Gość: Kasia IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 19:35 chciałabym adoptować dziewczynkę z Egiptu, czy jest to mozliwe? Gdzie mogę zadzwonić w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: Adopcja 23.01.05, 19:46 Kliknij na link na dole, tam znajdziesz pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 22:19 Panie mądraliński jak nie może mi Pan pomóc, to proszę siedziec cicho! nie potrzebuje głupich uwag! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Adopcja 23.01.05, 22:37 W 100% moja odpowiedź była bardziej na miejscu niż Twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 22:49 a dlaczego tak sądzisz? Myślisz, że żartuje? Co takiego dziwnego jest w moim pytaniu? w zyciu czlowieka zdarzja się różne sytuacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Adopcja 23.01.05, 22:56 Dobra, widzę że nie żartujesz. Nie ma raczej takiej mozliwości żeby załatwic adopcję dziecka do kraju niemuzułmańskiego. Udaj się po poradę do TPD, albo do polskiego oddziału UNICEF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 23:00 Dziekuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: Adopcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:54 adoptowaem 5 lat temu chopca polaka,jest wspanialy.proponuję zacząć /o ile nie zaczęlaś od polskiego osrodka opiekuńczo adopcyjnego.do tego wspaniale cię przygotują.Mam zadnie że z opcego kulturowo kraju dziecko powyżej niemowlęctwa lepiej nie przenosić,więcej krzywdy niż pomocy dla was dwojga. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Adopcja 24.01.05, 11:10 Polecam program na TVP 2 chyba we wtorki po 21:00. Jeśli jesteś zdecydowana i z potrzeby serca pragniesz adoptować malucha, to ten program pomoże Ci z pewnością podjąć szybką decyzję.W Polsce tysiące dzieci czekają na adopcję. Program nazywa się "Kochaj mnie". Ewentualnie alternatywą jest adopcja na odległość maluchów z terenów w Azji po tsunami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: Adopcja IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 14:51 Corrina, litości... Gdybyś choć trochę miała pojęcie o progamach TV typu: kochaj mnie, adopcje itepe to wiedziałąbyś, że w Polsce nie czeka tysiace małych dzieci do adopcji w domach dziecka! Są tam dzieci, najczęściej z nieuregulowaną syt. prawną, bardzo chore (częściej w DPS-ach) lub bardzo liczne rodzeństwa, lub dzieci mocno starsze. W Polsce wciaż więcej jest kandydatów na rodziców niż dzieci do adopcji. Adopcja z krajów dotkniętych tsunami nie jest póki co możliwa, ze względu na obostrzenia przepisów wewnętrznych tych krajów- stres dzieci związany z utratą rodziców nie może byc potegowany stresem związanym ze zmianą (tak radykalną) miejsca zamieszkania. Natomiast rozwiazaniem może być rodzina zastępcza. Ale i obowiązki są inne: np kontakt z rodzina biologiczną dziecka. Pozdrawiam, i proponuję przejsć na forum "adopcja" lub na stronę www.nasz- bocian.pl A wymądrzam się bo sama adoptowałam chłopca :)))))))))))). Praktyka pozdrawia praktyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 17:01 Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. dostałam wiadomość z UNICEFU,nie zajmuja się adoocjami, polecili mi napiać do Caritasu- adopcja na odległość. Lecz ja chcę dać miłość, uczucie i ciepło nie tylko pomoc materialną.. Chcę odoptować dziecko właśnie z takich krajów, ponieważ sytuacja w domach dziecka jest tam makabryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
nija5 Re: Adopcja 08.02.05, 14:42 travel.state.gov/family/adoption/country/country_377.html Odpowiedz Link Zgłoś