Dodaj do ulubionych

Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 14:32
Witam! Prosze osoby, które były w Egipcie o polecenie jakiegoś dobrego,
przyjemnego hotelu. Wybieram się z 4 osobową rodziną do Egiptu i najbardziej
odpowiadałby mi hotel 4*, który nie jest za drogi, ale w porządku.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • cairo7 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 19.11.05, 18:03
      Napisz wiecej szczegolow.Czego oczekujesz?Na jak dlugo jedziesz?All in?Ile chcesz wydac na os?
    • Gość: egipt-hotele Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:54
      Jaśmin w HRG. Jest 3* ale korzystasz z inrastrukury sasiedniego 4* Aladina i 5*
      Alibaby. Polecam opcje all.
      • Gość: marta.w Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:37
        No chciałabym z All Inclusive, cena tak ok.2500 zł za osobe za 2 tygonie.
        Wybieram sie na początku lipca
        • cairo7 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 19.11.05, 22:38
          I egipt-hotele ma racje !to jest cos dla Ciebie.Nie czekaj wiosny.nie czekaj last minute.Rezerwuj teraz i
          bedziesz 2 tygz zadowolona.
    • abra11 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 27.11.05, 17:15
      Polecam ci Empire. Mysle ze w tej cenie się spokojnie zmieścisz na 2 tygodnie.
      Hotel jest 3* ale z tego co widziałam niektóre 4 były gorsze. Fajnie położony w
      centrum (ich centrum Dahar). Co prawda do plaży ok 200 metrów ale za to plaża w
      porównaniu z innymi które widziałam b łsfns. Nie cumują przy niej żadne statki
      wycieczkowe (a czasami takie statki potrafią całkowicie przesłonić widok i
      uprzykrzyć cały wyjazd nie mówiąc już o ropie w morzu i smrodzie) Nie ma
      problemu ze znalezieniem miejsca na plaży (słyszałam że w niektórych hotelach
      trzeba przychodzić ok 7 aby zająć leżak. My przychodziliśmy po 9 i mieliśmy
      leżaki w 1 rzędzie. Dużo na temat tego hotelu napisano a więc możesz sobie
      sprawdzić. ale ja polecam
    • derduch Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 27.11.05, 17:31
      Leć do Aladdina i się nie zastanawiaj ani chwili, Empire do tego to jak maluch
      przy mercedesie.
      • amat1 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 27.11.05, 18:16
        Myślę że najrozsądniej będzie wstrzymać się z zakupem do pierwszej połowy stycznia.Za takie pieniądze wykupisz 2 tygodnie w hotelu *****np Le Meridian w Makadi Bay lub Sheraton w El Gounie. W tym roku za niewiele więcej kupiłem 2 tygodnie w Movenpicku:
        fotogalerie.pl/galeria/galeria_amat1
        pozdrawiam amat
        • Gość: Ccaroll Wstrzymaj sie!! IP: 196.201.240.* 27.11.05, 19:55
          Za 2500zl za osobe to znajdziesz last minute,ze palce lizac 5*. Nie wiem w
          jakim jestes wieku i jaka forme wypoczynku preferujesz bo to tez jest wazne
          przy wyborze hotelu, poza tym nie napisalas czy wolisz Sharm czy Hurghade.
          Osobiscie odradzam ElGoune(pojechac tam mozna tylko w celu zwiedzenia i
          plazowania ze 2 razy) i Makadi Bay-zanudzisz sie na smierc-zero wycia nocnego.
          Hotele typu SunRise Palacio, Sindbad etc beda dobra opcja dla Ciebie jesli
          wybierasz sie z rodzina.
          Pozdrawiam
          • Gość: Grzesiek Re: Wstrzymaj sie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:22
            No właśnie - wszystko zależy od umiejetności spędzania czasu! 4 razy w tym roku
            byłem w ElGounie i NIGDY się nie nudziłem, tym bardziej "na śmierć" - bary,
            knajpki są, dyskoteki też, trzeba tylko wychylić nosa, he he
            Ja jeżdżę do bungalowów w hotelu "Panorama" (4****) w El Gounie i jestem bardzo
            zadowolony! Ja tam wprawdzie jeżdżę prywatnie, ale z tego co wiem prowadzi ich
            w Polsce EXIM-TOURS, a cenowo są BARDZO konkurencyjni. Frajdą jest mieszkanie w
            bungalowach z bezpośrednim zejściem do wody z własnego tarasu!
            Pozdrawiam
            • mrowka69 Re: Wstrzymaj sie!! 28.11.05, 11:25
              w Laguna Vista w Sharmie tez są pokoiki z własnym zejsciem z tarasu do
              basenu .. :)
    • jolantas1955 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 28.11.05, 11:19
      Nieważne jaki hotel, ale zastanowiłaś się nad terminem???? Lipiec to po prostu
      szaleństwo! Dzieci nie będą chciały wyjść z klimatyzowanych pokoi i może być
      tak, że zamiast miłych wspomnień będziesz wspominać wizyty lekarzy.Do Egiptu
      trzeba jechać do maja i od pażdziernika!
      • Gość: Grzesiek Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:26
        Bez przesady - wrzesień i czerwiec też sa dla ludzi.
        A odpowiadając "Mrówce": ale w "Panoramie" to są BUNGALOWY, a nie pokoiki!
        • mrowka69 do Grzesia 28.11.05, 14:03
          z tymi pokoikami...to chodzilo mi oczywiscie o pokoje, bo takie male to one nie
          są, a chciałam nawiązac do zejścia do wody prosto z tarasu :)więć analogia jest
          zachowana :)a tak z ciekawości to mozesz mi powoedzieć co jest w środku
          bungalowu? interesuje mnie to bardzo, wcale nie zlośliwie, bo co tam jest
          innego czego nie ma w pokoju?tzn jakie są róznice, prócz tego zę są na balach
          stojacych w wodzie? pzdr serdecznie
          • Gość: Grzesiek Re: do Grzesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:03
            Po pierwsze forma: "dla większego efektu" (cytata z Muminków) mają strzeliste
            dachy kryte słomą i liściami palmowymi - wyglądają uroczo! W rzeczywistości są
            to wygodne, przestronne suity z dwoma łóżkami(bądź jednym dużym), przestronnym
            biurkiem, kącikiem ze stoliczkiem i dwoma fotelami, a na tarasie stoi jeszcze
            jeden stolik i dwa BUJANE drewniano-skórzane fotele! Klima ręcznie sterowana -
            ustawiasz temp jaką chcesz, w przedpokoju BARDZO przepastne szafy z lodówką i
            sejfem, bardzo wygodna lazienka z długim marmurowym blatem z wpuszczonąs
            umywalką i olbrzymim lustrem! Wanny nie ma - przysznic, ale może to i lepiej i
            zdrowiej. W razie czego służę zdjęciami. Ja w każdym razie od kiedy odnalazłem
            ten zakątek z bungalowami nie chciałbym mieszkać w żadnym hotelu - udusiłbym
            się bez tych rozsuwanych drzwi niemal na całą ścianę, otwartych cały czas.
            Pozdrawiam -
            • mrowka69 Re: do Grzesia 28.11.05, 15:55
              dziekuje za wyjasnienia, i oczywiscie bardzo proszę jesli to mozliwe o
              przesłanie mi zdjęć, bo kidys prosiłam o to na forum Hughada, ale się niesety
              nie doczekałam, więc moze tym razem bede miala wuecej szczescia :) pzdr
              • amat1 Re: do Grzesia 28.11.05, 16:14
                Znajdziesz tu zdjęcia z niemal cołej El Gouny
                pozdrawiam amat
                • mrowka69 Re: do Grzesia 28.11.05, 16:16
                  tzn gdzie? je znajde?
                  • Gość: marta.w Re: do Grzesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:08
                    Dziękuję za rady. Osobiście wolę Hurghadę (byłam tam kiedyś) i bardzo mnie
                    zauroczyła. Czerwiec odpada ze względu na rok szkolny dzieci. Sama byłam kiedyś
                    z koleżanką i jej dzieckiem w sierpniu i temperatura wcale nie przeszkadzała.
                    Interesują mnie hotele bliżej centrum (Dahar, Sakkala), gdzie można w nocy wyjść
                    i pochodzić po uliczkach HRG.
                    Z góry dziękuję,
                    Marta
                  • Gość: Grzesiek Do Mrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:25
                    Mróweczko! Podaj adres to Ci je z przyjemnością prześle! Nie mam ich na żadnym
                    serwerze, a możliwości obróbkowe też kiepskie (zdjęcia są duże - tzn w pixelach
                    i wolno się przesyłają!)
                    Pozdrawiam -
                    Grzesiek
                    • mrowka69 Re: Do Mrówki 29.11.05, 09:47
                      adres gazetowy czyli mrowka69 malpa gazeta.pl :)
                    • Gość: do grzesia Re: Do Mrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:53
                      jeśli mozna to ja tez poprosze o te fotki - z góry dzięki
                      piotrek moson@bmp.net.pl
                      • Gość: Grzesiek Re: Do Piotra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:52
                        Piotrze! Demon mi zwraca wiadomosć do Ciebie! Może masz za małą skrzynkę -
                        opróżnij, lub może popraw adres - nie wiem!!!
                        odpowiedz też tutaj - zajrzę jutro rano!!!
                        Pozdrawiam
                        Grzesiek
                        • Gość: do grzesia Re: Do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:59
                          maila wpisałem prawidłowo moson@bmp.net.pl

myśle że dodałeś imie - którym sie podpisałem - pozdrawiam
                          piotrek ps. skrzynke mam bardzo pojemną, nie ma obawy
            • maniekxp Re: do Grzesia 11.12.05, 01:13
              Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> Po pierwsze forma: "dla większego efektu" (cytata z Muminków) mają strzeliste
              > dachy kryte słomą i liściami palmowymi - wyglądają uroczo! W rzeczywistości

> to wygodne, przestronne suity z dwoma łóżkami(bądź jednym dużym),
              przestronnym
              > biurkiem, kącikiem ze stoliczkiem i dwoma fotelami, a na tarasie stoi jeszcze
              > jeden stolik i dwa BUJANE drewniano-skórzane fotele! Klima ręcznie sterowana -

> ustawiasz temp jaką chcesz, w przedpokoju BARDZO przepastne szafy z lodówką i
              > sejfem, bardzo wygodna lazienka z długim marmurowym blatem z wpuszczonąs
              > umywalką i olbrzymim lustrem! Wanny nie ma - przysznic, ale może to i lepiej
              i
              > zdrowiej. W razie czego służę zdjęciami. Ja w każdym razie od kiedy
              odnalazłem
              > ten zakątek z bungalowami nie chciałbym mieszkać w żadnym hotelu - udusiłbym
              > się bez tych rozsuwanych drzwi niemal na całą ścianę, otwartych cały czas.
              > Pozdrawiam -

Jak masz zdjęcia tych cudów to wyślij mi proszę kilka. Szukam właśnie czegoś
              takiego. Będę bardzo wdzięczny
    • Gość: Magda Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.orkafilm.com.pl 29.11.05, 11:32
      2 dni temu wrocilam z hotelu Naama Inn w Naama Bay w Scharmen - 3 * ale
      genialny, super pokoje,lokalizacja, pyszne jedzenie i wszystko gra, bardzo
      polecam, wiem ze oasis ma z nimi kontakt, pozdrawiam
      • amat1 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 29.11.05, 15:08
        Sory coś zjadło link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=29093835
        fotogalerie.pl/galeria/galeria_amat1
        pozdrawiam amat
        • Gość: marta.w Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:49
          A co z Hurghada? Co tam polecicie??
          • derduch Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 29.11.05, 16:05
            Sea Gull jest spoko, Regina, La Pacha, nie daj sie broń Boze namówić na Sam Ryż
            Palacio bo to padaka.
            • Gość: marta.w Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:51
              "Słoneczny pałac ryżu", bo tak to sie bynajmniej chyba powinno tłumaczyć Sun
              Rise Palacio, już od razu odrzuciłam. Jakoś nie leży mi ta sztuczna zatoka :/
              Oglądając hotele jakoś przypadł mi do gustu hotel: Palma de Mirette. Więc mam
              pytanie do osob ktore tam były: Co możecie mi o tym hotelu powiedzieć- czy godny
              polecenia?
              Dziękuję,
              Msarta
              • Gość: Ccaroll Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: 196.201.240.* 29.11.05, 19:11
                :D:D:D
                Nie PALAC RYZU tylko PALAC WSCHODZACEGO SLONCA :D
                • Gość: ironia Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 00:41
                  ojj caroll ..z tym ryzem to taka ironia ;)
              • Gość: Ccaroll Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: 196.201.240.* 29.11.05, 19:12
                Grzesiu,my to sie znamy osobiscie :) Poznalismy sie 3.10 :)
                • derduch Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 29.11.05, 19:20
                  Gdzie kurza stopa?
                  • Gość: Grzesiek Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:14
                    Już kojarzę!!! Witaj, witaj!!! Lecisz może niedługo?
                    Pozdroofki serdeczne! Azali też z Tobą pisałem na forum u Agnieszki? Jak tak,
                    to napisz tam na priva
                    Grzesiek - "goopi"
                  • Gość: Grzesiek Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:15
                    Derduch, nie zazdrość, tylko często lataj, to też będziesz miał takie szczęście
                    do znajomości jak ja, he he!!!
                    Pozdrowionka
                    • wanda43 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 30.11.05, 15:05
                      To mozna jeszcze czesciej?
                      Ty go nie podpuszczaj lepiej.
                      • derduch Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 30.11.05, 15:14
                        Matka nie wtrącaj się ;-)
                        • wanda43 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 30.11.05, 19:22
                          szpiegun!!!
                    • Gość: Ccaroll Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: 196.201.240.* 30.11.05, 19:18
                      Nie lece,bo ja tu mieszkam na stale juz:)
                      I jak na razie nie planuje powortu do Polski, bo jak wspominalam, mam tutaj
                      meza :)
                      • Gość: marta.w Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 19:47
                        Czy ten wątek zmienił nazwę na kącik pogaduch?? :D Czy może mi ktos jeszcze
                        udzielić odpowiedzi na moje główne pytanie?
                        • Gość: do martuni!!! Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:43
                          nie !!!!!!!!!!!! bo jestes niegrzeczna i uzywasz trybu rozkazujacego!!!!!- to
                          sie nazywa - BOJKOT
                          • Gość: Ccaroll Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: 196.201.240.* 01.12.05, 15:26
                            Bardzo sluszna odpowiedz :)))
                            Poza tym hotel poleci Ci pani w biurze turystycznym, tutaj co kto mial do
                            powiedzenia to juz Ci powiedzial-ja nie jestem posrednikiem,zeby promowac
                            hotele.
                            Mimo wszystko pozdrawiam-wakacje Ci sie przydadza-moze mniej nerwowa bedziesz ;)
                          • Gość: AnJa Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 02.12.05, 08:32
                            Ja polecam Sindbad Aquapark.. W sam raz dla dzieci.. Zjeżdżalnie i fajne
                            animacje... My bez all płaciliśmy 1890 więc cena na prawdę dobra
                            • Gość: marta.w Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:24
                              Nie jestem nerwowa, tylko wy nie zrozumieliście aluzji. Napisałam: Czy ten wątek
                              zmienił nazwę na kącik pogaduch?? :D Zauważcie, że dałam emotkę, więc mówiłam to
                              poł żartem.
    • mat_15 Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... 04.12.05, 13:40
      Iberotel arabella !!!
      • Gość: Grzesiek Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:46
        "La Pacha Cataract Resort" - 4****, centrum Hurghady, czego w hotelu się wogóle
        nie odczuwa, jak na Hurghadę plaża całkiem, całkiem - z przystanią, własnym
        centrum i sklepem nurkowym, "all inclusive" extra! - nigdzie nie spotkałem tak
        dobrych drinków jak serwują oni, przestronny ogród, dobre pokoje (tylko nie
        bierzcie pasrteru!!!), w budynku hotelu są jeszcze inne restauracje i BANK z
        bankomatem - jednym słowem wszystko na miejscu. Byłem, mieszkałem - POLECAM!!!
        Pozdrawiam
        Grzesiek
    • Gość: magda Re: Polećcie jakiś dobry, niedorgi hotel... IP: *.orkafilm.com.pl 08.12.05, 16:26
      bylam 2 tygodnie temu w naama inn w naama bay , co prawda 3* ale rewelacja,
      mialam pokoj z tarasem 30 m, pycha jedzenia i bardzo dobra obsluga no i
      tanio....
      oasis
    • Gość: Krzysiek A luty...? IP: 83.9.217.* 08.12.05, 19:13
      witam wszystkich
      czy warto polecieć do Egiptu w lutym? Myślę o spędzeniu 1 tygodnia na początku
      lutego.
      pozdrawiam
      • Gość: Grzesiek Re: A luty...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:12
        Zawsze warto, ino z tego co wiem i doświadczyłem na własnej skórze, to w lutym
        akurat są najgorsze wiatry z fruwającym piaskiem, poza tym opalać się można,
        pływać też, tylko ten wszechobecny piach przeszkadza! Po mojemu lepszy koniec
        marca!
        Pozdrawiam
        • Gość: Edward Re: A luty...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:32
          Iberotel Arabella
          • squoll81 Re: A luty...? 18.01.06, 12:03
            a co sądzicie o Iberotel Club Fanara? bądz jaki hotel polecacie w Sharm el
            Shaikh? Dla pary noworzeńców chcących zaznać odrobiny luksusu :) za rozsądne
            pieniądze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka