Dodaj do ulubionych

Hotel empir3*

01.04.07, 10:27
Chciałbym pogadać o tym hotelu .Tylko proszę nie krzyczeć na mnie , że już
to było.Moje pytania- w której części hotelu są najlepsze pokoje, wykupiłem
7+7 z pobytem w hotelu , może jakieś uwagi co do personelu , sposobu
korzystania z plaż sąsiednich hoteli, zakupów w Hurgardzie/ jakiś
Market/,wycieczki na nalfajniejszą i w miarę bliską rafkę z nurkowaniem ,
jakies ciekawe miejsca w promieniu 50 km, o resztę będę dopytywał na bieżąco.
Pozdrawiam wp2007
Obserwuj wątek
    • logoff Re: Hotel empir3* 01.04.07, 10:31
      już było !!! ;)))
      • wp2007 Re: do logoff 01.04.07, 10:40
        Szanowny Panie logoff - ja nie pytałem czy było czy nie było, ale dzięki za
        wyczerpującą odpowiedź. WP2007
    • pillowbook Re: Hotel empir3* 01.04.07, 14:35
      Są dwa, jeśli nie trzy Empire. Ty chyba jedziesz do The Three Corners Empire.
      Na plażę chodzi się do Empire Beach. Jest bardzo blisko. Pokoje raczej są
      wszystkie ładne. Jedne mają balkony od ulicy inne od strony górnego basenu +
      ulicy lub dziedziniec wewnętrzny. Obsługa jest bardzo miła. Wystarczy od czasu
      do czasu zostawić bakszysz np. 5LE i wyczrowują cudeńka z narzut i ręczników.
      Można w recepcji zamawiać wodę - przynoiosą do pokoju. Market: po wyjściu z
      hotelu skieruj się na prawo. Dojdziesz do rozwidlenia dróg - skręć w lewo po
      ok. 200 m, po prawej stronie bedzie sklep Abu Ashra. Jest to
      sieć "supermarketów" gdzie można kupić prawie wszystko. Jeśli będziesz chciał
      płynać na rafy - biur jest b. dużo. Ja mam zaprzyjaźnione polskie centrum.
      Jeśli bedziesz chciał - podam namiary. Zajrzyj na forum "Podróże"- wątek
      zdjęcia hoteli w Egipcie - wrzuciłam tam m.in. fotki z Empire. Chcesz o coś
      jeszcze zapytać - odpowiem, ale jutro wylatuję do Hrg i wracam po swiętach.
      Pozdrawiam,
      J.
      • wp2007 Re: DO polowbook 01.04.07, 15:06
        Wyczytałem ,że fajne pokoje to te z widokiem na Gufim może napiszesz jakie to
        numery i na jakich piętrach .Napisz co to za biuro i czy ma polskojęzycznych
        instruktorów. Czy do hotelu bez problemu można wnosić zakupy. Rozumiem ,że ABU
        ASHARA to jeden z tańszych sklepów w Hurgardzie. Czy pamiątki z objazdu po
        Egipcie kupowac na objeździe czy w Hurgardzie. Jak najsprawniej dostac się na
        suk w Hurgardzie.
        • pillowbook Re: DO polowbook 01.04.07, 16:46
          Prawdę mówiąc to nie pamiętam numerów pokoi. Ja miałam piękny pokój na
          najwyższym piętrze - patrząc na hotel ostatni "segment" po prawej stronie.
          Widok bajeczny...
          Wprawdzie po drugiej stronie jest szpital i jest tam mały meczet - słyszy się
          nawoływanie do modlitwy, ale mnie to nie przeszkadza - takie klimaty. Byłam z
          Alfa Star - wtedy rezydentem był Ayman - do tej pory utrzymuję z nim kontakt.
          Rezydenci są polskojęzyczni. Abu Ashra nie jest najtańszy, ale na produktach
          są ceny, czego nie zobaczysz w większości sklepów. Nie wiem o który suk ci
          chodzi. Jeśli sklepy z pamiątkami dla turystów, to idziesz jeszcze dalej za Abu
          Ashra i droga doprowadzi cię do tego miejsca. Jeśli natomiast o bazarowisko z
          warzywami i jatkami mięsnymi - jeździłam samochodem ze znajomymi, którzy
          mieszkają w Hrg. i nie ma tam po co jechać.
          Pamiątki: pamiętaj, że najwięcej wytargujesz kiedy już jesteś opalony - wiedzą,
          że za chwilę stracą klienta bo wyjeżdża, a jeszcze lepiej iść grupą - więcej
          kupisz, więcej wytargujesz. Pamiątki są wszędzie dokładnie takie same.
          Pozdrawiam,
          J.
          • wp2007 Re: DO polowbook 02.04.07, 12:27
            Chodzi mi o centra nurkowe z polskimi instruktorami , którzy organizuja
            wycieczki do -no właśnie - chciałbym z dzicćmi ponurkowac w naprawde fajne
            rafce niedaleko Hurgardy. Co do suku to interesuje mnie ten , gdzie sprzedaje
            sie mydło i powidlo , ale nie przez licencjopnowane sklepy / ichniejsze
            cepelie. tylko przez zwyklych egipcjan.Czy ochrona Empire robi problemy z
            wnoszeniem zakupów.Czy alkohole wysokoprocentowe powinienem zabrac z Polski czy
            kupie na miejscu / bez problemu/? Gdzie wymieniać walutę ? w hotelu czy w
            jakimś niedalekim banku ? Czy w Empire lub najbliższej okolicy jest kafejka
            internetowa?Ile kosztuje?
            • annamank Re: DO polowbook 02.04.07, 13:25
              acha wódkę trzeba zabrać ze sobą lokalne alkochole są drogie i nie do wypicia
              122 EL wódka w hotelu
              możesz wniesc wszystko co ci się podoba no może nie wielbłąda :)
              pieniądze wymieniaj w banku około 200 m od hotelu po jego przeciwnej stronie
            • justys241 Re: DO polowbook 04.04.07, 12:52
              Jeżeli chodzi o wnoszenie zakupów do Hotelu Empire(również alkoholu)-nie ma
              żadnego problemu;)Jest mnóstwo biur wokół hotelu proponujących
              wycieczki,nurkowanie...(na pewno jest taniej-niz proponuje rezydent...np
              wycieczka całodniowa z obiadem,rejs po Nilu,Dolina Królów, Luxor cena za jedną
              os. ok 150zł, odwiedziny wyspy giftun-cena 30zł,-za cały dzień
              +jedzenie...bardo tanio jak się okazuje...
              • wp2007 Re: DO polowbook 04.04.07, 13:35
                A plazowanie , kompiel w morzu , w basenie w Empire czy moze gdzies
                niedaleko.Czy w Empire mozna ZAŁATWIĆ na miejscu ALL? Biura tak - ale chciałbym
                takie z polskimi instruktorami - przewodnikami?. Pozdrawiam WP2007
              • pillowbook Rejs... 10.04.07, 22:40
                Za ok. 150 PLN od osoby to tylko "wpław" po całej szerokości,można się
                przeprawić przez Nil. Ale może w pakiecie, który opisuje koleżanka .........
    • annamank Re: Hotel empir3* 02.04.07, 13:20
      witam
      dwa dni temu wróciłam z tego hotelu
      1-hotel oddalony jest od plaży około 500 m
      2-plaża mała ,po wypłynięciu około 700 m w głąb morza dopiero mozna coś
      zobaczyć ale żadnych rewelacji nurkowanie w okolicach jest bez sensu trzeba
      płynąć na wyspę "giftun"
      3-nie ma ,że tanie sklepy wszystkie takie same wszędzie trzeba się targować i
      wiedzieć ile co powinno kosztować np. woda 1.5 EL coca-cola 3.5-4 EL i.t.d.
      4-pamiatki jedynie stare miasto blisko hotelu-wszystkie ceny od razu trzeba
      obnożać o 70 % potem klaruje sie cena
      5-w hotelu jak to w hotelu typu "moloch" obsługa miła
      6-hotel to jedna wielka studnia z pokoi np:347 346 447 547 647 widać skrawek
      morzaokna skierowane na basen
      najleprzy widok na ostatnim piętrze na stronę morza-czyli okna na ulicę ale na
      wschód
      7-przyjemnego pobytu pogoda bosko i w ogóle super w końcu w hotelu się tylko śpi
      8- broń boże "wieczór afrykański 50 EL. w plecy
      jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem
      • jacek.zak2 Re: Hotel empir3* do annamank 13.04.07, 21:46
        Nie pisz człowieku takich głupot plaża jest oddalona od hotelu,ale nie 500m
        tylko 150 a jeżeli chodzi o noc afrykańską to jest super, ty chyba jesteś z
        tych wczasowiczów co im się wszystko nie podoba.
    • wp2007 Re:do annamank 02.04.07, 14:22
      A z jakich fajnych plaz niedaleko Empire mozna korzystać. Co ciekawego mozna w
      Hurgardzie lub okolicy zobaczyć , zwiedzić. CZy jest problem z załatwieniem
      pokoi o których piszwsz ?
      • annamank Re:do annamank 02.04.07, 15:13
        wygląda to tak wchodzisz do pokoju pan wnosi twoje graty ty mu dajesz 1 $ i
        olbo zostajesz albo (najpierw wyjdź na balkon i zobacz gdzie jesteś)że chcesz
        inny pokój na ogół nie ma problemu chyba że jest pełne obłożenie
        z plażami sprawa wygląda tak 90% przynależne jest do innych hoteli jest plaża
        dla tutejszych czyli jakby tamtejszych widok ładny ale na niej nie nurkowałam
        jeśli chodzi o pływanie i nurkowanie to raczej z miejscowymi biurami
      • annamank Re:do annamank 02.04.07, 15:18
        w samej hurghadzie praktycznie oprócz Akwarium które znajduje się bardzo blisko
        hotelu empire i meczetu trzeba isc w przeciwną stronę można naoglądać się
        codziennego życia tym bardziej że będziesz w daharze czyli w starej części
        jasne że jak się nie było to wszystko jest ciekawe ale zabytków muzeum czy
        jakiś spektakularnych miejsc nie ma Sakkala bardziej turystyczna za Sakkalą
        zrobili promenadę -nowocześnie i czysto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka