Dodaj do ulubionych

Auto na parkingu w Katowicach

IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 27.06.05, 21:18
Witam wszystkich, lecę do Egiptu w lipcu z lotniska w Katowicach. Proszę o
wyrozumiałość, ponieważ moje pytanie wiąże się z parkingiem niż samym
wyjazdem, jednak może ktoś z Państwa ma jakieś dobre bądź złe doświadczenia i
może się nimi podzielić.
Muszę dojechać z Wrocławia, a zatem najwygodniej byłoby przyjechać autkiem,
zostawić na parkingu przy lotnisku i za 2 tygodnie wrócić spokojnie do domku.
Jednak parking okazuje się tylko płatny, a nie jest strzeżony, można wykupić
blokadę na koło, ale i tak ktoś może wybić szybę, odjąć lusterko, czy coś w
tym guście. A może jest tam całkiem bezpiecznie i nie warto się martwić?
Z góry dziękuję za informacje.

Pozdrawiam

Elisha
Obserwuj wątek
    • yello Re: Auto na parkingu w Katowicach 27.06.05, 21:24
      W ubieglym roku trzymalem tam auto 2 tygodnie i obeszlo sie bez strat. Stalo
      tez kilkadziesiat aut innych marek (drogich i bardzo drogich) i tez nie
      zauwazylem zadnych zniszczen. W tym roku znowu bedzie tam czekalo na nas 2
      tygodnie i nie sadze by byly jakies niespodzianki.
      Jedz zatem spokojnie i odpoczywaj a jesli masz AC to nawet przez chwile nie
      zawracaj sobie glowy pojazdem ktoremu i tak z pewnoscia nic sie nie stanie.
      Ciao
      • cairo7 Re: Auto na parkingu w Katowicach 27.06.05, 21:44
        Yello-dobrze pisze.To,że niestrzeżony-nie znaczy,że nikt tam naszych autek nie
        pilnuje....raczej chodzi o odpowiedzialność i dziwne skargi ...np;że porysowane
        lub tp.W każdym razie moje parę razy stało i nie bolało-czego i Tobie życzę.
    • Gość: beti Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:49
      parking jest ok możesz spokojnie tam autko zostawić, ale jest to dość drogie
      tzn. ok. 200 zł za tydzień
      • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.iie.ae.wroc.pl 28.06.05, 11:55
        Nie jest tak strasznie, ok 190 zł za 2 tygodnie, mam zniżkę 50% (mają teraz
        jakąś promocję), wychodzi około 85zł za cały pobyt, czyli tyle co taxi w 2
        strony z dworca:). O cenę martwię się najmniej:)

Elisha
        • Gość: Krakus Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: 149.156.58.* 28.06.05, 12:56
          Parkowałem tam przez tydzień na początku maja. Zapłaciłem 107 zł . Po wjechaniu
          na parking zgłoś, że chcesz stać dłużej, nie założą ci blokady na koło tylko
          odstawią cię na parking pracowniczy, który jest pilnowany. Stawiają tam
          samochody stojące 1 tydzień, 2 tygodnie dlatego, żeby nie blokowały im parkingu
          dla tych co chcą parkować kilka godzin lub 1 dzień, 2 dni. Cena taka jak
          napisałem, po powrocie wjazd pod terminal żeby zabrać bagaże za darmo.
          • Gość: jaro Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.silesia-region.pl 28.06.05, 13:27
            popytaj w twoim biurze podróży,gdzie kupiłeś wycieczkę o zniżki z
            programu:"Lataj z Katowic".To jest taki dokument w formie biletu(w nim zniżki
            na parking 50%,w restauracji bodaj 10%,w sklepie wolnocłowym bodaj 5% i jeszcze
            kilka innych zniżek).
            Ten dokument nic nie kosztuje a jest promocją portu w Pyrzowicach.
            Pozdrawiam
            Jaro
            • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 28.06.05, 16:12
              Już taki mam:), ale dziękuję za sugestię.

Pozdrawiam
    • Gość: johny27 Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.ckzeto.com.pl 28.06.05, 13:32
      a dokad lecisz i keidy - ja lece 8 lipca do reemyvera w Hurghadzie :)
    • Gość: johny27 Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.ckzeto.com.pl 28.06.05, 13:32
      --------------------------------------------------------------------------------
      a dokad lecisz i keidy - ja lece 8 lipca do reemyvera w Hurghadzie :)
      • Gość: jaro Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.silesia-region.pl 28.06.05, 13:38
        Będę w Hotelu Empire od 8.07.-22.07.
        Wylot z Pyrzowic.
        Pozdrawiam
        Jaro
      • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 28.06.05, 16:14
        Egipt - Hurghada, 9 lipca, hotel Grand Resort
    • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 28.06.05, 16:20
      Chyba się zecyduję na pozostawienie mojego wechikułu na wymienionym parkingu,
      pewnie jak owieje mnie cieplutki wiaterek na uroczym lotnisku w Hurghadzie
      zapomnę o wszystkich troskach;) Jak tylko wrócę napiszę czy faktycznie i nasz
      automobil będzie wyglądał tak, jak w dniu pożegnia:)

Pozdrwiam wszystkich

A jakby ktoś również wybierał się 09.07.2005 do Grand Resort zapraszam na priva
      elisha1@poczta.fm
      • Gość: Maber Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:12
        Nie polecam zostawiania auta na parkingu przy lotnisku... Moim znajomym na
        parkingu w Warszawie wybili wszystkie szyby i zdewastowali maske, mimo ze
        parking byl platny :(
        • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 29.06.05, 19:15
          To mnie zmartwiło, bo aż tak czarnego scenariusza nie przewidywałam:(
          Martwiłam się raczej o urwane lusterko, a tu można się spodziewać masakry
          samochodu....
          • Gość: Maber Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:27
            Ale wiesz... To sie zdarza bardzo żadko, a żeby na takie cos trafić, to trzeba
            miec niezłego pecha... :(
            • madzia112 Re: Auto na parkingu w Katowicach 30.06.05, 16:04
              Trzymałam samochód na parkingu przy lotnisku katowickim przez dwa tygodnie i
              wszystko było OK. Podobnie we Wrocławiu. Nie można od razu zakładać że ktoś Ci
              zniszczy samochód :)
              • Gość: Elisha Re: Auto na parkingu w Katowicach IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 30.06.05, 16:54
                Masz całkowitą rację, w końcu auto trzymam pod blokiem i na razie tylko kołpaki
                ukradli:)

Pozdrawiam

Elisha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka