IP: *.chello.pl 25.05.06, 06:50
Witajcie, Znam dobrze Hurghadę i wcale się nie dziwię że większość woli
jeździć do Sharmu. Ja natomiast chciałabym polecić Hurghadę dla osób
lubiących zwiedzać. Rafa nie ta co Sharmie ale pod innymi względami jest
lepiej. Jeśli macie pytania o Hurghadę to chętnie odpowiem na Wasze pytania
Gorącę pozdrowienia
Miśka
Obserwuj wątek
    • Gość: bodal Re: Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:51
      ja jade do hurghady w czerwcu, napisz co warto tam zobaczyć w samym mieście i
      gdzie wybrać się na zakupy
      pozdrawiam
      Jacek
      • Gość: iii Re: Hurghada IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.06, 09:13
        może znasz "okolice" hurghady, a interesują mnie klasztory koptyjskie św.pawła
        i św antoniego czy byłaś i czy warto się tam wybrać
        • Gość: MIŚKA Re: Hurghada IP: *.chello.pl 25.05.06, 09:29
          Witaj, Jeśli chodzi o klasztory koptyjskie to w Hurghadzie jest jeden. Muszę
          dokładnie sprawdzić w ktorym miejscu i napiszę ale jesli chcesz zobaczyć
          swiątynię koptyjską to pojedz do El Gouny (20-25km na polnoc) i tam jest kilka.
          A same klasztory będziesz mieć w okolicach Aleksandrii
          MIŚKA
          • miriam_73 Re: Hurghada 25.05.06, 10:17
            Misiu, przepraszam, ale jak nie masz pojęcia, o czym piszesz, to lepiej nic nie
            pisz. W Hurgadzie jest kościół koptyjski, a nie klasztor.

A iii pyta o najstarsze monastyry koptyjskie, zlokalizowane w górach, na
            pustyni wschodniej.
            Klasztory Św. Pawła i Św. Antoniego z całą pewnoscią warto zobaczyć.
            www.touregypt.net/featurestories/antony.htm
            www.touregypt.net/featurestories/antony.htm
            Nie wiem czy lokalne biura oferują tam wycieczki, ale wydaje mi się że
            widziałam klasztory w ofercie któregos z naszych biur podróży, jako wycieczka
            fakultatywna z Hurgady.

W pobliżu Aleksandrii (ok. 100 km) natomiast znajduje się Wadi al Natrun, gdzie
            również jest kompleks obiektów koptyjskich.
            • Gość: Karolka Re: Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:35
              Lokalne biura nie mają takiej wyprawy w ofercie - oczywiscie mogą
              zorganizować "special private tour", ale z tego co pamietam wołali za to od 65-
              90 dolarów od osoby.
          • kkaminska Re: Hurghada 25.05.06, 10:22
            Jak juz informujesz informuj dokładnie. Od kiedy w Hurghadzie jest klasztor ?
            Jest kościół koptyjski , jak już pisałam, w dzielnicy Dahar (busem do końca ,
            skręcasz w prawo i cały czas prosto przed siebie, po prawej stronie zobaczysz
            krzyż i wyłoni się kościółek)
            • Gość: Narcyza30 Re: Hurghada IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.05.06, 11:31
              hm,jaka dokladnosc.Ty biedna dziewczyno
              • kkaminska Re: Hurghada 25.05.06, 12:41
                Nie widze nic w złego w umiejętności dokładnego określenia miejsca , w którym
                znajduje się kościół. Daruj więc dobie żałosne komentarze.Żadna obca baba nie ma
                prawa mnie oceniać (tym bardziej jesli ma taki nick jak ty)
      • Gość: MIŚKA Re: Hurghada IP: *.chello.pl 25.05.06, 09:26
        W samym mieślcie to nie ma zupełnie nic do zobaczenia. Natomisat propnuje zrobic
        wypad do Luksoru na cały dzień. Ach tak zaponiałam w Hurghadzie jest małe
        oceanarium. Warto nawet dla tego. A jeśli chodzi o zakupy to najfajniesze
        sklepiki masz w ciągu jak sie idzie od Sea Gulla w stronę starego bazaru.
        Można dostać fajne rzeczy..
        I oczywiście bazar. Dużo towaru na prawdę za grosze.
        A jak byś był spragniony to proponuję wejjść do sokarni i zamówić sok z trzciny
        cukrowej. Pozdrawiam
        MIŚKA
        • Gość: Ania Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:01
          Gdzie jest największy bazar. Poniżej jest link do mapki, jeżeli możesz napisz w
          odniesieniu do tej mapki

www.hurghada.pl/maphrg.html
          • Gość: Grzesiek Re: Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:51
            Misiu! Z całym szacunkiem, ale podajesz niesprawdzone bądź nieprecyzyjne
            informacje! Coś mi się widzi, że byłaś raz, liznęłaś atmosferę, polubiłaś,
            wciągnęło Cię i... już uważasz sie za eksperta!!!
            Przepraszam, nie chcę Cie obrażać, ale nie wypowiadaj się na tematy, o których
            niewiele wiesz!!!
            O klasztorach chciałem odpowiedzieć, ale Miriam mnie wyręczyła.
            Co masz na myśli pisząc o "bazarze"??? jest cała dzielnica handlowa w Daharze -
            starej części Hurghady, gdzie w każdym domu jest sklep; ale są też przynajmniej
            dwa typowe targi ze stoiskami i "ręczniakami"; nie widziałem tam interesujących
            rzeczy - towary spożywcze, złom i "śmieciowa" elektronika z Chin (obrazek jak
            kiedyś u nas!) - turystów tam raczej nie uświadczysz, więc może dlatego nie ma
            tam żadnych pamiątek czy czegoś interesującego!
            Pozdrawiam
            Grzesiek
            • Gość: xxx Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:07
              Zgadzam się z Grześkiem.
              Dodam tylko, że starej Safadze jest kościół koptyjski.
              Kiedy tam weszliśmy zapalono wszystkie światła, wyszedł do nas Generał,który
              opowiedział historię kościoła i koptów. Idzie się tam okropnie brudną ulicą w
              stronę Hurgady i po lewej stronie w oddali widać nowoczesny kolorowy budynek.
              Kościół jest obok niego.
    • derduch Re: Hurghada 25.05.06, 13:17
      Miska kim Ty jestes? :-))))
      Pytam bo piszesz o czym nie masz bladego pojęcia, a takie "porady" to psu na
      bude i tylko zamęt sieja.
      Odpocznij, może przejdzie?
      • Gość: MIŚKA Re: Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:15
        Wiesz co Derduch jesteś chamowatym gostkiem który na ty forum tylko wyżywa sie
        na ludziach i nie będę juz więcej tobie pisać
        • derduch Re: Hurghada 25.05.06, 18:28
          Super! Jakbyś mogła to się zaloguj, wtedy i ja dodam ciebie do niewidocznych i
          będziemy oboje zadowoleni.
    • marian_koniuszko1313 Wycieczki fakulatywne? 26.05.06, 16:30
      Czy wiecie cos na temat wycieczek fakultatywnych oferowanych na stronie
      www.hurghada.pl? Zwykle proponowane przez nich ceny sa o okolo 50 procent
      nizsze od tych ktore proponuja Duze Biura Podrozy organizujace nasz pobyt!
      Pytanie czy owa oszczednosci nie pachnie dodatkowymi Extra-atrakcjami, takimi
      jak smierdzace autobusy, zasyfione hotele i znikajacy przewodnicy?! Bede
      zobowiazany za wszelkie informacje! Pozdrawiam
      • Gość: j Re: Wycieczki fakulatywne? IP: *.acn.waw.pl 26.05.06, 17:04
        polecam wycieczki z tego biura. Autobusy z klimatyzacją oczywiscie, wcale nie
        syfiaste, tylko przewodnik zalezy jaki się trafi, jeden nic nie opowiada, tylko
        jest aby byc, a drugi powie ile dusza zapragnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka