Gość: stefan IP: 193.0.67.* 25.06.03, 12:38 Wie ktoś ile kosztuje jednorazowy aparat podwodny i gdzie taki mogę dostać w Warszawie?Z góry dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ss Re: zdjęcia rafy-czym IP: 217.96.36.* 25.06.03, 13:11 wiem, że można go kupić w SELGROS-ie i kosztuje ok. 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: zdjęcia rafy-czym IP: 195.245.213.* 25.06.03, 19:54 Jendorazówki nie polecam. Można kupić "wielorazowy" aparat podwpodny za ok. 50zł (do ok.3-4 metrów pod wodą) lub do 15 metrów (ten bardziej polecam) - bo w tym jest (przynajmniej w tym, który oglądałam i który ostatecznie kupiłam) automatycznea regulacja pod wodą. W tym aparacie za 50 zł musisz ręcznie przewijać (przesuwać) klatki filmu i wszelkie ustawienia - nad powierzchnią wody... bez sensu... nikt nie ma na to czasu... W tym do 15 m głębokości wszystko jest automatyczne - co w wypadku bycia pod wodą, z lekka w bezwładnym ciele, jest niezwykle przydatne! :-)) A poza tym "jednorazówkę", jak sama nazwa wskazuje, po jednym zużyciu filmu - wyrzucasz. "Wielorazówkę" wyjmujesz ze specjalnego wodoszczelnego opakowania i masz "normalną" małpkę szerokokątną (np. 28mm) - do np. fotografowania architektury czy widoczków... ps. swój aparat kupiłam w Galerii w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej, ale myślę, że w Wawie tym bardziej nie będzie problemu z wyborem. POWODZENIA!!c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: zdjęcia rafy-czym IP: *.chello.pl 26.06.03, 09:09 w media markecie WIELORAZOWEGO UŻYTKU jest w promoscji za 59zł a jednorazowy jest za 49zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: zdjęcia rafy-czym IP: *.ismedia.pl / 192.168.0.* 27.06.03, 22:59 Jednorazowka kodaka w salonach firmowych kosztowała około 48 PLN. Widziałem też jednorazowe aparaty AGFA.Kiedy byłem w Hurghadzie w 2000 roku bardzo ubolewałem że nie mam tekiego aparatu, a na miejscu nie było takowych. Udało mi się kupić dopiero po powrociew Makro za 10 PLN i zdjecia (co prawda w basenie na Gran Canarii) a nia Morzu Czerwonym wyszły dosyć przyzwoicie. Żecze miłego nurkowania Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: zdjęcia rafy-czym IP: *.acn.pl 29.06.03, 11:12 My mielismy aparat za około 2000 złotych i zdjecia wyszły kiepskie. Tzn, schodzilismy na około 20 metrow, ale niestety bez lampy i ot cały problem. Nie jest to najlepsza jakośc. Teraz wyobraź sobie zdjecia z aparatu za 50 złotych. powodzenia. Jesli juz musisz, to lepiej kup go na miejscu w egipcie. Znajdziesz tam zapewne jakis lepszy niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: zdjęcia rafy-czym 29.06.03, 20:02 W Egipcie (w Hurghadzie) mozna kupic jednorazówki bez problemu - o ile dobrze pamietam w lutym płaciłem chyba 12 $. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś