Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Hurghadzie

IP: *.3.pl / *.3.pl 17.03.05, 23:45
Czesc
Slyszalem za na lotnisku w Hurghadzie jest niezly bajzel tuz po
przylocie....gdzie sie kupuje wize? "po lewej czy po prawej stronie" pytam o
glupoty ale bede z zona i 3 letnim dzieckiem wiec chcialbym wydostac sie jak
najszybciej....
Obserwuj wątek
    • Gość: aska_275 Re: Lotnisko w Hurghadzie IP: *.pl / *.frevay.pl 18.03.05, 00:14
      • Gość: aska_275 Re: Lotnisko w Hurghadzie IP: *.pl / *.frevay.pl 18.03.05, 00:16
        sorki poszło puste. Ale odpowiem tak, nie ma zadnej róznicy po której bo i tak
        jesli jedziesz z biurem podrózy to beda na wszystkich czakac az kazdy załatwi
        swoje sprawy i dopiero wtedy jazda do hotelu. ja byłam z 3 dzieci i jak sie
        domyslasz byłam zawsze na koncu;). wiec sie nie martw . Zycze wspaniałej zabawy
    • derduch Re: Lotnisko w Hurghadzie 18.03.05, 07:43
      Po wejściu do budyku kioski z wizami są tylko po lewej stronie, cały rządek.
      Nie kupuj przypadkiem wizy u gośćia z planszą biura podróży bo wiadomo że
      przepłacisz kilka dolarów.
    • Gość: hattori Re: Lotnisko w Hurghadzie IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 19.03.05, 18:56
      Promonuję by jedna osoba udała się do kiosku po wizy dla wszystkich a inna
      stanęła w kolejce do odprawy. Mój przylot zbiegł się w czasie z przylotami
      innych wycieczek - czekałem w kolejce do odprawy ponad godzinę.
      • ismailija Re: Lotnisko w Hurghadzie 20.03.05, 19:38
        Zgadza się.U pilotów jest zawsze drożej. Ja kupowałam i mam zamiar kupić (w
        kwietniu znowu lecę) w kantorze. Kupujesz wizę za 15$ i od razu wymieniasz
        dolary, ale proś o małe nominały. Kantory są w strefie przed odprawą.
        Ecco uprzedziło mnie, że wiza kosztuje 20$, a ja i tak kupie w kantorze za 15,
        nie widzę powodu, aby dawać komuś 5$ napiwku.
    • Gość: Andro1 Re: Lotnisko w Hurghadzie - kioski wizowe IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 08:00
      Czy w kioskach wizowych są również kantory. Jeżeli tak to jaki był ostatnio
      kurs usd do funta.
      Pzdr. Andro
      • aseretka Re: Lotnisko w Hurghadzie - kioski wizowe 20.06.05, 06:54
        Tak, kioski, gdzie kupuje sie znaczki wizowe są zarazem kantorami. Jaki jest
        aktualny kurs funta egipskiego do dolara możesz zobaczyć na stronie:
        globtroter.pl/waluta/
        Niektórzy mówią, ze w hotelach jest korzystniejszy kurs niż na lotnisku, ale
        nie jest to prawda. Wszędzie obowiązuje ten sam kurs, dlatego kupując wizę
        dobrze jest juz wymienic trochę dolarów na funty. Przydaja się chociażby na
        bakszysz.
        • Gość: madmax2 Re: Lotnisko w Hurghadzie - kioski wizowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 07:24
          <Niektórzy mówią, ze w hotelach jest korzystniejszy kurs niż na lotnisku, ale
          nie jest to prawda
          Po co piszesz głupoty? W hotelach JEST korzystniejszy kurs-każdy to potwierdzi.
          W Romie nieraz taki sam jak w banku. Im dalej od lotniska , a później im dalej
          od Hurghady-tym lepszy kurs .I przy wymianie większej sumy wychodzi czasami
          spora różnica
          • aseretka Re: Lotnisko w Hurghadzie - kioski wizowe 20.06.05, 13:11
            Niestety nie piszę głupot. Wymieniłam trochę dolarów na lotnisku, trochę w
            kntorze hotelowym, a trochę w banku. Wszędzie kurs był taki sam. Jak nie
            wierzysz mam zachowane pokwitowania.
        • Gość: Andro1 Re: Lotnisko w Hurghadzie - kioski wizowe IP: 217.153.178.* 20.06.05, 15:39
          Dzięki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka