Dodaj do ulubionych

Hotel Baron w Sharm el Sheikh

09.05.07, 00:04
Czy ktoś wie, jak wygląda plaża przy hotelu Baron w Sharm el Sheikh? Czy przy
brzegu od razu jest rafa, czy jest piszczyste, łagodne wejście do wody? Mam
na myśli dzieci. Bardzo proszę o informację na temat hotelu. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • ajulka0505 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 09.05.07, 08:53
      Hej, obawiam się , że nie znajdziesz specjalnie informacjina ten temat. Ja już
      zadawałam topytanie na forum a wcześniej przeczesałam internet.
      Z informacji, ktore udało mi się znaleść to podobno zejście do wody i sama
      plaza jest piaszczysta, przy hotelu jest podobno też rafka. Baron to kompleks 2
      czy 3 hoteli ze wspólna plażą ok. 1,5 km. Baron Palms jest podobno nowym
      hotelem.
      Mnie znajoma, która pracuje w biurze podrózy polecała go i wylatujemy 27
      czerwca, lecimy na tydzień z niespełna 2 letnim synkiem, wiec jak Cię to bedzie
      jeszcze interesowało, mozemy wtedy podzielić się zdobytą wiedzą i
      doświadczeniem ;-)
    • sharmdiver Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 09.05.07, 18:16
      Plaża piaszczysta, duża. Bardzo łagodne zejście do morza. Bezpośrednio przy
      plaży rafa prawie martwa (pamiętajcie, że nie chodzi się po rafie bo się ją zabija).
      Jest pomost wychodzący w morze - można znakomicie posnorklować i popływać - tu
      rafa ładna. Na ogół morze łagodne. Paniętajcie, że jak jest prąd to pływa się na
      początku POD PRĄD!!! a wraca z prądem...

Pozdrowienia
      sharmdiver.pl
      • b-b1 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 09.05.07, 19:56
        Powtórzę za przedmówca-plaża duża, piękna piaszczysta, nie ma tłumów-zejście do
        wody łagodne.Hotel parę metrów od plazy i od rafy. Idąc pomostem widac juz rafę
        kolorowe rybki-niezapomniany widok!
        • kasia22110 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 12:45
          Hej, lece do tego hotelu w podróż poślubną, czy ktoś może mi opisać jak
          wyglądają pokoje, co przeważnie jest do jedzenia, czy dobre itp, bede bardzo
          wdzięczna, może ktoś może przeslać mi zdjęcia z tego hotelu ?
          • cameltravel Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 13:30
            hotel nie jest wart swojej ceny
            jak na ten standard cenowy - standard oferowany jest niski

plaza okey - rafa martwa.

tłok, masa ludu.

Ewa
          • kiwigirl Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 13:56
            kasiu hotel jak hotel, my byliśmy obok w coralu i mimo ze miał 4 a nie 5 *
            podobał nam się bardziej, bardzo kameralny, baron to moloch, gigantyczny budynek
            w kształcie podkowy ma ze 3 pietra pokoi.
            zaglądaliśmy do pokoi barona - zboczenie męża, oglada wszystkie hotele - i były
            serio takiego samego standardu co u nas, wyposażenie standardowe, łózko/łóżka
            szafki nocne, lampa, szafka z TV, szafa ubraniowa, balkon / "tarasik przed
            wyjściem" na poziomie zero.
            w okolicy recepcji - jak zwykle w egipcie marmury :D baron ma fajną
            "alejkęzakupową" bulwarem nazywana troche na wyrost, ale jest tam troch sklepów
            z pamiątkami, sziszami, kodak, minimarket dobrze wyposazony choć ciut droższy
            niż w coralu.
    • nathaliea Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 13:35
      przesylam link do galierii hotelu:
      www.baronhotelsegypt.com/BaronResortSharm/Gallery.asppozdrawiam.
    • nathaliea Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 13:36
      www.baronhotelsegypt.com/BaronResortSharm/Gallery.asp
    • kiwigirl Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 13:48
      Baron ma ładna plażę, piaszczystą. co do wejscia do wody - hmmm wzdłuż całego
      tego fragmenu wybrzeza ciągnie się rafa, wiec wchodzi się za rafą, po pomostach
      ok 80-100m wychodzących w głąb morza. z nich zejście tylko po drabinkach na
      bardzo głeboką wode.

przy brzegu jest poweidzmy "miękko" - tzn jest stara rafa, na pierwszych metrach
      zjechana do śmierci, wiec poweidzmy twarde dno pokryte nanisesionym piaskiem i
      mułem . ogólnie - przyjazne dla dzieci. raczej nie ma kamieni (poza takimi
      gigantami płaskimi na samym brzegu) czy ostrych muszli itp, my brodziliśmy bez
      butów, ale dla dziecka chyba bezpieczniej jakieś butki wodne mieć (często na
      płyciźnie były maleńkie rozgwiazdy, nie wiem co robią jeśli się na nie nadepnie)
      • kasia22110 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 19.05.07, 14:25
        Dzięki za odpowiedzi, nastawiamy się na podwodne podboje, maski, rurki i pletwy
        bierzemy ;). Ze wszystkich hoteli, które oglądałam w katalogu Baron najbardziej
        mi się podobał, fajne, że jest to nowiutki hotel. Duzo osób ciągnie do LTI Grand
        Azure, tez tam chcielismy, ale przeczytalam na którymś forum, że hotel ma swoje
        lata i że to widać. Czy ktoś może opisać jak jest z ALL w Baronie ? Czy są fajne
        animacje wieczorem ?
    • mada631 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 30.05.07, 21:45
      Wczoraj wróciłam z hotelu Baron z Sharm. Ale ja byłam w Baron Palms Resort.
      Jest mniejszy ,ma ładniejszy basen i jest taki przytulny, jak na warunki
      egipskie. Obsługa super, kelner i barman na plazy na drugi dzień wiedzieli co
      lubię. Rafa piękna, nawet przypłyneła ta jadowita rybka i zrobiło się ciekawie.
      Jeśli jeteś zainteresowana szczegółami to wyślij na meila pytania.
      • kasia22110 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 31.05.07, 12:13
        hej magda631 jasne, ze mam pytania ;). niestety nie znam Twojego maila, z
        jakiego biura jechalaś ? jak z jedzeniem ? jak wygladaja pokoje ? które pokoje
        warto wziąść, z ladnym widokiem itp ? czy w recepcji można pogadać na temat
        pokoju, który by się chciało dostać ;) ? Proszę o fotki na maila
        kxpert@poczta.onet.pl.
        dzięki, pozdrawiam
      • bogna71 Mada, masz maila:) n/t. 01.06.07, 11:37

• asia999939 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 01.06.07, 18:48
        Witam. Niedługo wybieram się do tego hotelu. Jeśli to możliwe to proszę o fotki
        na adres asiaanimal@wp.pl Czy to prawda że niektórym turystom zamieniano
        Baron palms na inny hotel? pozdrawiam
      • aeb Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 03.06.07, 08:17
        poproszę o fotki na aeb@gazeta.pl

pozdrawiam Adrian
    • mada631 Re: Hotel Baron w Sharm el Sheikh 03.06.07, 21:02
      Witajcie . Nie mam wielu fotek z hotelu, powiem wam tylko tyle, ze to co widac
      na folderach hotelu i biur to tylko początek, Wszystko piękne, prawie każda
      roślinka w nocy podswietlona. W hotelu elegancja i styl trochę w stylu
      kolonialnym. Ważne dla panów : długie spodnie na kolację obowiązkowo, mogą
      nawet bardzo grzecznie ale wyprośić. Piszę o tym bo kilku panów było oburzonych
      a w folderach biur piszą o tym.Jeśli chodzi o przenoszenie to mogą przenieść Do
      Tego drugiego Barona , a on jets mniej kameralny, ale za to połowa pokoi
      wychodzi na morze. Także jak chcecie. Wg mnie Palms jest ładniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka