Dodaj do ulubionych

Desert Rose

06.01.07, 11:59
witam poszukuje świerzych informacji na temat all (napoje bez i alkoholowe )
oraz basenów które znajdują się w tym hotelu ( który jest ze słona wodą ).
proszę o info , które bungalowy najlepiej wybrać .
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • joannacewe Re: Desert Rose 06.01.07, 13:04
      My również chcemy się wybrać do tego hotelu i poszukujemy informacji, kiedy
      planujesz pobyt?
      • flyrobert Re: Desert Rose 06.01.07, 13:11
        wykupiliśmy na 20,07 , jest sporo info i zdjęć na forach w większości bardzo
        pozytywne , a ty kiedy się wybierasz ?
        • linda122 Re: Desert Rose 10.01.07, 09:52
          byłem widziałem polecam..
          aligator78@wp.pl
        • jefferson2 Re: Desert Rose 03.02.07, 16:21
          wykupilam wczasy do DesertRose wylot z warszawy 10 sierpnia ,jade z synemem 12
          letnim ,czy ktos z dziecmi w podobnym wieku leci w tym samym czasie,prosze o
          odpowiedz
    • joteks Re: Desert Rose 06.01.07, 15:46
      maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=hurghada+egypt&ie=UTF8&om=1&z=17&ll=27.099171,33.837204&spn=0.006953,0.013465&t=k&iwloc=addr
      Ten najniżej położony jest ze słoną wodą głębokość zróżnicowana, środkowy - o
      wymiarach olimpijskich, głębokość na całej długośći 1,8 metra, najbliższy od
      laguny - głębokość zróżnicowana, część płytsza trochę powyżej kolan, głębsza do
      2 metrów. Jest jeszcze mikrobasenik, niewidoczny z kosmosu, w ogródku zabaw dla
      dzieci.
      • flyrobert Re: Desert Rose 06.01.07, 16:50
        dzięki a może wiesz coś na temat ALL
        • pepsi Re: Desert Rose 06.01.07, 17:06
          wlasnie wrocilismy z Desert Rose, hotel fajny - polecam. opcja all jest taka,
          ze wrocilam o kilka kg ciezsza niz wyjechalam ;) sniadanie od 7-10, obiad od 12-
          15 i kolacja od 19-21.30 - i jest tyle tego ze nie sposob przejesc, a wiekszosc
          pychotka. najgorsze ze do obiadu i kolacji sa jeszcze ciasta (pycha! jesli ktos
          lubi slodycze).
          dostepne napoje w opcji all: woda, coca-cola, fanta, sprite, soki (z wyjatkiem
          swiezo wyciskanych - bo te sa po 15LE), alkohole lokalne takie jak wino
          Obelisk, whisky Red Label John Warder, Ouzou, Gordoon's, wodka Finelandia
          [pisownia oryginalna]- calkiem znosne z wyjatkiem ginu, ktory zalatuje naftą.
          Piwko lokalne Sakara - lekkie i jak dla mnie calkiem dobre, ale fanom goryczki
          raczej nie posmakuje.
          Reczniki plazowe bezplatne. 3 spore baseny, jeden z podgrzewana woda - ale zeby
          ktorys byl ze slona to nie sadze. Slona woda jest w zatoczce oddzielonej od
          morza 2 mostkami z knajpka posrodku i mozesz ja potraktowac jak czwarty basen.
          Ogolnie oceniam hotel wysoko, szkoda ze nam pogoda dopisala tylko na pol
          gwizdka - przez kilka dni bardzo wialo.
          Jesli masz jakies jeszcze pytania - to smialo :)
          • flyrobert Re: Desert Rose 06.01.07, 17:29
            dzieki bardzo z tego wniosek , że dobrze wybrałem jeszcze tylko jedno pytanko
            jak z okolicą hotelu czy można gdzieś sie ruszyć ( sklepy , knajpki czy
            deptaki ) ?
            • pepsi Re: Desert Rose 06.01.07, 20:26
              dokladnie przed hotelem, wystarczy przejsc na druga strone ulicy, jest pasaz
              handlowy, sporo sklepow/sklepikow - ale to nie sa te najtansze (choc oczywiscie
              i tak wszystko zalezy od twoich zdolnosci negocjacyjnych ;)
              ze 150m w prawo jest tez Havana Klub, gdzie ponoc mozna potanczyc - ale nie
              sprawdzalam tego miejsca. sprawdzilam tylko ze szisze maja tam okropna, chyba
              nigdy ich nie czyszcza i nie maja ustnikow, bardzo dobra choc nie najtansza
              szisza jest na terenie hotelu (pozdrowienia dla Hamady :)
              do hurgady bus (chyba 4LE od osoby) lub taxi (10-15LE od taksowki), wystarczy
              wyjsc przed hotel i juz oni cie sami znajda ;)
              • flyrobert Re: Desert Rose 07.01.07, 10:54
                a z jakim biurem byliście ?
                • pepsi Re: Desert Rose 07.01.07, 19:10
                  bylismy z triada, i raczej z tym biurem nie pojade juz nigdzie.
                  • flyrobert Re: Desert Rose 07.01.07, 19:19
                    my lecimy własnie z Traiada szczerze mówiąc raz już byliśmy z triada ( na
                    Rhodos)i było ok , jeżdziliśmy z innymi biurami i raczej nigdy nic si.ę nie
                    działo . Proszę powiec na czym polegał problem z triada ?
                    • pepsi Re: Desert Rose 07.01.07, 19:25
                      problem polegal na tym ze zmienil sie termin wylotu do polski z piatku na
                      sobote (o czym zreszta triada wiedziala od 2 tygodni, przewoznik zmienil
                      rozklad lotow zimowych), natomiast chciano nas poinformowac o tym dopiero w
                      czwartek, wraz z informacja ze mamy sie wymeldowac z pokoi w piatek o 12.00 lub
                      wykupic dodatkowy nocleg i wyzywienie na wlasna reke.
                      gdyby nie to ze tydzien temu byla podobna akcja, o ktorej wiedzielismy
                      wczesniej dzieki pewnej przemilej parze (dziekujemy :) oraz zdecydowanemu
                      dzialaniu - tez zostalibysmy na lodzie.
              • elunia002 Re: Desert Rose 04.02.07, 09:04
                Bylismy z mężem w zeszłym roku w listopadzie z Triada bardzo polecam ten
                hotel.Wszystko to co ludzie tu opisuja to prawda.Nie bedziecie żałować.Miłego
                wypoczynku.
          • arta11 do pepsi!!!! 02.05.07, 17:49
            Bardzo proszę o kontakt ze mną. Mam kilka pytań odnośnie hotelu w którym
            byliście. Dziękuję. Podaję mojego maila Leku26@wp.pl
    • kama1978k Re: Desert Rose 09.01.07, 14:48
      Czytając wasze posty widze że nic się tam nie zmieniło. Byłam w Desert Rose w
      2004 r. Rewelacyjny hotel, mnóstwo różnorodnego jedzenia, spory teren z
      mnóstwem jednopiętrowych budynków hotelowych. Przemiła obsługa, kilka basenów -
      z tego co pamiętam ze słoną wodą był ten olimpijski - pierwszy od strony
      morza. Jęsli w przyszłości bedę się wybierać do Egiptu napewno ponownie
      odwiedzę ten hotel. Polecam
      • ddb2 Re: Desert Rose 11.01.07, 08:33
        Sam hotel w porzadku, all miewalam lepszy.
        Slona woda jest w dwoch najwiekszych basenach, trzeci ma podgrzeawna wode.
        Sadze,ze w niepodgrzewanych nikt sie nie wykapie. Ja bylam na pocz. listopada,
        na dworze 30 st., a woda lamala kosci, taka zimna.
        Naprzeciwko hotelu, troche w prawo jest swietna dyskoteka Hawana, bardzo
        polecam.
      • teanna_x Re: Desert Rose 01.02.07, 16:07
        a ta dyskoteka jest tylko dla gości hotelowych czy dla tubylców też??
        • ddb2 Re: Desert Rose 01.02.07, 19:14
          Hawana jest dyskoteka miejska.
          • teanna_x Re: Desert Rose 01.02.07, 21:22
            oj --to raczej nie będe miała odwagi na nią iśc:/
            • ddb2 Re: Desert Rose 02.02.07, 08:33
              Tam przychodza turysci z okolicznych hoteli, widzialam kilku chlopakow o
              twarzach arabskich, ale to kropla. Dobra obsluga, bardzo dobra ochrona. Jestem
              jasna blondynka, czulam sie bardzo bezpiecznie.
              • kamilek145 Re: Desert Rose 02.05.07, 18:27
                Moze ktos sie wybiera do tego hotelu 3 sierpnia z warszawy? jesli moglbym
                prosic o jakies fotki :) k.komorowski5@wp.pl
                • monalizza Re: Desert Rose 03.05.07, 15:44
                  ile kosztuje wejście do Havana Club? wiem że z hotelu Dana Beach jest za darmo a
                  dla innych?
                • anesarane Re: Desert Rose 03.05.07, 23:13

A moze ktoś sie wybiera 8 czerwca? Lecę z Wrocławia, 2 osoby dorosłe i 9 letni
                  chłopczyk.
                  • liszu Re: Desert Rose 04.05.07, 20:57
                    do której godziny czynne są baseny w tym hotelu? można popływac wieczorem?
                    • kamilek145 Re: Desert Rose 04.05.07, 22:26
                      Jak bylem na Krecie,Rhodos, Tunezji....to mozna bylo sie kąpac tylko do
                      20.00...potem chlorowali wode...a jak bedzie?..zobaczymy :)
                      • gregory91 Re: Desert Rose 05.05.07, 08:55
                        Ja wybieram się z rodzinką do Desert Rose 3 Sierpnia z triady:)
                        Pozdrawiam
                        • kamilek145 Re: Desert Rose 05.05.07, 09:31
                          My lecimy ze znajomymi...przelozylismy wylot na 4 sierpnia...
                          • czarnula22 Re: Desert Rose 06.05.07, 18:41
                            Witam!Wróciliśmy właśnie z tego hotelu(5.05),więc jestem na świeżo z
                            informacjami.Moja opinia o tym hotelu ,zmieści się w dwóch słowach BYŁO SUPER!!!
                            Byliśmy z biurem Alfa Star, wywiązało się w 100%. Gorąco polecam ten hotel!
                            Pozdrowienia dla BASSEM'A(nasz przewodnik po Luksorze),George'a,Hannego'o i
                            Valentino ( zabrali nas na niezapomniane nurkowanie i rejs po Morzu
                            Czerwonym).Żałuję bardzo, że ten 10-dniowy pobyt tak szybko minął!Za rok znów
                            tam będziemy. Było bosko!
                            • kiper.sc Re: Desert Rose 06.05.07, 19:06
                              Bardzo proszę o pomoc. Wybieram się do DR 11 maja z Triada. Na innym forum
                              turystycznym dowiedziałam się, że turyści z Triady nie zostali zakwaterowani w
                              DR, czy możesz potwierdzić te informacie? Lecieliście razem samolotem, czy coś
                              wiesz na ten temat?
                              • czarnula22 Re: Desert Rose 06.05.07, 19:09
                                Niestety nie pomogę, niewiem nic na ten temat.
                                • kiper.sc Re: Desert Rose 06.05.07, 19:12
                                  Nie spotkałaś nikogo z Triady w DR?
                                  • kamilek145 Re: Desert Rose 06.05.07, 19:14
                                    czarnula 22 ..napisalem Ci maila :):) prosze o odpowiedz :)
                                    • czarnula22 Re: Desert Rose 06.05.07, 19:54
                                      Witam!Desert Rose to fantastyczny hotel, zasługuje na 5 gwiazdek. Obsługa
                                      przesympatyczna bez wyjątku. Opcja ALL inc. też o.k jedzenie przepyszne,
                                      zwłaszcza ciasta.Niemieliśmy żadnych problemów żołądkowych. Pokoje
                                      super,codziennie sprzątane. Mieszkałam w budynku Rose 600 , wszędzie blisko.
                                      Bseny super, tylko jeden ze słodką wodą. Świetni animatorzy(zwłaszcza
                                      Tunezyjczyk Marco), umilają czas przy basenie i na plaży.Świetne Diving Center
                                      Picasso, nurkownia tylko 35 dolców, ekstra sprawa.
                                      Do Hurghady lecieliśmy Lotus Air,ciasny samolot Boeing 737,obsługa oki,
                                      jedzenko też. Z powrotem troczę gorzej, linie AMC I WYSŁUŻONY SAMOLOT MC DONNEL
                                      Douglas ,CISNOTA STRASZNA ZWŁASZCZA DLA OSÓB WYSOKICH(TAK JAK JA 179,ALE LOT
                                      NOCNY TAKŻE WSZYSCY IDĄ SPAĆ). Pyszne śniadanko na pokładzie , chociaż samolot
                                      stary i ciasny pilot pierwsza klasa, bardzo miękkie lądowanie.Desert Rose to
                                      świetny wybór. My napewno tam wrócimy.Pozdrawiam.

• kamilek145 Re: Desert Rose 06.05.07, 20:31
                                        mozesz wyslac pare fotek na maila? :)
                                        Pozdrawiam :):)
                                        • monalizza Re: Desert Rose 07.05.07, 09:07
                                          ostatnio czytałam na forum www.wakacje.pl niepokojącą wiadomość, otóż turyści
                                          zostali ostatnio odesłani do iinego hotelu, mimo że mieli napisane w umowie ten
                                          właśnie hotel, podobno hotel odwołał całą rezerwcję biura Triada!! chyba do nich
                                          zadzwonię i spytam się o co chodzi, za ok. miesiąc jadę i nie chcę mieć takiej
                                          sytuacji,
                                          • kamilek145 Re: Desert Rose 07.05.07, 09:24
                                            ja lece z Alfa Star :)
                                            • monalizza Re: Desert Rose 07.05.07, 14:14
                                              niech się odezwą ludzie co byli niedawno z triadą w desert rose, czy
                                              rzeczywiscie wszystkie grupy odsyłają do innych hoteli??
                                              • kamilek145 Re: Desert Rose 07.05.07, 15:24
                                                a czy alfa star tez ma inny hotel?
                                              • kiper.sc Re: Desert Rose 07.05.07, 17:54
                                                Lecę 11 maja.
                                                Właśnie wróciłam z Triady. Ostatnia grupa również nie została zakwaterowana w
                                                DR. Trwają rozmowy, jaki będzie skutek zobaczymy. Postanowiłam zarezykować. Nie
                                                mogą dać niższego standardu a do tego dodają gratyfikacje w formie wycieczek
                                                (Kair i Luksor). Oppiszę wszystko jak wrócę. Trzymajcie kciuki!
                                      • arta11 Do czarnuli 22 07.05.07, 18:39
                                        Wybieramy się do Desert w sierpniu z 13 letnim synem z Alfa Star. Jesteśmy
                                        bardzo ciekawi opini o opcji all w Desert. jeżeli to możliwe proszę o opis i
                                        jakieś fotki na e-mail Leku26@wp.pl.
                                        • kamilek145 Re: Do czarnuli 22 07.05.07, 20:26
                                          hej arta..my lecimy 4 sierpnia :)
                                          • arta11 Re: Do czarnuli 22 07.05.07, 21:05
                                            Hej Kamilek.Lecimy08 08 2007 z biurem Alfa Star z Wrocka. Lecę z mężem i 13
                                            letnim synem(maniakalnym traucerem-dla niewtajemniczonych"Le Parkour").Pisałeś
                                            do mnie na e-mail Leku26@wp.pl.Pozdrowionka dla mamusi!!!!!!!!!
                                            • kamilek145 Re: Do czarnuli 22 08.05.07, 15:49
                                              hehe....jak macie na imie? Jak bys slyszala przezwisko RUMUN to my... :):)
                                        • kamilek145 Re: Do czarnuli 22 08.05.07, 22:23
                                          Jak Was rozpoznamy? :)
                                        • kamilek145 Re: Do czarnuli 22 09.05.07, 07:13
                                          Arta jak Was rozpoznamy? :)
                                          • arta11 Do Kamilka 09.05.07, 19:37
                                            Siemka Kamilek! Rozpoznasz nas bez problemu-wypatruj tylko chłopca, który
                                            skacze po lub przez wszystko co wystaje z ziemi. Jak zobaczysz małolata,który
                                            robi salto w przód i inne "łamańce" to bądż pewny,że to właśnie my.Pozdro. W
                                            jakim wieku jest Twoja mama?
                                      • kiper.sc Re: Desert Rose 08.05.07, 16:51
                                        Mam pytanko - jakie stroje dla mężczyzn do kolacji? Czy obowiązują długie
                                        spodnie czy krótkie też mogą być?
                                      • belfer33 Re: Desert Rose 09.05.07, 19:12
                                        Jak wygląda w DR z gratisami? To znaczy te wszystkie żele do kąpieli, mydła,
                                        szampony - jednorazówki. Mam nadzieję, że w hotelu 5* na dzień dobry gratisy
                                        zastaniemy, ale czy są codziennie uzupełniane czy jednak trzeba się zaopatrzyc
                                        we własne środki do mycia?
                                        • kamilek145 Re: Desert Rose 09.05.07, 19:43
                                          My jedziemy w 6 osob... :) Moja mama, ja, i moj brat i ciocia z 2 dzieci...moja
                                          mama i ciocia sa w wieku 34 lat :) Pozdrawiam :)
                                          • arta11 Do Kamilka 09.05.07, 19:47
                                            My jesteśmy w podobnymwieku do Twojej mamy. Napisz nam kiedy wylatujecie do DR.
                                            • kamilek145 Re: Do Kamilka 09.05.07, 20:24
                                              my lecimy 4 sierpnia z Warszawy...
                                              • arta11 Re: Do Kamilka 09.05.07, 20:54
                                                Mam nadzieję, że zajmiecie nam dobre miejsca na plaży oraz w hotelu.
                                                • kamilek145 Re: Do Kamilka 10.05.07, 13:59
                                                  No jasne....a o ktorej macie wylot z wrocka i przylot do hurghady?
                                                  • jefferson2 10 sierpnia warszawa desert Rose 10.05.07, 15:16
                                                    Kto leci z Warszawy 10 sierpnia do Desert Rose z dziecmi w wieku 13-14 lat
                                                    prosze o kontakt.Dziekuje. Lece z Alfa star.
                                                  • kamilek145 Re: 10 sierpnia warszawa desert Rose 10.05.07, 15:53
                                                    jefferson2
                                                    ja lece 4 sierpnia :)
                                                  • edziab77 Re: 10 sierpnia warszawa desert Rose 17.08.07, 22:35
                                                    byłam 2 lata temu z Itaka

hotel super - pokoje czyste - obsługa miła -animacje takie sobie -
                                                    bardzo łądny kawałek rafy przy hotelu - z basenow nie korzystalismy
                                                    (tylko morze) - jedzenie rewelacja ( szczegolnie slodycze, swieze
                                                    grillowane miesko i melon z granatem - dodatkowe kg na bank)

fakultety polecam z biura niedaleko hotelu empire
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka