Dodaj do ulubionych

SULTAN BEACH w Hurghadzie, proszę o opinie .

06.01.07, 23:04
Lecę za tydzień z małymi dziećmi pierwszy raz do Egiptu, do Hughady. Co
powinienem wiedzieć, zabrać ??? Wykupiłem miejsce w hotelu SULTAN BEACH. Czy
to dobra decyzja ??? Proszę o dobre rady.
Obserwuj wątek
    • siemka135 sultan. 06.01.07, 23:21
      witam serdecznie!!!
      byłem już w egipcie 3 razy to naprawde wspaniąły kraj i jeszcze wspanialsi
      ludzie. jesli chodzi o sultan beach to spałem tam i powiem ze jest to całkiem
      przyzwoity hotelik, także bez obaw wypoczniecie. natomiast ja polecam sun rise
      el palacio jak narazie tan najbardziej przypadł mi do gustu

natomiast do egiptu należy zabarać sianko i dobry humor, centralnie sie
      wyluzować i cieszyć urlopem i zemsta faraona:) ktora pewnie was nie dopadnie
      bo wynika ona najczescie z przejedzenia w hotelach a nie flora bakteryjna z
      odkazaniem po i przed jedzeniem to jakis zabobon. jedzcie wszystko w rozsadnych
      ilosciach a wszystko bedzie ok, zreszta na sraczke sie nie umiera:))

pozdrawiam aleks aleksjejewicz
      • tomrossa Re: sultan. 06.01.07, 23:25
        dzięki za cenne wskazówki !!!
    • tomrossa SULTAN BEACH w Hurghadzie, proszę o opinie . 06.01.07, 23:28
      Skąd mogę zdobyć plan Hurghady???
      • monia140 Re: SULTAN BEACH , proszę o opinie . 07.01.07, 01:21
        www.egipt.republika.pl/mapa.html
    • anuulka Sultan Beach - forum hotele 07.01.07, 01:38
      W Sultanie bylam juz 5 razy. Wydaje mi sie ze dosc szczegolowo opisalam go w
      nastepujacym watku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8164864
      Jesli po przeczytaniu nadal bedziesz miala pytania dotyczace hotelu, lub
      konkretne pytania dotyczace samego wyjazdu, w miare mojej wiedzy chetnie pomoge.
      Pozdrawiam i mam nadzieje ze po powrocie tez umiescisz swoja opinie ktora
      napewno przyda sie kolejnym turystom.
      • asia77p Re: Sultan Beach - forum hotele 07.01.07, 13:35
        Byłam W Sultanie we wrześniu 2004. Podobało mi się bardzo.Hotel nie jest w
        centrum, ale łatwo jest tam dojechać busami. Blisko są sklepy ciągnace się
        prawie do centrum. sm Hotel jest w porządku, plaża faktycznie mała i
        nieatrakcyjna, ale basen jest ok. A żeby podgladać zycie na rafach i tak musisz
        wybrać się na nurkowanie. bardzo polecam!!!!Obsługa miła, pokoje ok, ja miałam
        z widokiem na ulice gdzie ciąle trąbiły busy ale potem okazało się to zaletą bo
        oglądałam prawdziwe życie Egipcjan po zmroku.
    • donia64 Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 07.01.07, 19:27
      ja w październiku 2006 byłam w Sultan Beach i w tym samym czasie był też tata z
      dzieckiem 5-letnim. na moje oko dziewczynce podobało się-pływała w basenie
      (specjalnym wydzielonym dla dzieci) i huśtała się na huśtawkach, więc twoje
      dzieci nie powinny się tam nudzić. zreszta jest tam piasek, więc zabierz foremki
      i dzieci będą robiły ci babki;)ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego hotelu i
      polecam bardzo:)
    • donia64 Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 07.01.07, 19:29
      wejdź na www.forum.hurghada.pl bardzo dobre forum
    • figa.kw Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 08.01.07, 09:35
      A ja byłam w Hurghadzie pod koniec listopada 2006.Dwa tygodnie spędziłam
      właśnie w hotelu Sultan Beach. To co niewątpliwie powinienieś wiedzieć przed
      wyjazdem (bo nie każde biuro informuje),to jest to, że na bank (przynajmniej
      Polakom) dają pokoje z widokiem na ulicę,tak więc ruch uliczny: trąbienie,
      pokrzykiwania, maaaaaaaaaasaaaa samochodów oraz "uczesniczenie" bierne w
      budowie po drugiej stronie ulicy masz na bank!JA pierwszą noc miałam
      koszmarną, bo chałas za oknem, zza ściany (!!!!!!!!!!!!! ściana cienka jak
      tekturka) nie pozwoliły mi zmrużyć oka! oza tym (już w świetle dziennym)
      okazało się,że pokoik jest koszmarny: malutki i ciemny!!!
      • figa.kw Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 08.01.07, 09:37
        hałas oczywiście :D
    • figa.kw Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 08.01.07, 09:35
      Nam udało sie go
      zmienić na o niebo lepszy (bez dopłaty i nadal z widokiem na ulicę) za
      przysługę.Inni dopłacali na miejscu (1 osoba, dwa tygodnie ok.50 dolarów) i
      mieli widok na basen, ogród.Niestety trzeba Ci wiedzieć, że za darmo tam nie
      mam nic!!!!!!!!
      Poza tym hotel naprawdę niezły, smaczne jedzenie i w miarę
      czysto. I nieprawdą jest, że zemsta Faraona to wynik obżarstwa - to bzdura!
      Każdego może dotknąć, mimo wielkiej ostrożności. Ja miałam "okazję" to przeżyć
      i dlatego radzę wykupywać ew. wycieczki w ostatnim momencie, kiedy wiemy, że
      jesteśmy w dobrej kondycji. Ja wykupiłam z kilkudniowym wyprzedzeniem a
      przeddzień wyjazdu do Luxoru rozchorowałam się i nie mam byka, żeby się tak
      szybko pozbierać. Ta biegunka i koszmarna słabość to jakieś 2 dni wyjęte z
      życiorysu.Dalej: basen zimna woda, lepiej korzystać z plaży. Owszem jest wąska,
      ale można zająć wcześnie rano miejsce.

• donia64 Re: Sultan Beach w Hurghadzie, proszę o opinie . 09.01.07, 11:51
        byłam w Sultan Beach w październiku. Niestetu za widok musieliśmy dopłacić,ale
        dostaliśmy świetny apartament piętrowy.Jedzenie bardzo nam smakowało, obsługa
        też była miła, pokoje mieliśmy zawsze czyste(tylko nie patrz po kątach,bo
        dokładnością nie grzeszą). Woda w basenie była niestety zimniejsza niż w
        morzu,ale nie przeszkadzało nam to. Na plaży nie leżeliśmy ani razu, szkoda nam
        było czasu na lenistwo, ale z tego co zauważyłam, nie trzeba było wcześnie
        wstawac, że by zająć sobie miejsce. Ogólnie-wracam tam znowu w marcu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka