Gość: luk79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:46 Mam pytanie , jak temperatura jest na górze mojżesza i w co tam należy wziąść do ubrania, dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amic Re: Góra Mojżesza-temperatura IP: *.kwsa.pl 10.05.06, 09:47 Byłem w lipcu więc kiedy wchodziliśmy do góry nocą było chłodno ale nie zinmo więc krótkie spodenki i trykotka wystarczyła przed wschodem słońca warto założyć swetr na chwilę ale szybko robi się ciepło. Uwaga po drodze na wielbłądy. Wart zabrać wodę do picia bo po drodze można wprawdzie kupić ale bardzo droga sobie liczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk79 Re: Góra Mojżesza-temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:33 Lecę w Maju, dzięki za informacje , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Góra Mojżesza-temperatura 10.05.06, 09:54 Sprecyzuj proszę chociaż porę roku, bo w zimie nierzadko i śnieg tam leży. W maju, kiedy wchodziłam, było bardzo przyjemnie, ale konieczne były długie spodnie i polar, a może i coś cieplejszego, głównie z powodu silnego wiatru na szczycie. Potem zejście już dość męczące w sensie temperatury bo po wschodzie słońca zaczęło się szybko robić naprawdę "ciepło". Duża butelka wody raczej konieczna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Góra Mojżesza-temperatura IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.05.06, 10:28 Ja wchodziałm w lipcu i na szczycie było bardzo zimno. miałam polar, ale zmarzłam, bo wieje bardzo zimy wiatr, a dosyć długo czekaliśmy na wschód słońca. Niektórzy brali od arabów koce, zeby nie zamarznąć.(mnie odrzucała ich wątpliwa czystośc), ale jak ktoś nie miał nic cieplejszego to nie mał wyboru i korzystał z kocy. Odpowiedz Link Zgłoś
homer1954 Re: Góra Mojżesza-temperatura 10.05.06, 11:02 Wchodziłem dwa tygodnie temu.Było przeraźliwie zimno,nawet w polarze i kurtce.Szczególnie dał się nam we znaki przenikliwy wiatr,przydałoby się coś z kapturem.Tak na marginesie polecam zejście drugą drogą,jest trudniejsze,ale widoki są fantastyczne,poza tym unika się stratowania przez wielbłądy. Odpowiedz Link Zgłoś