beta562 21.05.07, 13:06 Czy ktos z Was zna centra nurkowe s Sharmie w których mówia po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konstancja15 Re: do sharmdiver 21.05.07, 16:09 Witaj, czy masz może gg? chciałabym pogadać;-)) mój nr 342872 Odpowiedz Link Zgłoś
maniektomzik Re: centra nurkowe s Sharmie 22.05.07, 09:24 www.nautica.pl/egipt/egipt.html www.sinaicollege.com/ (żona właściciela jest polką) Odpowiedz Link Zgłoś
redsea Re: centra nurkowe s Sharmie 22.05.07, 21:11 Witaj, centra nurkowe znajduja sie prawie przy kazdym hotelu, sprawdz sobie na mapie sharm-el-sheikh.ovh.org/Pzdr, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
redsea Re: centra nurkowe s Sharmie 22.05.07, 21:14 tylko odetnij pozdrowienie, bo niewlasciwa strona sie laduje Jakby co to jeszcze raz sharm-el-sheikh.ovh.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 08:39 witam, wiem że centra nurkowe są w hotelach, bo byłam w Egipcie 3 razy ale chodzi mi o polskojęzyczne centra! znam i korzystałam z takiego w Hurghadzie ale w Sharmie nikt mi nic nie chce polecać!?? wszyscy mówia o Nautice ale oni nie odpisuje na maile??!!nie jest mi obojetne jakie to centrum bo moja córka ma 14 lat ukończyła kursCMAS podstawowy i ważne jest dla mnie Jej bezpieczeństwo!! bo typowa "masówka" dla turystów mnie nie interesuje. wprawdzie moja córka zna angielski ale wolę instruktora Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
hasza2 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 10:06 Mój mąż nurkował 2 tygodnie temu.Byliśmy z Alfa star w hotelu Regency Plaza.W ofercie biura było nurkowanie z polskim instruktorem.Pojechali nurkować w okolice hotelu Baron, 40 minut kosztowało chyba 40 dol. nurkował tylko on i instruktor.Miejscowe biura chyba miały tańszą ofertę ale nie po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 10:58 dzięki ale nurkowanie w okolicach hotelu to mnie nie interesuje.no i krótko a za to drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
hasza2 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 11:40 Ja tylko pisałam gdzie nurkował mój mąż amator, ale można się z nimi umówić gdzie indziej oni tam maja swoją bazę.A drogo niestety tam jest , taniej tylko u miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 11:55 ok, dzięki :))a czy to centrum miało jakąś nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 12:24 www.aquasharm.com/ Mowia po Polsku, nurkowalem z nimi i wszystko bylo ok. Nurkowanie mozna wykupic bezposrednio u nich lub poprzez Aaba Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 12:40 dzięki , napiszę do nich pozdr :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 12:55 przy baronie jest albo Snai Divers albo Sinai Dive club (jedno przy baronie drugie przy Conradzie praktycznie obok siebie) żadne nie jest bazą polską, chyba wszystkie te bazy sa Egipskie - mówimy o właścicielach itp - tyle ze zatrudniają różnych instruktorów - akurat w tym przy baronie gadałam z niemką... faktycznie obydwa sa z wyższej półki cenowej, ale wcale nie sa lepsze niż inne centra. byliśmy w wielu - wszystkie podobne. każda baza robi nury z brzegu (akurat przy baronie i Conradzie są PIEKNE RAFY do których często przypływają właśnie wycieczki statkiem (na local sites) codziennie jedna czy dwie łodzie cumowały przy tych rafach. każde centrum oferuje standardowo ras mohammed , straits of tiran i local sites. Kazda baza - również te - mają pakiety wycieczek na dalsze rafy, jednodniowe i pakiety dla nurków z licencją. zarówno Sinai divers jak i Sinai Dive club odpowiadają na maile bez problemu. szybko wyczerpujaco. plus wszystko - tzn ceny jest na ich stronach. z nauticą nurkowały koleżanki z hotelu (intro na ras mohammed) i były zadowolone, choc pierwszy nur był przy jakiejś mało efektownej rafie (narzekały ze mało rybek i kolorowych korali) pierwszego nura prowadziła im polka drugiego chyba Włoch, i facet według nich choć nie mówił po polsku był lepszy, pokazywał im wiecej i w ogóle jakoś bardziej był "dla nich" niz ta polka. Exim w ramach fakultetów proponuje nury z aquasharm i co ciekawe taniej niż sama baza, zdecydowanie taniej niż cała reszta towarzystwa. łodzie nie różniły się od tych którymi my wypływaliśmy, mieli na pokładzie więcej Egipcjan, ale ponoc nury są z polskimi instruktorami. Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 23.05.07, 13:19 dzięki , pisaliśmy do sinadivers ale powiedzieli że mają freelancera Polaka, ale namiarów na niego nie dali. chcę wszystko załatwić w Polsce bo jadę na objazd Jordania - Izrael i tylko tydzień będzę w Sharmie więc szkoda mi czasu na szukanie bazy. ale dzięki za wyczerpujący opis. pozdro :))beta Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: centra nurkowe s Sharmie 24.05.07, 11:38 "powiedzieli że mają freelancera Polaka, ale namiarów na niego nie dali" bo nie chca zebyście do niego bezpośrednio uderzyli, ale jeśłi im dacie znać z wyprzedzeniem kiedy chcecie nurkować (a rozumiem ze chcecie właśnie tak sobie "nagrać" nury) to pewna jestem ze wam go ustawią na dany dzień / dni - na tym polega taki z doskoku (wielu tak ma ze pracuje raz tu raz tam). dopytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: centra nurkowe s Sharmie 24.05.07, 11:53 Nie zrobią tego, ponieważ wynagrodzenie takiej osoby jest zbyt wysokie aby się opłacało wynajmować ją dla 2 osób. Chyba, że zamówią "prywatnego przewodnika" ale to kosztuje w zależności od jego stopnia nurkowego i doświadczenia od 50 do 70 euro dopłaty do zwykłej ceny dnia nurkowego... sharmdiver Odpowiedz Link Zgłoś
redsea Re: centra nurkowe s Sharmie 24.05.07, 15:46 Witaj beta562, to ja przepraszam, nie doczytalam do konca calego postu. Jesli chcesz mozesz skorzystac z www.aquasports.pl/ Wspolpracuja w Sharm z 5* baza i zwykle maja polskojezycznego instruktora. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: centra nurkowe s Sharmie 24.05.07, 23:37 Tak, ale nie zrealizują wymagania osoby która zadała pytanie. Tzn. baza zrealizuje ale pytająca osoba nie zgodzi się na cenę... sharmdiver Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 25.05.07, 08:42 dziękuję Joannie , skontaktuje się z centrum mailowo i wszystkiego sie dowiem. pozdrawiam beta Odpowiedz Link Zgłoś
hikarii Re: centra nurkowe s Sharmie 25.05.07, 19:33 Jak zaplaci cala cene to przynajmniej ma gwarancje, ze ja zabiora po nurkowaniu spowrotem na lodz i nie bedzie to wycieczka w jedna strone :))) Z freelancerami jest ten problem ze jak cos sie dzieje to biora nogi za pas i udaja ze "nigdy ich tam nie bylo". Nie bedzie tez wypadku, ze zapomna kogos zabrac z wody po nurkowaniu jak to sie juz kiedys zdarzylo w SHS ...... Sytuacja niemal identyczna jak na filmie "Ocean strachu".... no z tym, ze w tym wypadku zapomnianych nie zjadly rekiny ;) a wszystko to zdarzylo sie pod opieka jednego freelancera, ktory tu usilnie sie reklamuje - nawet podpisem..... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkawolta Re: centra nurkowe s Sharmie 27.05.07, 15:20 Na stronie firmy ORBIT (www.egiptdreamland.com) widziałam taką ofertę. Z tego jak organizują inne wycieczki wynika, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
gadu_lec Re: centra nurkowe s Sharmie 30.05.07, 07:10 bezposredni kontakt do aqua sharm, gdzie jest polska obsluga dream_to_dive@yahoo.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beta562 Re: centra nurkowe s Sharmie 30.05.07, 08:29 dzięki , napisze do nich pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: centra nurkowe s Sharmie 30.05.07, 10:53 my z aquasharmem pisaliśmy na taki adres : info@aquasharm.com zakładam ze yahoo to prywatna skrzynka jakiegoś polaka tam. dla informacji - my dostaliśy od nich takei oferty: > Thanks for mailing Aqua Sharm Diving College > Glad to offer you the flowing Packages: > 5 Days Diving Package (10) dives form the boat 2 dive a day Price: 150 Euro > 3 Days Diving Package (6)dives form the boat 2 dive a day Price: 95 Euro > all the packages price Include(Transfer ,Tanks ,Weights , Guiding Fee ) Exclude (National Park Fee 5euro,lunch on the boat 6euro, full equipments 15 euro per day) > > Advanced open water course. Duration : 2 days (5 dives) Price: 160euro > This price including (Transfer, instructors fee, equipment while the > course 2 days only, tanks and weights) > This price excluding (AOW student manual 50 euro, lunch on the boat 6 euro, certification fee 30euro, Ras Mohamed Fee 5 euro) > > Special Offer > 3 days Diving Package + AOW course for 205 Euro > > about the dive site we do daily trips according this schedule: > SAT TIRAN > SUN RAS MOHAMED > MON TIRAN > TUS RAS MOHAMED > WEN NORTH LOCAL > THU TIRAN > FRI RAS MOHAMED > Thistelgorem & Dahab Upon Request > > Extra Dive > 1-Wrack Dive (Thistelgorem) 2 Dive As extra day Dive Price 80euro > as one day of the package supplement 50 euro > private dive guide on the Thistelgorem dives it cost 50euro extra > > 2-Dahab Dive (Blue Hole& Canyon) 2 Dive As extra day Dive Price 80euro > as one day of the package supplement 50 euro > > Check dive required only for the diver had no dive more than 6 month > > About the package I offer you AOW course the course it self 5 dives including the equipment And 3 days diving package is 6 dives so the total is (11) Dives About the check dive it's required by the PADI standard And I suggest having the check from the boat on the first day as one day from your package and thin you can pay only supplement (not full price) 30 Euro for 2 persons Odpowiedz Link Zgłoś
gadu_lec Re: centra nurkowe s Sharmie 04.06.07, 20:42 witam, ten mail jest prywatny oczywiscie do polskiej obslugi z tego co pamietam moge wam zaproponowac 5 dniowy pakiet za 170$ a 3 dniowy pakiet za 110$ a kurs AOWD za 180$ Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: centra nurkowe s Sharmie 02.06.07, 17:58 w weekend majowy nurkowaliśmy z nuaticą. wszystko załatwiłam w Polsce przed wyjazdem. Zarezerwowałam i opłaciłam pakiety nurkowe. Skontaktowali się z nami w dniu przyjazdu i nie było żadnych problemów z nurkowaniami w dniach w których chcieliśmy. Niestety nie są tani i trudno negocjować ceny jeśli jest się pierwszy raz z nimi. Pracują tam głównie Polacy.Jeśli chcecie nurkować w konkretnym dniu to polecam takie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś