IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 10:44
Naczytałem się bardzo dużo o biurze EXIM, duzo złych rzeczy. Mam trochę
rozterek, bo 21.02.05 sam lecę na program Sfinks - objazdówka - 8 dni. Nie
jestem pracownikiem żadnego biura turystycznego. Moja opcja: hotel 4*, statek
5*. Zapłaciłem, bez dodatkowych wycieczek 2100/osobę. Dlaczego o tym piszę?
Niektórzy dużo i złego piszą, a wykupuję imprezę za 1300 zł na dwa
tygodnie!!, a wymagania mają wielce wygórowane.
Odezwę się po powrocie.
Może jeszcze ktoś jedzie w tym terminie?

Pozdrowienia
Jerzy
Obserwuj wątek
    • jolaole Re: EXIM 03.02.05, 10:51
      Bylem na Tutenchamonie- wlasnie dlatego ze na forum bylo wiele pozytywnych
      opini o Exim'ie, zaplacilismy ponad 3000PLN na osobe i nie zalujemy 1 zlotowki.
      Slyszalem ze Sfinks jest dosc meczacy - tam zadaje sie nie ma czesci pobytowej?
    • Gość: Jerzy Re: EXIM IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 11:15
      Wiem, że nie ma częśći pobytowej, ale tak zostało zaplanowane i wybrane z
      premedytacją. Preferuję wypoczynek aktywny - leżenie na plaży - raczej odpada.
      • amon-re Re: EXIM 03.02.05, 13:40
        Gość portalu: Jerzy napisał(a):
        > premedytacją. Preferuję wypoczynek aktywny - leżenie na plaży - raczej odpada.
        Wolisz leżeć na sztucznej trawce na statku ? ;-)

A na poważnie - nie wiem jak jest z Eximem - chciałem z nimi jechać ale nie
        mieli możliwości ściągnięcia pieniędzy z mojej karty (byłem w delegacji i nie
        mogłem zapłacić przelewem). Dość wrogie podejście Pani która sprzedawała mi
        wycieczkę (mam na myśli cytowanie warunków uczestnictwa i grożenie
        konsekwencjami finansowymi z tytułu rezygnacji) skutecznie mnie odstraszyło.
        Nie lubię być tak traktowany - w końcu daję takiemu biuro zarobić. Dla
        informacji "inne biuro" załatwiło ze mną całą sprawę w ciągu kilku godzin -
        użyłem komórki, laptopa i mojej karty.
        Oczywiście niczego to nie dowodzi - po prostu miałem takie szczęście - trafiłem
        na niefajną Panią w Eximie i fajną w "innym biurze".

Pozdrawiam,
    • Gość: krynia Re: EXIM IP: *.238.82.59.adsl.inetia.pl 06.02.05, 19:01
      Zaliczyłam osobiście ten program z Eximem. Było super!!!!! Jedyny mankament to
      to, że pobyt 8-dniowy jest stanowczo za krótki. Gdybym teraz miała się
      decydować, to z całą pewnością skorzystałabym z programu 14-to dniowego. Jak
      będzie-sam zobaczysz. Jeżeli "trafisz" na Fabiana albo Macieja (przewodnicy) to
      pozdrów ich od Forumowiczki. Wspominam ich często i bardzo ciepło, bo to
      pasjonaci,od których dowiesz się bardzo dużo i na temat.
      Jeżeli chodzi o moje zdanie na temat Eximu jest ono bardzo pozytywne. Nie
      spotkała mnie żadna przykra niespodzianka. Wróciłam zadowolona z "obsługi" i
      oczarowana Egiptem.
      Życzę Ci cudownych wrażeń i szczęśliwego powrotu do kraju. Pozdrawiam.
    • kusmus Re: EXIM 06.02.05, 23:06
      Witaj,
      byłam na początku stycznia dwa tygodnie z Eximem większość objazdówka Nefretete
      B byłam zadowolona jeszcze dodatkowo wykupiłam wycieczki i wszystko było OK.
      Pozdrawiam,
      Ania
    • Gość: FAN EXIMU Re: EXIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:58
      nie dajcie się nigdy namówić na wyjazd z EXIMEM!!!!! oszukują i są nie
      kompetentni!! nabijają swoich klientów w butelkę.NIE POWIERZAJCIE IM SWOJEGO
      URLOPU A CO Z TYM IDZIE PIENIĘDZY. NIE DOTRZYMUJĄ WARUNKÓW UMOWY!!!!!!!!!!! -
      nigdy więcej z EXIMEM!!!!!
      • Gość: olesia Re: EXIM IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 21.02.05, 21:09
        ja jeżdże cały czas z Eximem i jest super. Nie mam nic do tej firmy. Zawsze
        wszystko nam mówią, nie owijają w bawełne. Zawsze trzeba tez samemu pytać. A co
        Ci takiego zrobili. Moze byś napisał, bo to co napisałes zbyt duzo nie mówi. w
        jaki sposób Cie oszukali????
      • Gość: eva2412 Re: EXIM IP: 81.219.70.* 21.02.05, 21:34
        A konkretnie jakie stawiasz im zarzuty? Bo jeśli piszesz ogólnikowo, to wygląda
        jakby to pisał przedstawiciel konkurencji. Byłam z Eximem kilka razy i ani nie
        nabili mnie w butelkę, ani nie oszukali. Być może miałam szczęście?
        • Gość: FAN EXIMU Re: EXIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:53
          to wy mówicie głosem pracowników eximu !!!! ja kupłem impreze za kilkanaście
          tys zł i zostałem oszukany !!!! ale moje racje udowodnie przed sądem.
          • Gość: eva2412 Re: EXIM IP: 81.219.70.* 21.02.05, 22:15
            Nie jestem pracownikiem Eximu - jestem tylko zadowolona z wyjazdów z tym b.p.
            A jeśli Ty nie jesteś i piszesz o tym na forum, to według mnie należałoby to
            uzasadnić.
            • Gość: do ewy Re: EXIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:25
              raz w życiu wyjechałas do 2* z eximem i miałaś szczęcie , że ci się udało !!!!
      • miriam_73 Re: EXIM 21.02.05, 23:22
        A może jakieś konkrety. Bo na razie to co piszesz to pustosłowie.
        • Gość: do miriam Re: EXIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:34
          tzn. , że jak napisze konkrety to olejesz zlodziejski exim ????? tak ??
          • Gość: kajtek Re: EXIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:46
            Na takiej zasadzie mozna napisać ,że firma X to syf,a firma Y jest the
            best.Jesteś niekompetentny,niepoważny,niewiarygodny,agresywny.Tu na tym forum
            bywały różne opinie o b.p.,ale poparte jakimis przykładami.
            A teraz kombinuj i wymyśl naprędzce jakies głupoty,albo opuść to Forum.
            • Gość: jan Re: EXIM IP: *.aster.pl 22.02.05, 00:15
              Z mojego i moich przyjaciół doświadczenia mogę powiedzieć, że EXIM jest dobrym i
              kompetentnym B.P. Reklamy i opisy w katalogu są bardzo bliskie rzeczywistości a
              to co oferuje jest warte swojej ceny.
              A może tylko mieliśmy szczęście?
              • Gość: eva2412 Re: EXIM IP: 81.219.70.* 22.02.05, 08:03
                Okazuje sie po raz kolejny, że jeśli się jest zadowolonym, to jak mi ktoś
                napisał " było się tylko raz w życiu w hotelu 2* ". Kończę ten wątek, bo nie
                chcę się denerwować, a taka pseudo-dyskusja nic nie wnosi na forum.
          • miriam_73 Re: EXIM 22.02.05, 19:12
            Nie, dziecinko, nie oleję Eximu, bo nie mam ku temu żadnego powodu. Byłam z
            nimi raz, w Sharmie w 2003 roku we wrześniu, wszystkie świadczenia jakie miałam
            zakontraktowane i opłacone były na swoim miejscu. Nie mam zatem powodu do
            narzekania na Exim. Przeciwnie, bardzo miło wspominam ten pobyt, bo wszystko
            było jak należy, nic nigdzie się nie opóźniało ani nie byłożadnych innych
            problemów, a rezydentka mi nie przeszkadzała (nie była mi do niczego potrzebna).
            Przy czym - żeby uprzedzić ewentualne głupie uwagi - jeżdżę do Egiptu i do
            Sharmu od kilku lat i mam porównanie spośród kilku biur i kilku różnych hoteli
            o różnym standardzie; akurat z Eximem był to Hilton Dreams i wszystko było tip
            top. Exim wypada na tle innych zupełnie w porządku. Natomiast jeżeli ktoś
            publicznie wiesza psy na jakimkolwiek biurze podróży, to ja bardzo chciałabym
            się dowiedziec, jakie ma argumenty (oprócz "nie-bo-nie")na poparcie swoich
            twierdzeń. Łatwo kogoś nazwać "złodziejskim" - ja chciałabym w takim razie
            zapytać - dlaczego tak Exim nazywasz? Po prostu. Ot choćby dlatego, żeby inni
            ludzie zaglądający na to Forum i zastanawiający się nad wyborem biura i hotelu
            wiedzieli dlaczego stawiasz tak kategoryczne zarzuty.

• egipt-hotele Re: EXIM do miriam 22.02.05, 21:55
              właśnie po to aby nie korzystali z ich usług!! i nie wychylaj się tak mocno
              znajomoscią i rozeznaniem w hotelach!!! kupujesz 5* i konsumujesz wersje HB!
              WSTYD SIĘ PRZYZNAĆ NA FORUM ! SCHOWAJ LEPIEJ GŁOWE W PIACH! OBCIACH!hehehehehe
    • Gość: Neferada Re: EXIM IP: *.idea.pl 22.02.05, 12:42
      Trzy lata temu byłam z Eximem na objazdówce Tutenchamon, 5*. Oczywiście były
      jakieś drobne wpadki i niedociągnięcia, ale wydaje mi się, że nie była to wina
      biura ale po prostu mentalność samych Egipcjan.Nie należy oczekiwać luksusowych
      warunków, statek - owszem 5* ale piętnaście lat temu. Najważniejsze są zabytki
      mające kilka tysięcy lat historii, piękne krajobrazy, życzliwi, uśmiechnięci
      ludzie. Naszym przewodnikiem był Fabian - rewelacja!!! Archeolog z ogromną
      wiedzą i pasją, na tyle zaraźliwą, że po powrocie do Polski zaczęłam studiować
      zaocznie archeologię a Starożytny Egipt stał się też moją pasją. Życzę
      Wszystkim równie udanych wakacji w Kraju Faraonów!!!
      PS za dwa tygodnie znowu będę w Egipcie, już nie mogę się doczekać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka