Dodaj do ulubionych

jaki hotel w taba heights na podroz poslubna??

10.03.08, 18:29

czy znacie jakies naprawde piekne, nie za drogie miejsce na 2 tyg dla dwoja
nowozencow?;)prosze o relacje tych ktorzy juz tam byli.
Obserwuj wątek
    • arnika15 Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 08:20
      www.wakacje.pl/oferty/egipt/taba/radisson-sas-132120.html
    • morlokh Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 08:30
      Dlaczego akurat Taba? Macie świadomość, jaka to okolica, tzn. czy wiecie, że tam
      nie ma NIC dla przeciętnego turysty? Nawet odległości między poszczególnymi
      hotelami mierzy się w kilometrach.

To jest dobre miejsce na bazę wypadową do Izraela lub Jerozolimy, ewentualnie na
      spędzenie całych 2 tygodni w hotelu.

Byłem w hotelu Holiday Taba, hotel fajnie położony, względnie kameralny, pokoje
      ładne i czyste, plaża ok, choć dno kamieniste, rafa szczątkowa. Przed ponownym
      wyjazdem tam powstrzymuje mnie jakość jedzenia - żenująca jakość, nędzny wybór,
      beznadziejna ekipa kelnerska. I to jak dla mnie główny minus hotelu, następnym
      razem będę szukał czegoś innego.
      • cameltravel Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 10:55
        źle trafiłaś - ten holiday inn już dawno nie jest holiday inn.
        radison sas - moim zdaniem najlepszy wybór :D
        ewentualnie sofitel :D

Taba może być piękna - ino trzeba szukać spokoju :D
        Ewa
        • martaelgouna Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 16:44
          mieszkam w egipcie, w elgounie, chcemy pojechac gdzies gdzie nikogo nie znamy,
          tym samym odpoczac cale dwa tygodnie, bycie w hotelu, na plazy nam nie
          przeszkadza, wlasnie dlatego jedziemy tam aby byc tylko razem. do jerozlimy
          raczej nie bedziemy jechac, ewentualnie jakies safari czy cos, ale wszystko juz
          ogladalismy. oczywiscie ceny tez sa wazne, na super luksusie nam nie zalezy.
        • morlokh Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 18:53
          cameltravel napisał:
          "źle trafiłaś - ten holiday inn już dawno nie jest holiday inn."

Jeśli już, to "źle trafiłEM" ;-)

Że Holiday Inn Taba już od dawna nie jest "Inn" to wiem i nazwę hotelu świadomie pisałem właśnie w wersji tegoż "inn" pozbawionej. Jak dla mnie hotel byłby znakomity, gdyby nie kwestie stołówki. Tak właśnie - stołówki, a nie restauracji.
          Taba może i może być piękna, ale wolałem się upewnić, czy autorka postu jest świadoma, w co się pakuje.
          Co do Radissona - koleżanka była tam, i była zachwycona.
          Ale tak czy siak - to info dla autorki wątku - uznaję wyższość cameltravel w kwestii znawstwa hoteli egipskich.
          • jaarekl Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 20:00
            Polecam hotel El Wekala - pięknie położony, z widokiem na pole
            golfowe, Zatokę Akaba i wybrzeże Jordanii. Niedrogi, z dobrą kuchnią
            i miłą obsługą.
            • cameltravel Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 20:35
              Sorki Morlokh :D

jestem za zniesiem końcówków osobowych ;)
              budziet łatwiej

El Wekala tez spoko
              ale marta mieszka w El gounie :D
              kochana ino radison spełni twoje wymagania
              ewentualnie luknij w ostatni numer - magazynu el gouna - tam jest reklama na 23
              stronie :D i podaną masz stronkę taba heights :D pewnie wiesz o tym ale pooglądaj

Ewa
              Ewa
              • martaelgouna Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 20:45
                dzieki wszystkim;) tak, widzialam strone taby juz ale jakies same drogie hotele
                wybieralam, sprawdze ten el wekala;) dziekuje;)
                • tomasz760 Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 11.03.08, 22:06
                  ja byłem teraz w sol y mar sea star - szukałem hotelu gdzie sobie w
                  ciszy odpoczną i uważam że dobrze wybrałem, hotel może nie najnowszy
                  i z zewnątrz nie zachwyca to jednak w środku wygląda jak najbardziej
                  ok. Miła obsługa, dobre jedzenie, ładne pokoje.
                • me-ry Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 13.03.08, 17:44
                  Byłam w El Wekala, polecam. Może troszkę dalej od morza, ale za to jaki piękny
                  widok na zatokę. Darmowym busikiem można dojechać na plażę, a nawet na
                  piechotkę, bo to też przyjemność. Hotel nie jest drogi ale bardzo miła obsługa i
                  jedzenie dobre. Dla nowożeńców szczególnie polecam, bo nacieszycie się sobą w
                  tym hotelu do woli, a o to chyba chodzi, a nie o chęć szaleństwa w dyskotekach.
                  Jedźcie, bo będziecie zadowoleni. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego na nowej
                  drodze życia.
        • andrzejlitwicki Re: jaki hotel w taba heights na podroz poslubna? 12.03.08, 08:40
          a znasz jakieś szczegóły na temat sofitela? jedziemy tam we wrześniu, stosunkowo
          mało opinii na polskich forach.
          w radissonie byliśmy 4 lata temu, bardzo dobry hotel, rewelacyjne żarcie no i
          piękne widoki. żeby jeszcze rafa była ładniejsza...
          • nareene sofitel 17.03.08, 12:08
            Sofitel jest faktycznie póki co mało popularny. Byliśmy tam z mężem w grudniu.
            Hotel przepięknie położony, naprawdę bajka. Rafa rozległa i dość ciekawa
            (chociaż amatorzy nurkowania wybierali odciek rafy raczej w okolicy pobliskiego
            Hyatt'a niż przy Sofitelu). Z samego hotelu byliśmy bardzo zadowoleni. Smaczne
            jedzenie, nienachalna obsługa (rzadkość w Egipcie), pokoje wygodne i w ładnej
            stylistyce, wszystkie mają widok na morze. Na terenie hotelu można korzystać z 3
            połączonych basenów (wydaje mi się, że będzie jeszcze jeden, gdy tam byliśmy był
            w trakcie budowy), jacuzzi, sauny, siłowni. Masaże i inne zbytki są już
            dodatkowo płatne. Hotel położony jest przy samej plaży, dosłownie trzy kroki.
            Minusem może być fakt, że w pobliżu nie ma żadnych sklepów (oprócz hotelowego),
            zakupy można zrobić w hotelu El Wekala, gdzie wybrać można się bezpłatnym
            busikiem albo na piechotę. Nam to akurat nie przeszkadzało, nastawiliśmy się na
            wypoczynek. Troszkę wkurzające było tylko all inclusive (czyt. wydawanie
            bezpłatnie napoi alkoholowych) do 23 ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka