Dodaj do ulubionych

Hurghada z Alfastar

27.08.06, 01:01
Mam pytanko ktś z was leciał Alfą (liniami Air Memphis) jak Było? Bardzo mi
zależy na waszej opini. Dzięki z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • panna16 Re: Hurghada z Alfastar 27.08.06, 09:17
      Byłam z alfa star 2x w hurghadzie, wszystko było na 6+
    • asza.k Re: Hurghada z Alfastar 27.08.06, 10:56
      byłam z Alfą w tym roku w HRG i sywierdziłam, że chyba ostatni raz. Rezydent
      był, ale tak jakby go nie było, olewał nas mówiąc wprost, itd... ale to tylko
      moja subiektywna opinia
      pozdrawiam:)
      • nelka21 Re: Hurghada z Alfastar 27.08.06, 11:47
        Byłam w Hurghadzie z Alfą Star w sierpniu wrócilismy tydzień temu wszystko na 6+ rezydentka Magda bardzo miła kontaktowałam się z nia przez sms zawsze pomogła.
        • ha_hu_ata Re: Hurghada z Alfastar 27.08.06, 13:56
          byłam z Alfą w czerwcu moja ocena 6+
    • superigi Re: Hurghada z Alfastar 27.08.06, 14:45
      Moi znajmoi byli na poczatku sierpnia b.r. - wrocili bardzo bardzo zadowoleni z
      wszystkiego lacznie z rezydentka :)
      • hanwar Re: Hurghada z Alfastar 01.09.06, 19:58
        wracalam tymi liniami wczoraj z mojego wypoczynku.obsluga mila, jedzonko
        znosne,nie bylo zadnych zgrzytow, procz tego ze wylecielismy z polgodzinnym
        opoznieniem, bo zaloga przyszla 5 minut po czasie wylotu.pozdrawiam
        • kitegirl Re: Hurghada z Alfastar 01.09.06, 21:52
          byłam w Egipcie (ElGouna, 25 km od Hurghady) w tym roku w kwietniu i ....
          rezydenta nie widzialam ani razu na oczy.... ot co !!!!
          • toej Re: Hurghada z Alfastar 02.09.06, 21:03
            a co warty był ogladania?? bo tak szczerze mowiąc do czego mi potrzebny rezydent
            na wczasach? byłem w hurghadzie rezydenta widziałem na pierwszym spotkaniu ... i
            nie widziałem potrzeby oglądania go do momentu wyjazdu;)
            a air memphis to chyba nie lata juz... ja leciale air kairo i było oki
            ale wszystko jest kwestią ustu i oczekiwań;)
            pozdrawiam
            • toej Re: Hurghada z Alfastar 02.09.06, 21:05
              upss male bledy;) mialo być "gustu" i "lecialem"
          • aziza_kama Re: Hurghada z Alfastar 03.09.06, 09:26
            kitegirl napisała:

> byłam w Egipcie (ElGouna, 25 km od Hurghady) w tym roku w kwietniu i ....
            > rezydenta nie widzialam ani razu na oczy.... ot co !!!!

To znaczy, że z lotniska do hotelu pojechaliście sami, sami też bez obecności
            rezydenta zameldowaliście się w hotelu, nie było też spotkania organizacyjnego,
            a ponieważ w hotelu nie byo tablicy ogłoszeń Waszego biura z namiarami na
            rezydenta, więc pewnie cały urlop spedziliście w holu hotelowym lub w pokoju w
            nadziei, ze rezydent się pojawi i Was znajdzie, tak? Biedacy, cały urlop
            zmarnowany:((((
    • svenska.pl 16 godzin na lotniku!Szok Alfa Star naciagacze.... 03.09.06, 02:27
      Witam,

Lecieliśmy z tym biurem do Egiptu 9 sierpnia ze Szczecina. Na lotnisku
      zbieraliśmy sie 2 godziny przed odlotem czarteru czyli 12.00 bo wylot mieliśmy
      zaplanowany na 14.15
      I tutaj rozpoczyna sie moja opowieść...
      Po odprawie paszportowej czekaliśmy na przylot naszego samolotu, który miał
      przylecieć przypominam planowo o 14.15
      O godzinie 15.00 zostaliśmy poinformowani, ze lot ma spóźnienie. Po 15.00
      zostaliśmy wyproszeni z terminalu odlotow na hol lotniska bez żadnych
      dodatkowych informacji.
      I rozpoczęło sie czekanie...
      Około godzimy 19.00 !!! Czyli po 4 godzinach oczekiwania zostaliśmy
      poinformowani, ze z powodu awarii naszego samolotu, został wysłany po nas nowy
      samolot z Egiptu który zabierze nas około 23.00.
      Musze napisać ze dopiero po około 5 godzinach spędzonych na lotnisku
      zaproponowano nam bon pieniężny w wysokości 30PLN
      Nie chce zagłębiać sie w szczegóły naszych przeżyć, bo na lotnisku odwiedziło
      nas RMF FM, TVN24 oraz TVP1 i pewnie juz słyszeliście o słynnym locie Alfa Star
      do Hurghardy ale napisze w skrócie jak dalej wyglądała historia.
      Na tablicy odlotow widniała nadal godzina 23.30 odlot samolotu do Egiptu kiedy
      na naszych zegarkach było juz kolo 02.00 w nocy i nikt nie informaowal nas co
      sie dzieje!!!
      Żadnego kontaktu z biura Alfa Star, Żadnej informacji!!!
      Dowiadywaliśmy sie wszystkiego od ludzi wracających spoznonym samolotem z
      Egiptu, ponieważ na lotnisku razem z nami czekały na nich ich rodziny i co 10
      minut dzwoniły do nich pytając co sie dzieje.
      Jeszcze raz przypomnę po ok 6 godzinach oczekiwania na samolot dostaliśmy jeden
      bon w wysokości 30pln do zrealizowania w terminalu lotniska gdzie bulka kosztuje
      5pln! ( dla chętnych była jedna Pizza nie oprócz bonu ale zamiast)

LUDZIE! Czekaliśmy od godziny 12.00 do godziny 05.00 dnia następnego na samolot,
      który miał nas zawieźć do Egiptu a biuro Alfa Star ani razu sie z nami nie
      skontatkowalo nie było żadnych wyjaśnień, dosłownie NIC!

16 godzin spędzonych na lotnisku - jeden posiłek do 30pln!
      Powiem tylko jedno, ze gdyby Alfa Star poinformowało nas o takim opóźnieniu
      większość pojechała by do domu ponieważ do Szczecina z lotniska mamy zaledwie
      40minut drogi!

A teraz najfajniejsze.
      Z powodu tego opóźnienia Straciliśmy jeden dzień naszego wypoczynku i teraz UWAGA!!!
      ALFA STAR Proponuje rekompensatę za ten jeden dzień w wysokości:
      50pln dla podrozujacyh na 1 tydzień
      oraz
      85pln dla podrozujacyhc na dwa tygodnie
      TO juz chyba kpina!
      CO robić? Czy ktoś może wie co w takiej sytuacji począć.
      Pozdrawiam
      • sylwekmag Re: 16 godzin na lotniku!Szok Alfa Star naciagacz 15.09.06, 13:53
        daj stary spokój zamieść jakąs przydatna informacje dla podróznych którzy
        wybierają się do Egiptu a nie post po poscie wklejasz ta opowieśc
    • habiby1 Re: Hurghada z Alfastar 03.09.06, 14:49
      apawcio napisał:

> Mam pytanko ktś z was leciał Alfą (liniami Air Memphis) jak Było? Bardzo mi
      > zależy na waszej opini. Dzięki z góry za odpowiedzi.
      czesc,ja lecialam liniami Air Memphis w lipcu z Lodzi, niczego zlego nie moge powiedziec,obsluga mila no a jedzonko sriednie,po przylocie opiekowal sie nami rezydent Ayman bardzo mily i uprzejmy gosc,stawiam 5+
      • ha_hu_ata habibi1 04.09.06, 23:36
        coś mi się zdaje,że razem leciałyśmy w lipcu do hurghady ? ty z Łodzi
        przyleciałaś po mnie Air Memphis do Goleniowa tak no i ten niebiskooki Ayman i
        też mówię 5+ pozdrawiam ;)
        • sylwekmag Re: habibi1 13.09.06, 09:14
          Ja tez leciałem tymi liniami z łodzi w sierpniu samolot nie był pierwszej
          jakości ale wszystko było ok, bardzo miła obsługa jedzenia jak to w samolocie
          nie do jedzenia ale poza tym ok.
          Rezydent Ayman --super gość, nawet troche się z nim zaprzyjaźniliśmy
          spedziliśmy całą droge na Giftu z nim a on nam opowiadał o Egipcie i zwyczajach
          póxniej spotkalismy go w Kairze
          co do lotu ze szczecina i łodzi 09/08/2006 rozumiem dramat pasażerów którzy tak
          długo czekali na samolot, ja na szczęście byłem tym szczęśliwcem z Łodzi który
          tego dnia wysiadł z samolotu po wyprawie więc mogę rzec Alfa Star 6+, i z
          pewnoscia nie raz skorzystam z tego biura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka