Dodaj do ulubionych

EGIPT Z TRIADĄ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:45
Wybieram się w styczniu do Egiptu na wycieczkę objazdową. Biorę pod uwagę
ofertę Triady (8 dni autokar). Czy ktoś korzystał z tej lub podobnej oferty
Triady? Może lepiej wybrać inne biuro (nie ukrywam, że zależy mi na cenie a
Triada ma bardzo korzystne pod tym względem oferty). Jaka jest pogoda w
styczniu w Egipcie? Ile pieniędzy potrzeba zabrać na ten czas (napiwki,
napoje, itp.)? Proszę o opinię i rady. Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • derduch Re: EGIPT Z TRIADĄ 23.11.04, 15:54
      Pamiętaj że ceny Triady tylko na pozór sa niskie, nie zawierają OBOWIĄZKOWYCH
      opłat lotniskowych, ubezpieczenia i wizy czyli w sumie ok. 400 złotych plus ok.
      100$ płatne na miejscu.
    • Gość: leo Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.crowley.pl 23.11.04, 21:25
      Byłem w sierpniu, jestem zadowolony. Na www.triada.pl masz wszystkie koszta. Na
      tzw. drobne wydatki około 200 $, choć zawsze można wydać więcej. Polecam jeśli
      to możliwe kartę ISIC. Znacząco obniża ceny wstępu.
      • justusz Re: EGIPT Z TRIADĄ 23.11.04, 21:37
        To napewno dobra oferta. zreszta Triada jako jedyne polskie biuro w objazdówce
        8 dni oferuje Miasto Slońca, Asut., Minie. To rejony gdzie zadne inne biura nie
        jezdza.
        Niedawnowróciłem z takiej objazdówki. Koszty dodatkowe to około 110 $ wraz z
        napiswkami. MNapiwki byly składkowe i płacoił przwewodnik wiec mielizsmy spokój
        i nie bylismy nagabywani . Ponadto opłata dodatkowa to wiza egipska 18 $.
        Innych opłat nie ma ale wskazane jeszcze okolo 100-150$ na własne zakupy,
        prezenty, przyjemnosci.
        Ale wyjazd super.
        Jesli jeszcze dodatkowo dostanioe sie Pani jako opiekunka Pani Małgosia
        Łukaszewska to recze ze wyjazd bedzie wart snienia przez długi okres po
        powrocie.
        • Gość: deo Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: 81.219.167.* 23.11.04, 23:06
          Popieram objazd z Triada jest zawsze dobry i niezbyt drogi .
          Niezapomniane wrażenia .
        • derduch Re: EGIPT Z TRIADĄ 24.11.04, 10:10
          justusz napisał:

>Ponadto opłata dodatkowa to wiza egipska 18 $.

Czyli ukradli Ci 3$, tak to ta Triada wspaniała! :-)))
          Teraz proste zadanie matematyczne: Pomnóż proszę 3 dolary razy ilość turystów
          Triady w Egipcie w ciągu roku. Uczciwością i pracą biura się bogacą :-)))
          • Gość: justusz Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.olug.pl / *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 18:10
            za wize płaci sie na lotnisku w Egipcie Urzednikowi egipskiemu. I traiada nie
            ma ztym nic wspólnego
            • derduch Re: EGIPT Z TRIADĄ 24.11.04, 18:32
              To jakim cudem skoro kosztuje 15 zapłaciłeś 18???
              • Gość: cs Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.k380.webspeed.dk 24.11.04, 23:23
                bo stanal w zlej kolejce
                Na "mojej" wycieczce ja i pare osob stanelismy w tej po 15 $, ale pozostale 500
                osob z Triady, Alfa Star i Exim stalo w tych po 18 $
                czegos jeszcze nie rozumiesz
              • justusz Re: EGIPT Z TRIADĄ 25.11.04, 05:25
                moze takim cudem jak to ze udalo mi sie kupić Karkade za 12 le kilogram/2$ dla
                znajacych kurs/ a znajoma z hotelu zapłaciła za to samo 15$.
                Taki kraj ten Egipt...
                • derduch Re: EGIPT Z TRIADĄ 25.11.04, 05:43
                  Tutaj przyznam Ci racje, że mozna wszystko kupić po różnej cenie, podobnie jak
                  różnie mozna wymienić Dolary na Funty, kupic "papirus" czy zapłacić za wycieczki
                  u rezydenta 50% drożej, ale temat wizy był tu 100 razy wałkowany, oficjalnie
                  wiza kosztuje 15$ i koniec,
                  • Gość: cs Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.k380.webspeed.dk 25.11.04, 15:02
                    taaa
                    znaczki pocztowe tez maja cene panstwowa 1.25 LE wydrukowana na nich
                    i kto sie tym przejmuje ?
        • Gość: Kaśka Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:34
          Serdeczne dzięki wszystkim za informację. Pozdrawiam
    • Gość: ewa Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: 213.17.227.* 24.11.04, 09:33
      Triada to dobry wybór, szczególnie "objazdówka". Byłam we wrześniu 7+7 i
      szczerze polecam! Jeżli jeszcze trafisz na rezydenta Roberta K. to wszystko OK.
      Jesli chodzi o napiwki to 1 LE/funt egipski/ to minimum, żeby sie nie wstydzić.
      Napiwki są konieczne na każdym kroku, trzeba jednak bardzo uważać na pieniądze,
      bo kantować potrafią nawet w bankach. Życzę udanego wypoczynku i szczerze
      zazdroszczę. Ewa
    • Gość: zdziwiona Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.04, 10:08
      Ludzie, nie mogę uwierzyć w to co czytam. Czy akurat trafiłam na samych
      bogaczy, którzy robia zakłady kto więcej wyda??????? Sam wyjazd może i z Triadą
      aby już się znaleźć na miejscu ale nigdy wycieczki fakultatywne!!!! fajny
      kawałek poczytaj na forum "wycieczki fakultatywne - the best". Z Sonią
      wydaliśmy (90$) połowę tego co proponowała Triada. jak przyjedziesz -
      podziekujesz:) nie kupuj napoi podczas posiłków w hotelu (4x droższe) niż w
      knajpie. Kieszkonkowe poza wycieczkami to 100$ dobrze mieć, nie wydasz -
      przywieziesz.
      • koalabis Re: EGIPT Z TRIADĄ 24.11.04, 21:42
        > nie kupuj napoi podczas posiłków w hotelu (4x droższe) niż w
        > knajpie.
        • Gość: zdziwiona Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.11.04, 08:33
          perełko, jesli lampka wytrawnego wina w knajpie kosztuje 10 funtów a hotelu 25-
          30 to jest róznica na pobycie 2-tygodniowym, prawda???. a zresztą każdy i tak
          zrobi co bedzie uważał, ale warto o takich ciekawostkach powiedzieć innym, po
          to jest to forum. Poza tym patrząc się na zasady zdrowego odzywiania to pić
          powinno się pół godziny przed lub po posiłku. Jeśli zaś chodzi o Twoje
          zaglądanie do mojego portfela - to trochę nie na miejscu - czyż nie
          zagalopowałeś się?
          • o92 Re: EGIPT Z TRIADĄ 25.11.04, 09:26
            Nie ma się co kłócic o kase. Dodam tylko że browar kosztowałmnie 17 funciaków.
            Ale jak tu jeść "na sucho" gdy tyle pysznosci wokoło :)))
            • Gość: brrrrr Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.11.04, 10:03
              pyszności, to znaczy co??? my jadaliśmy w knajpie (Mr.X. - pyszny Hot dog - do
              naszego podobny tylko z nazwy), jak dostawaliśmy mielone "kozie bobki" to gdy
              sie poprosiło o dwa - kucharz dzielił jednego na pół - i były dwa!!! to taki
              przykład z Hotelu Roma w Hurghadzie. Słodkości do zniesienia.
              • o92 Re: EGIPT Z TRIADĄ 26.11.04, 00:46
                hmmm. no jak kto lubi. jezeli chcieliscie wycieczke bez wyzywienia... A Roma to
                IMHO nie za ciekawy hotel. My mieszkalismy w LeMeriden, HB (sniadania +
                obiadokolacje). Róznica cenowa pomiędzy Romą a naszym była rzędu 300 zł - i jak
                się okazało na miejscu była tego warta.
                Placilismy za picie (2 osoby, raz browarki, raz woda, razem około 40 dolców
                wydalismy na picie). No i napiwki dla obsługi - w koncu chlopaki pracują ciężko
                podczas gdy my sie obijamy :)
                poz.
                • Gość: brrrrr Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.04, 08:06
                  nie doczytałeś do końca, a może ja źle przecinki stawiam - nie ważne:). Nie
                  brałam wycieczki bez wyżywienia - tylko pisałam, że zamiast kolacji w hotelu
                  woleliśmy iść do knajpy na jedzonko.
                  PS. jadłeś coś w Mr.X.? mniam, mniam, slinka mi leci na sama myśl.
                  jesli chodzi o hotel to nie miałam wyboru, czego bardzo żałuję, ale cóż.
          • koalabis Re: EGIPT Z TRIADĄ 25.11.04, 19:32
            > perełko, jesli lampka wytrawnego wina w knajpie kosztuje 10 funtów a hotelu
            25-
            > 30 to jest róznica na pobycie 2-tygodniowym, prawda???.
            Ale przecież nikt Cię nie zmusza do picia wina do kolacji!

> Poza tym patrząc się na zasady zdrowego odzywiania to pić
            > powinno się pół godziny przed lub po posiłku.
            Nie znam ludzi, którzy tego przestrzegają, chociaż słyszałem o tym, a Ty?

> Jeśli zaś chodzi o Twoje
            > zaglądanie do mojego portfela - to trochę nie na miejscu - czyż nie
            > zagalopowałeś się?
            Ja nie zaglądam do Twojego portfela, ale jest mi poprostu wstyd za naszych
            rodaków, którzy na kolację potajemnie wnosili napoje- a Egipcjanie i tak to
            widzieli i się tylko uśmiechali.
            • Gość: zdziwiona Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.04, 07:32
              widzę, że lubisz cytować:) O.K. nie czas i miejsce tłumaczyć się z każdego
              wypowiedzianego słowa, które i tak każdy zinterpretuje jak chce. zapewniam cię
              że za mnie wstydzić się nie musiałeś. a tak dla podsumowania to musisz sie
              chyba wyluzować - świata nie zmienisz marudzeniem, że POLACY to (...)- jesteśmy
              na formu "Egipt z Triadą" - więc napisz coś twórczego.
              PS. a widziałeś jak zachowują się Rosjanie:)))))
              • Gość: KOala Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.poczta-poznan.pl 26.11.04, 23:07
                > O.K. nie czas i miejsce tłumaczyć się z każdego
                > wypowiedzianego słowa, które i tak każdy zinterpretuje jak chce. zapewniam
                cię
                > że za mnie wstydzić się nie musiałeś. a tak dla podsumowania to musisz sie
                > chyba wyluzować - świata nie zmienisz marudzeniem, że POLACY to (...)-
                jesteśmy

Próbuję tylko uzmysłowić niektórym ludziom, że wnoszenie swoich napitków do
                kolacji (kilkakrotnie tańszych) jest niezbyt eleganckie.

> na formu "Egipt z Triadą" - więc napisz coś twórczego.

Nie korzystałem z usług Triady :(

> PS. a widziałeś jak zachowują się Rosjanie:)))))

Marne pocieszenie, że są gorsi od nas.

Mimo wszystko pozdrawiam

KOala
                • justusz Re: EGIPT Z TRIADĄ 27.11.04, 05:41
                  rosjanie ?
                  To "elita turystyczna", zasobna w kase, rozrzutna i duzo ich.... Niestety tak
                  obiektywnie patrząc to my jestesmy gorsi
                  • Gość: KOala Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.poczta-poznan.pl 29.11.04, 11:41
                    > rosjanie ?
                    > To "elita turystyczna", zasobna w kase, rozrzutna i duzo ich.... Niestety tak
                    > obiektywnie patrząc to my jestesmy gorsi

Być może jesteśmy mniej rozrzutni i bardziej obliczeni (na kolację przynosimy
                    własne napoje :) ) ale mimo wszystko myślę, że statystycznie Rosjanie zachowują
                    się gorzej niż Polacy. Chociaż tak naprawdę to 95% rodaków jest normalnych a
                    tylko te 5% wsytawia nam opinię!

Pozdrawiam

KOala
                • Gość: cs Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: 80.167.93.* 06.12.04, 23:05
                  ciekawe dlaczego uwazacie, ze wnoszenie napojow do posilkow jest "nieeleganckie"
                  trzeba robic to, co nam odpowiada, a nie to, co jest "eleganckie"
                  wiecej swobody i otwarcia na swiat
    • Gość: mickowal Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 10:38
      Witam,
      Jak bedziesz chciala kupic wycieczke z Triady to sprawdz cene na ich stronie a najlepiej udaj sie do ich biura. Jade na 7+7 w grudniu, chcialem kupic wycieczke w zwylkym biurze w hipermarkecie, jej cena (wycieczka z triady)wyniosla 4750 (2os). Po powrocie do domu sprawdzilem ceny na stronie, przedzwonilem do biura i nastepnego dnia kupilem ta sama wycieczke i ich biurze za 3516 za 2 os. Triada ma teraz obnizki, a koles w "zwyklym" biurze podal nam cene podstawowa bez zadnych upustow, co by nas kosztowalo ponad 1000 pln wiecej ... oczywisice do tej ceny dochodzi jeszcze ok. 110 $ za wstepy i wize, bo zaraz ktos napisze ze to nie jest cena calkowita, ale do tych 4750 takze trzeba bylo tyle samo doplacic
    • mariarella Re: EGIPT Z TRIADĄ 02.12.04, 17:56
      Właśnie wróciłam z 7+7 Triada - ale Synaj i Jordania.
      Nie była to moja pierwsza z nimi objazdówka - ale najgorsza, fatalna
      rezydentka, która nawet nie wiedziała nic - ale spokojnie - mozna byłoby
      zrozumieć gdyby sie przyznała, że jest w SSH od dwu tygodni....tyle, że tego
      nie zrobiła....
      No i z cenami było tak: w Polsce była informacja o 100$ na objazd plus 20 na
      napiwki w trakcie objazdu a więc razem 120$. Na miejscu okazało się, płacimy
      razem az 167.
      Każdy zapłacił bo i cóż robić - ale to juz nie jest różnica 3 czy 5 dolców.

Ogólna zasada jest taka - tanio wychodzi zawsze drozej.
      • przemoa Re: EGIPT Z TRIADĄ 06.12.04, 20:59
        mariarella napisała:

> Właśnie wróciłam z 7+7 Triada - ale Synaj i Jordania.
        > Nie była to moja pierwsza z nimi objazdówka - ale najgorsza, fatalna
        > rezydentka, która nawet nie wiedziała nic - ale spokojnie - mozna byłoby
        > zrozumieć gdyby sie przyznała, że jest w SSH od dwu tygodni....tyle, że tego
        > nie zrobiła....
        > No i z cenami było tak: w Polsce była informacja o 100$ na objazd plus 20 na
        > napiwki w trakcie objazdu a więc razem 120$. Na miejscu okazało się, płacimy
        > razem az 167.
        > Każdy zapłacił bo i cóż robić - ale to juz nie jest różnica 3 czy 5 dolców.
        >
        > Ogólna zasada jest taka - tanio wychodzi zawsze drozej.

Jakie to typowe dla TRIADY ! ! !
        • Gość: cs Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: 80.167.93.* 06.12.04, 23:02
          jest to typowe dla Triady ?
          szczerze mowiac, to pierwszy raz o tym slysze, co jet takiego typowego ?
          • przemoa Re: EGIPT Z TRIADĄ 07.12.04, 21:30

co przeczytaj dokładnie co pisze Mariella
      • Gość: cs Re: EGIPT Z TRIADĄ IP: 80.167.93.* 06.12.04, 23:01
        no to dziwie sie wam, ze placiliscie 167 dolcow, skoro w umowie bylo 120.
        widac tak juz z naszym narodem jest - pan kaze, trzeba placic
        pewnie tez dlatego tak nas wszyscy roluja
        • mariarella Re: EGIPT Z TRIADĄ 07.12.04, 23:48
          Wiesz - mozna się kłócic i nie chcieć zapłacić a wtedy pani pilot wyciąga
          poważne pismo od biura generalnego gdzie jest podana zmiana dopłat... i
          barrrdzo sie dziwi, że turyści takich informacji nie maja. ZAPŁACIC TRZEBA a
          zawsze mozna wziąc na koniec potwierdzenie dokonanej wpłaty i domagać sie
          wyjasnien na miejscu - w kraju.
          Czy tak robia też inne BP?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka