jacket5 02.07.07, 16:29 Kto był na wycieczce z Hurgady do Luksoru,z jakim biurem najlepiej się wybrać,ponoc trzeba zabrać ze sobą jakąś bluzę bo w autokarze zimno,prosze o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharmdiver Re: Luksor 02.07.07, 16:48 Teraz już nikt nie jeździ do Luksoru. Wszyskie zabytki poszły na pamiątki dla turystów. Musisz troszkę poczekać aż wybudują nowe. Jeśli mówimy o ciepłej odzieży nie zapomnij o obuwiu uniwersalnym "all weather" na każde warunki czyli sandałach z wkładką filcową.. Sprawdza się w każdych temperaturach.. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Luksor 02.07.07, 19:01 O jakie bp chodzi o miejscowe(egipskie), czy "nasze"? W autokarze rzeczywiście klima cały czas jest włączona,i nie sie się co dziwić, bo w Luksorze w czerwcu mieliśmy 54 stopnie.Mysle, ze "dorosłemu" cieplejsza bluza nie jest potrzebna-inaczej z dziecmi.Moje miały polarki ubrane,bo 4,5 godziny w temp około 20 stopni to dla nich dosc "chłodno". Odpowiedz Link Zgłoś
jacket5 Re: Luksor 02.07.07, 20:36 Obojętne czy egipskie czy nasze,tylko żeby było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ika99 Re: Luksor 03.07.07, 16:30 hej, bylam w luksorze dokladnie 2 tyg temu bluza konieczna, nawet dla doroslego i najlepiej wezcie sobie poduszke z pokoju bo kilka godzin jazdy wykancza zwlaszcza dzieci bylam z Alfa Starem, bo ze wzgledu na dzieciaki zalezalo mi na polskim przewodniku, chlopak mial ogrom wiedzy nie da sie ukryc ze temperatura szczegolnie tam jest uciazliwa, zwlaszcza ze caly czas jestes na pelnym sloncu, wiec czapka, pelne buty i kilka litrow wody ale warto, moja corka 8 lat mimo zmeczenia byla zachwycona, a my dorosli juz nie wspomne ;)))) w razie pytan gg 2899676 pozdrawiam i zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś