asano2 27.05.07, 15:07 Witam! Jade tam w sierpniu i mam pytanko czy ktos tam byl w hotelu "Al Diwan"? Jak tam jest?Czysto?Woda w basenie czysta?Bede wdzieczna za info o tym hotelu.pozdrawiam Asano Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharmdiver Re: Hotel "Al Diwan" 27.05.07, 15:48 Hotel przy samym pasie startowym lotniska, trudny dojazd gdziekolwiek (tylko taxi) daleko do plaży i kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1414 Re: Hotel "Al Diwan" 27.05.07, 17:51 Tu sie zgodze z sharmdiver'em hotel na przedluzeniu pasa strtowego, podobno ( bylo wczesniej na forum) karaluchy i nieciekawie, ale jesli nie chcesz wydac zbyt duzo i nie masz wygorowanych wymagan to mysle ze spelni twoje oczekiwania co do basenow to nie ma zbytniego wyboru 1 dla doroslych i 1 dla dzieci zobacz sobie strone o nim i na forum tez poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Hotel "Al Diwan" Wypowiedź tygodnia ! 27.05.07, 18:04 jarek1414 napisał: > karaluchy i nieciekawie, ..... nie masz wygorowanych wymagan to mysle ze spelni twoje oczekiwania Gratulacje Jarku ! Wygrałeś główną nagrodę !!! Jest to "karaluch w cukrze" Pozwolisz, że w tak uroczystej chwili pozwolę sobie zacytować Ciebie: "jeśli nie masz wygorowanych wymagan to mysle ze spelni twoje oczekiwania " Nagroda do odebrania u szefa kuchni.. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel do sharm divera 27.05.07, 18:14 a ja gratuluje ci dowcipu - nic to - ćwicz ćwicz - w końcu wycwiczysz Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: do sharm divera 27.05.07, 19:11 Ewa trolla trzeba ignorować, nie karmić. Odpowiedz Link Zgłoś
andrium Re: Hotel "Al Diwan" 27.05.07, 21:29 Jak ktoś nie był i tylko słyszał niech nie pisze bzdur ,byłem i zadowolony wruciłem i to bordzo. Plaża super, hotel 3 gwiazdkowy ,lotnisko blisko ale nie przeszkadza a nawet jest atrakcją . Można wybrać HILTONA a nie hotel 3* Odpowiedz Link Zgłoś
idol10 Hotel "Al Diwan" 21.07.07, 17:10 Byłem w tym hotelu 2 lata temu. Baseny małe. Zdarzały się zachorowania dzieci i dorosłych na zapalenie ucha. Najprawdopodobniej była to wina wody w basenie lub klimy. Hotel mały ale przyjemny, dużo zieleni, daktyle przy basenie. Miałem pokój rodzinny czyli 2 pokoje i salon z małym aneksem kuchennym. Sprzęt sprawny. Tylko te plastikowe kubki. Samoloty latały ale nie było to uciązliwe. Jedzenie takie jak *** hotel. Robactwa nie widziałem pokoje czyste jak na Egipt. Plaża fajna, daleko od hotelu dowozi busik, ładna rafa. Ładniejsza niż w Hurgardy. Nawiasem mówiąc Sharm jest ładniejszy niż Hurghada. Na lotnisku w Hurghady (sala odlotów) czułem się jak w namiocie cyrkowym. Na zakupy busikiem do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Hotel "Al Diwan" 27.05.07, 20:06 Bylem, Widziałem , Zaliczyłem Karaluchów nie widziałem, może stary jestem. Baseny 2 widziałem. brodzik też. Brudu nie widziałem , ale stary jestem. Plaża daleko, ale dowożą. Tam jest trochę inaczej. Nie licz na 2 godzinny spacer wzdłuż morza z ukocha... ale jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3231 Re: Hotel "Al Diwan" 03.06.07, 16:54 witam czego to ludzie nie wypisują na forum.byłam w al divan 2 lata temu jesli chodzi o hotel to na swoja klase super.spędziłam tam 2 tygodnie nie widziałam żadnego karalucha codziennie były sprzatane pokoje,w każdym pokoju jest telefon lodówka,tv sat (odbiera polonę)balkon lub duże przsuwane okno ja miałam z widokiem na basen są dwa baseny i brodzik reczniki sa w pokoju i dostajesz również na basenie,woda w basenie jest czysta .jeśli chodzi o jedzenie to jak jedziesz na 2 tygodnie to może wydać sie monotonne ja miałam wersje al inc byłam zadowolona jedzenia było dużo choc mało urozmaicone kolacja była na powietrzu codziennie było kilka gatunków ciasta i owoce.obsługa miła w basenie materace,dmuchane piłki i kółka .codziennie animacje w basenie nie tylko dla dzieci.ja byłam z alfa star ale nie kupujcie u nich wycieczek są bardzo drogie lepiej kupic na miejscu w centrum są biura podróży np.u pani Hani jest to polka która wyszła za araba wycieczki wykupione na miejscu są prawie o połowę tańsze.a jeszcze jedno jeśli chodzi dojazd do centrum to nie taxi tylko codziennie wieczorem jest hotelowy bus bez żadnych opłat.ja miałam pecha bo 2 dni po moim przylocie były zamachy terrorystyczne i póxniej policja nie pószczała nikogo do miasta wtedy bus nie jeździł ale tak to codziennie zawoził i przywoził gości hotelowych.udanego wypoczyku.ja też przed moim wyjazdem dużo siedziałam na forum wiele opini było niezbyt dobrych ale rzeczywistos okazała się super jesli masz jakieś pytania to pisz odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Hotel "Al Diwan" 04.06.07, 13:08 Bylismy w zeszłym roku i wyjechaliśmy zadowoleni. Penie jacyś nienormalni jesteśmy,głusi i slepi:P,ale nie wiedzieliśmy zadnego samolotu przez pobyt,a z pewnoscia ladowaly:) Absolutnym plusem jest przemiła obsługa,od chłopca od ręczników,do właściciela hotelu. Pokoje w porzadku,bez wodotrysków,ale przyjemnie i czysto. U nas w pokoju działało wszystko- i klima, i lodówka, i telefon, i telewizor. Baseny w porządku,no troche do życzenia mozna mieć,ale my nie spedziliśmy w hotelu żadnego pełnego dnia,to co nam tam,a dzieciak był zachwycony:) Hotel ma prześliczną,arabską architekturę i na prawde warto po nim pochodzić i odkryć różne zakamarki i tarasy widokowe na dachu. All to niestety pomyłka,no ale czlowiek uczy sie na błedach:) W ogólnym rozrachunku hotel w stosunku do ceny bardzo atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Hotel "Al Diwan" 18.07.07, 20:36 Hej! Jak mozna trafić do tej pani Hani z wycieczkami? Będę w Al Diwan w sierpniu i pewnie samo nuranie mi na dwa tygodnie nie wystarczy, chciałabym też coś zwiedzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
karoola_cheer Re: Hotel "Al Diwan" 19.07.07, 00:20 a którego dokładnie w sierpniu jedziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Hotel "Al Diwan" 19.07.07, 10:10 O - będziesz przede mną :) Mam nadzieję na obszerną relację, będę wiedziała na co się przygotować :) Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel "Al Diwan" 20.07.07, 15:51 Trochę fotek z AlDiwana z stopce, znajoma wróciła kilka dni temu i entuzjastycznie wręcz odnosiła się do samego hotelu. Generalnie każdy boi się tych trzech gwiazdek oraz sugeruje sie wypowiedziami ludzi, którzy nigdy tam nie byli. Dojazd jest bezproblemowy- za klika funtów dojedziesz do Naama lub Old Sharm, a jak poczekasz to po kolacji za free hotelowy bus cię zabierze. Moim zdaniem wątpliwa przyjemnością jest mieszkanie w hotelu przy ulicy, gdzie o każdej porze dnia i nocy trąbią busiki. Odpowiedz Link Zgłoś
wegeta23 Re: Hotel "Al Diwan" 21.07.07, 13:45 Byłam w tym hotelu 2 lata z rzędu i przysięgam na co tylko można przysięgać że jeśli polecę do egiptu trzeci raz (może już we wrześniu!!!) nie wybiorę żadnego innego hotelu. Jest bardzo fajny, ma swój styl, pracują w nim bardzo mili ludzie, jest czysty i zadbany. Nie widziałam tam robactwa - żadnych karaluchów. Jedyną wadą są niedoprane ręczniki plażowe, ale cóż nie trzeba z nich korzystać jeśli ma się swoje. No i trochę jedzenie nudnawe, ale wybór spory więc 2 tygodnie można się przemęczyć. Nie polecam opcji all- ze względu na to że napoje przy basenie dają w plastikowych kubeczkach, no i nie mają baru na plaży!!! Ale to jedyne minusy jakie tam znalazłam. Położenie blisko lotniska wcale nie jest wadą, po całym pełnym wrażeń dniu na słońcu spałam jak zabita i samoloty naprawdę mi nie przeszkadzały. Plaża bardzo fajnie położona- parasole leżaki za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Hotel "Al Diwan" Wypowiedż dnia!! 23.07.07, 13:41 wegeta23 napisała: > Byłam w tym hotelu ..... nie wybiorę żadnego > innego hotelu. Jest bardzo fajny, ..... > Jedyną wadą są niedoprane ręczniki plażowe, ale cóż nie trzeba z nich korzystać jeśli ma się swoje. >No i trochę jedzenie nudnawe, ale wybór spory więc 2 > tygodnie można się przemęczyć. >Nie polecam opcji all- ze względu na to że napoje > przy basenie dają w plastikowych kubeczkach, no i nie mają baru na plaży!!! > ......Położenie blisko lotniska wcale nie jest > wadą, po całym pełnym wrażeń dniu na słońcu spałam jak zabita i samoloty > naprawdę mi nie przeszkadzały. >Plaża bardzo fajnie położona- parasole leżaki za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 22.07.07, 15:40 Wróciłam z Al Diwan kilka dni temu. Hotel polecam z całego serca. Może nie ocieka on luksusami, marmurami, może faktycznie leży za niezłym zadupiu, ale dzięki temu jest tam niepowtarzalny klimat i niebywały spokój. Na plaże dowozi busik, do Naama busik 2 x w tygodniu lub taksówka z ulicy za grosze, albo taksówka hotelowa - wygodna nowa toyota(bardzo mili kierowcy, nienarzucający się i kulturalni). Bliskość lotniska absolutnie nie przeszkadza. Jak wcześniej wspomniałam klimat hotelu powoduje uczucie błogości, bezpieczeństwa i najprzyjemniejszego wypoczynku. Obsługa profesjonalna, przesympatyczna i pomocna. Jedzenie trochę monotonne, ale każdy dla siebie na pewno coś znajdzie, czym bez znudzenia będzie sie opychac przez cały pobyt (polecam rogaliki na ciepło!!). Francuskim pieskom nie dogodzi pewnie i kuchnia 5*. Architektura hotelu, ogród i położenie basenów - bardzo kameralne i przytulne. Co do basenów: woda czysta, regularnie oczyszczana, także ze smieci wrzucanych przez polskich gosci hotelowych (np. butelki po pepsi i wodzie - sama byłam swiadkiem takiego bydła). To co najbardziej mnie tam wkurzało (w całym Egipcie), to wszechobecne muchy - nieduże, ale bardziej upierdliwe niz mazurskie komary). Na terenie hotelu jest mały sklepik, w którym mozna kupić wodę (2,5 LE za dużą butelkę), pepsi (10 LE za 2l), wszystko co potrzebne na plażę oraz masę pamiątek i kartki pocztowe. Wieczorami (niecodziennie) programy animacyjne. Moim zdaniem hotel zasługuje na 1 gwiazdkę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Hotel "Al Diwan" 22.07.07, 22:04 musze szybko to wykupic,ale cos mi sie nie zgadza.... bus do naama tylko 2 razy w tyg wszyscy pisali ze co wieczor... i czy basen z brodzikierm jest bez zarzutu-kwestia polamanycch plytek i..glupie pytanie-ale czy sa frytki Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 11:42 tak, busik do Naama bezpłatnie tylko we czwartki i niedziele. Tak nam powiedział rezydent z Alfy i chyba była to prawda, bo w pozostałe dni nie widziałam aby czekał o 20.30 pod hotelem na ludzi. Ale to naprawde nie problem, bo za niewielkie pieniadze jedziesz taksówką z ulicy (same trabia i sie zatrzymują). Jazda starym peugeotem przy otwartych oknach i predkosci ponad 100 km/h, to niezła przygoda ;-)Tylko pamietaj negocjuj cene przed jazdą! Jesli zas chcesz pojechac hotelowa limuzyna, to do Naama i z powrotem za 12 $ (ok 35 zł w dwie strony przy takiej odległości, to naprawde nie dużo, a nie jeździ sie tam codziennie - jesli ktos chce codziennie spedzac wieczór w Naama niech wybierze hotel w tamtej okolicy). Co do płytek w basenie z brodzikiem, to chyba jest wszystko ok, bo nie słyszałam by ktos narzekał. A frytki są i owszem, mozna zamówić w barze, ale nie pamietam za ile. Wiem tylko, ze kolosalny zestaw: cheesburger, frytki i jakies warzywka, kosztował 30 LE czyli 15 zł. A zestaw naprawde wielki. Poza tym w ciagu dnia za bardzo nie chce sie jeść, głod dopada dopiero ok 18-19, czyli na ok. godzine przed kolacją, no i wtedy.....na początku chcesz posmakowac wszystkiego, potem masz swoje ulubione dania i ciasteczka. Kurcze, ale tęsknię za tym miejscem....:-) Miłego pobytu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 12:25 dziekuję ci bardzo;)) to chyba najlepszy wybor za male pieniądze;) a propos Egiptu to nie pierwszy "kontakt"-z ich targowaniem choc w Sharm pierwszy raz;) te "rafy" mnie nęca;)a w miescie ich nie bedzie.. poza tym..czy widzialas takie dziwy zeby ktos na glebi snurkowal w kapoku? taki mam plan;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 13:09 plaza, na która jeździ kilka razy dziennie hotelowy busik, to jedna z najlepszych plaż w Sharm, chocby ze wzgledu na rafę. Sharks Bay, to często przystanek na snurkowanie dla tych, którzy wypływaja w rejs na Tiran. Rafka tam jest piekna jak nie wiem co!!! Choć przyznam, ze wieksze wrazenie zrobiło na mnie Blue Hole (przy okazji jeep safari). Ta głębia o niesamowicie niebieskim kolorze, budzi respekt, ale jednoczesnie dech zapiera, bo piekna jest jak nie wiem co:-) Jak chcesz snurkowac przy ,,naszej" plaży, to jest tam naprawde bardzo bezpiecznie i kapoczek niepotrzebny. Słona woda unosi bardzo przyzwoicie ;-) Miałam natomiast okazję, czekając na swoja kolejkę na introdiving, posnurkowac w piance - polecam!!! no i nie przysmażysz sie na plecach i udach, a o to nietrudno, gdy człowiek sie zapomni ogladając ten niesamowity podwodny świat. A teraz cos Ci powiem....nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, ze tam jedziesz!!! Ja tam jestem caly czas duchem, a ciałem niestety tu, na zimnym Wybrzeżu. Kiedy dokładnie tam jedziesz? i skad? Sama czy z rodzinką? Chcesz wiedzieć cos wiecej, to pytaj smiało, lub napisz mail gd_aba@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 13:18 gd_aba napisała: > plaza, na która jeździ kilka razy dziennie hotelowy busik, to jedna z > najlepszych plaż w Sharm, chocby ze wzgledu na rafę. Sharks Bay, to często > przystanek na snurkowanie dla tych, którzy wypływaja w rejs na Tiran. > Rafka tam jest piekna jak nie wiem co!!! Choć przyznam, ze wieksze wrazenie > zrobiło na mnie Blue Hole (przy okazji jeep safari). Ta głębia o niesamowicie > niebieskim kolorze, budzi respekt, ale jednoczesnie dech zapiera, bo piekna > jest jak nie wiem co:-) Piszesz "wyssane z palca" informacje. Sharks Bay to kompletna tandeta. Juz wiele razy pisałem o tej zatoce. Ona była piękna wiele lat temu. Teraz to jet PORT nie wiem czy szanowna osoba zauważyła? Rafy są kompletnie zniszczone przez turystów.. Blue Hole w Dahab też nie jest ciekawa. Jest to miejsce bardzo głębokie którego dno zasłane jest zwłokami nurków. Filmy zdjęcia można znaleźć w necie. Firmy turystyczne wożą Was tam, bo wycieczki dobrze się sprzedają i jest to punkt wypadowy do przejażdzki na wielbłądach. Rafa tam jest absolutnie nieinteresująca. Ale może nie mam racji? Napisz na jakich rafach w Dahabie i Sharm el Sheikh byłaś? Bo ja na wszystkich i to wielokrotnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 13:43 tak, wiem, ze pozjadałes wszystkie rozumy, łacznie z egipskimi i nawet RE Ci nie dorówna, bo juz nie raz czytałam Twoje mądrosci na tym forum. Ja pisze o swoich subiektywnych odczuciach, do których mam prawo. Czy to źle, ze podobała mi sie ta rafa bardziej niz ta w okolicach Hadaby? O gustach sie nie dyskutuje. Jednym bardziej sie podobaja rybki w paski, innym w kropki...i tyle. Dziewczyna pyta o hotel i wrazenia, to o nich piszę. Nie należę do tych nadętych turystów, którzy szukają do czego sie przyczepić, ale do tych, którzy ciesza sie tym, ze dane im było pojechac do tego pieknego i ciekawego kraju. Powiedz w końcu które ze swoich komplesów chcesz wyleczyc w pierwszej kolejności, bo nie wierzę w to, że każda złośliwość bijąca z prawie wszystkich Twoich postów, to wynik tylko i wyłacznie paskudnego charakteru. Moze jest na tym forum ktoś, kto z chcęcia Ci pomoze przezwyciężyć Twoje fobie (najwiekszą chyba jest fobia przed szczęsciem i zadowoleniem innych). Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 14:04 gd_aba napisała: > tak, wiem, ze pozjadałes wszystkie rozumy, > Powiedz w końcu które ze swoich komplesów chcesz wyleczyc w pierwszej > kolejności > to wynik tylko i wyłacznie paskudnego charakteru. Droga Pani, jest to forum na którym wyrażamy swoje opinie i również niektóre osoby w tym ja korzystając ze swojego bardzo dużego doświadczenia doradzamy innym. A ja na rafach w SSH i Dahab (ale nie tylko) się znam i to wyjatkowo dobrze... Te rafy są tak jak pisałem kiepskie. Panią zachwycaja 3 rybki w wodzie pluskające sie wśród plam portowego oleju i uznaje to za "najpiękniejszą rafę w SSH" i poleca wszystkim. I niech ktoś tam pojedzie zachęcony tymi opowieściami... Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 14:06 jeszcze bardziej niż te 3 rybki i plamy oleju (????) zachwyca mnie Twój poziom, dlatego wybacz....nie chce mi sie z Toba gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Port Shark Bay 23.07.07, 15:27 Ze strony sharmdiver.pl Nurkowania odbywają się na rafach położonych w okolicach kurortu Sharm el Sheikh. Pływamy do Parku Narodowego Ras Mohammad i na rafy Tiranu (strefa chroniona) na zmianę. Na ogół raz w tygodniu wypływamy na rafy lokalne południowe (z portu Travco Marina) i (bardzo rzadko odwiedzane przez łodzie innych centrów z powodu czasu płynięcia) przepiękne rafy północne (z portu Sharks Bay). Organizujemy wyprawy na przepiękne wraki Thistlegorm'a i Dunraven'a oraz wyprawy do Dahab i nurkowania nocne. Nowością jest nurkowanie na wraku Rossalie Moller dotychczas dostępnego tylko podczas wypraw safari. Ponieważ płyniecie tam bardzo szybką łodzią stało się możliwe odwiedzenie go podczas jednodniowej wyprawy. Dzięki znakomitej organizacji wypływamy bardzo wcześnie z portu (zbiórka w bazie o 8:15, punktualnie o 8:30 wyjeżdżamy do portu). Jesteśmy jedna z pierwszych łodzi na rafach. Duże znaczenie ma też to, iż wyruszamy z portów położonych blisko raf na których będziemy nurkować. RAFY RAS MOHAMMAD - wypływamy z portu TRAVCO MARINA czas rejsu zależnie od wybranej rafy 0:30h - 1:00h RAFY TIRANU - wypływamy z portu SHARKS BAY czas rejsu zależnie od wybranej rafy 0:30h - 1:00h UWAGA !!! 95% baz nurkowych z Sharm el Sheikh wypływa na Tiran z portu Travco Marina położonego na południu za Sharm el Sheikh. Czas płynięcia łodzią na Tiran wynosi wtedy aż 2:30-3:00 godz. !!! (czyli do 6 godzin w obie strony). Zdajecie sobie co to znaczy płynąć tak długo szczególnie przy niespokojnym morzu (choroba morska). Pobyt na rafach Tiranu mógłby trwać 6 godzin ale w takim przypadku trwa jedynie 2 godziny a czasu starcza z ledwością na 2 nurkowania. Wykonanie 3 pełnych nurkowań staje się niemożliwe !!! Dlaczego? Załóżmy, że macie idealną organizację i wypływacie z portu Travco Marina o 9 rano. Wrócić do portu musicie przed godziną 17 (przepisy) czyli macie na wszystko 8 godzin. Z tego płyniecie 6 godzin. Pozostaje tylko 2 godziny na nurkowania. A gdzie konieczna przerwa na powierzchni pomiędzy nurkowaniami? Czas na relaks? Lunch? Centra radzą sobie z tym problemem robiąc tylko jedno nurkowanie na rafach Tiranu a następnie szybko płyną z powrotem na rafy lokalne (patrz mapka) co daje czas na przerwę powierzchniową. W międzyczasie serwują lunch na rozkołysanej łodzi... I ciągle słyszycie: SZYBCIEJ, SZYBCIEJ, SZYBCIEJ... A jak nurkujecie z nami? My też mamy 8 godzin, ale wypływamy z portu Sharks Bay. Do pierwszych raf Tiranu i z powrotem płyniemy godzinę. Pozostaje nam więc aż 7 godzin na nurkowania, odpoczynek, jedzonko, snorkeling, podziwianie widoków, drzemkę, opalanie się czyli WSPANIAŁY RELAKS... DUNRAVEN - wypływamy z portu TRAVCO MARINA czas rejsu zależnie od warunków pogodowych około 2:00h THISTLEGORM - wypływamy z portu TRAVCO MARINA czas rejsu zależnie od warunków pogodowych około 4:30h Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Port Shark Bay 23.07.07, 15:42 no i????? Ctrl C --> Ctrl V z Twojej strony. Skopiuj jeszcze raz, lub po jednym razie do kazdego z postów, potem odhacz w kalendarzu kolejny pracowity dzień. Na koniec pomódl się o przypływ chęci niesienia prawdziwej pomocy początkujacym turystom, bo wiem, ze juz kiedys cos takiego Ci się zdarzało. Uwierz mi, ta mieszanka komercji z fałszywą dobrocią oraz cynizmem w Twoim wydaniu, jest poprostu niesmaczna. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Port Shark Bay 23.07.07, 16:11 A może byś tak przeczytała tamten tekst, postarała się zrozumieć. Bo to są dobre rady i na tej stronie jest wyjaśnione jakimi zasadami powinno się kierować podczas wyboru nurkowań z SSH. Oczywiście jest też jasno napisane o PORCIE SHARK BAY. Oczywiście nikt nie musi wybierać tej oferty - wolny rynek. W SSH jest ze sto różnych baz.. Ale warto wybrać z baz taką która zapewni właśnie takie wypłynięcia.. Ja nurkowałem z wielu baz w SSH więc sądzę, że mogę zabierać głos na ten temat.. Znasz taką bajkę o chłopie i o babie? "Golone czy strzyżone?" Do końca się nie "poddasz"? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 14:15 eee nia ma co sie takimi pseudo-znawcami przejmowac.. zawsze sie znajdzie ktos kto wiecej zarabia, byl w lepszym hotelu, widzial większe i bardziej kolorowe ryby...nawet ciastka jadl slodsze.. no coz..zeby Egipt nie upadl -trzeba ta tandete ogladac i ja sie decyduje..moze mi sharmdiver podziekowac..dzieki temu nie zamkna interesu pod tyt.Egipt;))) ai niech mi pseudo znawca da rade...po raz pierwszy w zyciu-w Egipcie zanurzyłam glowe w wode..tak nawet z uszami..pokonalam paniczny lek przed woda..wiec mi tu nie chrzań-jak pokonasz swoja fobie dla kilku rybek.to pogadamy wtedy...o cudach. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 14:17 aaa -i rade-to sobie zostan w domu-mozesz sobie naprawde darowac..shim..costam. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 14:23 ot mądrze gadacie Waćpanno :-) Kurcze, taki zamiast cieszyc sie tym, ze turystyka kwitnie, ze jedni drugim polecają zobaczyc to, co im samym sie spodobało, by inni również mogli miec miłe wrazenia i wspomnienia, to psuje zapał i pozytywne nastawienie. Sam chce na turystach zarobić a zniechęca ile wlezie. Nie kumam tego...ale ja juz stara sie robie, pewnie dlatego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 16:17 Mam pytanie - czy na plaży Sharks Bay jest jakiś prysznic i jest gdzie kupić napoje? I co z toaletą? Jakiś chociaż toy toy jest? Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 16:26 dzioucha_z_lasu napisała: > Mam pytanie - czy na plaży Sharks Bay jest jakiś prysznic i jest gdzie kupić > napoje? I co z toaletą? Jakiś chociaż toy toy jest? Na plaży znajdują się prysznice i toalety nawet w miarę czyste- za darmochę. Napoje, przekąski, obiady o pizzę również bez problemu można kupić. Na plaży nie działa AI. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 23.07.07, 16:45 potwierdzam :-) prysznice i toalety są. Sklepiki i bary również :-) pozdrawiam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_sunny Re: Hotel "Al Diwan" 12.08.07, 14:43 Witam. Właśnie wróciłam z hotelu Al Diwan. Potwierdzam- hotel rewelacyjny. Nie będę się rozpisywać, bo nie chcę powtarzać tego, co zostało już tutaj napisane. Natomiast w razie jakichkolwiek pytań, bardzo chętnie odpowiem. Pozdrawiam i namawiam na Al Diwan! Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Hotel "Al Diwan" 12.08.07, 20:33 e_sunny, właśnie wysłałam maila na Twój adres gazetowy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś