Dodaj do ulubionych

APARAT FOT. PODWODNY - PROBLEM!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 15:35
Mam problem - kupiłem aparat fotograficzny do robienia zdjęć pod wodą (taki
za 59 zeta w Media Markt), ale jest on tylko do 10m pod wodą. Mam zamiar
robić PADI, ale z tego co wiem to nurkuje się do 20m. Pytanie jest tylko czy
aparat mi nie padnie jak zejdę na te 20m. Może ktoś miał podobne
doświadczenia i się nimi podzieli?
Pzdr,
Obserwuj wątek
    • Gość: PHOTON Re: APARAT FOT. PODWODNY - PROBLEM! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 16:29
      czesc, mozesz miec problem z przeciekaniem na uszczelkach... 59 zl to troche
      tani sprzet ... firma VIVITAR robi w twardej obudowie nawet niezłe sprzety i
      sprzedają za 180zł. Wg instrukcji do 15m ale znam takich co schodzili na 25m i
      nic sie nie stalo.... nie mniejjednak radzę nie schodzic za głęboko bo tam
      dociera zbyt malo swiatła zeby robic zdjęcia. Wiem powiesz ze jest lampa
      blyskowa ale to nic nie daje, taka lampka oswietli ci na 0,5m a aparat
      ostroscia chwyci obiekty od 1,0m wiec to tak jakbys jej niemial... Reasumujac
      raczej zostawiaj aparat na statku jak bedziesz nurkowal... jak pujdziesz
      poplywac z rurką ... wtedy moze ci sie przydac ale wybieraj wysokie słonce.
      Pozdrawiam PHOTON
    • Gość: andrzej Re: APARAT FOT. PODWODNY - PROBLEM! IP: *.espol.com.pl 13.08.03, 23:00
      Gość portalu: J napisał(a):

> Mam problem - kupiłem aparat fotograficzny do robienia zdjęć pod wodą (taki
      > za 59 zeta w Media Markt), ale jest on tylko do 10m pod wodą. Mam zamiar
      > robić PADI, ale z tego co wiem to nurkuje się do 20m. Pytanie jest tylko czy
      > aparat mi nie padnie jak zejdę na te 20m. Może ktoś miał podobne
      > doświadczenia i się nimi podzieli?
      > Pzdr,

Ratunku! To sprzęt do zabawy na minimalnych głębokościach. Już nie mówiąc o
      ciśnieniu, ale światło!!! Maksimum do 5 m, a i tam już niewiele zrobisz bo
      słońce praktycznie zawsze masz z góry, a zdjęcia będziesz robił z boku. W
      praktyce najładniejsze zdjęcia robi się na minimalnej głębokości. I pilnuj,
      żeby zawsze mieć słońce za plecami w jednej linii z aparatem i rybą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka