Dodaj do ulubionych

DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze?

20.08.07, 12:43
Witam,
gdyby była możliwość wyboru, to które pokoje polecacie? Chcielibyśmy
jak najlepsze oczywiście - w miarę spokojnym otoczeniu, z jakimś
fajnym widoczkiem, no i same pokoje też ładne. Można pomarzyć,
prawda? Które sugerujecie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 20.08.07, 17:45
      optymalny wybór to budynek nr.600.Dość trudno spełnić wszystkie te
      kryteria.wszystkie pokoje są duże. klima indywidualna(niestety bez
      pilota)Łazienka duża;prysznic,umywalka,lustro,wc i bidet.w
      przedpokoju b.duża szafa.z widokami i oległosciami bywa różnie.
      Miłego pobytu.
      • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 20.08.07, 21:40
        Dzięki za odpowiedź. A który pokój Ty miałeś? I czy np w pokojach z
        widokiem na basen nie jest zbyt głośno? Czy jest możliwość zamiany
        pokoju (za darmo, czy za drobną opłatą?) I mam jeszcze kilka pytań,
        takie drobiazgi. Np. czy w szafach są wieszaki (wystarczjąca
        ilość?), czy jest sens targania z Polski żelazka (mają coś na
        miejscu?), czy jest dostęp do komputera z nagrywarką (możliwość
        zrzucenia zdjęć na CD). Jak podobała Ci się plaża? Pozdrawiam i raz
        jeszcze dzięki :)
        • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 21.08.07, 17:29
          ja mieszkałem w p.125 na parterze w bud.nr.200-cisza i spokój
          b.blisko na basen(1z3)do recepcji i do dwóch barów, do restauracji
          ok.300m, ana plażę ok.800.Budynek nr.600 stoi przy basenie są
          animacjei i głośna muzyka, ale w ciągu dnia.Zamiana przez rezydenta
          za darmo,na własną rękę 10 dol. lub euro w paszporcie.Ja chciałem
          zamienić na bud nr.600 ale oferowany pokój mi nie
          odpowiadał.Wieszaki są,ja brałem kilka i się przydały,żelazko miałem
          swoje;w recepcji jest kaw. inter. ale b. droga i nikt nie korzysta;
          plaża b. duża,piaszczysta ale przy sztucznej lagunie.Ja opalałem się
          nad morzem wśród palm ale to300m dalej.Z jakiego biura i kiedy
          lecicie? I jeszcze jedno na marginesie aby nie byLo rozczarowania-to
          nie jest hotel 5*.Pozdrawiam.
          • kamilek145 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 08:38
            Ja mialem pokoj nr. 290..bardzo fajnie... Macie moze piosenki z
            animacji? Jak tak to prosze o przeslanie ich na maila:
            kamil930@gmail.com
            • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 10:00
              Kamilku, i jakie ogólne wrażenia z Desert Rose? Wszystko ok? Na coś
              warto zwrócić uwagę? Podziel się wrażeniami - jako już doświadczony
              podróżnik :-) Z góry dzięki!
          • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 09:58
            Cześć.
            Lecimy 31.08 z Krakowa. Triada 7+7. W Desert Rose mamy all in. Mam
            nadzieję, że naprawdę odpoczniemy i odstresujemy się :-) I że hotel
            będzie się nam podobał. Na forum przeważają pozytywne opinie, a dla
            mnie hotel nie musi ostatecznie mieć 5* (w standardach
            europejskich), wystarczy żeby było baaaardzo przyzwoicie ;-)
            • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 15:24
              Jest przyzwoicie.Jeśli nie Macie porównania z innymi hotelami w
              Hurgadzie to nawet b. przyzwoicie.Sam pobyt będzie napewno ok.
              Zachęcam do poczytania na forum na temat BP Triada to b.
              interesująca i prawdziwa lektura Będąc w Desert Roose b. długo co
              tydziń byłem świadkiem coraz to bardziej wymyślnych perturbacji
              wylotowych grupy z Triady.Należy o tym pamiętać i nie brać urlopu na
              sytyk.Jeśli macie pytania i wątpliwości to proponuję wysłać na mój
              adres tj.jaho55@o2.pl nr.tel.to się zdzwonimy iwszystkie wątpliwości
              wyjaśnimy. pozdrawiam.Zyczę miłego pakowania.

• ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 23.08.07, 10:56
                Witam,
                do Egiptu jedziemy pierwszy raz, dlatego faktycznie nie mamy ani
                doświadczenia, ani punktów odniesienia :-) Pobyt na pewno będzie
                udany (musi być!), a objazd zapewni maksimum wrażeń. Triadę już
                trochę znamy (i z praktyki i sporo się naczytaliśmy), byliśmy z nimi
                na objazdówce w Turcji 2 lata temu. Było super, ale faktycznie
                termin wylotu do kraju został zmieniony. Dla mnie było to bez
                różnicy, ale część towarzystwa była wściekła (co oczywiście
                rozumiem). Dzięki bardzo za pomoc, podpowiedzi i życzenia udanego
                urlopu. Został już w sumie tydzień! :D :D aha, może jeszcze 1
                pytanie: czy w Desert Rose jest jakiś budynek, który absolutnie (z
                jakichś względów) jest niepolecany, niewskazany (głośno, nieciekawa
                lokalizacja, brzydkie widoki, jakieś zapachy, cokolwiek...)?
                • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 23.08.07, 18:00
                  Myślę ,że budynek nr.700.Na dole jest teraz recepcja i ruch całą
                  noc.Na oiętrze pokoje b. duże ale bez balkonów z drzwiami
                  skierowanymi bezpośrednio na ogromny hol recepcji.Do restauracji
                  daleko, do plaży b. daleko.Proszę zabrać maskę,rurkę i płetwy.rafa
                  przy hotelu jest b. piękna.Polecam wyprawę na wyspę Giftung
                  np.Picasso przy plaży(robią to tanio,profesjonalnie i bez
                  dojazdu.roszę zabrać:smektę.loperamid,nifuroksazd lb kupić tam
                  Antinol za 5 funtów,raczej się przyda.Egipt jest piękny (byłem5
                  razy),proszę chłonąć Go wszystkimi zmysłami.Wielu niezapomnianych i
                  samych dobrych wrażeń.Szczęśliwego lotu!
                  • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 11:56
                    Dzięki za te dodatkowe rady i uwagi. No widzę, że jesteś starym
                    egipskim wyjadaczem :) 5 razy! No no no. Nieźle :D To prawda, że
                    Egiptu zawsze mało? Budynek 700 faktycznie nie za ciekawy :/ Tam
                    nie będziemy chcieli mieszkać. Mam jeszcze jedno pytania, to a
                    propos snurkowania, o którym wspominasz. Pływamy bardzo słabo,
                    praktycznie wcale. Nie chcielibyśmy ryzykować jakichś podwodnych (i
                    na-wodnych) szaleństw. Wiadomo - woda, ryzyko. Ale chcielibyśmy choć
                    trochę liznąć egipskie rafy. Co - jako doświadczony egiptomaniak -
                    być sugerował? I gdzie? i ew. z kim?
                    • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 21:38
                      Rezydent zaproponuje pewnie wycieczke na wyspę Giftung z Polskim
                      Centrum Nurkowania (byłem nie polecam na snorking). Polecam
                      natomiast tę wycieczkę z centrum nurkowania PICASSO leżącym przy
                      plaży w hotelu DESERT ROOSE (byłem 4-ty raz-rewelacja).Statek
                      wypływa z mola hotelowego o 8:30, a wraca około 17:00. W cenie
                      smaczny obiad, napoje, płetwy,maska i rurka(warto mieć swoją ze
                      względów higienicznych). Nie płać na plaży (chodzą), ale idź do
                      biura.Grupą zajmuje się trzech panów z załogi.Jest tam Jamajka-
                      Nubijczyk,który prowadzi grupę i dba o słabo pływających(prowadzi za
                      rękę, daje kamizelkę, ma się poczucie bezpieczeństwa). Gdy zobaczysz
                      ten bajeczny, kolorowy świat zapomnisz o kłopotach z pływaniem. Sama
                      wyspa i otaczająca ją krystalicznie czysta woda jest namiastką
                      dalekich karaibskich mórz.Zdarzyło się,że grupę z TRIADY
                      zakwaterowali po objeździe w dwupokojowych switach nad laguną-bajka,
                      ale jak widać czasami się spełnia, czego Wam życzę.

• ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 27.08.07, 09:02
                        Hejka, Dzięki za kolejne podpowiedzi, przydadzą się jak nic :-) A
                        teraz te rewelacyjne pokoje nad laguną :D W którym budynku się
                        mieszczą? Czy to któryś z tych głównych? Czy jakieś mniejsze, inne?
                        Mają jakąś numerację? Chcielibyśmy wiedzieć, aby ew. móc je na
                        miejscu rozpracować i spróbować zdobyć. Skoro bajki się zdarzają to
                        może i nam...?
                        • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 27.08.07, 16:05
                          NO,no ale nabraliście rozpędu!Macie 1 nocleg w D.R,potem objazd i
                          powrót doDR.1dnia proszę iść na plażę po prawej i lewej stronie
                          wzdłuż plaży przy lagunie stoją dwa długie parterowe oświetlone
                          budynki nr.zaczynają się chyba od 8..,a drugi od 9..W recepcji na
                          ścianie wisi duży plan hotelu.Miejsce b. spokojne wręcz zasiszne na
                          odludziu.wszędzie z wyjątkiem plaży b. daleko za to
                          b.ekskluzywnie.Mam nadzieję że po powrocie napiszecie jak
                          było.Pozdrawiam
                          • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 28.08.07, 12:37
                            He, he! Spróbować zawsze można ;-) No a przy okazji pojawia się
                            kolejne pytanie. Piszesz, że w pierwszym dniu mamy nocleg w Desert
                            Rose. A co z wyżywieniem? Przylot do Hurgady mamy (planowo) na 10.45
                            rano. Czy od razu, po przyjeździe do D.R., możemy liczyć na jedzonko
                            (obiad)? I czy również w tym pierwszym dniu (przed-objazdowym) mamy
                            all (tak mamy wykupiony pobyt)? Pytam, bo naczytałem się, że
                            Triadzie zdarza się zostawiać swoich turystów nawet przez
                            kilkanaście godzin bez jedzenia. A nie chielibyśmy zejść z głodu
                            zaraz na początku urlopu :D A po przyjeździe z całą pewnością
                            podzielę się wrażeniami!
                            • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 28.08.07, 16:39
                              To Wy , a nie ja wiecie, że nocleg po przylocie jest w DR podczas
                              mojej bytności z Alfa Starem tak było. Od momentu kiedy opaska
                              wyląduje na twoim przegubie masz prawo korzystać z jedzenia i picia
                              do chwili jej zdjęcia. W hotelu planowo będziecie około 12:45 lub
                              13:45 to zależy czy 10:45 to czas nasz czy egipski. Lot bezpośredni
                              trwa około 4 godz. i 15 minut. Śniadanie- od 7-10, obiad od 12:30 do
                              15:00, kolacja od 19 do 22. Bary przy basenie do 24:oo. Wyjazd na
                              objazd jest chyba wczesnym rankiem. Zadzwoń koniecznie do firmowego
                              biura nr. w Krakowie 0124224848 lub 0126314330 i wszystkiego się
                              dowiedz. Masz takie prawo, muszą odpowiedziedz na każde Twoje
                              pytanie. A swoją drogą jadą z Triadą trzeba być przygotowanym na
                              wszystkie możliwe niespodzianiki. Mam nadzieję, że wszystko będzie
                              O.K.Pozdrawiam.
                              • asafazja Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 28.08.07, 18:51
                                Co do tych barów to tylko jeden jest do 24 obok recepcji reszte zamykają o 18 i
                                jest plaza.Jesli bedziesz miał pokoj na lagunie to dymasz po drinka ok.1km tak
                                wiec wybieraj
                                • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 28.08.07, 19:43
                                  Miła asafazjo 2 bary.1 obok recepcji(bud. nr.700) mały i kameralny
                                  przyległy do basenu o nieregular. kształcie dostępny po 18 od str.
                                  lądu, 2 duży i główny między wyżej wspomnianym basenem ,a
                                  restauracją.Reszta się zgadza.Pozdrawiam
                              • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 29.08.07, 09:38
                                Masz rację, jadąc z Triadą lepiej przygotować się na każdą
                                ewentualność, nawet tę najgorszą, a potem się mile rozczarować (gdy
                                będzie wszystko OK). Taki mamy plan. I wówczas - mam nadzieję -
                                niemal NIC już nam nie będzie w stanie zepsuć urlopu. Raz jeszcze
                                wielkie dzięki za tę rozmowy i pomoc. Odezwiemy się po powrocie. W
                                końcu wylot już w piątek nad ranem!!! :D :D :D
                          • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 17.09.07, 11:34
                            Witam! No i jesteśmy z powrotem :-) Egipt zdobyty. Głowa pełna
                            wrażeń. Wyjazd jak najbardziej udany, chociaż niestety Triada
                            postarała sie o to, by nie było idealnie. A żeby było śmieszniej
                            nawalili w takim punkcie, który nam wcześniej by do głowy nie
                            przyszedł... Bo akurat przewodnicy (=piloci w autokarze na
                            objeździe) do tej pory byli bardzo profesjonalni. Ale - jak widać -
                            do czasu. Trafiliśmy na Pana Adama R. - amatora, dla którego był to
                            PIERWSZY(!!) objazd. Wiedza bardziej niż skromna, a ilość
                            informacji, jakie nam przekazywał wręcz śmieszna. W autokarze przez
                            90 % czasu panowała cisza! Pilot ożywał na 5-10 min przed przyjazdem
                            do koljnego miejsca informując nas w kilku, kilkunastu zdaniach co
                            nas czeka. Zwiedzanie poszczególnych obiektów pozostawiało również
                            wiele do życzenia :( Egipt oczywiście obronił sie sam, ale szkoda,
                            że zwiedzanie zostało tak zepsute przez niewłaściwego pilota... A co
                            już najbardziej oburzające - Pan Adam dzieli się swoimi
                            spostrzeżeniami na swoim blogu: egipt2007.blogspot.com/ Oto
                            próbka: "Musze jeszcze sporo poczytać o kraju faronów, ze wszystkich
                            krajów basenu morza śródziemnego chyba tylko o Algierii i Maroku mam
                            mniejszą widzę.." (wpis z dn. 03.08.2007!!!) + "pierwszy objazd
                            wypadl chyba nie najgorzej. bylo ciezko, w jednym miejscu puscilem
                            niezla scieme." Ręce opadają! Zastanawiam sie czy ta sprawa nie może
                            podejść pod reklamację? Czy Triada w ogóle kontroluje to, kogo
                            zatrudnia? Przecież tacy ludzie to kompletna pomyłka. Kolejnymi
                            wrażeniami podzielę się wkrótce. Pozdrawiam :)
                    • aneta.s.1 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 25.08.07, 14:44
                      A ja się niezgadzam co do budynku numer 700 gdyż własnie tam
                      mieszkałam z widokiem na cały kompleks i musze przyznać,ze jako
                      jedynej z całej grupy udało mi sie trafić najlepiej z pokojem gdyż
                      wiekszość miała pokoje rogowe na parterze przeważnie z widokami na
                      ulice lub plac budowy bez balkonów nawet te osoby co były
                      zakwaterowane w budynku numer 600 sie zamieniali na inne gdyż
                      okazało sie ,że jednej z par w nocy ktoś wszedł do pokoju przez okno
                      nie mówiąc już o jaszczurkach i różnych śmiesznych insektach para
                      która była z nami na wycieczce trafiła najpierw do pokoju gdzie był
                      ochydny zapach nie dało sie wytrzymać a nastepnym razem w nocy mieli
                      strach iść do łazienki bo zaczeły wychodzic rozne insekty.A jeśli
                      chodzi o nasz budynek to nie było żadnych problemów raz jak sie
                      spłuczka popsuła to tylko zeszłam i za 5 minut naprawili a co
                      niektórzy co mieli dalej ustytuowane budynki od recepcji musieli
                      czekac nawet pół dnia,żeby im coś naprawili wiec ja uważam ,ze sa
                      plusy mieszkania w budynku nr 700 przynajmniej myśmy byli zadowoleni
                      jezeli chcesz to moge Ci przesłać zdjecia pokoju i widoku z
                      okna.Pozdrawiam
                      • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 26.08.07, 23:37
                        Cześć. To bardzo proszę o przesłanie zdjęć. Jeżeli masz to zarówno z
                        pokoju, widoku z okna, jak również np z plaży? Z góry dzięki! Mój
                        mail: ziutka0071@gazeta.pl
            • tommanek Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 23:14
              Ja też lecę z żonką z Triady na Rejs i do Desert Rose 31.08 tyle, że
              z Katowic. Pewnie się spotkamy :) Płyniecie statkiem 4* czy 5*?
              Pozdramiamy :)
              • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 23.08.07, 11:46
                Witam, my jedziemy na objazd autokarowy, nie rejs :) I już nie
                możemy się doczekać :D Pozdrawiamy
                • elunia002 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 11:59
                  szkoda ze nie na rejs jest lepszy i nie tak meczacy jak jazda autokarem w tym upale.
                  • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 12:11
                    Witam, rozważaliśmy obydwie opcje - i rejs, i autokar. Podobną
                    (autokarową) objazdówkę zaliczyliśmy z Triadą w Turcji. Naprawdę nas
                    nie zmęczyła. Ponadto opcja Egipt-autokar zawiera trochę więcej
                    miejsc do zwiedzania. A poza tym ustaliliśmy, że na rejs wybierzemy
                    się w nostalgiczną podróż (taki powrót do Egiptu) gdy będziemy już
                    szczęśliwymi emerytami i z przyjemnością wrócimy do miejsc i
                    wspomnien młodości. To już tak półżartem :D A tak na poważnie to
                    zdaję sobie sprawę, że obydwie opcje mają swoje plusy i minusy, a
                    wybór którejś z nich to kwestia upodobań, mozliwości i gustu. My
                    wybraliśmy autokar. Wylot już za niecały tydzień (chyba że Triada
                    coś zmieni....), więc niemal tuż tuż. Już nie potrafimy się
                    doczekać!!! Pozdrawiam!
    • aneta.s.1 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.08.07, 18:31
      My mieliśmy pokój numer 702 w samej recepcji z widokiem na cały
      kompleks przed rejsem byliśmy w pawilonie numer 100 z widokiem na
      droge też byliśmy z Triady i możemy spokojnie polecić to biuro jeśli
      chodzi o powrót to nie mieliśmy zadnych problemów.Pozdrawiam
      • elunia002 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 11:56
        cz my bylismy w pokoju chyba 235ale nie pamietam to bylo w zeszlym roku .wiem ze
        z balkonu widzielismy bar i drzwi recepcji ale bylo spokojnie .Hotel jest
        naprawde rewelacja cisza ,jedzenie dobre duzo wszystkiego ,pokoje czysciutkie
        codziennie sprzatane,baseny sa 3 w tym jden z podgrzwana woda a drugi ma barek w
        wodzie
        .co do lekarstw to nie bierz zadnych naszych bo nie dzialaja najlepiej kupic tam
        na miejscu chyba Antinaljezeli sie nie myle.zreszta spytaj sie rezydentce ona ci
        powie .w 1y dzien zreszta bedziecie mieli zebranie wiec wszystkiego sie dowiesz
        .napweno na tym zebraniu bedzie tez przedstawiciel szkolki nurkowania polak
        ,polecam bylismy nurkowalismy i bylo supre zreszta bedziecie mogli kupic sobie
        plyte.tak na marginesi w zeszlym roku zginal wlasnie wlasciciel tej szkoly jakis
        egipcjanin przejechal po nim motorowka . milego wypoczynku pa
        • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 24.08.07, 12:15
          Wszystko super, dzięki, tylko ten wypadek z motorówką to już mogłaś
          sobie darować :D Zwłaszcza, że i tak obawiamy się snurkowania (o
          nurkowaniu nawet nie mówiąc!), pływamy baaardzo słabo :( POzdrawiam
          i dzięki za życzenia miłego wypoczynku (zwłaszcza w kontekście
          wypadku).
          • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 17.09.07, 11:38
            Witam! No i jesteśmy z powrotem :-) Egipt zdobyty. Głowa pełna
            wrażeń. Wyjazd jak najbardziej udany, chociaż niestety Triada
            postarała sie o to, by nie było idealnie. A żeby było śmieszniej
            nawalili w takim punkcie, który nam wcześniej by do głowy nie
            przyszedł... Bo akurat przewodnicy (=piloci w autokarze na
            objeździe) do tej pory byli bardzo profesjonalni. Ale - jak widać -
            do czasu. Trafiliśmy na Pana Adama R. - amatora, dla którego był to
            PIERWSZY(!!) objazd. Wiedza bardziej niż skromna, a ilość
            informacji, jakie nam przekazywał wręcz śmieszna. W autokarze przez
            90 % czasu panowała cisza! Pilot ożywał na 5-10 min przed przyjazdem
            do koljnego miejsca informując nas w kilku, kilkunastu zdaniach co
            nas czeka. Zwiedzanie poszczególnych obiektów pozostawiało również
            wiele do życzenia :( Egipt oczywiście obronił sie sam, ale szkoda,
            że zwiedzanie zostało tak zepsute przez niewłaściwego pilota... A co
            już najbardziej oburzające - Pan Adam dzieli się swoimi
            spostrzeżeniami na swoim blogu: egipt2007.blogspot.com/ Oto
            próbka: "Musze jeszcze sporo poczytać o kraju faronów, ze wszystkich
            krajów basenu morza śródziemnego chyba tylko o Algierii i Maroku mam
            mniejszą widzę.." (wpis z dn. 03.08.2007!!!) + "pierwszy objazd
            wypadl chyba nie najgorzej. bylo ciezko, w jednym miejscu puscilem
            niezla scieme." Ręce opadają! Zastanawiam sie czy ta sprawa nie może
            podejść pod reklamację? Czy Triada w ogóle kontroluje to, kogo
            zatrudnia? Przecież tacy ludzie to kompletna pomyłka. Kolejnymi
            wrażeniami podzielę się wkrótce. Pozdrawiam :)
            • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 17.09.07, 21:40
              WITAM!WITAM SERDECZNIE!Już zaczynałem się martwić,że się nie
              odezwiesz.Brakowało mi trochę Twojej nieobecności na forum.Spieszę
              pocieszyć sprawa pilotów-przewodników wtym czasie(minął tzw. wysoki
              sezon) i ci dobrzy i obsługujący daną trasę idą na urlop i zastępują
              ich ci co zaczynają isię uczą. Są to często osoby przypadkowe
              ofątpliwych kwalifikacjach i predyspozycjach, jeśli do tego dojdzie
              jeszcze kiepska lub żadna znajomość języka to klapa.Mija miesiąc i
              wszystko wraca do normy.Ten z Triady to nie dość ,że dyletant to
              jeszcze głupi arogant ,ale takich nie sieją oni ......Reklamacja-
              czarno widzę.Czekam na wrażenia z D.R.Pozdrawiam
              • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 21.09.07, 20:57
                Hej. Sorki, że tak późno się odzywam, ale jak to bywa po powrocie do
                rzeczywistości brakuje czasu na wszystko. A zatem wrażenia z Desert
                Rose :) Pobyt w nim uważamy za bardzo udany, spędziliśmy tam
                naprawdę udany tydzień, a sam hotel (a raczej cały resort) spełnił
                nasze oczekiwania. Ulokowano nas w budynku 2000 - Coral (w trakcie
                pobytu nastąpiła zmiana numeracji na czterocyfrowe; budynki 4.... i
                5... są w trakcie rozbudowy) ). Pokój na 1 piętrze, z widokiem na
                wschód, czyli budynek 3000. Początkowo chcieliśmy spróbować go
                zmieniac, ale ostatecznie zostaliśmy. Bez widoku na basen czy plażę
                da się przeżyć. Tym bardziej, że w pokoju spędza się naprawdę mało
                czasu :) Szkoda tylko, że łóżka mieliśmy 2, zamiast jednego
                małżeńskiego (rozjeżdżały nam się w nocy, hihi). Czy w DR są w ogóle
                łóżka małżeńskie??? Pokoje dziennie sprzątane, ale ani razu nie
                zaszczycono nas jakimiś fantazyjnymi niespodziankami ręcznikowymi
                (na napiwkach nie oszczędzaliśmy!) Całość resortu sprawia przyzwoite
                wrażenie, jest sporo przestrzeni i naprawdę chwilami ma się
                wrażenie, że hotel jest opustoszały (dopiero podczas posiłków widać
                tę masę ludzkości). To, że było "luźno" bardzo nam odpowiadało.
                Obsługa miła i przyjemna, z kilkoma chłopakami z jadalni trochę się
                skumplowaliśmy (nie zadzieraliśmy nosa jak całkiem spora liczba
                gości, na zasadzie: kim ja to nie jestem, proszę mi służyć!!! to
                śmieszne i żenujące...). Fakt, że o łyżeczkę do herbaty zawsze
                musieliśmy prosić, ale nasz kelner miał z tego niezłą polewkę :D
                Jedzenie. Faktycznie: dużo i dobre. Widać, że się starają i wg nas
                bardzo dobrze im to wychodzi. Przybraliśmy na wadze! Duży plus!
                Plaża - może i mogła by być ciut większa lub szersza, ale nam taka
                odpowiadała. Tak myślę do czego by się można przyczepić... Na
                początku irytowali nas goście od masażu chodzący po terenie resortu
                i proponujący swe usługi, ale przywykliśmy do nich. Zauważyliśmy
                też, że goście w głównej recepsji nie są specjalnie sympatyczni,
                chwilami sprawiali wrażenie wręcz odpychające. A ich rozmowy z
                rezydentką Triady (panią Anią S., bardzo pozytywne wrażenia- to tak
                przy okazji) chwilami przypominały ostre sprzeczki (ona wymagała
                czegoś od nich, a recepcja ostro się stawiała). To chyba tyle...
                Miło było ale się skończyło... Jeżeli chciałbyś zapytać o coś
                konkretnego - to czekam :) I raz jeszcze dzięki za wcześniejsze
                podpowiedzi. Przydały się!
                • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 22.09.07, 09:52
                  B. się cieszę ,że generalnie wszystko się udało i pozostały miłe
                  wrażenia, bo to b. ważne i będzie można tam bez wahania wrócić.Jest
                  mi miło, że mogłem odrobinę pomóc.Cała przyjemność po mojej
                  stronie.Ja też mieszkałem w bud. nr.(teraz)2000 w p.nr.125 na
                  parterze z widokiem na Golden-5.Mieliśmy tzw. królewskie łoże ,czyli
                  są.Serdecznie pozdrawiam,samych beztroskich dni i wiele
                  radości.Zacynaj powoli planować następny wyjazd do ciepłych i
                  egzotycznych krajów np.Turcji-znam b dobrze i chętnie służę radą.
                  • ziutka0071 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 27.09.07, 12:18
                    Hej, faktycznie, zaczynamy już myśleć o przyszłym roku. Turcję mam
                    już zaliczoną - 2 lata temu, była to nasza pierwsza objazdówka z
                    Triady. I zarazem najwspanialsze nasze wakacje (nawet Egipt tego nie
                    przebił...). Same pozytywne wrażenia, rewelacyjna objazdówka, super
                    pilotka, sam pobyt w Side też bardzo udany. Teraz zastanawiamy się
                    nad objazdówką po Grecji. 14 dni w jednym miejscu to jak dla nas
                    zdecydowanie za długo, a 7+7 jak na razie nam się podoba. Masz
                    jakieś doświadczenia w temacie Grecji? Pozdrawiam, wszystkiego naj.
                    • jaho55 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 29.09.07, 13:34
                      Witam! W Turcji jest jeszcze wiele do zobaczenia. Najpiękniejsza
                      jest T.Egejska diametralnie różna od R.Tureckiej.W Grecji byłem
                      trochę na kontynęcie i rejsie po Cykladach od Pireusu do Hajfy.Jeśli
                      chodzi o system 7+7 to polecam Rainbow Tours. Są b.profesjonalni i
                      mają tego mnóstwo w różne rejony.Cieszą się również dużym uznaniem
                      na forum.Byłem z nimi w Hiszpanii. Było super! Pozdrawiam.
                      • arti304 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 20.11.07, 12:37
                        mam pytanko
                        wykupując All inclusive czy płace w tym hotelu za cole i wode w butelkach????
                        • colin1974 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 20.11.07, 14:47
                          Zależy przeważnie jest z automatu ale np w Turcji lali do drinków
                          cole i gin z butelek 2 l ,więc wszystko zależy od hotelu
                        • stanislaw32 Re: DESERT ROSE Hurghada - które pokoje najlepsze 20.11.07, 15:37
                          W tym hotelu nie ma butelek.
                          Tzn all inclusive obejmuje wszystko ale na miejscu.
                          Rosjanie ktorzy tak naprawde jednak calkowicie opanowali ten hotel nie przejmuja
                          sie jednak tym faktem i przychodza z butelkami na sniadanie napelniajac je po
                          brzegi napojami.
    • stanislaw32 desert rose 20.11.07, 15:33
      To ze na kazdym watku ostrzegam przed triada nie oznacza ze ze wszystkiego
      jestem niezadowolony.
      Desert Rose byl bajkowy!

Mysle ze numer budynku nie oznacza sukcesu.
      Czytalem powyzej ze ludzie rekomenduja pokoje zaczynajace sie od 7.
      Otoz owszem sa one chyba najwieksze. W praktyce nasz byl dwupokojowy Z ogromna
      lazienka i rzeczywiscie blisko baru przy basenie.
      Niestety niektore pokoje maja okna na parking przed recepcja a tam cala noc
      zatrzymuja sie a wiec nie wylaczaja silnika np na godzine czy dwie, autokary
      przywozace ludzi lub zabierajace ich noca na wycieczki fakkultatywne. Tak wiec
      nie dalo sie w tym pokoju zmruzyc oka. Mielismy go na szczescie tylko na jeden
      dzien przed rejsem.
      Po rejsie dostalismy pokoje w budynku 2. Byly o wiele mniejsze. W recepcji
      powiedzieli nam ze tego dnia nie maja juz innych, ale ze jesli nie jestesmy
      zadowoleni wystarczy przyjsc nastepnego dnia i na pewno cos znajda.
      Podeszlismy za rada do recepcji z paszportem w reku z ktorego dyskretnie
      wystawal banknot pieciodolarowy.
      Tak naprawde jednak pomimo ze myslelismy o zamianie stwierdzilismy nastepnego
      dnia ze sie nam nie chce przenosic. Pokoj byl cichy, ok. Z ladnym widokiem i
      wszedzie prawie blisko. Troche daleko samej plazy.
      Kiedy przyjezdza sie do hotelu pokoje sa juz przypisane konkretnym osobom.
      Mysle ze warto wziac ten ktory daja a jesli cos nie tak albo zamarzy sie komus
      inny lepszy wtedy warto wrocic do recepcji z "paszportem" w reku i poprosic o
      zmiane...
      Klopot bywa tylko taki ze niektorzy w recepcji mowia tylko po rosyjsku i ani
      slowa po angielsku. Zwykle jest ich jednak wiecej i ktos po angielsku mowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka