie masz co się obwiać. Pozdrawiam
      • Gość: g_sid Re: WKRĘT IP: *.poch.com.pl 28.10.04, 12:53
        Dzięki wielkie za tak wyczerpująca odpowiedz na moim voucherze hotelowym
        widniej skrót DBL+EB. Przynajmie wiem,czego mogę spodziewać się na miejscu w
        przeciwnym razie zawsze mogę upomnieć o to za co zapłaciłem. Podczas
        przeglądania lektury forum nie natrafiłem na negatywne opinie odnośnie
        wybranego przeze mnie biura twoja opinia utwierdziłam mnie w tym przekonaniu.
        pozdrawiam SG
        • anuulka Re: WKRĘT 28.10.04, 13:10
          a EB? co znaczy? ja bylam w SB z Triada ale nie mialam w voucherze zadnych
          adnotacji odnosnie pokoju wiec tak jak sie spodziewalam dostalam od ulicy. Ale
          trafilam na fajny pokoik od ulicy wiec nie narzekalam. Btw z recepcja naprawde
          duzo mozna zalatwic ale nie krzykiem i zloscia. :)
        • Gość: Grażka Re: WKRĘT IP: *.mech.pg.gda.pl 29.10.04, 09:09
          Nie ma za co.
          Nie wiem co znaczy skrót EB, sprawdź w katalogu Orbisu. Ja np. na voucherze
          miałam napisane SBP (co znaczy suita), BD/WC/TE/WO/AC/MB (łazienka z wanną, WC,
          taras, pokój dzienny (oprócz sypialni), klimatyzacja, widok na morze. I taki
          pokój musieli mi przydzielić w hotelu, bo za taki zapłaciłam. Pozdrawiam
    • kocia_mama Re: WKRĘT 28.10.04, 12:59
      Stwiedzam niestety, ze czytanie postow na forum Egipt doluje, stresuje
      niepotrzebnie czesto, tylu tu doradcow i madralow, ktorzy jeszcze nie byli, nie
      widzeili, ale juzzzzzzzzzzz doradzaja i stresuja niepotrzebnie.
      NIE MARTW SIE NA ZAPAS!
    • Gość: miejscowy Re: WKRĘT IP: 62.139.254.* 28.10.04, 17:46
      w hotelu sultan bicz,turystow z europy wschodniej w 90% kwateruja w pokojach od
      ulicy(poniewaz placa mniej za pokoje niz turysci z eropy zach.)jezeli chcesz
      zmienic pokoj zagadaj z recepcja na wlasna reke,pokoazujac ze masz pieniazki: 1
      tydz-10 dol, 2 tygodnie-15 dol.powinnas byc zadowolona.powodzenia
      p.s.
      smiac mi sie chce jak slysze marudzenie :dlaczego ja mam miec pokoj z widokiem
      na ulice( a dlaczego nie ty,przeciez wykupiles pokoj w hotelu,a hotel ma pokoje
      od ulicy i na basen.placisz masz lepszy pokoik) caly wyjazd chcecie spedzac w
      pokoju,czy chwalic sie znajomym po powrocie(a pokojem z widokiem na ulice
      raczej sie nie pochwalicie:)
    • firmanet.pl Re: WKRĘT 28.10.04, 19:17
      Gość portalu: g_sid napisał(a):

> Wybieramy się po raz pierwszy z żoną i córka do Hurgahady w terminie 18-
      > 25.11.04 z biurem podróży ORBIS TRAVEL do hotelu SULTAN BEACH

W tym hotelu nie byłem i z tym biurem również nie... Jednak Egipt to inna
      kultura i zawsze coś na miejscu może Was zaskoczyć. Widziałem jak kiedyś
      klienci dobrych biur Necekermann czy nasze polskie z wyższej półki mają
      problemy z załatwieniem hoteli niby zarezerwowanych. Podobno przleciało tylu
      bogatych turystów z Rosji i podkupili hotele już porezerwowane że była ogólna
      awantura nie tylko z nami ale wchodziliśmy do innych hoteli w tym czasie i
      pytaliśmy innych polaków.

Tak więc zawsze podchodzę z pewną rezerwą, ale bez paniki. Wiele dobrego
      dowiesz się jak uczciwie poczytasz to forum. Tu jest wielu porządnych i
      chetnych do pomocy stałych bywalców z Egiptu. Sam zgodnie z niedawną deklaracją
      tworzę wspólne miejsce do wymiany opinii o wspólnych tematach z Egiptu dostępne
      w Internecie na firmanet.pl po wybraniu z bazy firm linku EGIPT. Tam po
      powrocie z wypoczynku będziecie mogli sami wstawić zdjęcia i opisać hotel, a
      inni dopiszą swoje uwagi do tegoż hotelu. Ja na razie opisałem trzy, ale
      wkrótce napiszę o innych pozdro Wiktor. Zapraszam wszystkich. Wkrótce podam
      bezpośredni adres do serwisu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka