aneczk-a1979 03.05.08, 13:20 Witam!jestem zainteresowana w jakiej cenie w Egipcie mogę kupić"pseudo"odzież firmową?t-schirty,bluzy itpw większej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cameltravel Re: Firmówki w Hurghadzie. 04.05.08, 14:47 prawie darmo czapeczki a'la futbolówki - tylko bez usztywnień - za 27 LE T - shirty od 8 LE do 35 zaleznie od rozmiaru bluzy na zamek ok 50 LE z haftem mam jeszcze gdzies ulotkę z kleopatry nad abu ashara - z cenami z końca lutego 2008 - jak chcesz moge ci ją zeskanowac i przesłac Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
orange55 torebki, paski 05.05.08, 19:07 torebki LV, DOLCE GABBANA, DIOR itp. od 17 dol do 40 dol. Nie daj nabrać się, że to skóra, w sklepie sprzedawca będzie podpalał torbę zapalniczką mówiąc, że gdyby to nie była skóra, to stopiłaby się. Faktycznie torby ogień nie bierze - ale w 90% to nie skóra. Na lotnisku owszem kupiłam skórzaną torebkę DG za 40 dol. Paski z klamrami wysadzanymi cyrkoniami, wyżej wspomnianych firm, od 20-30 dolarów. Wykonane naprawdę ładnie. Pozostałe paseczki np. Levis501 można stargować nawet za 5 dolarów. Bardzo dobrze wykonane podróbki są w sklepiku, idąc od SEE GALL w stronę PAPAS, minąć PAPAS i jeszcze troszkę podejść... Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: torebki, paski 05.05.08, 19:32 Włos się jeży jak czytam te posty... Kupowanie podróbek to jest współudział w przestępstwie, a konkretnie w kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: torebki, paski 05.05.08, 20:55 Ta torebka D&G to pewnie nowa sztuka dla poseł Szczypinskiej ? Można kupic tanie czapki , T-shirty , bluzy , ale muszą mieć ukradzioną markę przy tym ? Jak się coś takiego założy , to przecież widać , że "orginał" . Odpowiedz Link Zgłoś
orange55 do WOJTEK37K 31.05.08, 22:03 Nie widać Wojtku, że to "ORYGINAŁ", ponieważ pierwszą czynnością jaką wykonałam było wydłubanie złotego logo DG, a na to miejsce przyszyłam turkusowego skarabeusza...nie wszystko złoto co się świeci... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajuspieknus Re: torebki, paski 06.05.08, 08:02 A nie jest kradzieżą wielkich koncernów tj. Adidas, Puma, Levi's itp. wykorzystywanie małych dzieci z afryki i azji siedzących w ciemnych piwnicach i dziergających te napisy na koszulkach za głodowe stawki, gdzie póżniej taka koszulka bawełniana z kosztem produkcji wychodzi max 1$ a w polskim sklepie 20-40$, kto tu kradnie??? Dobrze ze zaradni egipcjanie dają nam tanie "markowe po egipsku" ciuszki P.S. do autora buty "egipska puma" z przylepcem 40L.E., koszulki od 8funtów (zależy od rozmiaru), ogólnie tanioszka Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: torebki, paski 06.05.08, 10:17 Super sobie usprawiedliwiasz złodziejstwo, bardzo elegancko. Zapominasz że gdyby nie te koncerny hipotetyczne "dzieci" już by dawno z głodu zmarły. Pewnie filmy i gry też kradniesz z internetu, po co kupować, system masz chociaż legalny? Mercedes w sumie też kradnie, taki drogi a przecież Dacia też jeździ i ile tańsza! Chory kraj chorych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: torebki, paski 06.05.08, 10:41 Kraj nie jes chory, tylko mentalność i przewrotna logika mieszkańców czasem zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do nitulina 06.05.08, 19:27 I tu szanowna pani trafiła w sedno sprawy. Pewni ludzie nazywaja złodziejami tych którzy produkuja odziez pod nie swoimi markami , natomiast fałszowanie podisów i podisywanie sie nie swoimi nickami - to rzeczy dozwolone. Zgadzam sie to chory kraj chorych ludzi . wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
derduch [...] 06.05.08, 19:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: torebki, paski 06.05.08, 10:39 Taaaa,takie złe koncerny wykorzystują a te podróby to niby kto robi i za jakie pieniądze? Mam nadzieję że sgodnie z nowa ustawą wkrótce tacy "impotrerzy z egiptu" będą karani. A w ogóle,po co w takim razie kupowac coś czego nazwa tak źle sie kojarzy z wyzyskiem? z jakiego powodu? Nie lepiej iśc do Reserved czy H&M i nie nosić obrzydliwych ubrań udających coś czym nie są? a Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k do kajuspieknus 06.05.08, 19:18 Proponujesz zamienić wykorzystywanie dzieci azjatyckich , na dzieci egipskie ? to było twoją myślą przewodnią w wypowiedzi ? Kup sobie koszulke nawet za 10 Le , ale ty jeszcze chcesz (oprócz gnębienia dzieci egipskich) brac udział w kradzieży marki , znaku firmowego , wzoru itd. Mądry człowiek jesteś , może inny mądry ukradnie Ci samochód , bo mu się tak spodoba , czego Ci z całego serca życzę . Pozdrawiam Serdecznie Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: do kajuspieknus 06.05.08, 20:54 majac do wyboru koszulke z rybkami a koszulke D&G każdy normalny kupi rybki. Ale takie cos jak poszanowanie marki tam nie istnieje :D ale - uwaga w Egipcie sporo sie produkuje i czasem nie kupujesz podróbek a ORGINAŁY za małą kase bo bez ceł, podatków (Vat), kosztów transportu i kosmos marży pośredników. wiele osób kupuje tam meridie, viagrę - orginały (owszem są i podróbki ale po co kupowac jeszcze tańsze podróbki jak sa orginały) można kupić sprzęt nurkowy orginalny za cenę za jaką nawet we włoszech nie dostaniesz części tego sprzętu - takie prawa 3-go swiata wszystko jest DLA NAS tanie - a dla nich to drozyzna. nie obrzucajcie sie błotem bo nie ma to sensu. Na naszych lotniskach mamy tak dobrze zaopatrzonych celników , ze wykrywają wszystko od importu meridii, viagry, haszu po nadbagaż koszulek i co mnei osobiście bulwersuje - pasków, torebek, butów, kurtek ze skóry węży, krokodyli i innych stworzeń. Czasem zastanówcie sie czemu tak długo czekamy na bagaz i co ten piesek robi siedząc koło pana celnika lub biegając po bagażach. EWA PS: w turcji tureckie pumy dla dziecka to koszt 20 lirów tureckich bez targowania sie - po targach ok 10 :D kupiłam - bo orginały sie rozleciały - przetestuję co lepsze - orginal made in turkey czy orginał made in CHINA PS2: chyba nie sądziliście że wasze orginały sa robione w UE ?? bo jak tak to puk puk - china 2008 itd ale wolę dawać zarobić turkom i egipcjanom niż chińczykom z wiadomych powodów Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do cameltravel 06.05.08, 21:15 Pomomi wszystko to i tak w ''swoim gospodarstwie'' masz i codziennie kupujesz/ ja my wszyscy/ przynajmniej 60% rzeczy wyprodukowanych w Chinach. tAM GDZIE LICZA SIE PIENIADZE TAM NIE MA SENTYMENTOW. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do wojtek 06.05.08, 21:29 Z tym autkiem to ..troche pojechałeś, no ale w sumie zgadzam sie z twoim tokiem myslenia. Mysle ,że gdybys dał przyklad np.produkcji sprzetu do nurkowanie przez firmy pracujece w stodole a jakiegos drania podszywacza który podpisuje to wszystko nie swoja sygnatura to o wiele wyraziściej przemowił bys do rozsadku ludziom którzy podszywaja sie pod nie swój towar - czyli oszustom , paserom i złodzieją. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
kajuspieknus Re: pieknie piszących 06.05.08, 21:56 proponuje wszystkim tu pieknie piszącym o przegląd swoich szafek w poszukiwaniu "markowych" ciuszków, pasków, butów-nic nie znależliscie to przegladnijcie swoje płytki z grami, muzyką, oprogramowaniem itp-dalej nic??? a może nigdy w życiu nie skserowaliście żadnej książki, opracowania itp. no coment!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: pieknie piszących 06.05.08, 22:39 Ja znam moją szafę, podróbek w niej brak bo nie potrzebuję sobie dodawać prestiżu napisem Abibas na czapeczce a tym bardziej brylować z plastikową torebką udająca LV czy D&G.Jak mnie nie stać na jedną markę kupuję taką na którą mnie stać, nie mam potrzeby udawać że stać mnie na coś na co mnie nie stać. Ci którzy kupuja podróbki muszą bardzo marzyć o oryginale...bo w przeciwnym razie po co im to? Oprogramowanie mam legalne w domu i w firmie. DVD kupuję legalne, muzykę także, większosć moich znajomych myśli podobnie. Szanuję prawa autorskie, prawo do marki, prawo własności intelektualnej a także jakość. Szanuję bo znam ich wartość. Ci któzy kupują podróbki poczucia wartości także własnej nie mają i życzę im aby któregoś dnia coś opatentowali, założyli własną markę... ich produkt zyskał popularność i został podrobiony i skradziony przez handlarzy i kupujących podróbę. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch [...] 06.05.08, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: pieknie piszących 07.05.08, 08:41 Derduch ... wdech kurcze a ja myśle ze nawet te Diory są podróbka :D znam pewną osobę która zaopatruje profesjonalne zakłady optyczne w "orginały". Mi nalepka zwisa - jakość sie liczy. od roku zwracam uwagę na to co jest made in china z takich rzeczy mam w domu jedynie DVD i troche ciuchów 5-10-15 Reszta rzeczy jest produkcji europejskiej lub innej niz Chiny a staram sie kupowac polskie. Coraz trudniej kupić coś nie produkcji Chińskiej - ale da sie bez tego żyć. nie ma co obrażać osób które kupują z premedytacją podróbki- sami kiedys na bank kupowalismy cos pirackiego - bo nei było orginałów lub bo nie było nas na to stac i nei ma co kryć i rżnąć super bogackiego. płyt pirackich pewnie znajde masę - choć ... jedynie z sieczką :D kalsyka czy płyty w w HD nie sa mozliwe do kupienia pirackie :D bo nie brzmia tak jak powinny. wszystko kwestia podejścia do życia. Ewa PS: czy zastanawialiście sie czemu wprowadzono certyfikaty dla diamentów i czemu producenci orginałów wstawiaja w tkaniny wszyswki na podczerwień w swoje produkty? PS2: zawsze o coś można sie pokłócić - bo kazdy musi być taki sam jak wypowiadający sie w temacie - tylko czy to cos wniesie ? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: pieknie piszących 07.05.08, 09:10 cameltravel napisał: > Derduch ... wdech > > kurcze a ja myśle ze nawet te Diory są podróbka :D Kupione w Stanach więc przypuszczam że wątpię ;-) Jako ciekawostkę dodam że Levis-y zakupione w Stanach wyprodukowane są w ... Egipcie. W sumie niedziwne, najlepsza bawełna na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: pieknie piszących 01.06.08, 11:05 Kajusiepieknusie , wyobraź sobie , że w mojej szafie , komputerze , odtwarzaczu CD i DVD nie ma niczego , co by udawało że jest czymś , czym nie jest . Żywię nadzieje , że jest wielu takich jak ja . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
wrebalny Re: torebki, paski 30.05.08, 14:22 Oj co do orginałów to kiedyś były naprawdę dobre,ale dziś to nawet te w orginalnych sklepach są podróbamiiii.Dajcie spokój nie wam oceniać kto w czym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
caddi na allegro wszysto i tak wyląduje - przynajmniej 07.05.08, 08:48 ja to tak widzę :) I Ci "pseudo szpanerzy" będą łazikowac potem z Adidosem czy Pumi na plecach :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemima Re: 07.05.08, 10:13 Podepnę się pod temat - a gdzie kupić i jak kształtują się ceny oryginalnych ciuchów, butów w HRG - wiem że koło Le Pacha jest sklep Adidasa i Timberlanda? przemima Odpowiedz Link Zgłoś