Dodaj do ulubionych

powrót z Hurghady

IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.05, 17:47
Dziś wróciłam z z Hilton Long Beach .Wylot z Hurdhady godz 6.00 przylot do
Poznania miał być9.15 samolot zamiast na lotnisku w Poznaniu wylądował na
łace bo mu się pasy skończyły ,szczęście że była twarda nawierzchnia,i nie
było w pobliżu zabudowań .Współczuję też pasażerom ,którzy mieli za godzinę
lecieć tym samolotem do Egiptu .W naszym samolocie żaden pasażer nie odniósł
uszczerbku na zdrowiu,ale strachu było dużo.Spokojnych i szczęśliwych lotów.
Obserwuj wątek
    • Gość: dario011 Re: powrót z Hurghady IP: *.chello.pl 03.05.05, 18:18
      A jakimi liniami leciałaś?
      • Gość: lusia Re: powrót z Hurghady IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.05, 21:15
        AMC - pozdrawiam
        • Gość: Stiwi Re: powrót z Hurghady IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.05.05, 21:43
          Po raz kolejny powtórzę - naprawdę warto zmuszać biura do czarterów LOTu mimo
          ciut wyższych opłat. Dziś na trawie, jutro...

AMC - nie lece!
          • Gość: EB Re: powrót z Hurghady IP: *.devs.futuro.pl 04.05.05, 15:09
            > Po raz kolejny powtórzę - naprawdę warto zmuszać biura do czarterów LOTu mimo
            > ciut wyższych opłat. Dziś na trawie, jutro...
            >
            > AMC - nie lece!

Nie da się zmusić biur do czarterów LOTu skoro LOT wycofał sie z czarterów. Na
            niektórych jedynie kierunkach lata jego tania linia Centralwings.

• Gość: paolo a alfa star jakos lata central wings i jest dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:28
              sprawa jest jasna!
              biura oszczedzaja na czym sie tylko da. maja w ofercie tego przewoznika bo jest
              najtanszy albo jeden z najtanszych. samoloty sa bardzo stare. ten o ktorym mowa
              i tak jest najmlodszy z calej floty patrz link
              www.airfleets.net/ageflotte/?file=calcop&opp=AMC
              maja boinga ktory ma ponad 29 LAT!!!! patrz jak wyglada kokpit w tym samolocie -

www.airliners.net/open.file?
              id=743440&size=L&width=1200&height=806&sok=JURER%20%20%28nveyvar%20%3D%20%27NZP%
              20Nivngvba%27%29%20%20beqre%20ol%20cubgb_vq%20QRFP&photo_nr=31

to wyglada jak stary autobus. slyszalem wiele opinii, ze to, ze samolot jest
              stary to o niczym nie swiadczy. bebechy musza byc regularnie wymieniane i sa
              wymieniane inne czesci tez co iles tam robaczogodzin.

mimo tego jak widze wiekszosc z nas obawia sie takiego przewoznika. dlaczego
              nie te biura nie wezma np. tureckiego sun express, czeski fisher (obie linie
              maja we flocie boingi 737 - 800 (nowej generacji) albo tego naszego central
              wings. chca zarobic a my mimo tego, ze sie obawiamy to z tego korzystamy.
              trzeba odmawiac i moze wtedy cos sie zmieni. mysle tez, ze to nie zalezy od
              ceny za wycieczki, po ktorych mozna sie domyslac, ze biuro jest lepsze od
              innego. Taki TUJ w tym roku tez ma w rozkladzie AMC i dalej maja wysokie ceny.
              Sporo wyzsze niz EXIM, ktory tez tymi liniami lata.

podsumowujac powiem to co kolega - zmusmy ich do korzystania z dobrych linii
              lotniczych.
            • Gość: Stiwi Re: powrót z Hurghady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:14
              Dowiedz się dokładniej prosze, Centralwings to jest LOT, niektóre samoloty
              jeszcze nie zostały nawet przemianowane na barwy CentralWings, więc przy
              odprawie na monitorze wyświetla Ci się CentralWings, a normalnie wsiadasz do
              samolotu LOT (wiem, bo leciałem w lutym, również znajomi teraz byli i tak samo).
              • Gość: paolo Re: powrót z Hurghady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:33
                nie wiem czy to mialo byc zlosliwie czy nie. jesli tak to powiem, ze ameryki
                nie odkryles, mowiac, ze centralwings to firma lotu. jesli podejsc do tego
                ekonomicznie to sie mozna nie zgodzic. nie ma czegos takiego jak grupa LOT do
                ktorej naleza LOT i centralwings. jest natomias wiadomo, ze firma ta powstala z
                przez ludzi z LOTu. lataja samolotami lotu bo od nich wypozyczaja tak jak
                kiedys airpolonia latala boingiem fisher air z czech.

pozdrawiam
                • Gość: Stiwi Re: powrót z Hurghady IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.05.05, 19:57
                  To nie miało być złośliwe w żadnym wypadku i na pewno nie do Ciebie, to było
                  skierowane do postu EB :)
            • Gość: f-cia Re: powrót z Hurghady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:30
              no i wlasnie do egiptu lata centralwings.... ale chyba tylko w orbisie - z
              tego co wiem...
              • eb_13 Re: powrót z Hurghady 05.05.05, 20:37
                Selectours lata Lotem ale tylko z Warszawy;) Niestety ja z Katowic lecę AMC.
                Pozdrawiam!!!
        • Gość: eb Re: do Lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:45
          A ja troszke z innej beczki. Widze ze wrocilas z Hiltona i mam pytanie. Jak sie
          juz dowiedzialam to w tym hotelu jest sporo bungalowow - czy warto w nich brac
          pokoj? Ja osobiscie bylam juz nastawiona na budynek glowny (wszedzie blisko, a
          lece z 2,5 latkiem i jest to dla mnie wazne), ale ostatnio czytalam posty osob
          ktore tam byly i zastanawiam sie nad tymi bungalowami... Nie wiesz jaki one
          maja standard w stosunku do budynku glownego? I jakie masz ogolne wrazenia z
          hotelu. Jesli masz gg to odezwij sie moj nr.3249012 Pozdrawiam!!!
          • Gość: Lusia Re: do eb IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.05, 23:57
            Ja mieszkałam w budynku głównym \bez załatwiania\ pok.163 parter nie od strony
            basenów.Pokój cichy ,mało nasłoneczniony,jak wychyliłam się z balkonu widziałam
            morze.Pokój bardzo czysty.Wszędzie blisko.Byłam tam z dzieckiem 4 lata.Byłam w
            bungalowach z wizytą u znajomych,.To prawda ,że pokoje w bungalowach są nowsze
            ale pokoje i łazienki są mniejsze ,ale nie ma aż tak dużej różnicy.Możesz
            trafić,że bungalow będzie daleko od jadalni,położony wysoko i będzie duży
            problem jeżeli jedzie się z dzieckiem. Staraj się o budynek główny naprawdę nie
            ma dużej różnicy w standarcie pokoi.Bardzo uczciwie całą sytuację opisuje
            Heniek1964,również wątki dotyczące wyżywienia,ale nie przejmuj się zawsze
            wybierzesz coś dla swojego maleństwa.Dla dzieci i nie tylko świetne wyżywienie
            jestw El Farana Club na Sharmie.On nie pisze tylko o rafie jeżeli ktoś był na
            Sharmie to przy w\w hotelu nie zadowoli go rafa,bo to są szczątki rafy.Jeżeli
            będziesz miała pytania chętnie odpowiem.Udanego wypocynku.
            • apia2 Re: do eb 04.05.05, 09:04
              Cześć,
              jadę do Hiltona 11 maja. Proszę napisz coś więcej o rafie. Wybralismy ten
              hotel, ponieważ miała być plaża dla dziecka i rafa dla nas. Hotel sąsiaduje z
              Coral Beach, da sie dopłynąć do ich rafy? Czy dziecko ( 6lat) będzie co miało
              robić przez dwa tygodnie?
              Apia
            • Gość: eb Re: do Lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:58
              mam jeszcze pytanie, z jakiego biura lecialas? My wybieramy sie tam z
              Selectoursem. Czy zauwazylas gdzie lokowani sa turysci tego biura i czy w razie
              problemu z pokojem w recepcji robia trudnosci z wymiana - a moze po przylocie
              lepiej im cos w paszport wsunac...? I jeszcze jedno, apia2 juz tu Ciebie pyta o
              rafe ja gdzies czytalam ze jest bardzo ladna (podobno na nia wycieczki robia?)
              czy to prawda? Pozdrawiam i z gory dzieki za info:))
            • Gość: eb Re: do Lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 12:16
              Zapomnialam o sklepikach. Czy na terenie hotelu lub w poblizu sa jakies w miare
              dobrze zaopatrzone sklepiki, oraz czy jest tam apteka? My w ubieglym roku
              bylismy w hotelu Seagull, wiec w tym roku chcemy sobie odpuscic centrum.
              Slyszalas cos o markecie Abu Ashara - podobno jest gdzies w poblizu hotelu
              Sultan Beach - czy to daleko z Hiltona na piechotke?(Taki sam market jest w
              centrum po przeciwne stronie Seagulla).
              A i jeszcze jedno dobra duszyczko:) ile mniej wiecej czasu uplywa od wyjscia z
              samolotu do dotarcia do hotelu (wiem, ze to prawie ostatni hotel;)
              Pozdrawiam i jeszcze raz serdeczne dzieki za info!!!
              Teraz to juz bede lepiej zaopatrzona w informacje niz niejedna siatka
              szpiegowska:))))
              • Gość: Lusia Re: do eb IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.05, 00:41
                Plaża dla dziecka jest bardzo dobra drobny piasek.Po prawej stronie jest pomost
                przy pomoście "rafa" -tam można ponurkować.Obok jest Coral Beach-byłam tam na
                spacerze brzegiem morza,to dopłynąć chyba też będzisz mogła.Jeżeli chodzi o
                dzieci to jest tam klub dla dzieci ,są tam rowerki,samochodziki ale raczej dla
                dzieci 2-4latka.W klubie można też malować ,rysować itp.Przy klubie jest
                trawnik na nim huśtawki,ale miejsce to jest bardzo nasłonecznione \w zacisznym
                miejscu\ i trudno tam wytrzymać.Ja dla swojego dziecka zabrałam
                kredki ,gazetki,gry zręcznościowe,wiadereczko ,łopatkęi bawiliśmy się nad
                morzem ,tam wieje fajny wiaterek i można wytrzymać.Mój wyjazd był z
                Selectoursa,ludzi różnie zakwaterowano,dudynek główny i bungalowy.Jest bardzo
                fajna rezydentka-Beata Topolewska -chętnie Ci pomoże.Wiem ,że z Warszawy z
                Eximem przyleciała rodzinka to za zakwaterowanie w budynku głównym dali w
                recepcji 5 dolarów.Jeszcze jedno w pokojach w b.głównym są bezpłatne sejy kod
                jest na 4 cyfry-piszę o tym bo brak instrukcji,a po co macie im płacić.Są
                wyjazdy na rafę\koszt chyba 50 dolarów-nurkowanie.Ja tam nie byłam.bo miałam
                dziecko,ludzie wyjeżdżali a po powrocie zdania były podzielone.Przy hotelu są
                sklepiki-złotnik,apteka,papirusy,ubrania i inne produkty.W hotelu są też
                sklepiki.Pytasz jaki jest czas przejazdu lotnisko -hotel.To zależy w ilu
                hotelach zostawiają gości,Zauważyłam ,że rezydenci dbają ,żeby ludzie wypełnili
                karty meldunkowe ,pomagają im. Ja byłam w okresie gdzie z Poznania leciało mało
                ludzi to szybko im poszło.,po 40 minutach byliśmy na miejscu.Zazdroszczę Wam
                wyjazdu,beztroski,odpoczynku.Wszystkim życzę dużo radości,wspaniałych pokoi w
                budynku głównym,.Jeżeli jeszcze macie pytania to chętnie odpowiem,
            • eb_13 Re: do Lusi!!! 05.05.05, 20:23
              Czekam i czekam i czekam...;))) Pozdrawiam!!!
              • Gość: lusia Re: do Lusi!!! IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.05, 01:43
                przeczytaj powyżrj
              • Gość: lusia Re: do eb IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.05, 01:46
                przecztaj powyżej
          • Gość: lusia Re: do eb IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.05, 09:24
            Zapomniałam dopisać że plaża jest b.długa dobry odcinek z piaskiem gdzie
            dziecko będzie się mogło pobawić jest z lewej strony.Pozdrawiam ,daj zmać czy
            przydały Ci się moje wskazówki.
            • eb_13 Re: do eb 06.05.05, 11:27
              Dzieki serdeczne za szczegolowe opisy, napewno sie przydadza (zwlaszcza ze moj
              maly ma 2,5 roczku). Pozdrawiam!!!
    • Gość: jerkub Re: powrót z Hurghady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:23
      Przeżyliśmy podobne lądowanie w Warszawie liniami AMC w czerwcu 2004 r., bardzo
      twarde, ale zdązył wyhamować. Przyczyną była niezauważona przez wiekszośc zmiana
      pilota po międzyladowaniu w Koszycach (Słowacja). Odniosłem wrażenie, że leciał
      on pierwszy raz tym typem samolotu (MD83). Zresztą był to Argentyńczyk, ktory
      więszość lotu spędzil jako pasażer.
      • Gość: Machoni Re: powrót z Hurghady IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 14:06
        Fotki z Ławicy:
        http://www.airliners.net/open.file?id=829647&WxsIERv=ZpQbaaryy%20Qbhtynf%20ZQ-83%20%28QP-9-83%29&WdsYXMg=NZP%20Nivngvba&QtODMg=Cbmana%20-%20Ynjvpn%20%28CBM%20%2F%20RCCB%29&ERDLTkt=Cbynaq&ktODMp=Znl%203%2C%202005&BP=0&WNEb25u=Jbwpvrpu%20Znynx%20%28Jyxc_Fcbggref%29&xsIERvdWdsY=FH-OBM&MgTUQtODMgKE=Guvf%20nvepensg%20vf%20orlbaq%20fgevc%20bs%20nvecbeg.%20Rirelguvat%20vg%20unf%20rkcverq%20ba%20yhpx.%20%5BRBF%20300Q%5D&YXMgTUQtODMgKERD=3511&NEb25uZWxs=2005-05-03&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=53192%2F2155&static=yes&width=1150&height=779&sok=%20BEQRE%20OL%20cubgb_vq%20QRFP&photo_nr=3&prev_id=829970&next_id=829646&tbl=ACCIDENT&size=L
        www.airliners.net/open.file?id=829646&size=L&sok=%20BEQRE%20OL%20cubgb_vq%20QRFP&photo_nr=4&tbl=ACCIDENTM
    • Gość: lotnik TUTAJ SA ZDIECIA :) IP: *.astral.lodz.pl 04.05.05, 14:50
      www.airfoto.pl/index.php?sub=single&id=17306&pict=lr&empty=yes&clr=yes
      www.airfoto.pl/index.php?sub=single&id=17305&pict=lr&empty=yes&clr=yes
      www.airfoto.pl/index.php?sub=single&id=17318&pict=lr&empty=yes&clr=yes
    • Gość: Stiwi AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do HRG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:40
      Cytat z forum o samolotach, dotyczący feralnego AMC w Poznaniu:

"W trakcie hamowania nastąpił wyciek płynu hamulcowego co spowodowało że
      maszyna dobieg zakończyła kilka metrów za pasem. Potem wolniutko wjechała
      całkowicie na trawę , tam podjechała straż i autobusy po paxów.
      Następnie samolot wolniutko powrócił na pas i drogą kołowania dojechał do
      płyty. W nocy przyleciał zastępczy samolot (chyba szeroki arbuz)z ekipą
      techniczną na pokładzie. Mechanicy zostali przy samolocie a pasażerowie mający
      lecieć feralnym eMDekiem polecieli arbuzem."

Jak rozumiem nastąpiło kolejne opóźnienie w wylocie turystów do Egiptu.
      Ciekawe, że egipskim liniom zdarza się to notorycznie...
      • Gość: paolo Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 00:30
        co to jest za formu, mozna prosic link,

pozdrawiam
        • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.05, 00:35
          Oczywiście:

Forum Samoloty: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=531

Wątek z którego zacytowałem wypowiedź:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=23452883&v=2&s=0
          • Gość: zenek Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.05, 10:03
            to byla nagla awaria, tak tlumaczyli. dlatego jak wracalem 4.05 to podstawili
            inny samolot, sprawny. wylądowal ok. - na pasie. (mial 3 godziny spoźnienia o
            czym zostalismy poinformowani w hotelu)
            jak wracalem w w październiku 2004r. z bonaire ( antyle hol.) to tez samolot
            nie przylecial (klm) bo tez byla awaria. polecialem z opoxnieniem prawie 20
            godzin. i dali mi hotel i 20 euro na otarcie lez
            wniosek taki, ze kazda linia moze to miec. wiec przestancie sie czepiac.
            • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.05, 10:15
              Tak, tylko poczytaj posty, egipskie to standard minimum 4-7h opóźnień i to
              nie "może mieć każda linia" tylko niepoważne egipskie notorycznie się
              opóźniają. Widocznie mają za mało samolotów w swojej flocie i jedno opóźnienie
              powoduje, że od razu idzie fala na całą resztę.
      • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.05, 16:25
        A więc miałem rację, turystów zakwaterowano w hotelu i musieli czekać, dopiero
        w nocy przyleciał kolejny samolot AMC:

ww2.tvp.pl/tvppl/video/2005/05/03/37602/film.asf
        • Gość: dario011 Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.chello.pl 07.05.05, 17:42
          A dlaczego dziennikarka mówi,że to były linie Memphis ,a nie AMC czy to celowa
          pomyłka?
          • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.05, 19:23
            Chyba się pomylili, gdyż widać wyraźnie samolot z napisem AMC.
            • Gość: ella19 Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 07.05.05, 22:44
              Ktos tu dobrze powiedzial,ze takie rzeczy zdarzaja sie wszystkim liniom...Kiedy
              ja wracalam z Hurghady w sierpniu zeszlego roku to widzialam ze niektore
              samoloty mialy do 20h opoznienia i byly to linie dobre,znane,juz nie pamietam
              jakie.Jeden samolot chyba lecial do Niemiec..Ale nie jestem
              pewna.Wyladowaliscie na trawie-ok.Ale najwazniejsze ze nikomu nic sie nie
              stalo!!Ciekawe co niektorzy by powiedzieli,gdyby takie cos zdarzylo sie
              samolotowi np z LOTu...AMC to nie za zle linie,kiedys tez mialam jakies dziwne
              uprzedzenia do nich,ale juz kilka razy nimi lecialam i sa naprawde ok.Fajna
              atmosfera na pokladzie,wesoly personel,nie tak sztywno jak w naszych
              samolotach..Wchodzisz do AMC i juz czujesz ze lecisz do Egiptu- przynajmniej ja
              tak mialam,ze wzgledu na mile stewardessy i stewardow.Najwazniejsze ze nikomu
              nic sie nie stalo,teraz przynajmniej macie co wspominac...:)
              • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.05, 23:02
                Sory, ale jesteś w błędzie i ten ktoś razem z Tobą. Takie rzeczy nie zdarzają
                się wszystkim liniom. Nagminne opóźnienia też nie są standardem w LOT, tylko
                raz miałem opóźnieniem LOTem 4h, ale to ze względu na charakterystyczny dzień
                11go wcześnia, wówczas wszystkie samoloty z Okęcia miały poślizg minimum 1-2h.

> Ciekawe co niektorzy by powiedzieli,gdyby takie cos zdarzylo sie
                > samolotowi np z LOTu...

Ale co tu gdybać? Nie zdarzyło się to LOTowi, tylko AMC. Piszesz, że AMC to nie
                są złe linie, może i nie, ja leciałem nimi 2 razy i uważam, że samoloty mają
                dość mocno wysłużone, zaś nagminne opóźnienia nie powodują dobrego wizerunku
                firmy. Podobnie inny egipski przewoźnik AIR Memphis, który nie cieszy się dobrą
                opinią. Poza tym zauważ, że leciałem AMC i to że więcej nie polece tymi liniami
                nie wzięło się z kosmosu. Uważam, że standard usług jakie świadczą jest na
                bardzo niskim poziomie.

Tak, wsiada się do samolotu i można od razu poczuć arabską atmosferę, ale wolę
                poczuć bezpieczeństwo w LOT, niż arabską atmosferę w AMC.
                • Gość: ella19 Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 07.05.05, 23:17
                  Ojejjj to bylo tylko moje zdanie na ten temat!!!Ja tez lecialam nieraz duzo
                  lepszymi liniami i tez uwazam ze ich samoloty nie sa najnowsze ale do ich
                  samolotu wsiade jesli bedzie taka potrzeba!Dla mnie najwazniejsze jest to,aby
                  doleciec bezpiecznie do celu mojej podrozy-tylko tyle!Skoro ich samoloty
                  lataja,to chyba nie jest z nimi tak zle!Jesli znasz mniej wiecej procedury itd
                  to chyba wiesz ze zepsutego samolotu by nie puscili.To zbyt niebezpieczne.Nasze
                  pociagi,autobusy itd tez pozostawiaja wiele do zyczenia,ale jakos ludzie nimi
                  jezdza.Wiadomo,fajnie sie leci czysciutkim i nowiutkim samolotem,ale to serio
                  nie najwazniejsze.A jesli chodzi o czekanie..To wiem,ze to meczace,ale wole juz
                  poczekac iles tam godzin i wiedziec ze lece sprawnym samolotem.Nie twierdze ze
                  to dobrze,ze czesto maja opoznienia,ale nie wiem z czego one wynikaja wiec nie
                  moge nic na ten temat powiedziec.Jesli z tego,ze sprawdzaja samolot,czy jest
                  sprawny itd to niech sprawdzaja nawet 10razy,ale niech wszystko bedzie z nim
                  ok.Rozumiem,ze mozesz miec inne zdanie na ten temat,to chyba normalne.Widocznie
                  ja oczekuje od latania czego innego niz Ty.Wyrazilam tylko moje zdanie na ten
                  temat.Pozdrawiam:)
                • Gość: ciekawska Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:22
                  Stiwi przeczytałam mnóstwo twoich postów ,ale trochę przesadzasz nie chcesz
                  latać innymi liniami niż LOT takie twoje prawo,ale pozwól innym decydować z kim
                  i jakimi liniami poleca.Ty już dokonałeś wyboru .Przesadzasz zachowujesz się
                  jak BRUCE Wszegmogacy>Wyluzuj.
                  • Gość: zenek Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 07:50
                    masz racje ciekawska. az bije niechęc od stiwiego do amc. wracajac zas do
                    meritum. nie zakwaterowali w hotelu nikogo bo nie bylo takiej potrzeby. wylot
                    mial byc o 16.30 a byl o 20. hotel dal kupony na lunch jak ktos nie chcial
                    doplacic za pokoj. o tym, ze byla awaria poinformowali. kurna co jeszcze
                    chciec??? ja duzo podrozuje, czesto sa spoznienia i nie tylko czarterow
                    dlatego mnie to wali.
                    stiwi polataj alitalia. polecam. 1-2 godziny to standart.
                    • Gość: Stiwi Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.05.05, 11:47
                      W tym reportażu telewizyjnym powiedzieli, że drugi samolot miał przylecieć w
                      nocy i że zakwaterowano ludzi w hotelu do tego czasu.

Co do tego, że bije ze mnie niechęć do AMC... No cóż, takie myślenie, że ich
                      samoloty latają, że są dopuszczane do ruchu lotniczego jest trochę błędne.
                      FlashAir też latał dopóki nie spadł... Wszystko jest ok, teraz wyciek płynu
                      hamulcowego, lądowanie na trawie, a następnym razem Bóg wie co się może stać,
                      aż w końcu coś się stanie i dopiero będą jaja.

Mnie najbardziej denerwuje zachowanie polskich biur podróży i to tych dobrych,
                      które zmieniają czater LOTu na AMC chcąc zaoszczędzić, a przy okazji oferte
                      mają taką samą jak latali LOTem w ubiegłym roku (przykład Pegas). To ciekawe,
                      że taka Wielka Brytania potrafi pokazać takiemu AIR Memphis gdzie jest ich
                      miejsce na świecie (na pewno nie nad UK), a my wpuszczamy takie linie do
                      siebie. Tam sobie ludzie i rząd cenią bezpieczeństwo, u nas widać ceni się
                      arabską atmosferę w samolocie, a nie bezpieczeństwo.
                      • Gość: ella19 Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 08.05.05, 11:57
                        Bedziesz sie teraz czepial tej arabskiej atmosfery chyba do konca zycia :/
                        Napisalam tylko ze mi sie to podoba,a o tym ze bezpieczenstwo sie dla mnie
                        liczy mozesz przeczytac chyba w co trzecim zdaniu :/ Luuz,Ty masz swoje zdanie
                        na ten temat,ja swoje i to by bylo na tyle.
                        • Gość: lusia Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.szczecin.mm.pl 10.05.05, 00:26
                          Uważam,że Stiwi ma rację kryteria powinny być zaostrzone.Ja byłam w tym
                          samolocie .Jak lecieliśmy do Egiptu to po dwóch godzinach lotu zakazano nam
                          korzystać z toalety,bez szczególnych wyjaśnień.Proszę sobie wyobrazić co się
                          działo po wylądowaniu.Wszyscy atakowali toalety.( koszt 1 dolar).A może obsługa
                          samolotu tak dba o przychód swoich rodaków .Szczęśliwych lotów .
                          • Gość: hiszpan Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.05.05, 23:18
                            Ale sie szamoczecie z tym Centralwings i czarterami.LOT przeniósł swoje
                            wszystkie czartery do nowo utworzonej przez siebie firmy Centralwings i teraz
                            tą firmą robi wszystkie czartery.Samoloty w takim wypadku przechodzą ksiegowo
                            tzw.aportem.
                            • neferett Re: AMC na trawie, kolejne opóźnienie wylotu do H 06.06.05, 16:42
                              Wydaje mi sie , ze Zenek pisze o oczekiwaniu na samolot w Egipcie a nie na
                              Lawicy. Wiem , bo bylam wsrod osob wylatujacych z Poznania. Mielismy leciec do
                              HRGH 3 maja o 10.15 , po bardzo dluuuuuuugim oczekiwaniu w sali wylotow ,
                              zostalismy wypuszczeni z lotniska, a osoby z poza Poznania zostaly zakwaterowane
                              w hotelach. Na lotnisko wrocilismy o godz.1 w nocy , wylecielismy po
                              godz.3.Nastepnie miedzyladowanie w Koszycach , ktore trwalo ponad 3 godz. , tak
                              wiec na miejscu , w HRGH, bylismy o godzinie 11 4 maja.
                              Nie chodzi tu o czepianie sie AMC ale o fakty , a fakty mowia same za siebie :
                              tym liniom awarie i opoznienia zdarzaja sie bardzo czesto.
                              Samoloty sa stare ( z lat 80) . Choc powrot byl calkiem przyjemny ( troche
                              nowszy samolot ,lot bez problemow i opoznien), to ja tez wole latac LOT-em.
                              • Gość: meggi Mysle ze troche przesadzacie IP: *.net / 80.51.252.* 16.06.05, 16:16
                                latałam roznymi liniami i czesto sa poslizgi 1-2 godzinne, a ze akurat
                                lecieliscie tego feralnego dnia i troche przepadło Egiptu, pewnie też bym sie
                                wkurzył, najwazniejsze ze nikt fizycznie nie ucierpiał. Dziesiatki lotów sa
                                codziennie do Egipty i jest OK
                                • neferett Re: Mysle ze troche przesadzacie 16.06.05, 19:15
                                  Przesada to by bylo marudzenie , ze cieplego posilku nie podali.
                                  W przypadku AMC , co chwile slychac o lotach opoznionych o 1-2 godz.(to
                                  faktycznie mozna zniesc i tego typu, niewielkie poslizgi zdarzaja sie kazdym
                                  liniom , choc nie tak czesto jak AMC) ale tez jest masa opoznionych o 6-16godz.
                                  Wiec jesli mam wybor, to nastepnym razem wole nie ryzykowac utraty 1 dnia
                                  wakacji , tym bardziej , ze nikt mi tego nie zrekompensowal.
                                  Poza tym , nie za bardzo mam ochote fundowac sobie atrakcje w formie lotu
                                  samolotem , ktory jest pewnie z mojego rocznika , caly sie trzesie w srodku i w
                                  dodatku ma zepsute dzwi ( w ogole jakas paranoja , ze taki samolot jest
                                  dopuszczony do uzytku!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka