Dodaj do ulubionych

Sindbad Al Mashrabya-Hurgada

26.06.06, 09:26
Bardzo proszę o info na temat tego hotelu, mało ich w necie.Ja lecę 22 lipca
z Wawy,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1eya Re: Sindbad Al Mashrabya-Hurgada 26.06.06, 12:34
      bylam w tym hotelu w sierpniu ubieglego roku z alfa star 2 tyg wersja all. byly to moje pierwsze
      wakacje w egipcie i baaaardzo pozytywnie wspominam chociaz znajomi przestrzegali ze w krajach
      arabskich 4( to niezbedne min, a mashrabeya ma 3+. Pokoje nie najnowsze ale czysciutkie i maja
      wszystko co potrzeba czyli wielkie luzko lub 2 mniejsze ale to w zaleznoci co wykupujesz wiadomo,
      wduzaa szafa 2 drzwiowa stoliki nocne komoda z szufladami na ktorej stoi telewizor i jescze jedna taka
      jakby toaletka sypialniana pod ktora stoi lodowka. klima dziala dobrze tylko troszke glosno nam sie
      wydawalo na poczatku... nio bo w domciu to bez klimy spimy w ciszy wiec... ale spokojnie do przezycia
      . w lazience duza umywalka abudowana z blatem marmurowym wielkie lustro, sedesik i kabinka
      prysznicowa. czyli wszysto co potrzebne jest. posciel zmieniaja codziennie reczniki tez. na plazy
      dostajesz kapielowy. tak wiec wlasciwie mozesz recznikow wogole nie zabierac z domu. jedzonko
      baaaardzo dobre i w duuuzych ilosciach i w duuuzej rozmaitosci. Picia bez liku napoje wino piwo drinki
      (alkohol ichniejszy). W razie czego pytaj jeszcze a w miare mojej wiedzy odpowiem
      • 1eya Re: Sindbad Al Mashrabya-Hurgada 26.06.06, 12:55
        warto jeszcze dodac ze hotel ma oczywiscie wlasna plaze i piekny stary (wiec roslinnosc duza nie takie
        nowo nasadzone niedajace cienia palemki) dobrze utrzymany ogrod. Bardzo przyjemnie sie spaceruje
        wsrod pieknie kwitnacych oleandrow i innych cudnych roslin.
        • cygareta1 Re: Sindbad Al Mashrabya-Hurgada 26.06.06, 12:57
          Dziękuję, a czy można korzystać w ramach all z restauracji w innych sindbadach-
          tak słyszałam
          • 1eya Re: Sindbad Al Mashrabya-Hurgada 26.06.06, 13:03
            w tamtym roku mozna bylo korzystac z atrakcji typu baseny zjazdzalnie itp. natomiast all zywieniowy
            obowiazywal tylko w mashrabei. ale moze z innym biurem i w tym roku cos sie zmienilo. tak czy siak
            poszlismy ze dwa razy do beach resort na zjezdzalnie i tyle w naszym hotelu nam sie podobalo na tyle
            ze oprocz wycieczek i spacerkow wieczornych nie opuszczalismy go wcale. a tuz pod nosem jest fajny
            wielki deptak wiec mozna wieczorkiem polazic troche
    • cygareta1 do eya 1 26.06.06, 13:55
      A jak jest z owocami czy podają je do posiłków?
      • 1eya jedzonko mniam 26.06.06, 14:27
        tak owoce sa podawane ale wszystkich nie wymienie bo nie znam nazw :):). z dobrze nam znanych byly
        arbuzy banany mandarynki melony kiwi. podaja sporo surowek i warzyw do tego ruzne sosy w
        dzbanuszkach tak ze mozesz sobie skomponowac sama smak surowki. do kazdego posilku podaja tez
        ciasta przepyszne i przerozne. do sniadanka zawsze na zakonczenie jedlismy takie malenkie francuskie
        buleczki, ktore polewalismy sobie miodem, do kawki mniam. oczywiscie na sniadanie oprocz wedlin,
        serow , warzyw, pieczyw, ciast, owocow kucharz przyrzadza ci na twoje zyczenie omlecika samego lub
        z warzywami, jajeczko na bekonie, lub samo jajeczko sadzone, nalesniczka.... naprawde nie da sie tam
        zglodniec, bo miedzy tymi posilkami glownymi w restauracji, podaja zawsze na plazy w restauracyjce -
        barze np minipizze, frytki, pieczone skrzydelka, inne miesa, surowki.... nie wiem co tam jeszcze bo
        nawet nie sprobowalismy wszystkiego, zbyt wiele tego.... w dystrybutorach do ciaglego korzystania
        napoje, w barku drinki i alkohole, lodowka z lodami samemu naklada sie galki -tylko dwa smaki, ale
        grunt ze zimne :) jak ci sie jeszcze cos nasunie to pytaj. pozdrawiam:)
        • cygareta1 Re: jedzonko mniam 26.06.06, 14:37
          Bardzo dziękuję za wyczerpujący opis.Jakby co to jeszcze pozwolę sobie zapytać
          Ciebie.pozdrawiam
          • 1eya Re: jedzonko mniam 26.06.06, 14:42
            pozdrawiam i ja :)
            • marissa3 Re: jedzonko mniam 26.06.06, 16:20
              Witam:)))
              Ja z rodzinka lece 2 wrzesnia...i bardzo sie ciesze,że juz troche a nawet sporo
              wiem na temat tego hotelu....nawet bym nie przypuszczała,że az tyle jedzenia
              warunki ok:)))..........mam prozbe gdyby pani wruciła z wczasów,skontaktowała
              sie ze mną albo ja z panią...i więcej bym sie dowiedziała,byłabym
              wdzięczna....mam nadzieje,że też ktoś będzie leciał w moim
              terminie...pozdrawiam:))))
              • marissa3 Re: jedzonko mniam 26.06.06, 16:24
                Dodoam,że też lecimy na 2 tygodnie i wersja all:)....z biura Alfa Star:))
                • cygareta1 Re: jedzonko mniam 27.06.06, 08:45
                  Też lecę z Alfą na 2 tyg, wersja all. dam znać po powrocie
                  • 1eya Re: jedzonko mniam 27.06.06, 12:00
                    jeszcze moge dodac, skoro obie lecicie z alfa star, ze zamiast pokoju rodzinnego (jaki mielismy w
                    umowie) dostalismy dwa niezalezne pokoje obok siebie i kazdy z lazienka, wiec nawet korzystniej niz
                    rodzinny z jedna lazienka (bo brak mieli akurat rodzinnych). w kazdym razie w zwiazku z
                    niewywiazaniem sie z umowy otrzymalismy tam na miejscu od alfa star gratis wycieczke na rafy sharm
                    el naga. przepiekna rafa mnostwo kolorowych rybek i ty w samym srodku z tymi rybkami w tej cudnej
                    cieplutkiej czysciutenkiej wodzie, cos wspanialego (lunch tez w ramach wycieczki). Tak wiec to na + dla
                    alfy :) zycze wspanialego wypoczynku
                    • marissa3 Re: jedzonko mniam 27.06.06, 16:08
                      Witam:))))
                      Nie będziemy mogli wziąć dwóch pokoji...poniewaz lece ja,mąz i jedno
                      dziecko....mam prozbe gdyby pani mogła podac mi swój nr.gg lub ja podam
                      swój.....chciałabym z panią 1 eya...zamienić kilka słow...pozdrawiam:))))
                      • marissa3 Re: jedzonko mniam 27.06.06, 16:21
                        Jak zwykle zapomniałam sie spytac........idąc do restauracji./na stolikach jest
                        np.wizytówka mojej rodzinki...(ponieważ będąc rok temu w Tunezji,były na
                        stolikach wizytówki kto ma przy danym stole uśiąść)i wydawało mi sie za dobry
                        pomysł,nie było bałaganu;)....dobrze by było gdyby tez te zasady były w tym hotelu.
                        Jakby co prosze o odpoweidz...pozdrawiam:)))))
                        mam nadzieje,że czegoś nie zapomniałam nadmienic;)
                        • 1eya Re: jedzonko mniam 28.06.06, 15:04
                          6896669
                          w mashrabei nie ma przydzielonych odgornie stolikow i kazdy siada gdzie mu bardziej pasuje. czasem
                          przy wejsciu stoi kelner i prowadzi was do stolika, ale to chyba jak jest wiecej osob akurat, zeby
                          pomiescic wszystkich sadzaja wg ilosci . moze ze dwa razy sie zdarzylo ze trzeba bylo poczekac w
                          kafejce przed restauracja na miejsca kilka minut bo mieli komplet oson. ale to zadna uciazliwosc jak
                          dla nas te kilka minutek w cieniu posiedziec i poczekac Ö=
                          • marissa3 Re: jedzonko mniam 29.06.06, 09:50
                            Witam:)
                            CZy wieczorkiem pani pasuje...abym mogła porozmawiać na gg?....bardzo mi zależy.
                            pozdrawiam:)
                            • 1eya Re: jedzonko mniam 29.06.06, 09:54
                              niestety jest to moje firmowe gg, domowego numeru nie mam bo nie siadam do kompa po 8 godzinach
                              sleczenia przy nim w pracy ;(. wiec pozostaje forum? rozumiem ze nie masz w pracy gadulca? w domku
                              ma gadulca moj mezownik ale niestety nie pamietam nr, przykro mi.
                              • 1eya Re: jedzonko mniam 29.06.06, 10:05
                                marissa albo daj mi swoj numer, jak dam rade to siade w domku przy tym gadulcu meza i zaklikam do
                                ciebie
                                • marissa3 Re: jedzonko mniam 29.06.06, 12:44
                                  Fajnie by było gdybysmy mogły sie zgadać:)))).........na kompie będe dopiero
                                  około godziny 21..nie dam rady wcześniej.mój numer "gadulca"718693..pozdrawiam
                                  • 1eya Re: jedzonko mniam 29.06.06, 12:49
                                    postaram sie byc ale na 100 nie moge obiecac
                                    • marissa3 Re: jedzonko mniam 30.06.06, 06:01
                                      Witam:)
                                      Bardzo przepraszam za wczoraj <ale Zobaczyłam,że pani nie ma-więc nie mogłam za
                                      długo siedzieć na "gadulcu"......ale nadal mi zalezy na pogadaniu na gg...mam
                                      nadzieje,że znajdzie pani czas wieczoram...jak nie dziś to jutro...będe czekała
                                      najdłużej jak będe mogła na gg...
                                      pozdrawiam
                                      • 1eya Re: jedzonko mniam 30.06.06, 08:57
                                        marissa nie paniuj mi bo sie staro jakos tak czuje ;) niestety dzisiaj wyjezdzam na weekend wiec nie
                                        dam rady. sprobuje w poniedzialek. a jezeli zalezy ci na czasie to pytaj tutaj, chyba ze to jakies tajemne
                                        pytania sa :)
                                        • marissa3 Re: jedzonko mniam 01.07.06, 13:30
                                          Witaj:))
                                          OK już nie "paniuje";)....będe cierpliwie czekała wieczorkiem na "gadulcu"...w
                                          poniedziałek...pozdrawiam:)))
                                          • 1eya Re: jedzonko mniam 04.07.06, 08:35
                                            marissa sorki ale nie moglam sie wczoraj pokazac, bo nasz synek tak gral namietnie w dzien, ze sie
                                            komp zwalil. dzisiaj ma kolega zajrzec do niego, wiec moze sie uda dzis. mozesz tez na moja gazetowa
                                            skrzynke cos wrzucic ewentualnie to ci odpisze :)
    • cygareta1 Re: Sindbad Al Mashrabya-Hurgada 14.07.06, 10:45
      I co nikt już więcej nie był?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka