Gość: magda IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.05, 09:25 Gdzie kupować wizy? u przedstawiciela biura czy w banku. słyszałam że w banku jest o wiele taniej. pozdrowienaia Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza1976 Re: wizy 18.01.05, 09:29 O ile dobrze sie orientuje, to biura nie daja mozliwosci wyboru. Albo same kasuja za wize (przy okazji na tym zarabiajac), albo ustawiaja Cie w kolejce do banku. Pozdrawiam, Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
xeonon Re: wizy 18.01.05, 09:40 Ten temat był już wałkowany 10000 razy i nie wiem, dlaczego robicie z niego wielkie halo. Jak wyjdziesz z samolotu (w Egipcie oczywiście) to zobaczysz okienko z panem w środku. Podejdzez do okieneczka poprosisz o wizę (15 USD) pan ci wklei do paszportu i po robocie. Dopiero potem idziesz z wizą wklejoną do paszportu do odprawy paszportowej. Czynność prosta jak konstrukcja cepa. Nie wiem, dlaczego tak ja komplikujecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: wizy IP: *.kis.uni-freiburg.de 18.01.05, 09:50 Zeby to bylo takie proste ! Ciagle sie slyszy o praktykach biur (nie tylko polskich), ze nawet jesli kupisz wize w okienku za 15$, to i tak wymuszaja od Ciebie w autobusie doplate pod grozba wyrzucenia Cie z niego. Jak ktos sie twardo postawi, to pewnie wyjdzie na jego, ale ile ludzi ma sile przebicia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: wizy IP: *.kis.uni-freiburg.de 19.01.05, 10:06 Bardzo merytoryczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 19.01.05, 11:35 triada jest wogole fajna chca opalte za wize do izraela gdzie wiz nie ma ciekawe nie, czy oni sadza ze ludzie siedza w domach i nic nie wiedze wystarczy zadzwonic do naszego msz albo wejsc na ich strone ludzie tepic oszustow dla mnie to jest podle zachowanie takie wykorzystywanie ludzkiej wiary bo to nie jest nawet naiwnosc dlaczego ja mam wiedziec ile ta cholerna wiza np w egipcie kosztuje, ufam pracownikom biura i co? bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wizy 19.01.05, 21:33 Przy wjazdach i wyjazdach z Izraela (przynajmiej w kierunku Egipt i Jordania) do sąsiadów pobierane są opłaty graniczne. Nie jest to wiza (bo tych dla Polaków nie ma bodaj od 1999 r.) tylko właśnie opłata. Pamiętam, że swego czasu na wyjeździe do Jordanii izraelczycy kasowali ok. 70 szekli od łebka. Ot po prostu takie myto w trasferach do i od arabskich sąsiadów. Podobnie opłaty wjazdowe i wyjazdowe (nie wizy!) są w Jordanii (w sumie wychodzi ok 20 USD bo przeliczając z "ichniej" waluty. W związku z tym niekoniecznie wierz bezkrytycznie temu co pisze MSZ. I nie zarzucaj ad hoc oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 20.01.05, 10:45 wiesz ja odrozniam oplate wizowa od innych dodatkowych ale nie wiem czy widzialas ich katalog i wykaz oplat dodatkowych, jak wol pisze oplata wizowa i o to mi chodzilo, sami przyznali sie do bledu Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wizy 20.01.05, 22:33 Nie wczytywałam się, po prostu przyjęłam do wiadomosci że jakąś tam kwote dolarową na tej imprezie do Eretzu daje pilotowi do łapy "na wszelkie k-ty". Natomiast rozmawiałam z Panienka w biurze nt. podanej ceny wizy- dziewczyna wprost z rozbrajającą szczerościa przyznała, że to cena ich operatora w Egipcie. Rzecz jasna nie mam zamiaru na lotnisku kupowac wizy na stoliczku Triady, tylko dlatego, że ma pazernego kontrahenta. Cena urzedowa wisi jak byk w hali... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: wizy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 02:18 Dunia potwierdzam ,że to co piszesz jest prawdą.Nie wiem jak teraz ,ale w lipcu pewne biuro tak sie właśnie zachowywało( a dokładnie rezydenci biura). Czy Ty znasz tą sytuację z autopsji czy z opowieści innych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: wizy IP: *.jas.us.edu.pl 20.01.05, 08:27 Jak widać konstrukcja cepa bywa dla niektórych nie tak prosta. A jak cepem władać, to już czarna magia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: wizy IP: *.kis.uni-freiburg.de 20.01.05, 12:35 > Jak widać konstrukcja cepa bywa dla niektórych nie tak prosta No jak widac. Zwlaszcza dla tych, ktorzy w zyciu nie widzieli cepa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_77 Re: wizy 18.01.05, 10:10 Ja byłam w Egipcie 2 razy i zawsze wizę kupowałam indywidualnie, na egipskim lotnisku, w okienku. Płaciłam 15 USD, najlepiej mieć odliczone, bo panowie okienkowi czasem oszukują:-))) I nikt nigdy nie żądał ode mnie jakiejś dopłaty w autobusie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: wizy IP: 195.215.5.* 18.01.05, 10:44 Racja, idziesz sobie do stoisk bankow i kupujesz po 15 dolcow. Biura podrozy w zasadzie nie wnikaja w to, kto gdzie kupuje, byl taki problem chyba jedynie z Kopernikiem, ale jak sie uprzesz, to Ci moga nadmuchac. Nikt tez nie moze na sile ustawiac Cie w kolejce, masz przwo robic to, co Ci sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
xeonon Re: wizy 18.01.05, 12:45 A od kogo słyszałaś o wymuszaniu 2 dolarów przez rezydenta? Co to są za głupoty jakieś? Ty byłaś w ogóle w Egipcie? Ktoś za 2 dolary robiłby z siebie idiotę? Przecież wiza to jest urzędowy znaczek danego państwa. A jak rezyden powiedziałby mi żebym mu pokazał paszport z wiza to bym go zabił śmiechem. Ludzie nie dajcie się tak rolowć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: wizy IP: 195.215.5.* 18.01.05, 13:19 No to widac, ze niedlugo tu jestes, bo ta sprawa Kopernika byla walkowana przez miesiace. I nie 2 dolarow, a 3 dolarow. Tp prawda, ze za te 3 dolary rezydentka zrobila z siebie idiotke, ale forse wyciagnela od ludzi w autobusie. Tak ze nie mow, ze to sa glupoty tylko dlatego, ze sam nie masz pojecia o sprawie. Kazdy sie ku.. taki madry teraz zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
xeonon Re: wizy 19.01.05, 08:49 A jak Pani w urzędzie kazałaby zapłacić za znaczek skarbowy 20 zł, zamiast 15 (czyli nominału) to tez byś jej zapłacił? Są naiwni to i są ci, którzy to wykorzystują. Nie dziwi się, że firmy typu provid....t itp. Łapia klientów na swoje kredyty z oprocentowaniem 40% skoro tyle osób daje się nabijać w butelkę. Ja nie chcę was upokorzyć tylko chcę Was uświadomić żebyście następnym razem nie nabijali kasy innym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: wizy IP: 195.215.5.* 19.01.05, 09:57 przeciez ja nie kaze nikomu placic, tylko odpowiadam na pytanie. przylatuja 2-3 samoloty na raz i 400 ludzi wpada do sali przylotow gdzie stoi 10 Egipcjan i wydziera sie "WIZY !!! Tutaj kolejka" No to jak ktos nie czyta tego forum, to staje w tej kolejce i placi 18 dolcow bo nie ma czasu zeby sie rozejrzec. A zreszta jak sam juz kupilem te znaczki, wrocilem do zony, ktora stala caly czas w kolejce i krzycze, ze "Tam obok sa wizy po 15" to tylko jeden facet pobiegl, a reszta popatrzyla jakbym chcial im miejsce w kolejce zabrac. :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 19.01.05, 10:05 Hej Xeonon! Nie złość się. Poważnie, z pół roku temu były draki na Forum że jakieś biuro na siłę w autokarze rząda dopłaty po 3$ od tych, co nie dali się okraść i kupili po 15$. Jak byłem teraz w grudniu z Selectours, lecieli z nami ludzie z Eccoholiday, przedstawiciel tego biura w hali przylotów stał z tabliczką i kierował ludzi do stolika, gdzie sprzedawali znaczki wizowe po 20$. Całe stado owieczek posłusznie ustawiło sie do golenia :-))) Ty się nie dasz, ja się nie dam, ale setki osób świadomie lub nie sa w ten sposób okradane. A jako ciekawostka: wejdź na stronkę biura Nilpol i zobacz ile wiza kosztuje :-) A na Triadzie? A na wspomnianym Eccoholiday? 3 czy 5 dolarów pomnożone przez 150 osób w samolocie to już nie są drobne, rocznie wychodzi to całkiem sympatyczna sumka nieopodatkowanej gotówki. Kiedy się wybierasz do Egiptu? Mi odwaliło i jedziemy 11 lutego, dwa miesiące od powrotu :-). Narkotyk cholerny ;-) Pozdrawiam, byłego oponenta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xeonon Re: wizy 19.01.05, 11:41 derduch napisał: > Hej Xeonon! Nie złość się. Poważnie, z pół roku temu były draki na Forum że > jakieś biuro na siłę w autokarze rząda dopłaty po 3$ od tych, co nie dali się > okraść i kupili po 15$. Jak byłem teraz w grudniu z Selectours, lecieli z nami > ludzie z Eccoholiday, przedstawiciel tego biura w hali przylotów stał z > tabliczką i kierował ludzi do stolika, gdzie sprzedawali znaczki wizowe po 20 $. > Całe stado owieczek posłusznie ustawiło sie do golenia :-))) > Ty się nie dasz, ja się nie dam, ale setki osób świadomie lub nie sa w ten > sposób okradane. A jako ciekawostka: wejdź na stronkę biura Nilpol i zobacz ile > wiza kosztuje :-) A na Triadzie? A na wspomnianym Eccoholiday? > 3 czy 5 dolarów pomnożone przez 150 osób w samolocie to już nie są drobne, > rocznie wychodzi to całkiem sympatyczna sumka nieopodatkowanej gotówki. > > Kiedy się wybierasz do Egiptu? Mi odwaliło i jedziemy 11 lutego, dwa miesiące o > d > powrotu :-). Narkotyk cholerny ;-) > > Pozdrawiam, byłego oponenta ;-) > Ktoś po prostu wykombinował sobie taki proceder i go stosuje. Ale pamiętajcie, że to popyt czyni podaż. Gdyby nie było chętnych to by nie sprzedawali. A do Egiptu na razie się nie wybieram. Poczekam do września – października. A Ty, dokąd lecisz? Na kontynent czy na półwysep? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 19.01.05, 11:51 tlumaczenie bez sensu co ma popyt z nie mowieniem prawdy wspolnego? mozesz mi wyjasnic Odpowiedz Link Zgłoś
xeonon Re: wizy 20.01.05, 11:50 Gość portalu: jacek napisał(a): > tlumaczenie bez sensu > co ma popyt z nie mowieniem prawdy wspolnego? > mozesz mi wyjasnic To bardzo proste. Ktoś wymyślił proceder, w którym oszukuje ludzi, a ludzie, którzy tego nie kwestionują i godzą się zapłacić 18 usd za znaczek urzędowy, którego wartość wynosi 15 usd tworzą popyt dla tego oszusta. Gdyby nie miał nabywców na te znaczki to nie tworzyłby podaży. Rozumiesz? Czy myślisz, że gdyby ludzie nie kupowali kradzionych odbiorników radiowych do samochodów to istniałby wolumen w Warszawie? (Jeżeli jesteś z okolic to wiesz o czy mówię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 20.01.05, 12:32 nie do konca zrozumiales moja uwage jak ide po kradzione to wiem co robie bo to znam albo choc slyszalem ale jak jade z firma do egiptu ktorej powierzam swoj czas i bezpieczenstwo a ta wykorzystuje moja nieznajomosc terenu i tnie mnie na glupiej wizie to chyba juz nie nazywa gra rynkowa tylko inaczej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 19.01.05, 12:19 Okradają naiwnych i to wszystko. Podobnie drażni mnie praktyka stosowana przez Triadę i Eccoholiday podawania niepełnej ceny, bez OBOWIĄZKOWYCH opłat lotniskowych czy ubezpieczenia. Proceder taki powinien być karany, jest to kolejny nie uczciwy sposób na przyciągnięcie klienta niby niską ceną. Lecę do Hurghady. Tylko mam drobne problemy, kumpel miał lecieć z rodzina razem z nami, wstrzymywał nas i ostatecznie nie lecą, a teraz problem ze znalezieniem czegos sensownego. Zastanawiam się czy La Pacha z ALL na dwa tygodnie, czy Sun Rice Palcio na tydzień. Kurcze ta La Pacha w fajnym miejscu, tylko jakoś mało znana w Polsce, obawiam się czy córka będzie miała tam się z kim bawić. I tak sie zastanawiam właśnie... A decyzję musze właściwie podjąć już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 19.01.05, 12:30 nie wiem gdzie w triadzie tego nie podaja, w katalogu jest uwzgledniona w gazetce na dole napisane jak byk Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 19.01.05, 12:45 Nie wiesz? To ja Cię już uświadamiam, nie ma problemu. Na stronce Triady krzyczy cena "Hurghada 999zł." Dopiero jak wejdziesz w oferte to zobaczysz że to zwykły kit. Gazeta Wyborcza, w każdą sobotę, dodatek Turystyka, cała ostatnia strona to tradycyjnie reklama Triady. Jakiez tam piękne ceny! juz za 599zł! :-) Egipt+Jordania 1399zł! a tak na prawdę wychodzi ok. 3000zł. A cene wizy jaką Triada ma w swojej ofercie kolega widział? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 19.01.05, 12:52 wiesz, ja nie podniecam sie takimi cenami tylko czytam do konca co pisza a pisza ze to nie cena ogolem wiec jest ok dlatego nie wymieniaj kogos konkretnie jako oszusta i strasz prokuratura a z ta Jordania to przesada, ja skusilem sie na egipt/izrael i wierz mi nawet w ***** nie wyszlo 3tys, inna sprawa ze w niemczech te hotele maja gora **** ale od czego mamy neta Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 19.01.05, 13:10 Oszustwo wyłudzenia na wizie nie kwalifikuje się Twoim zdaniem do prokuratury? Ciekawe... To jest przestepstwo wyłudzenia na masową skale przecież. A do ceny doliczyłeś obowiązkowe 90-100$ ktore Triada każe sobie płacic na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 19.01.05, 13:23 co do wizy izraelskiej, po moim zapytaniu pani oddzwonila z przeproszeniem ze sie pomylili bo tak bylo kiedys, wypada uwierzyc jasne ze doliczam te 100$ w koncu jest to objazdowka, w kazdym biurze jest podobnie trudno sobie wyobrazic aby ludzie z autokaru kupowali bilety przez kazdym obiektem do zwiedzania, owszem kwestia uczciwosci czy tyle ile chca to jest rzeczywista cena jest pod znakiem? ale to wyjdzie w praniu jak zobaczymy co zwiedzimy Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: wizy 20.01.05, 14:42 no to zglos ich do tej prokuratury zamiast marnowac czas tutaj, bo na razie to od pol roku chyba strzepisz tylko jezyk i nic z tego nie wynika. Zglos ich i niech ich zamkna wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wizy IP: 195.205.73.* 20.01.05, 15:23 czytaj z wieksza uwaga kolego Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: wizy 21.01.05, 00:33 to bylo adresowane do Derdzia czytaj z wieksza uwaga, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 21.01.05, 01:24 Mnie nie okradli, więc nie mam co zgłaszać. A w ciagu tego wspomnianego pół roku to w lutym trzeci raz bede w HRG, a Ty ile razy byłeś w tym czasie? A weż przeczytaj swoje wszystkie posty na tym forum, po jaką cholere tu wogóle zaglądasz? Nic jeszcze tu sensownego na żaden temat nie napisałeś. A temat Triady i cen na wizy sam poruszałeś jakis czas temu. Sam nie wiem po co odpowiadam takiemu frajerowi jak ty, twoje chamskie wypowiedzi są cały czas w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: wizy 21.01.05, 11:53 zagladam tu, bo mi sie tak podoba i zadna swinia twojego pokroju nie bedzie mi tu wydziwiala. Slyszales, pedale ? to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: wizy 19.01.05, 23:39 Toś Derduch niemnożko przesadził.Ja za 2tyg. Sharm 5*+Izrael 3* zapłaciłem (wszystko włącznie z ubezpieczeniem od rezygnacji z imprezy)2300zł/os. I wiem ,że tam na miejscu za wejściówki na objeździe zapłacę 70$ +izraelska opłata graniczna. To chyba nie jest wygórowana cena?. Jordania z Triady 100zł tańsza. Porównaj teraz ceny innych biur np. Eximu. Skąd Ty wziąłeś te 3000zł.Może kropelki wody zaszkodziły?. P.S Zazdroszcze Tobie kolejnego wyjazdu,ja sie nie mogę doczekać-to faktycznie jest jak narkotyk.Pozdrów Hurghadę ,dawno w niej nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 20.01.05, 02:25 No dobra, leciutko przejaskrawiłem, fakt, a napisz moze, tak przy okazji, ile według Triady kosztuje wiza w Egipcie, bo nie pamietam... :-) I napisz czy jest to kradzież, czy tylko oszustwo? Zadanie dodatkowe dla dociekliwych: Na jaką sumę okradaja rocznie, znając liczbe turystów w Egipcie z Triady Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: wizy 20.01.05, 09:04 derduch napisał: > No dobra, leciutko przejaskrawiłem, fakt, a napisz moze, tak przy okazji, ile > według Triady kosztuje wiza w Egipcie, bo nie pamietam... :-) > I napisz czy jest to kradzież, czy tylko oszustwo? > Zadanie dodatkowe dla dociekliwych: Na jaką sumę okradaja rocznie, znając liczb > e > turystów w Egipcie z Triady > > Niestety klasyka,czyli 18dutków.Ale po to są okienka,aby sobie samemu kupić po normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 20.01.05, 09:29 Jak zwykle nie sposób się z Tobą nie zgodzić :-) Hurghade pozdrowię od Ciebie, masz jak w banku, syrenke klepne w ogon, ok? ;-) Nie jestem tylko pewien co do tego Sun Rice Palacio, czy to słuszny wybór. Opinie ma świetna, fakt, ale jakoś mi tak nie za bardzo podchodzi, wolałem Ali Babe ale miejsc nie było juz. Ważna że w Hurghadzie :-))) Jak masz jakieś zakupy do zrobienia to słuzę pomoca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: wizy IP: 195.215.5.* 20.01.05, 14:38 He he, przeciez Triada Ci nie sprzedaje tej wizy ani nie bierze od Ciebie 18 dolarow. Informuja Cie tylko, ze cena wizy na lotnisku w Egipcie wynosi 18 dolcow, przeczytaj dobrze katalog. A czy sobie kupisz za 18 czy za 15, to juz twoj biznes. Ja kupilem za 15 i nikt mnie sie nie pytal pozniej, gdzie i za ile kupilem. Nie wiem, czy zwrociles uwage, ale przedstawiciele Triady stoja juz za odprawa wizowa, a w hali przylotow jest jedynie kilku Arabow z tabliczkami roznych biur podrozy, w zaleznosci od tego, kto wlasnie przylecial. Zreszta na calym swiecie tak jest, nasze firmy chociaz daja Ci wybor i mozesz sobie kupic za 15. Niedawno przegladalem katalogi firm zachodnich, i pobieraja one 23-25 dolcow przed odlotem, to dopiero jest oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: wizy IP: *.kis.uni-freiburg.de 19.01.05, 10:24 > No to widac, ze niedlugo tu jestes, bo ta sprawa Kopernika byla walkowana przez > > miesiace. Podobne praktyki byly tez opisywane na niemieckim forum o Egipcie Isis&Osiris > Kazdy sie ku.. taki madry teraz zrobil. I tym madrzejszy, im mniej ma do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: wizy 21.01.05, 02:28 Witam wszystkich.....zawodowców i normalnych turystów....Wiza w Hurgadzie..przerabiałem ten temat już z 15 razy,z różnych biur,parę razy z niemieckich.Cóż mogę powiedzieć....wiza kosztuje 15 $ w okienku<i jest to cena urzedowa i koniec>.Jak jechałem z Niemiec próbowali brac 25-30 eur<prosze sobie przeliczyc>zawsze kupowałem sobie sam w "okienku"na lotnisku i potem <niestety>musialem im sie pisemnie tłumaczyć,skąd mam tą wizę i że im nie dopłacę<4 razy i to było wszystko>.Teraz trochę pod XENONA.....tak to prawda walczyliśmy o 3 $<listopad 2004>Ja jak zwykle kupilem w okienku,i nie chcialo mi sie wkurzać,jak wszedł POLAK rezydent do autobusu i powiedział,że bedzie zbierał po 18 $ za wize...<jakbym od nich wziął pewnie bym zapłacił bo była to jakaś umowa dżentelmeńska,że biuro kasuje 18$ za wizę>kto wziął znaczek od nich wg.umowy powinien im tyle dać.....ja nie brałem<i parę osób też >Więc człowieczek powiedział,że nawet jak ktoś kupił sam to jest mu winny 3 $ a jak nie to autokar nie ruszy z lotniska....2rano,małe dzieci itd.Klima też wyłączona.....Po wielu krzykach i innych obietnicach.....autokar ruszył,bardzo powoli.Ludzie płacili po 18 bo mieli dość.Nasza ekipa co sama kupiła powiedziała ,że nie da 3$ górki.Trwało to strasznie dlugo,niektórzy chcieli opuscić autokar i pojechać samemu do hotelu taxi....nie wydano im bagaży...haha.Ja uważając siebie za profesjonalistę nie wdawałem się w dyskusję.Nadeszła moja kolej<mój hotel>i pilocik podchodzi do mnie znowu i mówi:albo dopłacam 3 $ albo nie mam szans na check in.....i co?<Xenon>.A pan na recepcji mi mowi,że przedstawiciele biura w którym wykupiłem wczasy powiedzieli mu ,ze nie płacą za moj pobyt jak on bez ich zgody mnie zamelduje.....jest 3 rano.No idalej było tak<nie ma sie czym chwalić>,ale ,ze bylem w sieci tego htelu juz kilka razy z Niemiec-kazałem budzić menagera i,że ktoś tu straci pracę.Pan patrzył na mnie i wiedział,że mam rację....To nasze biuro ,tłumaczyło mu ,że nie zapłacilem za transport z lotniska...No i w końcu <na trzeżwo,aż dziw>nie wytrzymałem i delikatnie dałem panu z biura po łbie,i wtedy wszyscy uciekli<1 Polak 2 Arabow>i recepcja z ulgą mnie zameldowala i przeprosił,ale tak na nim wymogli.Reasumując:wiza 15$.Reszta wymysły,ale <Xenon>nie dzow sie ,ze jak ktos jest 1 raz,jest noc i masz małe dziecko,nie znasz jezyków obcych,nie znasz reguł-płacisz ile ci powiedzą.....i nie chodzi o kwotę<3$>,ale o oszustwo!Zeby ten temat wyczerpac...czasem jak leciałem z Niemiec-było bardzo pózno ok 2rano<egipt>okienka były tak skorumpowane,ze nie sprzedawały wiz.....Te biura kasowały po 30 $ było sie czym podzielic.I jedno miłe rozczarowanie....rutyna mnie zgubiła ,leciałem z Neckermana z Niemiec i wizy były gratis.....hahaha,a ja zachowując czujność rewolucyjną kupiłem osobiście za 15 $ w okienku........i tak to wygląda w Hurgadzie na przylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wizy 21.01.05, 02:32 To niezłe przygody miałeś :-) Napisz które to biuro tak walczyło po chamsku o te 3 dolary? Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: wizy 21.01.05, 17:43 oasis.....niestety,bo pewnie z nimi jeszcze polece<mają te hotele .które lubię>.Tak do konca to nikt nie wie czyj to wymysł,czy oasisowcow rezydentow czy egipskiego turoperatora.Chłopcy dorabiają do pensji....tylko niech sie to nie nazywa -opłata za wizę! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: wizy 21.01.05, 11:58 faktycznie trzeba bylo skopac chama, to by sie nauczyl grzecznoasci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza ehh... te wizy i Kopernik IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 02:40 taki fakt miał miejsce napewno 18 lipca, a jak przeglądam forum to wyczytałam ,ze inni też o tym pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: wizy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 02:32 nie 2$ tylko 3$ . Tak było z lipcu. Próba wyjaśniena tego procederu z PB niestety jak na razie pozostaje bez odpowiedzi. Może inna instytucja pomoże to wyjaśnić , a jeśli nie, to skończy sie to prawdopodobnie w SR. Odpowiedz Link Zgłoś