IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 19:35
chciałabym adoptować dziewczynkę z Egiptu, czy jest to mozliwe? Gdzie mogę
zadzwonić w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • derduch Re: Adopcja 23.01.05, 19:46
      Kliknij na link na dole, tam znajdziesz pomoc
      • Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 22:19
        Panie mądraliński jak nie może mi Pan pomóc, to proszę siedziec cicho! nie
        potrzebuje głupich uwag!
        • derduch Re: Adopcja 23.01.05, 22:37
          W 100% moja odpowiedź była bardziej na miejscu niż Twoje pytanie.
          • Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 22:49
            a dlaczego tak sądzisz? Myślisz, że żartuje? Co takiego dziwnego jest w moim
            pytaniu? w zyciu czlowieka zdarzja się różne sytuacje....
            • derduch Re: Adopcja 23.01.05, 22:56
              Dobra, widzę że nie żartujesz.
              Nie ma raczej takiej mozliwości żeby załatwic adopcję dziecka do kraju
              niemuzułmańskiego.
              Udaj się po poradę do TPD, albo do polskiego oddziału UNICEF
              • Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 23:00
                Dziekuje za odpowiedź.
    • Gość: praktyk Re: Adopcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:54
      adoptowaem 5 lat temu chopca polaka,jest wspanialy.proponuję zacząć /o ile nie
      zaczęlaś od polskiego osrodka opiekuńczo adopcyjnego.do tego wspaniale cię
      przygotują.Mam zadnie że z opcego kulturowo kraju dziecko powyżej niemowlęctwa
      lepiej nie przenosić,więcej krzywdy niż pomocy dla was dwojga.
      • corrina_f1 Re: Adopcja 24.01.05, 11:10
        Polecam program na TVP 2 chyba we wtorki po 21:00. Jeśli jesteś zdecydowana i
        z potrzeby serca pragniesz adoptować malucha, to ten program pomoże Ci z
        pewnością podjąć szybką decyzję.W Polsce tysiące dzieci czekają na adopcję.
        Program nazywa się "Kochaj mnie".
        Ewentualnie alternatywą jest adopcja na odległość maluchów z terenów w Azji po
        tsunami.
        • Gość: niusia Re: Adopcja IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 14:51
          Corrina, litości... Gdybyś choć trochę miała pojęcie o progamach TV typu:
          kochaj mnie, adopcje itepe to wiedziałąbyś, że w Polsce nie czeka tysiace
          małych dzieci do adopcji w domach dziecka! Są tam dzieci, najczęściej z
          nieuregulowaną syt. prawną, bardzo chore (częściej w DPS-ach) lub bardzo liczne
          rodzeństwa, lub dzieci mocno starsze.
          W Polsce wciaż więcej jest kandydatów na rodziców niż dzieci do adopcji.
          Adopcja z krajów dotkniętych tsunami nie jest póki co możliwa, ze względu na
          obostrzenia przepisów wewnętrznych tych krajów- stres dzieci związany z utratą
          rodziców nie może byc potegowany stresem związanym ze zmianą (tak radykalną)
          miejsca zamieszkania.
          Natomiast rozwiazaniem może być rodzina zastępcza. Ale i obowiązki są inne: np
          kontakt z rodzina biologiczną dziecka.
          Pozdrawiam, i proponuję przejsć na forum "adopcja" lub na stronę www.nasz-
          bocian.pl
          A wymądrzam się bo sama adoptowałam chłopca :)))))))))))).
          Praktyka pozdrawia praktyczka.
          • Gość: Kasia Re: Adopcja IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 17:01
            Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. dostałam wiadomość z UNICEFU,nie zajmuja się
            adoocjami, polecili mi napiać do Caritasu- adopcja na odległość. Lecz ja chcę
            dać miłość, uczucie i ciepło nie tylko pomoc materialną.. Chcę odoptować
            dziecko właśnie z takich krajów, ponieważ sytuacja w domach dziecka jest tam
            makabryczna.
            • nija5 Re: Adopcja 08.02.05, 14:42
              travel.state.gov/family/adoption/country/country_377.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka