kkaminska 24.09.06, 16:31 W dniu dzisiejszym rozpoczal sie w Egipcie Ramadan. Za godzinke wszyscy rusza do stolow aby zjesc pierwszy posilek w dniu dzisiejszym ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna19674 Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 19:07 kkaminska napisała: > W dniu dzisiejszym rozpoczal sie w Egipcie Ramadan. > > Za godzinke wszyscy rusza do stolow aby zjesc pierwszy posilek w dniu > dzisiejszym ;) > Do kiedy bedzie trwał Ramadan? My będziemy w Hurhadzie od 14.10. więc jestem ciekawa czy będzie jeszcze trwał i jak to się ma do turystów?? > Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 19:16 Ramadan trwa caly miesiac. Turysci raczej tego nie odczuja. Egipcjanie moga byc tylko lekko rozdraznieni od rana (nie moga pic ani jesc do zachodu slonca)W porze posilku , ktory rozpoczyna sie ok 17:30 ulice moga byc wyludnione, mniej busow. Ramadan na pewno nie wplynie negatywnie na Wasze wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna19674 Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 19:25 Serdecznie dziękiję za odpowiedż. Dużo wiesz o tamtejszych zwyczajach, może jesteś zorientowana do kogo możemy się zgłosić na fakultety,żebyśmy były zadowolone i nie musiały przepłacać? Jeszcze jedno, mam nadzieje,że pobawić mimo Ramadanu też będziemy się mogły? Diekuję za odpowiedż i pozdrawiam. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 19:35 Pobawic , jak najbardziej. Tak jak wczesniej napisalam zadnych ograniczen dla turystow w tym okresie nie ma. Zreszta nawet egipcjanie bawia sie w Ramadanie calkiem dobrze. Jesli chodzi o fakultety to wyslalam Ci maila, bo nie chce byc posadzona o reklame na forum. Jesli bedziecie w Hurghadzie to zapraszam na szisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
oliver75 Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 19:53 Witam wszystkich czytających forum. Ja się wybieram 30 września do Hurghady i też proszę o ofertę fakultetów na mój adres: oliver75@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pamperek111 Re: Ramadan Kareem ! 24.09.06, 22:04 ja rowniez prosze o namiary - ela@acs.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Ramadan Kareem ! 25.09.06, 17:23 Ramadan Kareem ! a jak ty to znosisz? pozdrófffka i dzięi za pomoc :* :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: Ramadan Kareem ! 25.09.06, 18:27 Ja tez sie staram dotrwac do popoludniowego sniadania ;) Chociaz picia wody sobie nie odmawiam, nie dalabym rady w tych temperaturach bez wody. A jesli chodzi o pomoc to polecam sie na przyszlosc :) Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
aruana Re: Ramadan Kareem ! 26.09.06, 08:37 Czy można poprosić o info o fakultetach na maila gazetowego? Tak w ogóle, to byłam przekonana, że Ramadan zaczyna się za miesiąc... chyba za dużo pracuję... Pozdrawiam, Aruana Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: Ramadan Kareem ! 26.09.06, 21:11 W tamtym roku Ramadan byl w pazdzierniku. W tym jest we wrzesniu. Co rok jest inaczej (zgodnie z pozycja ksiezyca -tak ogolnie i w skrocie mowiac) Jesli chodzi o wycieczki , odpowiedzialam wszystkim zainteresowanym na maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
janek.k1 Re: Ramadan Kareem ! 28.09.06, 19:53 Proszę o infoemację o fakultetach. jasiek Odpowiedz Link Zgłoś
janek.k1 Re: Ramadan Kareem ! 01.10.06, 16:48 Poproszę o informacje o fakultetach apla.korek@neostrad,pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janek.k1 Re: Ramadan Kareem ! 26.09.06, 22:21 Wtącam sie do waszej dyskusji ale polecam Orbit Tours w Sułtan Beach.Ceny pakietu około 100 $.Polska obsługa. janek. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: Ramadan Kareem ! 26.09.06, 22:24 Zgadzam sie ze biuro jest w porzadku, bo wczesniej sama organizowalam wycieczki znajomym wlasnie przez to biuro. Teraz jednak pytalam i nie maja pozwolenia na organizowanie wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
grysia27 Re: Ramadan Kareem ! 29.09.06, 11:26 Witaj, wybieramy sie z narzeczonym do Egiptu,myslimy o październiku lub listopadzie. Prosiłabym o namiary na biura sprawdzone organizujące fakultety, jakies namiary na dobre lokale, gdzie można sie pobawić, lecimy sami więc chetnie nawiazemy kontakt z innymi Polakami.Mój mail: grysia@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Ramadan Kareem ! 29.09.06, 11:35 Grysia27,zobacz moja info Listopad,hurghada,ludz... Odpowiedz Link Zgłoś
janek.k1 Re: Ramadan Kareem ! 01.10.06, 16:50 My lecimy 11.10. do Hurghady na dwa tygodnie. Jaś i Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
barrrbarrra Re: Ramadan Kareem ! 30.09.06, 23:39 Ramadan ramadanem, da sie wytrzymać, tyle że lepiej nie mieć do ludności muzułmańskiej żadnych interesów w godz. 16-18 bo są jakby troszkę zdenerwowani. I przed i po sa zwyczajowo uprzejmi. Jeśli interesują was fakultety w Sharm, piszcie na gazetowego maila Odpowiedz Link Zgłoś