Gość: danka81 IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 23:54 Czy ktoś może korzystał z tego typu wyjazdu oferowanego w TRIADZIE? Poprosze o uwagi dotyczące szczególnie opcji 3 gwiazkowej!! Pozdrawiam Danka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konponicka Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.edipresse.pl 13.08.03, 10:51 to po prostu ktorys z hoteli wyszczegolnionych w katalogu, w ktorym akurat beda miejsca, mozesz trafic roznie, ale za to jest taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 11:08 dzięki za info:) a orientujesz sie może jak wyglada sytuacja w hotelu Waves? jakka plaża, czy jest rafa? gdzie korzystnie wybrac pokoj? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astika Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada 13.08.03, 11:21 Plaża przy hotelu Waves jest raczej mała, ok. 20-25m i koniec /po obu stronach tereny prywatne/. Są bezpłatne leżaki i parasole. Jest pomost wchodzący w morze, z którego można oglądać kolorowe rybki /woda przejrzysta/. Pokoje są bardzo różne /dopiero trzeci mi odpowiadał/, niektóre mają balkony. Co jeszcze chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 11:53 Dzięki za odpowiedź mało jest informacji o tym hotelu. Skoro taka mała plaża(piaskowa czy żwirkowa??) to czy można było znaleźć jakieś miejsce?było dużo ludzi? Czy wejście do morza było łagodne? czy skaliste, konieczne butki? Na te prywatne tereny jak rozumiem - zakaz wstępu? Czy w pokojach było czysto, głośno i czy były lodówki-i ewentualne dyskretne wnoszenie napojów do hotelu wchodziło w grę? Które pokoje polecasz(wyżej, niżej) i jak je ewentualnie zmienić-ile to "kosztuje? i czy były z tym problemy? Jakie było jedzenie,tamtejsze czy było troche choć kuchni europejskiej? Jakie wrażenie z basen? można popływać i czy bardzo słona woda w morzu?-choć troszke dało się popluskać? I czy była może rafa w okolicy? I jeszcze pytanie o rozrywkę-jekieś dyskoteki albo bary?? Czy korzstałaś z jakiś wycieczek fakultatywnych, polscy operatorzy (może Triada)- czy mogłabys polecić jakieś tamtejsze biuro? Przepraszam, jak zadaje za dużo pytań, ale nigdzie nie moge znaleźć na nie odpowiedzi:))Z góry wielkie dzięki Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: 217.8.186.* 13.08.03, 13:15 ... ja co prawda nie w sprawie tego konkretnego miejsca, ale w sprawie Triady. Byłem z nimi dwa lata temu na Krecie, tez jakis last-minute i hotel no-name 3 gwiazdki jeden z trzech wskazanych z katalogu. Oczywiscie prawie wszyscy uczestnicy trafili do tego najgorszego z tych trzech (po wielkiej awanturze z rezydentka przeniesiono klika osob do innego hotelu ... pozno wieczorem). Opis hotelu, wyposazenia, udogodnien jak i jego fotografia w katalogu Triady znacznie odbiegaly od rzeczywistosci. Najbardziej szlag wszystkich trafial, gdy zobaczyli standard pokoi (obiekt mial byc 3 gwiadkowy, a niektorzy z nas mieli nawet na umowach wykupione apartamenty z aneksem kuchennym) - za to co tam bylo, w Polsce przyznanoby najwyzej jedna gwiazdke, jesli w ogóle jakas by przyznano. Oczywiscie byly kolejne awantury z rezydentka, pisanie reklamacji, dokumentowanie wszystkiego co sie dalo ... Po powrocie do Polski Triada rozpatrzyla pisemne reklamacje swoich "klientow" (zeby nie powiedzie frajerow) i stwierdzila, ze wszystko bylo w porzadku, ze takie sa oferty typu last-minute a w szczegolnosci no-name i ze moga nam w ramach rekompensaty zaoferowac 10% znizki przy wykupie nastepnej oferty (domagalismy sie zwrotu kosztow)... Rece opadaja ... Raczej nie skorzystam juz wiecej z ofery Triady. Przymerzalem sie do sprawy w sadzie, ale z powodu braku czasu narazie odpuscilem ... A tak dla ciekawosci: 300 m obok ww hotelu (nazywa sie Lakis) stoi inny osrodek wykupiony wowczas przez Big Blue, ktory mial 2,5 gwiazdki i byl 100 razy lepszy od naszego - piekny, duzy basen, czyste zadbane pokoje, nie zdewastowane wyposazenie, duzo zieleni ... po prostu bajka ... i w dodatku w tej samej cenie ... I inna ciekawostka zaslyszana z ust jednej z polski rezydentek o hotelu Lakis i Triadzie: ... Boze, Triada znowu to gowno wykupila ... bez komentarza ZX P.S. ... zycze milego pobytu, ale gdyby co radze spisac reklamacje na miejscu i musi byc ona podpisana przez obecnego tam rezydenta, bo inaczej w Polsce w ogole jej nie uznaja (lepiej dokladnie przeczytac warunki umowy, a szczegolnie punkty dotyczace reklamacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 13:20 dzieki za ostrzeżenie:) i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astika Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada 13.08.03, 13:15 Jak widziałam, wszystkich informacji udzieliła Ci Iwona, mogę tylko to potwierdzić. Życzę udanego pobytu, Astika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 13:23 rzeczywiście, Iwona przekazała mi wiele informacji:)dziękuje za potwierdzenie- zawsze to wiecej pewności:) a moglabys mi powiedziec cos jeszcze o jedzeniu, jakie oferuje ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
astika Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada 13.08.03, 13:45 Jedzenie było takie sobie, da się przeżyć. Na śniadanie świeże bułki, masło, dżem, ryż na mleku, płatki, chałwa, jajka gotowane, czasem naleśniki lub jajecznica, sałatki, jakaś wędlina /nie jadłam/. Na kolacje ryż, makaron, jakieś mięso duszone z jarzynami, wątróbka, kurczak, ryby, sałatki. Na deser ciasto, budyń, arbuzy, melony, pomarańcze. Oczywiście to wszystko nie było jednocześnie, ale zawsze jakieś dwa dania główne i jeśli nie jesteś bardzo wybredna to powinnaś znaleźć coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: TRIADA-hotel No Name???? Hurghada IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 15:08 dzięki za pomoc, Odpowiedz Link Zgłoś