Dodaj do ulubionych

Pyramisa hotel proszę o info

24.06.06, 08:09
witam
jakie macie informacje na temat hotelu PYRAMISA Sharmie ? Jakie wybrać
pokoje, na co zwrócić uwagę, jaka plaża i rafa, jaka okolica ?
pozdrawiam szystkich forumowiczów
ryka
Obserwuj wątek
    • madzia112 Re: Pyramisa hotel proszę o info 24.06.06, 10:33
      Pod tym linkiem masz potrzebne info :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8571253
      Pozdrawiam,
      Magda
    • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 24.06.06, 20:08
      serdeczne dzięki za informacje. Mam jeszcze jedno pytanko : co to są za pokoje
      typu chalet ? jak są uzytuowane i w jakim stanie ?
      pozdrawiam
      eryka
      • madzia112 Re: Pyramisa hotel proszę o info 24.06.06, 22:35
        Pokoje typu 'chalets' ( czyli 'domki' po angielsku ) są niższej kategorii niż
        te w budynku głównym. 3+*, góra 4* ( jak na standardy egipskie oczywiście ).
        Lokalizacja może być różna, bo kompleks hotelowy jest ogromny. Możesz być
        blisko plaży, ale daleko do restauracji ( które są w budynku głownym ). Jak źle
        trafisz, będziesz mieć daleko i na plażę i na posiłki.Standard pokoi też bywa
        niestety różny - można trafić dobrze, a można bardzo źle. To wszystko wiem z
        opowiadań osób, które w chaletach były zakwaterowane. Byłam w budynku głównym
        i, jak pewnie czytałaś w mojej relacji, podobało mi się bardzo. Jeszcze dwa
        lata temu obowiązywała ta sama cena na bud. główny i chalets. Teraz pokoje w
        budynku głównym są koszmarnie drogie, moim zdaniem niewspółmiernie do
        standardu !
        Pozdrawiam,
        Magda
        • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 24.06.06, 22:55
          piękne dzięki
          pozdrawiam Cię gorąco
    • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 25.06.06, 09:22
      proszę o info odnośnie restauracji, w których trzeba rezerwować miejsce. co
      jest tam w ramach all a za co trzeba płacić ?
      • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 26.06.06, 20:10
        ??
        • annie2003 Re: Pyramisa hotel proszę o info 26.06.06, 20:38
          o to powinnaś chyba zapytać biuro mające ten hotel w swojej ofercie.. dla mnie
          All to All, żadnych dopłat, ale może są jakieś niuanse.. najpewniej zapytać
          pracownika biura, "żeby nie było"..
          • lowen34 Re: Pyramisa hotel proszę o info 27.06.06, 11:55
            Mnie osobiscie Pyramisa nie przypadla do gustu. Hotel nie jest najgorszy ale
            cos mi w nim brakowalo, zreszta podobnie jak w Hilton long Beach. W tym roku
            jade do Club Farana z nadzieja na dobra zabawe.

Madzia112 - czy to prawda ze w faranie seruja napoje w kubeczkach jednorazowych
            0.2l? Piwo rowniez?
            • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 27.06.06, 22:23
              dziękuję za wszystkie informacje, owszem pytałam w BP ale wypowiedzi turystów
              będących w interesującym nas miejscu są najlepsze, najprawdziwsze i dla mnie
              najistotniejsze.
              • madzia112 Re: Pyramisa hotel proszę o info 28.06.06, 16:03
                Tylko w jednej restauracji nie obowiązywał All - nie pamiętam już jak się
                nazywała, ale serwowano tam wyłącznie owoce morza- była dodatkowo płatna. Są
                jeszcze dwie a la carte - 'rosyjska' i 'chińska' ale są one w ramach All, tylko
                trzeba zrobić rezerwację stolika wcześniej. Celowo dałam w cudzysłów, bo
                potrawy tam serwowane niewiele mają wspólnego z kuchniami tych krajów. Można
                pójść raz, aby się przekonać i tyle. Najlepsza restauracja jest ta największa,
                Tahiti - a dlaczego to już było w mojej relacji.
                Pozdrawiam,
                Magda
            • madzia112 Re: Pyramisa hotel proszę o info 28.06.06, 16:06
              Tak, napoje są serwowane w plastiku. W restauracji podczas posiłków -
              oczywiście w szkle. Ale to chyba nie jest aż takie istotne ;-) ?
              • madzia112 do lowen34 28.06.06, 16:07
                Sorry, ale post miał być wyżej a poszło inaczej
    • eryka10 Re: Pyramisa hotel proszę o info 29.06.06, 21:30
      wielkie dzięki za informacje jeżeli ktoś był w tym hotelu prosze o kolejne
      informcje. Z góry dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka