Dodaj do ulubionych

OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada

IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.07.05, 11:33
Witam wszystkich serdecznie. Ja również wróciłem właśnie z Hurghady, hotel
Saint Maria Resort. No cóż.. moge tylko przyłączyć się do opinii"DAL",
dodając
tylko kilka ciekawych informacji. Zapewne "Dal" jest kimś z kim razem
podpisywaliśmy oświadczenie nt. warunków panujących w hotelu Sanit Maria
Resort, które zostało podpisane przez ok. 70 osób. Więc odczucia co do hotelu
nie zostały wyssane z palca. W czasie 2 tygodni pobytu w tym hotelu
zapamietałem tylko walkę z rezydentką o polepszenie warunków panujacych w
hotelu, a przede wszystkim jakość wyżywienia, które było podłe do tego
stopnia,
że nawet obsługa hotelu żywiła się na mieście, nie mogąc patrzyć na to
świństwo.Zorganizowaliśmy się do tego stopnia,że w ostatnich dwóch dniach
zalaliśmy naszą beznadziejną rezydentkę Monikę Sz. kilkudziesięcioma
reklamacjami z żądaniem zwrotu pięniędzy za wczasy a nawet zadośćuczynienia
za
zmarnowany urlop. Mamy do tego szeroką dokumentację fotograficzną, łącznie z
brudnymi ręcznikami, basenem otoczonym ostrymi , luźno położonymi płytkami na
których Pawełek "załatwił" sobie 7 szwów , krzywo na dodatek założonych przez
hotelowego lekarza. No i cała gama zdjęć ze stołówki, bo to nie była
restauracja tylko raczej szkolna stołówka, na których jest wszystko co nam
dawano do zjedzenia. Folder hotelu do dostania w recepcji opisuje chyba
całkiem
inny hotel, ponieważ atrakcje opiane w folderze w żaden sposób nie znajdowały
odzwierciedlenia w rzeczywistości. Tak na przykład w hotelu nie było
kompletnie
nic do robienia, nie było animatorów, żadnych zajęć organizowanych przez
hotel
prócz jednego występu tańca brzucha i derwisza, nie ma kawejki, baru, ani
fitnes klubu.Ale najlepsze są korty tenisowe i centrum nurkowe. Pod korty
dopiero zaorali ziemię, a centrum chyba nigdy nie było. Mamy również zdjęcia
żółótej wody w basenie, syfu w pokojach i łazienkach. A TERAZ NEWS Z
OSTATNIEJ
CHWILI! HOTEL SAINT MARIA RESORT NIE POSIADA CERTYFIKATU NA 3*!!! TO
INFORMACJA
WYDARTA OD MENAGERA HOTELU, KTÓRY NAJPIERW NAM OBIECAŁ OŚWIADCZENIE W TEJ
KWESTII, POTEM ZNIKNAŁ NA DWA DNI, A POTEM SPOTKANY PRZYPADKIEM POWIEDZIAŁ,ZE
MU ZABRONIONO ODGÓRNIE WYDAWANIA JAKICHKOLWIEK OŚWIADCZEŃ!!WIĘC WSZYSCY Z
TRAFU, KTÓRZY BYLI W HOTELU SAINTA MARIA W HURGHADZIE MOGĄ WYSTĄPIĆ DO TRIADY
Z
ZADANIEM ODSZKODOWANIA I ZWROTU CAŁOŚCI PIENIĘDZY!TRIADA NIE WYWIĄZAAŁA SIĘ Z
UMOWY. Oświadczenie o którym wspomniałem wcześniej zostało już przefaksowane
do
Ambasady RP w Kairze, a w poniedziełek zostanie wysłane (kopia) do B.P.
Triada
w Warszawie. Wszystkim , którzy złożyli pod nim podpisy i zostawili jakiś
namiar postaram sie przesłac kopię oświadczenia pocztą, a fotki mail'em.
Pozdrawiam
nr 235
Obserwuj wątek
    • Gość: minister Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.cable.wsm.wielun.pl 03.07.05, 13:14
      "W czasie 2 tygodni pobytu w tym hotelu
      zapamietałem tylko walkę z rezydentką o polepszenie warunków panujacych w
      hotelu"
      Tylko to robiłeś w Egipcie??? Człowieku następnym razem wybierz się do
      Międzyzdrojów. Klimat tego "kurortu" zapewne zaspokoi twoje ambicje...
      • Gość: nr 235 Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.07.05, 14:27
        Jeśli umowa z biurem podróży gwarantuje hotel o standardzie 3*** to niech go
        zapewni, tymczasem Triada zakwaterowała nas w miejscu daleko odbiegającym od
        3*** nawet w standaryzacji egipskiej. Jeśli odpuściłbyś tak ewidentne
        naruszenie warunków umowy to Twoja sprawa, tymczasem znakomita większość z nas
        (73 osoby) nie pozwoli na to aby ta sytuacja przeszła bez echa bo nie po to
        wyjechaliśmy na wakacje do Egiptu żeby się użerać z niekompetentną rezydentką i
        cierpliwie znosić oszukańcze praktyki B.P. Triada Sp. z.o.o.

Pozdrawiam serdecznie

P.S. Jeśli zaś chodzi o Międzyzdroje i to jednak zdecydowanie bardziej wolę
        Hurghadę i Morze Czerwone. Ale o gustach się nie dyskutuje :-)
    • Gość: ala Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.imgw.gdynia.pl 03.07.05, 15:34
      Ja również byłam w tym hotelu.W pokoju była kartka z napisem: PROSZĘ OSZCZĘDZAĆ
      WODE!!! Jedzenie a raczej brak jedzenia zmuszał mnie to stołowania się na
      mieście. O godz 9.00 na sniadanie były już tylko pomidory posypane bułką tartą
      i zupa mleczna przypominająca pomyje. W dniu wykwaterowania o godz 12.05
      wyłączono nam wode w pokoju!
      • Gość: nr 235 Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.07.05, 22:34
        żałujcie że nie widzieliście naszej papki z czarnej fasoli(chyba specjalnośc
        Santa Marii ;-)). Podawano ta samą przez tydzień,więc mogliśmy zaobserwować jej
        wszystkie stadia rozwoju. Mamy zreszta uwidocznione na zdjęciach, jak pierwsze
        dni była w wodnistej cieczy, potem stężała, następnie była z wierzchu tak
        twarda,że kucharze rysowali na niej krzyżyki, a następnie była to już jedna
        twarda bryła. Po tygodniu przynieśli nową...stała do naszego wyjazdu! Ogólnie
        to zostało z wcześniejszych dni znajdowaliśmy bez trudu po na posiłkach przez
        kolejne dni. Wody nie wyliczali, ale za to w basenie nie zmieniali jej ani nie
        czyścili tak długo, że na dnie utworzyła się warstwa śliskiej zawiesiny..brrrr..
        • Gość: CQ Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:23
          NAPRAWDE FATALNIE TRAFILISCIE. SZKODA ZE TAK WAM WYJAZD ZRYPALI. zastanawiam
          sie dlaczego 1 biuro robi tak różne wycieczki. my w sharm *** na chybił
          mielismy ok i super wspomnienia. szkoda ze u was było inaczej. walczcie o
          swoje. a nastepnym razem zycze udanych wypraw...
        • Gość: paris Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.imgw.gdynia.pl 04.07.05, 08:53
          do nr 235:
          Czy moglbys podac swoje namiary? Tez bylam w Santa Marii ale w maju. Nie wiem
          czy moge jeszcze zlozyc skarge i jak sie taka pisze? Prosze napisz do mnie na
          mail: slaba@poczta.fm
          • pipipipi Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada 04.07.05, 09:05
            Szukam i szukam Waszego opisu tego obiektu na forum Hotele i znaleźć nie mogę.
            Czy naprawdę byliśćie w Santa Marii?
            • Gość: Anka Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:13
              Jeśli ma być to zachęta do umieszczania opisów na forum hotele, to złą drogę
              obrałaś. Takie upierdliwe / sorry / przypominanie o tym forum raczej odstrasza
              niż zachęca, bo nikt nie lubi być przymuszany do czegokolwiek. A uszczypliwa
              uwaga, że skoro nie ma opisu na forum hotele to pewnie założyciel wątku tam w
              ogóle nie był, jest pozbawiona sensu.
              • Gość: Turysta Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.toya.net.pl 04.07.05, 10:24
                Wiesz Aniu, myślę, że pipipi bardziej chodziło o to, że może ktoś obawia się
                wipsać swój opis, bo w zderzeniu z innymi okazałoby się, że wciska bujdy?!

Inna sprawa, że jak wiele razy pisałem, tam wchodzi dużo więcej osób
                poszukujących informacji o hotelu, niż tutaj kiedykolwiek trafi, a to z
                przyczyny, że wpisując nazwę hotelu w wyszukiwarce choćby Google, szybciej
                znajdziesz link tam niż tu.

Więc naprawdę szkoda Waszego pisania tutaj, gdyż poprostu ten wątek prędzej czy
                później (najczęściej 2-3 tygodnie) spadnie na inne strony.
                Rozumiem, pisać info i tu i tam, ale naprawdę nie rozumiem Waszego wstrętu do
                pisania tak istotnych informacji tylko tu!
                • Gość: paris Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.imgw.gdynia.pl 04.07.05, 10:26
                  Opisu w bazie hoteli nie ma ale kiedys czytałam o tym hotelu opinie innych osob
                  i to byla jedna wielka bzdura. Tylko sie posmialam.
                  • Gość: Turysta Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.toya.net.pl 04.07.05, 10:33
                    Gość portalu: paris napisał(a):

> Opisu w bazie hoteli nie ma ale kiedys czytałam o tym hotelu opinie innych
                    osob
                    >
                    > i to byla jedna wielka bzdura. Tylko sie posmialam.

No właśnie teraz to już naprawdę nie wiem jak traktować Twoją wypowiedź.
                    Twierdzisz, że opisy tam zamieszczone są bzdurą, a Twojego nie wpiszesz, bo
                    wolisz by zostały tam bzdury?

Nie sądzisz, że to albo bardzo przewrotne rozumowanie albo złośliwe wobec
                    poszukujących informacji internautów?
                • Gość: Anka Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:37
                  Ale jeżeli to co napisał to prawda, to niby czego miałby się założyciel wątku
                  obawiać?
                  Żeby nie było wątpliwości - ja po powrocie opisałam hotel w którym byliśmy na
                  forum hotele, oto link:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8234106&a=13962502Pozdrawiam
                  • Gość: nr 235 Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.05, 15:55
                    niczego się nie obawiam. Wróciliśmy dopiero w piątek z Hurghady i jeszcze nie
                    napisaliśmy do tych wszystkich miejs o których teraz myślimy. Ten hotel to syf
                    i mamy na to oświadczenie podpisane przez ponad 70 osób. Niedługo i na
                    forum "hotele" napiszemy komentarz, aby ostrzec przez rozgrywkami TRIADY kogo
                    tylko się da. A wszystkich zainteresowanych zaprazam na strone www.elbe.byd.pl
                • Gość: Anka Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:42
                  Skopałam link
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8234106&a=13962502
                  mój opis pod nickiem egipt-hotele z dnia 5 lipca 2004
                  pozdrawiam
                  • Gość: Turysta Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.toya.net.pl 04.07.05, 11:02
                    Podałaś link do hotelu Empire, a rozmawialiśmy o Saint Maria.
                    Więc które opisy Cię rozśmieszyły Empire czy Saint Maria?

Bo jesli ta Saint Maria to taki syf, to tym bardziej należałoby dać tam nowe
                    informacje, a nie jedynie ciągnąć ten wątek na forum ogólnym?!
                    • Gość: Anka Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:29
                      Chyba pomyliłeś osoby, którym odpisujesz :))
                      Od zawsze piszę tu pod nickiem Anka i żadnym innym, więc 'paris' to na pewno
                      nie ja.
    • Gość: lantier@op.pl Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:37
      Ludzie! A cóż wy macie pretensje, kto to jeździ do 3* hoteli w Egipcie, gdzie z
      góry wiadomo, że kazdemu hotelowi trzeba odjąć gwiazdke, bo kategoria jest
      zawyżona. Ja byłem w Sharm el Shaikh w hotelu Ritz Charlton Resort i byłem
      bardzo zadowolony, wszystko co chciałem miałem, rezdent był ok, na czas
      wszystko załatwiał, nawet przed przydzieleniem pokoju zaproponował bym dał 20$
      recepcjonistce a dostanę super pokój i rzeczywiście tak było. Zanim się
      pojedzie najpierw trzeba wiedzieć gdzie się jedzie. A tak apropos to 3* hotel w
      Egipcie odpowiada w Polscekiepskiemu Domowi Wczasowemu pamiętającemu czasy
      wczasów OWP.
      • Gość: zruc Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.cable.wsm.wielun.pl 04.07.05, 16:25
        Ale Cię rezydent wykołował i to takiego mena.Głupot nie wal,Ambasador ma 3*
        ijest okey.
    • szarlota123 Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada 04.07.05, 21:38
      A my w maju dopłaciliśmydo hotelu 5*traf 150zł od osoby i było super. Jedzenia
      w brud, otwarte plaże. Przeciez od hoteli 3* nie można sie niczego innego
      spodziewac, tym bardziej ze tam 3 gwiazdki nie odpowiada normom europejskim.
      Tylko rezydentka była kiepska, ale kto by sie tam nia przejmował
      Aga
      • Gość: SYSIA Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.lodz.mm.pl 04.07.05, 22:06
        Zruc bardzo Cię prosż eo jak najwięcej informacji na temat hotelu Ambasador bo wybieram się tam pod koniec lipca z Triada na 7 + 7 i mało jest pozytywnych opinii na temat tego hotelu. Od razu mówię że jadę do Egiptu po to by przeżyć wielką przygodę a nie siedzieć w pokoju hotelowym . Tam zamierzam spędzać max 5 godzin na dobe i nic wiecej.To co się czyta na temat tego hotelu jest koszmarne wiec jak masz jakieś fotosy z Ambasadora lub możesz mi troszkę go opisać to podaję swój adres ilkakolasia@op.pl.Pozdrawiam i z góry dzięki...
        • Gość: zruc Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.cable.wsm.wielun.pl 04.07.05, 22:25
          Dzisiaj już idę spać ale jutro będe pisac.Dobrych snów.
          • Gość: SYSIA Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.lodz.mm.pl 04.07.05, 22:33
            Wielkie dzięki czekam na info bo mam juz dość samego narzekania.Równierz życze słodkich snów o Egipskich plażach...
    • Gość: Mała MI Re: OSZUSTWO TRIADY - Saint Maria Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:03
      wróciłam w ten piatek z tego hotelu... jest jak opsujesz,
      prócz przekrętów z hotelami, przwodnicy robią przekręty z kasą od klientów,
      pani Gosia - przewodnik z objazdówki łasi się nawet na drobną kasę, i
      zwyczajnie kanci ludzi, np. na biletach - na koniec objazdówki nie wszyscy
      wchodzą oglądac przewrócony obelisk, ponieważ są padnięci. U nas w grupie
      przewodnik powiedział, że kasę zwraca, ale w grupie p. Małogosi nic tekiego nie
      było wspomniane, kiedy zniecierpliweni ludzi zapytali ją co z tymi pieniędzmi,
      była oburzona że w ogóle przyszło im do głowy sie upominać, a kiedy dowiedziała
      się, że w poprzedniej grupie było powiedziane że będzie wszytko zwrócone, to
      odwrócila się i poszła mówiąc, że to nie prawda, była nieżle oburzona hahhh
      Mnie by było wstyd narażać się na taką opinię za 30 - 40 dolarów. W
      ostatczności nie zwróciła wszystkim ... Pewnie teraz upomni przewodnika, że ma
      się nie wygadywać przed turystami i puszczać jakąś bajeczkę, że bilety są
      rezerwowane wczesniej, więc nie ma możliwości zwrotu ...

prócz tego, w ostani dzień o 3 w nocy wyjechliśmy do Hurghardy, gdzie
      dojechliśmy na 12, tam nas porzucono na placu hotelowym (obiecując wcześniej
      pomieszczenie na bagaż i jego opiekę) było gorąco, my byliśmy zmęczeni i nie
      wyspani, i czuliśmy się oszukani, to było okropne, kiedy ktoś zaczął się
      denerwować i wyrażać swoją opinię usłyszał od którejś z nich spier.... :),
      chyba z tego gorąca im też nerwy puściły, tyle, że one zaraz wsiadały do
      autokaru, a my zostliśmy na gorącu.

ale egipt podobał mi się bardzo:) ma swój urok, mam nadzieję, że tam wrócę
      jeszcze, ale na pewno nie z TRIADĄ, naszym mottem potem stało się
      "TRIADA - BIADA - ŻENADA"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka