Dodaj do ulubionych

czy to prawda ?

IP: *.stargard.mm.pl 23.09.05, 22:49
Lecę na Sharm .Kiedyś kolezanka opowiadała mi że nie zawsze trzeba płacić za
wizę na Sharmie .W jakich sytuacjach ,co należy powiedzieć? Marnie znam
jęz,angielski.Poduczcie mnie trochę.Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • roluso Re: czy to prawda ? 23.09.05, 23:23
      Właśnie wróciłem z Sharmu z Radisson Sas i też tak mi powiedziano przed
      wylotem lecz okazało się to nieprawdą.Wizę sprawdzano 2 razy przy wyjściu z
      hali przylotów,a także kontrole drogowe na wycieczkach fakultatywnych(wielkie
      safari,g.Mojżesza,Jerozolima).Leciałem z Triady -pilot kazał wykupić w okienku
      bankowym(15$)
      • pc_maniac Do Roluso 24.09.05, 16:49
        Wizę trzeba mieć w każdym wypadku. To oczywiste. Więc mają prawo ją sprawdzać.
        Jednak mylisz się twierdząc, że jedynie płatna tam obowiązuje. Informujesz
        celnika, że prosisz o SInai Only i o takiej treści wbija Ci pieczątkę do
        paszportu. Coś takiego jest bezpłatne.
    • Gość: Photon Re: czy to prawda ? IP: 83.238.144.* 24.09.05, 07:40
      tak to prawda sa 2 rodzaje wizy w egipcie ....
      1/ wiza na caly egipt za ktora placisz 15$ i mozesz sobie podrozowac np z
      sharmu do kairu
      2/ wiza "synaj only" ta wiza jest darmowa ale nie mozesz sie nigdzie ruszyc z
      synaju
      • pc_maniac Prawda 24.09.05, 16:47
        Potwierdzam, są 2 wizy, płatna - obejmująca cały Egipt i bezpłatna - Sinai Only.
        • Gość: madzia Re: Prawda IP: *.stargard.mm.pl 24.09.05, 18:57
          Super o to mi chodziło .Byłam tam kilka razy więc nie nastawiam,się na
          zwiedzanie -jadę z dzieckiem.Będę w hotelu Dreams Vacatios , i mam pytanie czy
          jak będę miała bezpłatną wizę mogę pojechać do Naama Bay ,i czy można popłynąć
          na wycieczkę stateczkiem .Serdeczne dzięki .Pozdrawiam.
          • abirka Re: Prawda 24.09.05, 19:37
            Mając bezpłatną wizę Sinai Only możesz spokojnie poruszać sie w Sharm i poza
            jego obrębem do klasztoru Św. Katarzyny. Możesz pływać starteczkiem jeździć do
            Naama - to jest część Sharm, itd. Musisz jednak wiedzieć, że uzyskanie tej wizy
            zależy od humoru i dobrej woli celnika - pogranicznika. Ja w tym roku jadąc po
            raz 4 do Sharm zapytałam grzecznie, czy mogę dostać taką wizę. Widząc juz 3
            pieczątki w moim paszporcie (te po 15$) dał mi ja bez problemu. Ale czytałam
            tutaj na forum, że zdażają sie przypadki odmowy i cofnięcia po zakup normalnej
            wizy. Radzę więc wziąść pod uwagę taką mozliwość chociazby ze względów
            finansowych.
            Miłego pobytu i wspaniałych wrażeń.
            community.webshots.com/user/abirka
            • radioaktywny Re: Prawda 24.09.05, 19:39
              Juz nie 15$, a 25$.
              • platynka.iw do radioaktywnego 24.09.05, 20:26
                Swietne zdjecia!! Gratuluje!!
                Pozdrawiam cieplutko :-)
                Iwonka, jeszcze 3 dni!!
              • abirka Re: Prawda 24.09.05, 21:48
                Nie prawda, ciągle 15$. Nawet na stronie: www.egipt.org.pl podaja komunikat (na
                czerwono :)), że wiza ciągle kosztuje 15$.Nie siejcie więc zametu. Owszem
                podrożała wiza kupowana w ambasadzie Egiptu w Warszawie. I pewnie ktoś dorobił
                do tego ideologię.
                • Gość: madzia Re: Prawda IP: *.stargard.mm.pl 24.09.05, 22:27
                  Dzięki.Ja też lecę w tym roku 3 raz,a więc może uda mi się skorzystać z
                  bezpłatnej.Abirko czy Ty nie byłaś w Hiltonie Long B w Hurg. w tym roku \maj-
                  czerwiec\? .Dzięki ,jeszcze tylko 4 dni.
                  • abirka Re: Prawda 24.09.05, 22:40
                    Ja NIGDY nie byłam w Hurgadzie ;))) Moje miejsce na ziemi to ukochane Sharm -
                    tak bym chcuała tam być ;(((
              • Gość: Photon Re: Prawda IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.05, 09:55
                czesc radioaktywny.... wrocilem z synaju we wtorek, jechalem tam 2 tyg
                wczesniej i placilem 15$
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka