Gość: ROSE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:28 Napiszcie swoje opinie na temet obsługi tego biura w Egipcie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stiwi Re: Biuro ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:29 Archiwum, albo przerzuć 3-4 strony, było niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abra Re: Biuro ALFA STAR IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 17.05.05, 12:35 Może ktoś wrócił teraz z rejsu, prosze o info, jak było, jaki statek. Najchętniej proszę o informacje od A do Z. A porady typu "zobacz w archiwum"-zostaw dla siebie, są dobre, ale chodzi o informacje aktualne z pobytu w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Biuro ALFA STAR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.05.05, 21:04 Nikt już z nimi nie jeździ? napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR - rejs 17.05.05, 21:48 Witam już ponad tydzień temu wróciłem z rejsu po nilu z Alfastar. Obiecałem że opiszę to co przeżyłem - teraz mam chwilę czasu wieć: Wyleciałem z W-wy 29 kwietnia - wylot na kilkadni przed lotem został przesunięty o 12 godzin. Alfastar twierdziło że to zwiny Centralwings, ale mam maile z Centralwings że lot został przesunięty na wniosek Alfastar- ot takie małe oszustwo organizatora. Nieźle byłem wpieniony. Na lotnisku okazało się że lot jest opóźniony o kolejną godzinę. Na szczęście wylecieliśmy do HRG ale zamiast 14 za minutami w hotelu Sun Rice Palacio byliśmy o 4 rano - w autobusie od rezydenta dowiedzieliśmy się że zamiast dnia w HRG na odpoczynek mamy 1 godzinę do odjazdu do Luksoru. Wtedy postanowiłem odstrzelić kierownictwo Alfastar. Ale tu wszystkie nieszczęścia się skończyły. Rejs OK, ekipa wycieczkowa OK (z wyjątkiem uciekającego dziadka) no i folklor w postaci dwóch gejów z Wadowic. Abu Simbel wspanaiałe. Po rejsie 2 dni w Palacio, też nie można narzekać. Dzięki tej końcówce moja złość na Alfastar wyblakła, tak że postanowiłem im wybaczyć. Suma sumarum - jak za takie pieniądze 2190 od osoby na tydzień to nie można się za bardzo czepiać, jednak więcej z tym biurem nie pojadę- poprostu nie chcę ryzykować. Jeśli są jakieś pytania to z przyjemnością odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Biuro ALFA STAR - rejs IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.05.05, 22:25 Dzięki za dotrzymanie obietnicy. Na jakiej opcji rejsu byłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR - rejs 17.05.05, 22:30 5 gwiazdek z all incl. na statku niestety napoje do obaiadu i kolacji są płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Biuro ALFA STAR - rejs IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.05.05, 00:24 ale, napisz jeszcze, czy miałes Egipt Starożytny, Egipt w przekroju, czy Egipt od A do Z. Napisz jak nazywał się statek. Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR - rejs 18.05.05, 08:47 Ztym rejsem to było tak że ja miałem Egipt Starożytny, ale grupa zmieszana była z trzech podgróp - byli ludzie z tych wszystkich programów. Co do statku to wstyd się przyznać ale zapomniałem jak się nazywał - zapytam żony i napiszę chyba żesobie przypomnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR - rejs 18.05.05, 21:06 Statek nazywał się Horizon. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefer Re: Biuro ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:46 Ja płynęłam statkiem QuEEN NEFER,nie mamżadnych zastrzeżeń,nie było może marmurów,jak na innych wypasionych statkach,ale było bardzo miło i przytulnie,klima,basen,jacuzzi na górnym pokładzie,żadnego brudu,obsługa miła,ani przez chwilkę się nie nudziliśmy,dzięki naszemu wspaniałemu przewodnikowi.Zabrał nas w takie miejsca,o których niektórym turystom się nawet nie śniło.A tak przy okazji,to gdybyście przypadkiem natrafili na przewodnika o imieniu HANY,możecie być pewni,że dostarczy wam wiele rozrywek,i nie pozwoli się ani przez chwilkę nudzić,bo po prostu jest świetnie przygotowany i posiada dużo wiedzy o miejscach,które przyjdzie wam zwiedzać.POLECAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Biuro ALFA STAR IP: *.aster.pl 18.05.05, 07:46 Rose lub Abra wybieracie się na rejs z Alf od A do Z ciekawi mnie czy opcja 1 czy 2 i w jakim terminie ja lece 6.09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Biuro ALFA STAR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.05.05, 23:16 ja lecę 28.07 ze Szczecina-od A do Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Biuro ALFA STAR IP: *.aster.pl 18.05.05, 07:48 Paciopotku- PRZEPŁACIŁAŚ/łeś ja za 2 tygodnie w 4 gwiazdkach i z ALL płace 2670!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR 18.05.05, 08:50 Trudno, czasami się przepłaca, W takim razie nie tylko ja przepłaciłem ale wszystkie osoby z tego rejsu. Ja miałem 5* z all. Tylko pogratulować wyboru, ale jak się dowiedziałem na wycieczce od jednej dziewczyny w tym czasie był to najtańszy rejs dostępny w terminie z weeksendem majowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROSE Re: Biuro ALFA STAR-DO LUCASA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:58 Ja niestety jadę nie na rejs, ale na wakacje "stacjonarne", tak, że nic na ten temat nie wiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Re: Biuro ALFA STAR IP: *.aster.pl 18.05.05, 09:22 Paciopotek -W takim razie gratuluje udanego zakupu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AneMac Re: Biuro ALFA STAR IP: *.com.pl / 80.51.242.* 18.05.05, 17:37 hej byłam z tym biurem od 23.04.05 do 06.05.05r ogólnie ja nie miałam zbyt duzo zastrzerzen ale osoby które były z nami w grupie oj po 3 reklamacje w czasie pobytu pisaly i to uzasadnione . Ja jesli chodzi o moja osobe mialam wersje Egipt w Przekroju najbardziej racjonalna od A do Z to juz za b.meczace jest uwierzcie . Po rejsie ma sie dośc ......My po Kairze wrócilismy do Hurgady a ci co np.mieli od A do Z pojechali do Sharma i tam jeden dzien potem przewiezli ich 13 godz. spowrotem do Hurghada i aby stamtad lecieli do Polski i bez sensu to odrazu lepiej wracac do Hurg. i miec te 4 dni na odpoczynek i w ogole byly osoby ktorym zmieniono np. juz tam na miejscu dzien wyjazdu na rejs ...itp sprawy Ja i poznane na statku 3 pary mielismy zastrzezenia co do STATKU nazwa jego NIL Splendor !!!!!!!!!!!!!!!!!! gdy traficie na taki odrazu krzyczcie z daleka ze nie wsiadacie OKROPNY waliło z daleka i w dodatku zakwaterowali nas pod recepcja na najnizszym poziomie nad maszynownia smród , hałas itd uwiezcie chcialabym to wszystko opisac ale juz mi sie gadac nawet nie chce i sił brak po tym 2 tyg. urlopie Ale odrazu wzielismy pisemko do Alfa Star i wywalczylismy dwie wycieczki fakultatywne z a darmo po powrocie do Hurghada w ramach rekompensaty tego pobytu na niby 5 gwiazd. statku który był masakryczny brud brud i brud . to powinno wystarczyc Sam rejs ciekawy i program b. fajny napiety mieliśmy super pilota choc krecił tez ladnie jak to egipcjanie ale oki .Duzo by mozna bylo jeszcze mowic pisac ........do Alfa star tez sobie obiecalam ze napisze niech sobie przemysla co nie co ale mam to juz gdzies ja juz nie skorzystam z ich usług i znajomi tyżżżżż . Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Biuro ALFA STAR 18.05.05, 19:50 Folklor w postaci dwoch gejow ?, czy to tak zwrocilo uwage ze bylo bardziej warte uwagi niz wszystko to co mozna zobaczyc w Egipcie, a pozniej opisac na forum ? Wiem, ze osoby o innej niz "typowa" orientacji wyjezdzaja m.in. do tego kraju, aby poczuc sie normalnie, a nie jak zwykle w kraju - zaszczuci. Jak widac ich nadzieje sa płonne. Odpowiedz Link Zgłoś
pociopotek Re: Biuro ALFA STAR 18.05.05, 21:06 Omijałem ich z daleka, ale na statku mało było atrakcji - oprócz opalania, picia i oglądania widoczków, a chłopcy naprawdę byli pocieszni. Jak z komedii - intonacja głosu, zachowanie, itp. Nie krzywdziłem ich inie prześladowałem ale lubieliśmy się im przyglądać - fajnie czasami się pośmiać. Nie byli zaszczuci, wręcz przeciwnie mieli pełen luz ku uciesze reszty wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Biuro ALFA STAR IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 04:44 "A TO POLSKA WŁASNIE..." - brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Biuro ALFA STAR IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 04:45 iście europejska tolerancja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Biuro ALFA STAR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.05.05, 23:17 wcale nie przepłacił Odpowiedz Link Zgłoś