Dodaj do ulubionych

Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls,,,???

08.02.08, 19:34
może mi pomożecie dokonac wyboru(mam na to 3 dni)????ceny
praktycznie takie same,,dwa w all,hilton toszkę tańszy ale w hb
(orientuje się może ktoś ile kosztuje wykupienie all na miejscu w
hotelu???proszę o wasz rady,,gdyż widziałem tylko z zewnątrz amphore
i hiltona,,,a czytając rózne opinie np,(wakacje.pl),,,to mam taki
mętlik w głowie,,,że nie mogę się zdecydowac,,pozdrawiam i jeszcze
raz prosze o rady i opinie.
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 08.02.08, 23:08
      Conrad lub Amphora. Hilton ma cienkie ALL i nawet za Hb nie warto placić az tyle.
      Aczkolwiek
      skąd ten pośpiech :D
      te hotele sa w promocji jeszcze kilka ładnych dni :D
      a np Grand plaza ?
      a inne hotele ?
      Ewa
      • jeef26 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 09.02.08, 12:32
        dzięki cameltravel,,,hilton odpada,,,który z dwóch pozastałych i
        dlaczego,,,może ktoś mi doradzi????
        • capilo Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 09.02.08, 14:07
          Witam,byłam w Amphorze i bardzo mi się podobało.Conrada oglądałam
          (Byłam Coral Beach Montazah)i też wyglądał przyzwoicie.To zależy
          czym chcesz się kierować.Moim zdaniem oba są porównywalne,różnią się
          odległością od centrum i plażą.Ładniejszą plażę i rafę ma
          zdecydowanie Conrad płaska,szeroka i można chodzić między hotelami,a
          rafa jest cudna.W Amphorze plaża jest klifowa i niespecjalnie duża,a
          rafa taka sobie.hotel sam w sobie bardzo fajny,nie ma się specjalnie
          do czego przyczepić.Z Conrada masz wszędzie daleko,z Amphory
          wszędzie blisko(Naama Bay,czy Old Sharm).Nie mam pojęcia czym chcesz
          się kierować przy wyborze.Jak chcesz popytać moje gg8064879.
          Pozdrawiam.
          • jeef26 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 09.02.08, 15:12
            dzięki,,,,może któś jeszcze był w wymienonych hotelach????
            • iwona967 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 09.02.08, 15:24
              Byłam w zeszłym roku w Amphoras, wg mnie hotel jest bardzo fajny.
              Duży ogród kilka basenów (w tym większe i mniejsze) pokoje czyste,
              zadbane. Jeśli chodzi o jedzenie to tylko niektórzy mieli
              zastrzeżenia, że jest zbyt "włoskie", w hotelu jest dużo Włochów i
              dlatego sporo makaranów, krewetek itd.
              Ogólnie pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany.
    • jeef26 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 10.02.08, 10:23
      ponawiam,
      • gladi3 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 03:09
        bylem 2 tyg w amphora,bylo super naprawde mi sie podobalo,hotel
        piekny ladnie polozony i ma duzy teren do lazenia,no i ciekawe
        skalniki z woda,rozne wodospady co daje ladne zdjecia na
        pamiatke,jedynie czego mi tam brakowalo to brak animacji
        wieczorami,czlowiek jest pozostawiony sam sobie,no chyba ze teraz
        takie sa juz organizowane.ale naprawde hotelik super,chetnie bym tam
        wrocil ale nie wiem kto go teraz sprzedaje
    • tonderus Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 09:27
      Witam
      Potwierdzam wcześniejsze opinie, byłam 2 lata temu. Amphora jest fajna, duży
      ogród. Bez zarzutów. Mieliśmy apartament rodzinny. Mogę wysłać zdjęcia na maila.
      Pozdrawiam
      • cameltravel Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 10:32
        AAAAAAAAAAAAAnd the Wiiiiiiiiiiner iiiiiiiiis:
        Amphoras :)
        bo ma wszystko czego nam potrzeba :)

ewa
        • amon-re Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 11:40
          cameltravel napisał:

> AAAAAAAAAAAAAnd the Wiiiiiiiiiiner iiiiiiiiis:
          > Amphoras :)
          > bo ma wszystko czego nam potrzeba :)
          >
          > ewa
          Bogowie też tam latają. Fajny hotel :-)
          • amar11 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 14:36
            Witam serdecznie ,
            Wróciłem dzisiaj z dwutygodniowego ( 29.01-12.02.08 wylot z Gdańska) pobytu w
            hotelu Conrad ( sieć Hiltona ). Organizatorem wyjazdu było BP Selectours koszt
            pobytu to 2669 zł z opcją AL i ubezpieczeniem.
            Hotel lata świetności już ma za sobą , aby dogonić konkurencje remontuje część
            swoich pokoi. Część pokoi mieszkalnych jest ustawiona kaskadowo w kształcie
            podkowy w kierunku dużego basenu i plaży. Dla tych mniej wymagających to na
            obrzeżach z nieciekawym widokiem. Szczęściu trzeba pomagać a banknot z
            odpowiednim wizerunkiem włożony w paszport potrafi czynić cuda . Późniejsza
            walka często kończy się niepowodzeniem.
            My zajmowaliśmy pokój 5011 w wyremontowanej części hotelu w okolicy małego
            basenu (pokoje o nr 3001-3021,4001-4021,5001-5021 z widokiem na basen i wjazd do
            hotelu (słońce na balkonie w godz. popołudniowych), natomiast pokoje o nr
            3022-3043 i odpowiednio wyżej z widokiem na morze i plażę publiczną – czytaj
            śmietnik ) . Pokoje duże czyste – nie mieliśmy do naszego Pana sprzątającego
            zastrzeżeń (balsamy, szampony, mydła uzupełniane codziennie) Hotel ma dwa
            baseny w tym jeden mały z podgrzewaną wodą temp. ok.30 stopni. Do dyspozycji
            gości z AL. dwie restauracje 4 bary usytuowane przy basenach i na plaży oraz
            jedna restauracja płatna. Jedzenie dobre i urozmaicone , zawsze można znaleźć
            coś dla siebie . Jedna z restauracji jest nastawiona na gości z Włoch ale jest
            tam tak głośno ,że zrezygnowaliśmy z jej usług (ale z lodów tam podawanych
            nie). Hotel opanowany przez włochów , mają swój odrębny klub ( blue club ),
            niezależne animacje na plaży . Dla innych nacji animacje w j.angielskim skromne
            aerobik w zimnym basenie oraz siatkówka i piłka nożna plażowa).
            Największą atrakcją tego hotelu jak i sąsiedniego Baron Resort jest pobliska
            rafa koralowa .
            Całymi godzinami można pływać wśród przepięknych niezniszczonych raf . Opowieści
            naciągaczy na wycieczki statkiem z portu SSH do parku Ras Mahmad o tym że
            zobaczy się tam przepiękne rafy – należy między bajki włożyć . Codziennie do
            parku raf koralowych płynie ok. 30 statków z 25 osobami na pokładzie i to w
            tylko wyznaczone miejsca to co można tam zobaczyć . Osobiście pomiędzy pomostami
            hoteli Baron i Conrad spotkałem nurkując powierzchniowo dwu metrową murenę ,
            rybę krokodylą , płaszczkę i wiele innych kolorowych odmian ryb . Na plaży jest
            do dyspozycji centrum nurkowe, wypożyczalnia sprzętu do uprawiania snoorkingu
            oraz ofertę masaży i tatuaży.
            Odrębny temat to dojazdy do centrów czy to do Old Market (25 km) czy do Naoma
            Bay (18 km) wszędzie daleko i stosunkowo drogo . Każdy hotel proponuje swój
            transport w te miejsca i cena wynosi ok. 10 $ w obie strony ( 2x dziennie).
            Przed bramą hotelu stoją taksówki ale cen nie znam. W pobliżu hotelu Baron jest
            niewielkie centrum handlowe , jest tam wszystko z jednym ale ceny wyższe.
            Wycieczki inaczej zwane fakultetami – ja kupiłem u rezydentki BP z którym
            jechałem . Za mało grzeszyłem abym musiał zmierzyć się z nocną wyprawą na Górę
            Synaj albo do Jerozolimy . Wybrałem spokojną wycieczkę z polską przewodniczką do
            Klasztoru św. Katarzyny oraz wycieczkę statkiem w grupie angielsko-francusko
            języczną do parku Ras Mahmed (brak wyboru).
            O szczegóły proszę pytać .
            Z poważaniem
            amar
            • chudyolek Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 13.02.08, 20:16
              Witaj Amar11 :) czekałam na Twój powrót z Conrada. Wylatujemy 22
              lipca i mam prośbę odnośnie fotek z hotelu. Jeżeli dysponujesz
              takimi, to proszę, umieść je na stronie fotoforum egipt hotele
              sharm. Z Twojego opisu wnioskuję, iż mogę sobie podarować rejs do
              ras m.? Czy korzystałeś może z usług centrum nurkowego w hotelu,
              może pamiętasz ceny usług? Jaki wizerunek był na banknocie w Twoim
              paszporcie ;)?
              pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że urlop był udany.
    • jeef26 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 16:50
      dzięki wszystkim,,,wybraliśmy conrada(zdecydowały opinie o plaży i
      rafie),,,lecimy z wawy w 6 osób 27.05.pozdrawiam
      • cameltravel Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 12.02.08, 23:01
        i to był błąd.
        Ale .... co ja ci będę pisać.
        Wystarczyło poczytać o rafie Amphora która jest przy Holidayu
        :D

Ewa
        PS: nie odbieram muren i crocodile fish rafie koło konrada, poprostu pamietam tą
        z Amphorasa :D i te wszystkie ...
        • kasiulek1976 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 31.03.08, 23:33
          Ja byłam w zeszłym roku w Amphoras i podobało mi się tak, że lecę tam ponownie
          (już za tydzień:).
    • miriam_73 Re: Conrad,,,Amphora Holiday,,,Hilton Waterfalls, 01.04.08, 13:43
      Amphoras jest ok, tyle, że musisz byc psychicznie przygotowany na to, że gros
      gosci to Włosi....
      Jedzenie doskonałe, w ogromnym wyborze, all ok, we wszystkich barkach i
      restauracjach napoje bez ograniczeń, nawet do 23 w namiocie beduińskim (więc
      odpłątnośc np. tylko za samą sziszę, 9 LE).

Plazą nieduża, klifowa, lae Włosi na ogół słabo pływają, więc w wodzie nie ma
      tłoku. Rafa ładna, w obie strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka