Dodaj do ulubionych

PALM BEACH - Hurgada

30.04.08, 19:44
Czy wie ktoś jak wygląda wyposażenie łazienki (czy jest mydło, szampon, suszarka)
Czy od razu wkładać do paszportu dolce czy zobaczyć to co dają i wtedy
kombinować ?
Obserwuj wątek
    • monikamod1 Re: PALM BEACH - Hurgada 30.04.08, 21:30
      Jest mydło w płynie w dozownikach uzupełniane na bieżąco, szamponu
      nie ma. Suszarka jest, ale jeśli chcesz ułożyć włosy, a nie
      przesuszyć to musisz wziąć swoją.
      Jeśli chodzi o kasę, to myśmy włożyli w paszport od razu a
      recepcjonista wyjął ją z paszportu i na oczach wszystkich nam ją
      oddał. A pokój dostaliśmy bardzo dobry. Zresztą nie słyszałam, żeby
      ktoś narzekał.
      • arti304 Re: PALM BEACH - Hurgada 01.05.08, 17:05
        jak jest z leżakami czy jest ich wystarczająco???
        • yummy-yummy Re: PALM BEACH - Hurgada 01.05.08, 23:57
          Bylam dwukrotnie w tym hotelu.Latem ub roku i w tym roku w lutym.W
          pelni sezonu trzeba sobie zajac lezaki ok godziny 8ej przy
          basenie.Nad morzem zawsze znajda sie i pozniejsza pora.Nie jestesmy
          spiochami,a poza tym szkoda nam bylo czasu na spanie do
          poludnia,wiec zawsze ktos z rodziny rano rezerwowal lezaki.O
          godz.8ej rano zaczynaja wydawac reczniki,wiec "dyzurny"je rozkladal
          i szlismy na sniadanko.Hotel godny polecenia,bardzo czysty i
          zadbany.Nienachalna i sympatyczna obsluga.Bedac tam drugi
          raz ,szybko zorientowalam sie,ze obsluga mnie pamieta.Zdziwilo mnie
          to bardzo,bo przeciez przez hotel przewija sie wielu gosci.Pokoj
          dostalam ten sam,bo o taki prosilam.Kelnerzy byli b mili,menadzer
          przyslal list powitalny i przyszedl sie przywitac..Czulam sie jak
          krolowa..:))Jezeli pojade znowu do Hurghady,to tylko do tego
          hotelu,poniewaz czulam sie tam ..jak w domu:))pozdrawiam.
          • anetamaria1978 Re: PALM BEACH - Hurgada 03.05.08, 17:20
            Witam,
            YUMMY, dzieki za wpis o hotelu. Bede w nim od 9 maja i milo sie
            czyta takie pochlebne opinie. Jestem spokojna,ze dobrze wybralismy.
            A moge zapytac z jakiego biura lecieliscie? Ja lece z Eximem i
            troche sie obawiam, po przeczytaniu tych wszystkich negtywnych
            opinii na forum. Mam nadzieje, ze biuro jednak nie zawiedzie.
            • yummy-yummy do:anetamaria1978 04.05.08, 10:58
              Czesc,my bylismy ze scanem,ale nasi znajomi byli w tym hotelu z
              eximem i tez wrocili bardzo zadowoleni.
              W hotelu pracuje Sara.Jest Polka.Zawsze, w razie jakis
              problemow,mozecie do niej uderzyc.A poblemow nie przewiduje,bo tam
              jest wszystko super.:)Zazdroszcze wyjazdu,bo juz tesknie za
              Egiptem,za Palm Beach,za Sara...ale sie nie poddaje..jeszcze tam
              wroce..:)))))Na jak dlugo jedziecie??
              Magda.
              • arti304 Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 14:52
                ja jadę na dwa tygodnie od 15-go maja

czy w pokojach są ręczniki czy jednak warto wziąć swoje :) ??
                • yummy-yummy Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 17:17
                  Reczniki w lazience sa codziennie zmieniane,wiec nie ma po co brac
                  swoich.Przy basenach sa budki,gdzie wydawane sa reczniki
                  plazowe.Przy meldunku dostaniecie karnety na te wlasnie reczniki
                  kapielowe.
                  • arti304 Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 19:37
                    czy jest bezpiecznie czy mamy szczególnie uważać na telefony sprzęt foto itp ???
                    dzięki za odpowiedzi
                    • yummy-yummy do:arti304 04.05.08, 22:22
                      Jest bezpiecznie,ale powiem tak.Strzezonego Pan Bog strzeze.W
                      pokojach sa sejfy,w ktorych trzymalismy pieniazki,paszporty i
                      vouchery oraz kamere i aparat fotograficzny.Czasami bywalo,ze
                      zostawilam(-smy)sprzet fotograficzny ,nie schowawszy go do sejfu i
                      nic sie nie stalo.Bywalo rowniez,ze funty (nie jakies wielkie sumy)
                      zostawilam na stoliku kolo TV i wracajac do pokoju zastalam je w
                      stanie nienaruszonym,tzn. naruszonym,ale w tym sensie,ze byly
                      poukladane "na kupce"tzw.:))Nie slyszalam o kradziezach.Idac kapac
                      sie w basenie zostawialam komorke na stoliku,nikt jej nie tknal....a
                      pisze dlatego,ze pare tygodni temu,w Polsce ktos mi ja
                      podprowadzil...echh zycie...
                      Pozdrawiam.
                      • anetamaria1978 Re: DO Yummy 05.05.08, 12:05
                        Jedziemy na 2 tygodnie, wylatujemy teraz w piątek - 09,05 o 23 z
                        Katowic. Jeszcze mają nam potwierdzić dzień przed wylotem.
                        Ciesze sie, ze jestes tak bardzo zadowolona z wyjazdu, od razu
                        bardziej mi się chce jechac. To takie moje pierwsze wczasy, jedziemy
                        sami, bez znajomych czy rodziny i troche jednak się obawiam. A
                        powiedz mi jeszcze odnosnie lekarza - rezydent ewen. pomaga
                        zalatwic, jakby cos sie dzialo??? Uchroniliscie sie przed klątwą
                        faraona???
                        • yummy-yummy Re: DO anetamaria1978 05.05.08, 15:11
                          Nie wiem jak to zalatwia exim,ale byc moze podobnie jak scan,ktory
                          mial umowe z lekarzem bezgotowkowa.Na terenie hotelu tez jest lekarz
                          i wizyta u niego kosztuje ok 150$,o ile dobrze pamietam.Trzeba wziac
                          rachunek,zeby ubezpieczenie zwrocilo koszty.
                          W zimie(luty) zemsta nas nie dopadla.Latem ,w sierpniu, tak.
                          Mnie i syna,natomiast corka i maz nie zaznali tej
                          watpliwej "przyjemnosci".Z reszta my tez sie nie dalismy,poniewaz
                          pierwsze objawy,ktore sie pojawily od razu zasygnalizowalismy
                          rezydentowi,a ten skierowal nas do lekarza.U lekarza dwa
                          zastrzyki,leki na nastepne 3 dni..i blogie lenistwo niczym nie
                          zaklocone.:))
                          Milego pobytu Aneto Mario.Mala prosba,gdybys miala ze soba jakies
                          polskie czasopisma,czy moglabys je ofiarowac,po przeczytaniu, Sarze??
                          Pozdrawiam.M.)
                        • monikamod1 Re: DO Yummy 05.05.08, 19:46
                          Co prawda nie jestem Yummy, ale byłam w Palm Beach właśnie z Eximem.
                          Organizacja pierwsza klasa - bez obaw. Na miejscu rezydent Tarek
                          poda Wam kontakt do siebie i jest osiągalny 24 h. Gdy mąż
                          potrzebował wizyty lekarskiej, zadzwoniliśmy do Tarka, po 15 min.
                          podjechała taksówka, zawiozła męża do lekarza. Tamtem dał mu
                          zastrzyk i lekarstwa (nic nie zapisywał, nie kazał kupować) i
                          taksówka odwiozła męża do hotelu. Wszystko załatwione było sprawnie,
                          trwało ok 40-45 min. a uraegulowane było bezgotówkowo zarówno wizyta
                          jak i transport - chyba z ubezpieczenia. Pełen komfort.
                          Jeśli chodzi o klątwę, to mąż się przed nią nie uchronił choć z
                          pomocy lekarskiej nie korzystaliśmy (wizyta u lekarza związana była
                          z uczuleniem na słońce). Oprócz niego nikogo z poznanych tam Polaków
                          nie dopadła. W dużej mierze jest to zasługa hotelu, który bardzo dba
                          o turystów - nawet lód do drinków robiony jest z mineralki! W każdym
                          bądź razie jak już dopadnie, to Tarek Wam powie co robić. Myśmy się
                          zastosowali i klątwa trwała w sumie ok 5 h. Njważniejsze to zażyć
                          ich lekarstwo (Antinal) w jak najwcześniejszej fazie choroby - 2
                          tabletki i popić gorącą herbatą. Na nic nie czekać i nie leczyć się
                          polskimi medykamentami. Efekt sprawdzony!
                          • yummy-yummy Re: do:monikamod1 05.05.08, 20:32
                            Moniko,czyli organizacja ,w tej kwestii,eximu,jak i scanu,bez
                            zarzutu,co tylko cieszy.:)Bylo dokladnie tak jak napisalas.:))
                            • arti304 Re: do:monikamod1 05.05.08, 21:44
                              dzieki za odpowiedzi
                              ach już się nie mogę doczekać
                              • anetamaria1978 Re: do:monikamod1 06.05.08, 10:09
                                Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Po tym co naczytalam sie w
                                necie na teamt Eximu, obawialam sie chyba tego biura bardziej, niz
                                samego hotelu. Ale wiadomo, co czlowiek, to opinia - wiec chyba
                                czasami traktowac niektore wpisy z przymruzeniem oka. Antinal juz
                                nawet mam, bo kolezanka wrócila i jej zostało.
                                A mam jeszcze pytanie - czy muszę do kontaktow wziaść taki adapter,
                                zeby podlaczyc ładowarki, czy lokówkę, czy nie ma takiej potrzeby?
                                • yummy-yummy Re: do:anetamaria1978 06.05.08, 10:13
                                  Nie ma potrzeby,zabrac ze soba tylko duzo humoru i usmiechu.:))
                                  Wszystkim zycze wspanialego wypoczynku,bo sloneczko bedzie,wiec tego
                                  zyczyc nie musze.:))
                                  • nim034 Re: do:anetamaria1978 06.05.08, 12:57
                                    dzieki za informacje,miło czytać szczególnie że właśnie pakujemy się
                                    w piątek ;))
                                    • anetamaria1978 Re: do: NIM034 07.05.08, 08:08
                                      A skąd wylatujesz? Bo ja z Katowic, wylot 23 i zostajemy na 2
                                      tygodnie :)
                                      • nim034 Re: do: NIM034 08.05.08, 14:03
                                        z Gdańska wylot 23:30 na 2 tygodnie
                                        • arti304 Re: do: NIM034 11.05.08, 16:44
                                          jeszcze jedno pytanko czy jest w tym hotelu WI-FI ?????
                                          • arti304 Re: do: NIM034 13.05.08, 21:33
                                            czy jest w tym hotelu WI-FI ?????
    • joanna_poz Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 12:45
      ja byłam rok temu z Eximem w tym hotelu.
      i potwierdzam wszystko co napisano powyżej - hotel fajny, a
      organizacja wyjazdu przez Exim równiez bez zarzutu:)
      pozdrawiam
    • mariuszxxxx Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 18:23
      W recepcji pracuje Polka,ma na imie Sara.bylem w listopadzie z
      Eximem,wszystko ok.
      • yummy-yummy Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 23:55
        Sara siedzi przy biurku,obok windy,gdyby ktoś jej szukał.Pracuje na
        zmianę z Alexandrą(Szwajcarką z pochodzenia).
        Co do WI-FI..nie wiem..Napisz do Sary na adres hotelowy i
        zapytaj..Kafejka internetowa jest.Pół h kosztuje chyba 1 euro.
        • mariuszxxxx Re: PALM BEACH - Hurgada 14.05.08, 07:51
          internet jest(był)płatny
          • rafiwroc Re: PALM BEACH - Hurgada 15.05.08, 21:53
            Mam pytanko - czy posiada ktos informacje czy Tarek jest nadal
            rezydentem biura Exim?
    • piotrekiala Re: PALM BEACH - Hurgada 24.06.08, 19:05
      Witam,
      Wybieramy się we wrześniu do tego hotelu i mamy kilka pytań dotyczących
      wycieczek organizowanych na miejscu.Głównie chodzi nam o ceny w USD wycieczek do:
      -Luxor
      -Kair
      -oraz nurkowania
      Jeśli ktoś z was korzystał z tych wycieczek w tym roku będziemy bardzo wdzięczni
      za odpowiedź.
      Pozdrawiamy.
      • tarekhe Re: PALM BEACH - Hurgada 24.06.08, 19:10
        www.palmacompu.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka