Dodaj do ulubionych

Pyramisa - chalety

22.05.06, 13:22
Kto tam mieszkał? Mam nadzieję, że to nie jest jakiś ssss...
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: Pyramisa - chalety IP: *.chello.pl 22.05.06, 20:55
      Witaj. Pyramissa chalety to nie jest tzw. syf. To standard 4* w resorcie hotelu
      4 i 5*. All ten sam obsługa ta sama rożnica tylko w standardzie. Pamiętajże są
      tam wille, chalty i budynek główny. Bud. główny ma 5* wille i chalety mają 4*
      różnica w willach i chaletach tyczy sie głównie ilością osób jakie możan
      zakwaterować razem
      Pozdrawiam
      Jak by co pisz. Pozdrawiam
      Anika
      • Gość: KRZYCH Re: Pyramisa - chalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 01:57
        co za brednie ,tam jest standart3* a jak trafisz daleką willę to zasuwasz kilka
        razy dziennie po600 metrów a widok na pas startowy i śmietnik ,naszczęście
        kilka zielonych i załatwisz w recepcii budynek główny my tak zrobiliśmy .
        Ogólnie nie polecam stary moloch czekający na remont mimo że ładna rafa .
        • Gość: Anika Re: Pyramisa - chalety IP: *.chello.pl 23.05.06, 06:41
          Wiesz, hotel jak hotel fakt wielki moloch ale nikt nikomu nie każe tam jechać
          przecież. Ja bym nie pojechała to tak jak by się ktoś uparł całe centrum miasta
          wziąć ze sobą na wakacje. Podobnie wielki jest Golden 5 w Hurghadzie
        • dlaczegodlatego Re: Pyramisa - chalety 23.05.06, 10:36
          No tak, cena za chalet jest niższa - i to mnie zastanowiło,
          na ile odbiega od pozostałych, owych ***** pokoi.
          Ale czy rzeczywiście jest tak źle? Jakbyś ocenił standard, że tak się wyrażę,
          armatury łazienkowej, łóżka etc.?
          Pytanie na marginesie: ile 'zabakszyszowaliście' w recepcji, by dali wam chalet
          bliżej - no właśnie, bliżej plaży? restauracji?
          Dzięki za ew. odpowiedź.
        • Gość: TTT Re: Pyramisa - chalety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:12
          Spokojnie, bez przesady. To że hotel jest stary ma też zalety, bo jest dużo
          zieleni zwłaszcza w tej części gdzie są chalety. Ta część jest również dużo
          spokojniejsza (zwłaszcza wieczorami) bo jest położona dość daleko od barów i
          restauracji. Co do chaletów, to generalnie najgorsze są te, położone wysoko,
          blisko hotelu bo w tej części hotelu jest pralnia i huk wentylatorów przez cały
          dzień a zaraz obok sali do "squasha" chyba oczyszczalnia ścieków.
          Jest kilka rodzajów chaletów - jedne są piętrowe i mieszkają tam 3 rodziny -
          jedna na dole i dwie na górze (na dole jest dodatkowo duży wspólny salon)
          Pomieszczenie na dole składa się z sypialni i łazienki (oba pomieszczenia nie
          za duże) . Na górze nie byłem.
          Dużo lepsze chalety są trochę niżej na wysokości fontanny - parterowe i
          składają się z dużej sypialni, dużej łazienki i dużego salonu (w sumie chyba z
          60-70 m2). W tym roku mieszkałem w takim chalecie i byłem bardzo zadowolony
          (o ile dobrze pamiętam chalet nr 3230 - polecam - nie w hotelowym molochu ale z
          wyjściem na mały taras w otoczeniu zieleni) w przeciwieństwie do znajomych,
          którzy wykupili budynek główny, zapłacili kilkaset złotych więcej od osoby i
          dostali pokoje z widokiem na bar przy basenie. Chalety są odnawiane
          sukcesywnie i akurat ten był czyściutki, świeżo po remoncie, położony jakieś
          200 m od budynku głównego.
          Dla mnie osobiście przejście kilkuset metrów w czasie urlopu nie stanowi
          problemu i robię to z przyjemnością (a cóż mam do roboty w czasie urlopu?).
          Hotel jest położony na klifie więc od plaży do hotelu jest do pokonania ok 150
          schodów.
          Myślę, że wrócisz zadowolony. Rafa ładna, szczególnie przy plaży na wysokości
          chaletów (chyba plaża nr 3 o ile pamiętam).
          Potwierdzam też ,że o ile są wolne pokoje w budynku głównym to zgadzają się na
          zamianę chaletu na budynek główny bez dopłaty (nawet bez kilku zielonych).

Pozdrowienia i udanego urlopu
          • Gość: KRZYCH Re: Pyramisa - chalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:41
            dostaliśmy pokój w opłakanym stanie ,śmierdząca łazienka ,brudne ściany a
            basenik przed to betonowa niecka pełna śmieci a nie wody ,znajomi byli też
            strasznie rozczarowani swoim ,największy problem jeśli zabierasz dzieci to
            często musisz kursować do pokoju ,a to koło a to kredki.....
            Byliśmy tam 2 lata temu kiedy nie było jeszcze podziału na 4 i 5 *,miało być 5
            a zastaliśmy standart 3 ,90% ludzi protestowało i sporo składało reklamację
            dlatego już teraz jest podział na budynek główny i całą resztę ,znośna jest
            dołna od basenu w stronę moża .Naprawdę jest w egipcie dużo 4 gwiazdkowych
            hoteli o niebo lepszych od tego syfu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka