Dodaj do ulubionych

Egipt - z jakim biurem podróży?

12.01.06, 13:50
Przeglądając niniejsze formu dochodzę do wniosku, że tak naprawdę nie ma dobrego biura podróży. Chciałabym we wrześniu pojechać do Egiptu i nie wiem z którego biura skorzystać. Może jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: eryka Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:22
      bylam w egipcie z eximtours, pegas turistic - bez zastrzezen
    • ania.priv Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 18.01.06, 10:01
      z TUI - będzie bez przykrych niespodzianek
      • Gość: wis Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:19
        ale drogo;)
    • squirrel9 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 18.01.06, 17:04
      Byłam w Egipcie z Neckermannem, 2 razy z istniejącym wtedy Big Blue, z
      Eximtours a ostatnio z Oasis Tours. Zawsze było ok.
      • Gość: ekoss Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.chello.pl 18.01.06, 20:01
        Byłam na objazdówce z Rainbowtours -super
        • Gość: zdzich Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.cc.gt.atl.ga.us 19.01.06, 12:18
          ja bylem z biurem podrozy JansTravel
          www.janstravel.pl tu mozna zobaczyc oferte
          • Gość: Tu Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.chello.pl 19.01.06, 20:40
            Jakaś reklama? Brzydko.
            Od tego jest reklama na forum
            • jolantas1955 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 20.01.06, 12:01
              Byłam na objazdowej z Sigmy Travel, na pobytowej z Rainbowtours = udane wakacje
              w obu przypadkach.
    • Gość: lazurek Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.chello.pl 03.02.06, 00:48
      byłam z selectours- rejs po nilu. wszystko w porządku.
    • Gość: Eki Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:31
      W grudniu byliśmy z Bestreisen i wszystko było super.Pozdrawiam
    • Gość: marusia Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.02.06, 22:17
      bylam z neckermannem.Nie bylo najtaniej ale super:)
      • voyager747 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 05.02.06, 23:42
        Neckermanna i TUI też mogę polecić.
    • madziasm Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 08.02.06, 11:16
      My skupiliśmy się na wyborze hotelu po przeczytaniu wielu opini na forum, akurat
      Oasis miał jeszcze wolne miejsca w hotelu który chcielismy i w dogodnym dla nas
      terminie. Było super , bez zastrzeżeń.
      • Gość: ??? Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:56
        My byliśmy w podróży poślubnej na imprezie 7+7. Było super! Z Triadą, choć wielu
        na nią narzeka... Mimo, że byliśmy w jednym z najlepszych hoteli Le Meridien,
        nie było aż tak drogo - wykupiliśmy wyjazd w marcu na czerwiec. Polecam
        serdecznie! Jeśli jesteś młodym i sprawnym człowiekiem nie wybieraj rejsu po
        Nilu - zobaczysz połowę z tego co na imprezie 7+7, a chyba więcej zapłacisz...
        • Gość: Maciek Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.chello.pl 08.02.06, 19:59
          Wszyscy narzekaja na Triade, a Wy naparwde byliscie zadowoleni? Polecilibyscie
          to biuro podrozy na 7 dniowy wyjazd do Egiptu?:) Bez zastrzezen?
          • kasiakos1 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 08.02.06, 23:48
            My także byliśmy z Triadą (3 osoby) w Egipcie (Hurghada)( wylot 25 sierpień 05)
            na 7-dniowym pobycie w hotelu Sea Gull (opcja all incl.)Jedyną kwestią, na
            którą narzekaliśmy to to, że wybralismy pobyt 7-dniowy. Wszystko było ok.
          • beatriche23 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 17.10.06, 13:29
            Ja byłam dwukrotnie z Oasis Tours i byłam zadowolona z samej imprezy i obsługi
            rezydentki:)
            Polecam
    • Gość: Martinez Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: 194.63.132.* 08.02.06, 20:51
      Ja ostatnio byłem z sun&fun bez problemów.
    • Gość: syberyjska Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.06, 15:27
      polecam zarówny Triadę jak i Alfa Star. Byłam z oby dwóch bardzo zadowolona.
    • Gość: Ircia240 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:55
      Ja byłam z Triadą dwa lata temu w Grecji i było wszystko ok. a w zeszłym roku z
      Sun & Fun w Egipcie i też było wszystko ok.
    • Gość: xyz Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.06.06, 23:50
      Tydzien temu wrocilam z Hurghady, bylam z Rainbow Tours, bylo super, polecam :)
      • Gość: halle Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: 80.50.82.* 26.06.06, 09:45
        Byłem z Alfa Star na rejsie po Nilu. Przewodnik super, biuro bezproblemowe.
        • jagoda73 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 03.07.06, 16:27
          A z jakim przewodnikiem byłeś, jak miał na imię? Ja w niedzielę wróciłam z
          wycieczki po Nilu też z Alfa Star.
          jagoda73
      • Gość: bracek Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:34
        ja zdecydowanie polecam ALFA STAR - wszystko bez zarzutu :)
        • Gość: aga Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:11
          Ja w sumie z żadnym biurem nie miałam problemów, ale też polecę Alfa Star, z
          powodu chyba najbogatszej bazy hoteli.
    • mariuszn_74 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 28.06.06, 14:44
      My byliśmy z Eximem - rejs po Nilu + tydzień w El Gounie. Było super. Jedna
      uwaga - odnosząca się chyba do wszystkich biur podróży - ryzyko wpadki / bycia
      nniezadowolonym z usług biura znacznie wzrasta w sezonie. My byliśmy w
      kwietniu, jeszcze nie było tłumów, idealna pogoda na zwiedzanie, w hotelach
      raczej mało turystów. W sezonie, gdzie wszystko zajęte, znacznie częściej biura
      kombinują. Może pomyśl o październiku? Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
      • Gość: goriot Re: Egipt - z jakim biurem podróży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:37
        Z tymi wpadkami jak najbardziej się zgadzam. Wydaje mi się też że biura, które
        wysyłają do Egiptu większą ilość turystów i mają tam więcej hoteli, lepiej radzą
        sobie w takich kryzysowych momentach.
        • madzinka83 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 30.06.06, 14:41
          Ja polecam Alfa star - byłam z nią 2 lata temu w Egipcie i żadnych zastrzeżeń, rok temu w Turcji Egejskiej Marmaris, w tym rok rodzice lecą na rejs po Nilu. Ceny konkurencyjne i w porównaiu np. z Triadą to wybór hoteli jest ogromny!
    • marekrokowski Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 01.07.06, 15:27
      ok kilku lat korzystam z oferty alfastaru
      wg mnei sa OK. Organizuje wyjazdy nurkowe i turystyczne wiec skala zjawiska
      jest mi szerzej znana (czyli testowane na wlasnej skorze ;)

jesli chcesz jakichs konkrentych informacji dot. miejsca, cen itp -pisz

postaram sie pomoc

pozdrawiam
      MArek Rokowski
      www.zanurkuj.com
      • czarna_waw Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 11:41
        My bylismy z exim tours w czerwcu - wszytsko super.
        • agul86 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 16:38
          a byl ktos z ecco? bo sie zastanawiam, czy warto ich wybrac... prosze o odpowiedz
          • konstancja15 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 16:51
            Nie byłam z ecco, ale za to z alfą, sun fun i orbisem.Najprościej wybrać hotel,
            który ci odpowiada i potem sprawdzać w poszczególnych biurach ceny.Jest to
            czasochłonne ale warto, żeby nie przepłacać.O ecco wiem , że jest drogie a
            opinie też różne na tym forum.....
            • agul86 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 17:01
              dzieki za odpowiedz. chyba juz zdecydowalismy sie na hotel ale jak na razie widziala go tylko w ecco. :( nic szukam dalej
              • konstancja15 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 17:05
                A jaki hotelik wybrałś, jeśli wolno spytać? ;)))
                • agul86 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 02.07.06, 17:14
                  menaville w safadze. i chyba alfa star ma go w ofercie.
              • alex359 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 03.07.06, 16:18
                ja bylam z ecco, bardzo mile mnie zaskoczyli pomimo złych opinii o tym burze.
                5 + za organizację i opiekę nad turystami.
                • amon-re Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 03.07.06, 16:47
                  Kopernik - naprawdę perfekcyjnie zorganizowany wyjazd.
    • pjedruszek Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 06.08.06, 11:35
      kopernik to najgorsze biuro podróży,wyjazd z nim to męka.Tak miałem w
      Egipcie,dobrze że towarzystwo było wporzo,inaczej bym się załamał.Rezydenci
      nieodpowiedzialni,zostawiają was i mają w d.... Naprawde nie polecam-
      UWIERZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ancz75 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 06.08.06, 19:15
      polecm Alfastar,byłam i pojadę jeszcze
      • martinesmartynka Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 08.08.06, 09:27
        NIGDY z OASIS!!! Ja proponuję EXIM!Naprawdę!Świetni rezydenci i super hotele-
        jeden problem w sezonie CENY!Bo jest oblęgane przez turystów,ale poza sezonem
        jest naprawde taniej i... POLECAM
        Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku! ;-)
        • beatriche23 Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 17.10.06, 13:13
          Witam,

Ja sie nie zgadzam z Twoją opinią na temat biura Oasis Tours.
          Byłam w tym roku z nimi dwa razy i byłam zachwycona.
          Kwestia jest tego, za Polacy chcialiby zapłacic 1400 zł za hotel 4* All.
          Jak sie jedzie z oferty last minute do 4* hotelu za 1400 zł na 2 tyg, to trzeba
          sie liczyc z tym ze np. jedzenie bedzie monotonne, a napoje w wersji all nie
          beda bardzo bogate.
          Ludzie zrozumcie,że 4* w Egipcie nigdy nie beda równe 4* Europejskim

Pozdrawiam
          Nie oszukujmy sie ale sam przelot kosztuje ponad 1000zł
          • aziza_kama Re: Egipt - z jakim biurem podróży? 17.10.06, 13:34
            beatriche23 napisała:

> Ja sie nie zgadzam z Twoją opinią na temat biura Oasis Tours.
            > Byłam w tym roku z nimi dwa razy i byłam zachwycona.

Ja też byłam w Egipcie z Oasis kilka razy i w ubiegłych latach nie miałam z
            nimi żadnych problemów. W tym roku z powodu zmiany terminów wylotów co
            nastąpiło już podczas mojego pobytu w Hrg skrócono nam pobyt o 1 dzień (wylot
            miał nastąpić w sobotę ok. 7 rano a wylecieliśmy w piątek o 17-tej. Oczywiście
            zwrócono nam kwotę za niewykorzystaną dobę bez żadnych problemów.

> Kwestia jest tego, za Polacy chcialiby zapłacic 1400 zł za hotel 4* All.
            > Jak sie jedzie z oferty last minute do 4* hotelu za 1400 zł na 2 tyg, to
            trzeba
            >
            > sie liczyc z tym ze np. jedzenie bedzie monotonne, a napoje w wersji all nie
            > beda bardzo bogate.

Tu nie do końca się zgadzam. Bo jeśli w ofercie jest napisane,że hotel ma być
            4* to nie ważne, czy ktoś leci z last minute za 1400 zł czy z oferty
            katalogowej - warunki są przecież te same dla wszystkich wypoczywających w tym
            samym hotelu niezależnie czy ktoś leci z last, first czy jakiejś am fortuny
            itp. Jeśli więc jewst napisane że 4* to hotel powinien odpowiadać tym
            standardom. W końcu biura i tak z reguły stosują jakieś tam własne oznaczenia
            typu słoneczka, słonie itp. więc jeśli w kategorii egipskiej hotel manawet 4*
            ale jego standard odbiega od tych "gwiazdek" to powinno to być uwzględnione
            właśnie w tych oznaczeniach stosowanych przez biuro (np. hotel X - 4* egiskie,
            a wg. biura 3 "słoneczka" czy coś tam innego.)

> Ludzie zrozumcie,że 4* w Egipcie nigdy nie beda równe 4* Europejskim

Nie do końca tak jest. Są hotele, które "trzymają" standard i wcale nie są
            gorsze od 4* w Europie (szczególnie niestety w Polsce ale nie tylko). Trzeba
            też uwzględnić, że są to hotele klasy turystycznej więc nie można porównać ich
            np. z hotelami 4* w stolicach europejskich. Są też takie, które na terenie tej
            samej miejscowości nawet mają taką samą ilość "gwiazdek" a zdecydowanie różnią
            się standardem.

• marina_diana TUI 09.08.06, 13:45
      Wylacznie TUI.
      Warto sprawdzac ceny na biezaco- TUI juz nie odbiega cenami od ofert innych
      biur podrozy a nie miewa wpadek.Rezydenci bdb,hotele licza sie z TUI-bez
      proszenia dostaje sie najlepsza obsluge,pokoje,serwis.
      Teraz TUI kupilo Scan Holiday,wiec rozszerzylo serwis i na to biuro
      podrozy.Porownywalam ceny naszego pobytu z Alfa Star-podobnie,a jednak skargi
      na Alfe sie zdarzaja dosc czesto..
      TUI ma tez bardzo dobre "lasty".
      • iit2 Re: TUI 14.10.06, 19:22
        też tak myśleliśmy do czasu wyjazdu do Egiptu w lipcu b.roku, kiedy to w hotelu
        panowała salmonella i było to udowodnione przez wielu turystów ale z innych
        biur podróży, a nam zaoferowali w ramach rekompensaty 100 euoro na kolejny
        wyjazd z nimi, tak więc i to biuro ma wpadki i jest to tym gorsze potraktowanie
        klientów, że właśnie takie biuro podróży zainteresowało się tą sprawą w takiej
        samej formie jak biura podróży o dużo niższej randze.
        Wniosek jest prosty każde biuro podróży ma wpadki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka