Gość: Grzegorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:40 Którą ofertę wybrać żeby było dobrze. Chciałbym wyważyć cenę i jakość. Czy Scan Holiday ma lepszą ofertę niż Triada? A Itaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomolt Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 01:58 Witam to zależy od hotelu a z tego co wiem to Scan ma nie zaciekawą ofertę na Egipt raptem jeden hotel 5* a reszta to takie sobie a co do Triady to bym sobie darował.Jeśli chcesz mieć super all wybierz Sunrise Select Garden z Neckermanna to dopiero zobaczysz co to all ale to kosztuje.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 02:12 Grzesiu -zadajesz tak ciężko sformułowańe pytania,że albo ja jestem .....albo nie wiadomo co Ci odpisać.Zapytaj krótko i na temat co z czym Ci porównc.Jakie miasto?Jaki hotel?Jaki termin?Jaka cena?Biura za Ciebie nikt nie wybierze!A może Ty tak sobie piszesz....? Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 08:28 Gość portalu: tomolt napisał(a): > Witam to zależy od hotelu a z tego co wiem to Scan ma nie zaciekawą ofertę na > Egipt raptem jeden hotel 5* a reszta to takie sobie Pozwolę się nie zgodzić. Byłam we wrześniu ze Scan Holiday w hotelu Palm Beach 4*. Oferta All Inc. oraz standard hotelu, obsługa i wszystko inne było na wysokim poziomie. Wszystko to znajduje potwierdzenie w dziale gdzie są opisane hotele - w tym Palm Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:19 Ja też skłaniam się do wyboru Palm Beach ze Scan Holiday. Mimo, że dają tylko 15% rabatau za firs minut, to i tak cena jest porownywalna do tej z 35% rabatem Triady. Kolega był w 2004 roku w tym hotelu i powiedział, że to jego najlepsze wakacje w życiu. Za 2 tygodnie od 7 września z wylotem z Katowic zapłacę 731 EUR/1os. Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 11:36 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > Ja też skłaniam się do wyboru Palm Beach ze Scan Holiday. > Mimo, że dają tylko 15% rabatau za firs minut, to i tak cena jest porownywalna > do tej z 35% rabatem Triady. > Kolega był w 2004 roku w tym hotelu i powiedział, że to jego najlepsze wakacje > w życiu. > Za 2 tygodnie od 7 września z wylotem z Katowic zapłacę 731 EUR/1os. To bardzo dobry wybór. Nie będziesz żałować. Jeśli masz jakieś pytania, to chętnie odpowiem na maila. Ja też będę od 9 września dwa tygodnie w Hurghadzie:) Ale tym razem wybrałam inny hotel (nieco droższy) dla urozmaicenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:39 Z tym All Inklusiv w Palm Beach ze Scanem jakaś lipa była, już nie pamiętam o co chodziło, ale było kiedyś głośno. Za dobrą ofertę All Inklusiv trzeba zapłacić sporo, najlepszą ma Magic Life z TUI, również importowane alkohole w cenie, więc jak zamówisz drinka, to nie będzie lipy. Całą resztę z lokalnym alkoholem możesz sobie darować, no chyba że chcesz wykupić AI dla samych soft drinks i kiepskiego jedzenia. W Egiptowie szkoda pieniędzy na All Inklusiv, tamtejsze hotele nie rozumieją tego pojęcia, zaś lokalny alkohol produkowany wyłącznie pod turystów nie da się pić. No chyba, że jesteś fanem wina, to jeszcze jakoś ujdzie w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 11:51 Gość portalu: Stiwi napisał(a): > Za dobrą ofertę All Inklusiv trzeba zapłacić sporo, > chcesz wykupić AI dla samych soft drinks i kiepskiego jedzenia. W Egiptowie > szkoda pieniędzy na All Inklusiv, tamtejsze hotele nie rozumieją tego pojęcia, > zaś lokalny alkohol produkowany wyłącznie pod turystów nie da się pić. No > chyba, że jesteś fanem wina, to jeszcze jakoś ujdzie w tle. Wszystko się zgadza, oprócz tego co się opłaca a co nie... Scan Holiday rzetelnie inforumje, że oferta All obejmuje LOKALNE alkohole i drinki. I nie prawda, że nie da się ich pić. Poza tym nie wybieram oferty All dla alkoholu, nie tłoczę od rana do nocy drinków a połowę czasu spędzam na fakultetach poza hotelem. Zwykle wybieram hotele całkowicie All dla świętego spokoju i ich wyższego niż inne hotele standardu. Nie muszę nic wyliczać, podpisywać rachunków a potem dopłacać nie wiadomo ile przy wyjeździe. A oferta All w Palm Beach jest bardzo dobra - zwłaszcza jedzenie, wysoko oceniane też przez Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:08 Standard tu nie ma nic do rzeczy i akurat bym się mocno sprzeczał co do tego czy najbardziej luksusowe hotele to są te z All Inklusiv czy bez? Bo wydaje mi się, że te bez. Zobacz takie sieci jak Four Seasons, Ritz Carlton czy Sheraton i Hilton (tu akurat z pewnymi wyjątkami), nie oferują AI - bo nie chcą oferować klientow "siana", zdają sobie sprawę, że ten kto chce otrzymać produkt wysokiej jakości, to za niego zapłaci. Ja też nie tłoczę drinków od rana do nocy i na tym polega rzecz, że jeśli chce się napić drinka, to wolę zapłacić, dostać super dopieszczonego z importowanym alkoholem, niż pić jakieś siki lokalne. A już bezsensem wydaje mi się wykupywanie AI, jeśli spędza się czas poza hotele na wycieczkach fakulatytwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 12:46 A Scan to jedno z tych "uczciwych" biur które do niedawna okradało turystów na cenie wizy, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 12:12 Gość portalu: Stiwi napisał(a): > Z tym All Inklusiv w Palm Beach ze Scanem jakaś lipa była, już nie pamiętam o > co chodziło, ale było kiedyś głośno. "Nie wiem o co chodziło" - ale powtarzam to bezmyślnie nawet nie sprawdzając jak się to ma do stanu faktycznego w tej chwili... Podważa to nieco rzetelność Twoich wypowiedzi na tym forum. Zadałam sobie trud i odnalazłam zarchiwizowany wątek dotyczący tej sprawy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13384198&a=13384198 Wszystkie zarzuty się przedawniły i nie mają oparcia w stanie faktycznym z września 2005. Po pierwsze - cały hotel jest All. Nie ma podziału na tych z opaskami na rękach i na tych z jedzeniem HB. Po drugie WSZYSTKO jest w ramach All oprócz lodów i kawy specjalnie parzonej na sposób turecki ("nesca" jest do oporu..). Jedzenie jest podawane na okrągło. Jedyny mankament to w okresie kiedy byłam - mało urozmaicone owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 12:45 Tylko cena za mocno średni hotel jakim jest Palm Beach ponad 2800 pln za osobę to żadna okazja, a szczególnie kupowana z takim wyprzedzeniem i na okres powakacyjny. Ale okropnie cieszy mnie że nasi rodacy są tacy naiwni i wierzą w takie promocje, oznacza to że jeszcze dłuuuugo będe doskonale żył i zarabiał w Polsce, nieprzepracowując się :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 12:57 derduch napisał: > Tylko cena za mocno średni hotel jakim jest Palm Beach ponad 2800 pln za osobę > to żadna okazja, a szczególnie kupowana z takim wyprzedzeniem i na okres > powakacyjny. To bardzo mało. Jadę do hotelu 5* dwie osoby dorosłe i dziecko, za które płacę około 900 zł całość wynosi mnie 8700 - wycieczka rezerwowana już teraz na wrzesień. > Ale okropnie cieszy mnie że nasi rodacy są tacy naiwni i wierzą w takie > promocje, oznacza to że jeszcze dłuuuugo będe doskonale żył i zarabiał w Polsce > , > nieprzepracowując się :-))) Nie roumiem, gdzie tu naiwność. Wiem za co płacę. Owszem, znalazłam ofertę do tego samego hotelu, który wybrałam o 400 zł tańszą, ale z niszowego biura podróży. Płacę za renomę. Jestem tego świadoma. Stać mnie na to. Nie jeżdżę na wczasy typu last minute, bo lubię wcześniej wiedzieć na czym stoję. Za Palm Beach w zeszłym roku (kupując bez obniżek, w maju) płaciłam 4200 za siebie i syna. Nie należę do osób, które wchodząc do sklepu rzucają się na coś, bo jest tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 13:28 Chyba się nie zrozumielismy. Wspomniany hotel bez najmniejszego problemu będe miał za ok. 2500 może 2600, płacić 9 miesięcy wcześniej 2800 i się cieszyć że to promocja??? ;-) Dać to ja mogę 100 w prezencie ale na 1 złoty nie dam się okraść, żeby mnie to miało i 1000 kosztować. Taki typ ze mnie. > tego samego hotelu, który wybrałam o 400 zł tańszą, ale z niszowego biura > podróży. Niszowe, znasz to słowo? Czyli np. Scan jest niszowe jeśli chodzi o Egipt. Poza tym lecisz tym samym samolotem, mieszkasz w hotelu który wybrałeś, a pokój najlepszy to załatwi mi nie biuro tylko moje 20$ dane recepcjoniście. > Płacę za renomę. > Stać mnie na to. Uwielbiam takie teksty, od razu mam humor na cały dzień :-))) Jutro do Sharm leci z nami mój przyjaciel z rodziną, nie zdaża mu się zarobić na czysto dziennie mniej nież 5-6 tysięcy złotych, nie uwierzysz, NIGDY nie powiedzia że za coś przepłacił, ja podobnie uważam, dla mnie powodem do dumy jest jak kupię coś taniej niż inni, a nie zrobie z siebie łosia przepłacając, :-) > Nie jeżdżę na wczasy typu last minute, bo lubię wcześniej wiedzieć na czym > stoję A ja nie, drazni mnie czekanie, latamy na wakacje 4-5 razy w roku i z reguły podejmujemy decyzje na szybko. Tym razem tylko wyjątkowo zapłaciłem ponad miesiąc wcześniej i szlag mnie trafi ze muszę czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 13:44 derduch napisał: > Chyba się nie zrozumielismy. Wspomniany hotel bez najmniejszego problemu będe > miał za ok. 2500 może 2600, płacić 9 miesięcy wcześniej 2800 i się cieszyć że t > o > promocja??? ;-) No ok, rozumiem o co Tobie chodzi, ale taniej w Polskiej ofercie tego hotelu nie kupisz, chyba, że się mylę. > > tego samego hotelu, który wybrałam o 400 zł tańszą, ale z niszowego biura > > podróży. > > Niszowe, znasz to słowo? Czyli np. Scan jest niszowe jeśli chodzi o Egipt. > Poza tym lecisz tym samym samolotem, mieszkasz w hotelu który wybrałeś, a pokój > najlepszy to załatwi mi nie biuro tylko moje 20$ dane recepcjoniście. Nie, nie, nie zrozumiałeś mnie. Lecę z molochem Niemieckim, Polski oddział u nas. Niszowe biuro ma tą ofertę taniej o 400 zł i jest to biuro z Poznania bodajże (kurczę, zginął mi link). Płacę za najtańszy pokój w ofercie tego "molocha", mając w planach posłużenie się właśnie banknotem przy meldowaniu. A wybieram "molocha" dlatego, że mam większe poczucie bezpieczeństwa. Za dużo się naczytałam na forum o przykrych wpadkach innych biur m.in. tego biura z bodajże Poznania... > ja podobnie uważam, dla mnie powodem do dumy > jest jak kupię coś taniej niż inni, a nie zrobie z siebie łosia przepłacając, Całkowicie Cię rozumiem. Ubieram się w markowych sklepach, ale zakupy w nich robię w sezonie wyprzedaży... I też cieszę się wtedy, że "wytrzymałam" tyle i moge z czystym sumieniem kupić dwie bluzki, niż wcześniej jedną - w tej samej cenie... ;))) Nie przepłacam bezmyślnie, uwierz mi. Po prostu zestarzałam się i nie rajcuje mnie wyjazd Last Minute, gdzie w umowie zstrzeżone jest, że mogę trafić do innego hotelu... Wolę "zaklepać" sobie wszystko wcześniej. Jak miałam ochotę na wyjazd "hard-core" to sobie na Woodstock pojechałam na trzy dni pod namiot i było cool :P :D:D:D:D >i szlag mnie trafi ze muszę czekać. A mnie się to właśnie podoba... kurczę... do września będę czekać na wyjazd:))) Po drodze mam jeszcze inne wyjazdy, w tym żeglarski rejs morski, więc jakoś to zleci;))) Ps. Mój hotel na wrześniowy wyjazd to Sunrise Select Garden Beach :) A Palm Beach to dobry hotel :P Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 14:01 martha4 napisała: Ciach! ;-) Czyli się rozumiemy i oboje mamy racje :-) Przepraszam za mały sarkazm, wynikł z mojego niezrozumienia, podniecenie wyjazdem plus zapalenie ucha, wybacz. Sunrise Select Garden Beach to według moich znajomych hotel rewelacyjny, jak dla mnie ma jedną wade, nazwą przypomina mi najgorszy hotel w jakim byłem w Egipcie czyli Sunrise Palacio, wiem że tylko sieć w spólna i nic wiecej, to tak jak Skoda Fabia i Audi A8 :-) niby jeden koncern a lata świetlne róznicy. A tym rejsem morskim to mnie wkur.. :-) Moje marzenie, niestety nie z zony chorobą morską :-( buuuu... PS. A gdzie napisałem że Palm Beach to zły hotel? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 14:11 :) Ach, z lekką nutką zazdrości życzę Wam udanego i przyjemnego wypoczynku:))) Może na rejs mazurski się łapiecie? :) Płyniemy w maju rodzinką i kompletujemy towarzystwo:))) Jak coś - to mailem bo i tak "rozjechaliśmy" wątek. Pozdrawiam i znikam tymczasem. Odpowiedz Link Zgłoś
obser Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 13:51 Derduch powodzenia życzę i żebyś wrócił tak jak ja zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 13:53 Obser! Własnie! Chwal się i to już! Jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
obser Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 14:06 No tak jak miało być.Jeden z najlepszych wyjazdów,all mi w zupełności wystarczał,a nawet przewyższał.Stan wojenny przeżyłem (smak dobrego samogonu znam)w sile wieku,tak też ichne lokalne alkohole to nie pierwszyzna i można wypić.Aladdin i komleks Ali Baba z Jaśminem to chyba najlepszy wybór dla średniowymagających.Już nigdy nie pojadę do hotelu gdzie jest All mieszany z HB,a All lubię ze względu na swobodę,nawet jakby trochę drożej wychodziło. Masz pozdrowienia od Ewy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 14:12 Dzięki za pozdrowienia. Kurde gdyby się Beata na Sharm nie zaparła tym razem to bym do Aladdina poleciał ponownie. ;-) Spadam, muszę kota do teściowej przetransportować żeby chałupy mi nie zjadł z głodu i samotności :-) Ale wróce jeszcze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marmurkoweoczy club med jast najlepszy i All inclusive 10.01.06, 15:49 www.clubmed-discounts.org wszystko o club med. doswiadczeni agenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: club med jast najlepszy i All inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:05 Żdnych konkretów. Śliczny katalog internetowy, ale żadnych miejscowości, hoteli, opisów, o cenach nie wspominając. Tylko numer telefonu i adres mailowy. Cytat z umowy o wycieczkę: "umowa nie obejmuje usług dodadkowych takich jak dojazd, transfer". Ciekawe. Abstrahując od wszystkiego - reklama na forum gazety jest chyba płatna... Odpowiedz Link Zgłoś
clubmedpl Club Med All inclusive 06.01.06, 12:56 KTO RAZ POJEDZIE ZAKOCHA SIE W CLUB MED Od tego roku wprowadzono all inclusive, super zabawa, sporty i niesamowita atmosfera. To sa po prostu wakacje o jakich sie marzy. dla zainteresowanych fajnymi rabatami polecam strone www.clubmed- discounts.org lub tez www.clubmed.cba.pl Cena pobytu "all inclusive" w Club Med zawiera: Zakwaterowanie , komfort jest zróżnicowany od standardowego do naprawde luksusowego. Pełne wyżywienie (słynne z bogactwa potraw bufety, nielimitowane wino, czasem piwo oraz napoje bezalkoholowe Oferta sportów wodnych i ziemnych , wysokiej klasy sprzęt oraz wykwalifikowani instruktorzy. Oferta sportow jest bardzo bogata i dostepna nawet dla poczatkujacych !... Opieka nad dziećmi od 4 lat oraz nauka sportów (wg opisu klubu). W klubach narciarskich karnet na wyciągi (oprócz Meribel). Inne atrakcje jak np. codzienne wieczorne przedstawienia (organizowane przez G.O.), klub nocny, pikniki', przejażdżki statkiem, muzyka klasyczna, biblioteka, gry, wieczorny cocktail, warsztaty multimedialne. W niektórych wioskach występy folklorystyczne, zespoły muzyczne, piosenkarze itp. Ubezpieczenie (zobacz dalej) wybor wiosek. dla rodzin, par lub singli !!! No wiec po prostu godne polecenia, wakacje z prawdziwego zdarzenia... zupelnie przez przypadek sie rymuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
spaee Re: Pytanie o dobrą ofertę All inclusive 06.01.06, 14:34 z czystym sumieniem moge polecic Iberotel Fanara w Sharmie Wróciliśmy w Nowy Rok - było świetnie, pełne AI (male jedzenie od 5:30, sniadanie od 6, smaczne i urozmaicone jedzenie i picie(lokalne alkohole, drinki, wina, piwo) do 24, sauna parowa i sucha, sprzet ABC do snorkowania (hotel przy rafie Ras Umm SId)itp. Wiecej pisalem w ocenach hoteli Odpowiedz Link Zgłoś