Dodaj do ulubionych

Pytanko do pc_maniaca

21.11.05, 14:33
Skąd jest najbliżej do Abydos i Dendery? Z Hurghady, Luxoru, czy Assuanu i
jaka jes mniej więcej odległość, jaka droga itd. Będę wdzięczna, jak
przyblizysz mi trochę ten temat. Dzięki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Pytanko do pc_maniaca 21.11.05, 15:15
      Jadąc z Hurghady do Luksoru, przejeżdża się przez miejscowość Quena (Kena). W
      tejże miejscowości odbijając na południe jedziemy do Luksoru, zaś na północ
      kierujemy sie do Dendery (Dandary). Znajduje się ona jakieś 40 km (musiałbym
      dokładnie sprawdzić w domu, ale chyba 40 km). Jadąc dalej na północ ok. 150 km
      od Dendery znajduje się Abydos.

Inaczej móiąc, najbliżej jest z Luksoru, gdyż Hurghada od Queny leży tak ok.
      250 km (kurcze, że też nie mam przed sobą mapy żeby dokładniej podać).
    • Gość: henry Re: Pytanko do pc_maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:31
      Nie chcę byc upierdliwy ,ale jesli masz pytania konkretnie do Pc_maniac'a, pisz
      do niego na priv. To forum gazety, nie jego prywatne. A Maniac, równiez mógłby
      zwrócić na to uwagę ,(chyba ,ze nie lezy to w jego naturze), ponieważ to po
      prostu odstręcza od jego osoby. Przyznam tutaj rację zarówno Abirce jak i kilku
      innym osobom, ze zachowanie pewnych osób ,które uwazają się za
      wszystkowiedzące, jak i pytających, którzy moze nieświadomie ,dolewaja "oliwy
      do ognia" , jest na dłuższą metę męczace. Piszę tylko jako obserwator tego
      forum, patrząc z pewnej perspektywy
      • pc_maniac Re: Pytanko do pc_maniaca 21.11.05, 15:47
        Henry, może i tytuł wątku niezbyt trafny, ale zapewniam Cię, że już treść
        spokojnie może się przydać również innym forumowiczom.
        • Gość: henry Re: Pytanko do pc_maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:26
          Tutaj masz rację ;) Nie ma się do czego "przyczepić " ;)
          • evadom Re: Pytanko do pc_maniaca 22.11.05, 08:10
            Rzeczywiście, niezbyt fortunnie sprecyzowałam tytuł, ale to nie powód do
            takiego ataku, wyluzuj. Dzięki serdeczne pc_maniak i czekam na więcej.
            • Gość: henry Re: Pytanko do pc_maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 09:29
              Poza tym ,niech będzie ,ze sie czepiam, ale czy wzięcie mapy do reki i
              zerkniecie gdzie co jest ,wymaga tworzenia nastepnych nic nie wnoszących
              watków ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka