olica78 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu Aqua Blue 20.06.09, 00:37 Wróciłam z Aqua Blue chętnie odpowiem na pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 21.06.09, 22:19 witam! takie małe pytanie i propozycja do moderatora tego forum - czy nie można by wyczyścic tego forum usuwając niepotrzebne i "nieuzyteczne" posty? Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.pl Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 05.07.09, 12:39 wróciłem mexicana resore w sharm Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.pl Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 05.07.09, 12:41 wróciłem z mexicana resort w sharm Odpowiedz Link Zgłoś
kfarel Re: Wróciłam z Coral Beach w Hurghadzie-pytajcie. 06.07.09, 10:02 Właśnie wróciłam , jeśli ktoś potrzebuje informacji- odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaem70 Wróciłem z AQUA BLU w Hurghadzie- pytajcie. 07.07.09, 09:49 Jestem po 2-tygodniowym pobycie - można pytać o wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
kangoor Re: Wróciłem z AQUA BLU w Hurghadzie- pytajcie. 29.07.09, 00:18 Witam, chcialem zapytac czy braliście wycieczki w miejscowym biurze, są lepsze? tańsze? Ile kosztują lub ile powinny kosztować? Czy Wycieczka do Kairu dla 7-latki będzie za męcząca? Ile kosztuje wypad na wyspę na rafy? Jak z klątwą faraona, czy lekarz jest na miejscu? Czy trzeba ew. płacic mu gotówką czy biuro rozlicza? (lecę z ScanHoliday)Dzieki Lecę 31 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
agaaa78 Re: Wróciłam z Egiptu- Amwaj Oyoun 07.07.09, 15:51 Dzisiaj wróciliśmy z hotelu Amwaj Oyoun. Jakby co pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
basialg Re: Wróciłam z Egiptu- Amwaj Oyoun 12.08.09, 13:31 Czy warto jechać do tego hotelu z 3 letnim dzieckiem? Mam duże obawy czy wybrać ten hotel czy hotel kiroseiz? Czy są w hotelu atrakcje dla dzieci? Czy jedzenie jest dobre? W jakich restauracjach najlepiej się stołować? Czy jest dla dzieci specjalne jedzenie, lody i jedzenie typu snack (tzn frytki, hamburgery, kebaby i pizza?. Czy jest plac zabaw, mini club,mini disco i zjeżdżalnie dla maluszków) Czy dla dorosłych są jakieś rozrywki? Czy pokoje są czyste i fajne? Jaki pokój najlepiej prosić? Czy należy włożyć dolary do paszportu przy zakwaterowaniu czy też nie? Jakie atrakcje są w pobliżu hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_kar Re: Wróciłam z Egiptu- Amwaj Oyoun 23.02.10, 15:48 witam, jak ogólnie wrażenia z pobytu? ma pare pytanek: czy na plazy jest bar objęty all inclusive?czy w hotelu jest dyskoteka dla dorosłych i dzieci?ile do paszportu trzeba włożyć kasy :) żeby dostać pokój z widokiem na morze? Z góry dzięuję Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Dreams Beach w Marsa Alam 15.07.09, 19:00 wróciłem z hotelu Dreams Beach Resort w Marsa Alam w lipcu 2009r. jeżeli kogoś interesują informacje na temat tego hotelu proszę pisac na mojego emaila damian94@op.pl z pytaniem i postaram się odpowiedziec. nie opisuję go na tym forum, ponieważ wystawiane przeze mnie posty na temat tego hotelu odbijają się jak grochem o ścianę bez żadnej odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
sol-angelika Festival Riviera Resort, Triada 7+7 Bus Tour 22.07.09, 09:52 Skrótem wszystko jak najbardziej OK. Szczegóły w razie pytań dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
nikon74 Mam pytanie odnośnie Faranoady z Itaki 29.07.09, 12:03 Witam . Mam takie pytanie. Wycieczka Faraonada z Itaki . W tej opcji jest nocleg w pociągu i jazda nim chyba do Assuanu . Czy ktos był na takim objeździe i jechał tym pociągiem. Czy mógłbym uzyskać informację jak to w praktyce się odbywa? Ja sie zastanawiam na tą wycieczką i interesuje mnie właśnie to jak to jest z tą podróżą koleją. No i druga sprawa czytałem gdzieś na forum tutaj że wizytę w Kairze można sobie darować. Że ktoś zwiedzania Kairu nie poleca. Czy coś jest nie tak w tym mieście , czy może po prostu nie ma tam nic ciekawego. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
nathalee86 Egipt w przekroju + Grand Azur Horizon z Alfa Star 01.08.09, 00:08 Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie organizatora bądź samego hotelu - z chęcią na nie odpowiem, gdyż właśnie wróciliśmy z naszych wakacji, a co najważniejsze....jesteśmy w pełni zadowoleni z pobytu w Egipcie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia.zuzia Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 11.08.09, 16:24 ja z kolei chciałabym się dowiedzieć, czy był ktoś w Hotelu Alibaba w Hurghadzie, bo przejrzałam całe forum i nie znalazłam żadnej informacji na temat tego hotelu. nie wiem, czy to dobrze, czy źle! jeśli ktoś tam był, niech napisze jak było:) .......................... www.informacjewizowe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mblaszka Wróciłam z Egiptu-hotel SteigenbergerAl Dau Beach 12.08.09, 23:35 właśnie wróciłam z Hurghady z hotelu Steigenberger Al Dau Beach- pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jackn31 Re: Wróciłam z Egiptu-hotel SteigenbergerAl Dau B 21.08.09, 19:22 Witam. Ja wybieram się do tego hotelu 11 września. Możesz mi coś napisać więcej o nim? Opis na różnych stronych czytałem, kilka komentarzy też. Ciekawy jestem Twoich spostrzeżeń i opinii. Mam kilka pytań, przepraszam, że tak pojadę z grubej rury, ale po tym co się naczytałem na temat egiptu i alfastar wolę być ostrożny. Więc tak: 1. Czy pokoje są z widokiem na morze, w ogóle jakie są widoki z okien i trzeba zostawic "zielone" żeby dostać dobry pokój 2. jedzonko - czy nie dopadła Cię zemsta 3. czy miałaś All czy HB 4. jak spisał się rezydent 5. czy byłeś na jakiejś wycieczce, np. w kairze, a jesli tak to gdzie ją wykupiłeś i jak było 6. jak jest z leżakami 7. czy trzeba dobrze znać język 8. czy faktycznie na kolację trzeba iść w galowych strojach :) 9. jak jest z bakszyszem w tym hotelu To tyle co na razie przychodzi mi do głowy. Ciekawy jestem Twoich odczuć po tym pobycie. Jadepierwszy raz do egiptu i troche jestem w strachu po tych wszytskich tekstach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomarian Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 17.08.09, 11:58 Wróciłem z Egiptu - Rainbowtours, Rejs wzdłuż Nilu dla wygodnych + wypoczynek Grand Azur Horizon w Hurghadzie(lipiec 2009)- pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
majamichalska Blue Reef w Marsa Alam - pytajcie 01.09.09, 15:37 na: majamichalska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
j.monisia Wróciałam z Dana Beach- pytajcie 03.09.09, 10:40 Wróciałam tydzień temu z Hotelu Dana Beach w Hurghadzie- jeśli macie jakieś pytania to śmiało- chętnie odpowiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_cindy Re: j.monisia 05.09.09, 22:06 Witaj,chcialabym się zapytać,bo jadę pod koniec wrzesnia do Hurghady konkretnie do Alf leila wa leila.Z opisów w necie czytam,że Dana Beach jest blisko Alf leila....osoby spędzający tam wypoczynek korzystają z plaży hotelu Dana,jaka jest plaża??.Napisz mi proszę,czy widzialaś może Alf leila i czy robi duże wrazenia,jest bardzo dużo pozytywnych opinii,może byłaś tam na jakiś pokazach,animacjach,bo czytalam że jest taka możliwość-oczywiście za kasę:)dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
j.monisia Re: j.monisia 08.09.09, 15:38 Alf leila nie widziałam... natomiast rzeczywiście osoby z hotelu obok (to pewnie włanie był on) korzystały z tej plaży. Plaża jest prywatna, dużo leżaków, boisko do siatkówki, restauracja (ale goście hotelu obok nie mogli z niej korzystać) Teren hotelu dana Beach jest tak ogromny, że poprostu nie zwracałam uwagi na hotele sąsiadujące i nawet nie miałam okazji zobaczyć jak one wyglądają. Na pokazach i animacjach też nie byłam- ponieważ mieliśmy własne na terenie naszego hotelu. Także niestety Ci nie powiem nic na temat tego hotelu. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Wróciałam z Dana Beach- pytajcie 07.09.09, 16:10 Witaj Właśnie zarezerwowałem Dana Beach na 1 października 2009 z EXIM-em. Mam nadzieję, że to dobry wybór. Jeśli możesz to podpowiedz jaki wybrać pokój, jak zdobyć z tarasem i dobrym widokiem. Z jakim Biurem byłaś?, jakimi liniami leciałaś, jakie atrakcje jeszcze są w pobliżu? Po za tym interesują mnie wszystkie istotne informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.monisia Re: Wróciałam z Dana Beach- pytajcie 08.09.09, 15:31 No więc... byłam z biurem Eximtours, wróciłam 28 sierpnia. Hotel jest rewelacyjny ale mała podpowiedź: nie daj sobie wcisnąc pokoju w budynku 6000- tam są pokoje stare i brzydkie. Radzę najperw zobaczyć pokój jaki wam dadzą- a jeśli bedzie bez balkonu lub właśnie w budynku 6000 wrócić do recepcji i się kłucić o coś lepszego- my tak zrobiliśmy (daliśmy w łapę po 10$ na parę i od razu dali nam lepszy pokój w budynku 5000- blisko plaży i jednego z basenów). Goście w hotelu to w 99% niemcy- więc najlepsze pokoje są zarezerwowane właśnie dla nich. Niedaleko hotelu znajduje się wielkie centrum handlowe- na przeciwko natomiast długi deptak ze straganami (nie trzeba jechać do centrum Hurghady aby zrobić zakupy). Na przeciwko również super dyskoteka Havana Club- bezpiecznie i bardzo sympatyczne (mieszkańcy hotelu mają wstęp za darmo w każdy dzień oprócz soboty). Na terenie hotelu codziennie pokazy w amfiteatrze oraz muzyka na żywo. Dużo restauracji, napoje takie jak woda, fanta, 7up, cocacola bez ograniczeń. Wszystko czyste i estetycznie podane- polecam restaurację na plaży- robią tam pyszną chińszyznę :) Ogólnie hotel jest naprawdę super, nie mam żadnych zastrzeżeń- jedyny problem jest z tymi pokojami, ale warto przygotować sobie te 10$- dać im- i mieć fajny pokój. Co do lini lotniczych to lecieliśmy z Koral Blue- bez żadnych zastrzeżeń. Dużo zdjęc hotelu znajdziesz na www.cholidaycheck.pl- wszystkie są robione przez turystów i odzwierciedlają prawdziwy wygląd hotelu. Pozdrawiam i życzę udanego uropu :)))) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
krzdud Re: Wróciłem z Al Nabila grand Makadi - pytajcie. 27.09.09, 20:04 25.09 wróciłem z Al Nabila Grand Makadi Bay, chętnie udzielę informacji Odpowiedz Link Zgłoś
lecki222 Re: Wróciłem z Al Nabila grand Makadi - pytajcie 17.12.10, 17:56 Co wybrć? Hotel czy bungalow, jeżeli będzie wybór. Wkładać pieniązek do paszportu?Mam już 70 wiosen za sobą, czy będę najstarszym dziadem? jak było w czasie twojego pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś
11angela11 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 28.09.09, 10:17 lece tam za kilka dni, ile kasy mam wziac? lece na tydzien wycieczka all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
kameelperd Re: Wróciłam/wróciłem z Serenity HRG 06.10.09, 13:53 Witajcie, w ubuiegłym tygodniu wróciłam z HRG. Byliśmy w hotelu Serenity Makadi Hieghts ze Sky Clubem. Podobało nam się ale zaznaczam, że nie jesteśmy wakacyjnymi malkontentami i zawsze skupiamy się na pozytywach, co nie znaczy że mamy niskie wymagania ;) W wielkim skrócie - hotel jak najbardziej OK dla osób, które nie mają w zwyczaju szukać przysłowiowej "dziury w całym". Tym, którzy lubią narzekać, mają alergię na Rosjan i lubią samodzielne wypady poza hotel - zdecydowanie odradzam. Jesli macie konkrente pyt. odnośnie hotelu - chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
roxsi29 Sun&Fun Iberotel Club Fanara 07.10.09, 15:05 Wróciłam 05.10.2009 jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem roxsi26(malpa)wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
patryszkaa Jaka pogoda wieczorami i noca w chwili obecnej?? 09.10.09, 13:49 Chodzi mi o Sharm. We wtorek wylatuje i nie wiem w jakie ubrania sie zaopatrzyc. Jak jest wieczorami i w nocy? Cieplo?? Wieje juz? Z góry dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Jaka pogoda wieczorami i noca w chwili obecne 11.10.09, 12:46 patryszkaa napisała: > Chodzi mi o Sharm. We wtorek wylatuje i nie wiem w jakie ubrania sie zaopatrzyc > . > Jak jest wieczorami i w nocy? Cieplo?? Wieje juz? Z góry dzieki:) Wczoraj wróciłem z Hurghady nadal panują tam upały a jeśli wieje co się zdarzyło przez parę dni to tylko ciepły wiatr z pustyni. Ciepłe ubrania będą potrzebne na czas wsiadania i wysiadania z samolotu w Polsce. Na miejscu będą potrzebne tylko letnie ubrania i tak będzie za gorąco, a kąpiel w morzu i basenach jest przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax Re: Sun&Fun Iberotel Club Fanara 03.11.09, 16:50 witam. mam pytanie czy w tym czasie było sporo ludzi, czy raczej luz, i czy można wypożyczyć rowerek wodny i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1210 Wróciłam z HRG hotel Sea Gull Exim Tours pytajcie. 16.10.09, 20:46 Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem wróciałm z Hurghady z hotelu Sea Gull dzis tj 16.10.2009. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
talicja Re: Wróciłam z HRG hotel Sea Gull Exim Tours pyta 16.10.09, 22:36 Witam!Ja mam pytanko odnośnie biura podróży-jak się wywiązało z umowy,o której godzinie był wylot i powrót?Czy wszystko odbyło się planowo i sprawnie?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 10.XI - wrocilem z Nubian Village (SSH) 11.11.09, 11:25 Jak macie pytania to chetnie odpowiem. Bylem ze Scan Holiday od 3 do 10 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
jrybka czy ktos wrocil z sol y mar w marsa 11.01.10, 09:25 Czy ktoś wrócił z Sol y mar w Marsa? prosze o aktualną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.stroj2 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 23.01.10, 13:16 Wczoraj z żoną ( oboje po 50) wrócilismy z Hurgady, gdzie byliśmy tydzień. Ponieważ zawarłem ugodę z hotelem ( 2X zmiana pokoju z winy hotelu; zepsuta klamka i o 2 w nocy pęknęta rura w łazience- zalana cała łazienka i częściowo pokój) nie będę podawał jego nazwy (*****). nazwy biura tur. ani określać rezydenta ( b. pomocny i uczynny). Na wstępie granat do swojego ogródka. MAM NADZIEJĘ, ŻE PROCENT HOŁOTY W POLSKIM SPOŁECZEŃSTWIE JEST ZNACZĄCO NIŻSZY OD TAKIEGO PROCENTU WSRÓD NASZYCH RODAKÓW WYPOCZYWAJĄCYCH (?) W HURGADZIE. Narzekamy na Rosjan, których w Hurgadzie zatrzęsienie (czy oni wszyscy musieli tu przyjechać), że pryminywni itp. Rzeczywiście w większości nie są to oficerowie i ich damy z poematów Lermontowa. Jednak nasze młode i starsze byczki i ich pożalsięboże "damy" wygrywają z nimi zawody w dyscyplinie chamstwa i wulagarności . K..., sp....., pier..... oraz "fack you" wypowiadane są a właściwie wykrzykiwane bez przerwy, z dużym zangażowaniem. Myślę, że inne nacje, a byli tam także Francuzi, Norwegowie itp. będą utwierdzone w postrzeganiu Polaków jako prymitywów. Co do uwag/wskazówek z tego forum: - muchy rzeczywiśćie są, ale bez przesady, - pótora dnia śmierdziało jakby hotel (ok. 20 km na pd . od Hurgady) był umiejscowiony pod wysypiskiem śmieci, - jedzenie dobre (all incl.)ale myślę ,że po 10 dniach by się znudziło, - obsługa ostentacyjnie miła, ale gdy poprosiłem sprzątającego aby wytarł z kurzu telewizor, "zapomniał" o tym (codziennie dostawał od nas 1$), - klimatyzacja b. głośna ( trzeba się było w nocy dogrzewać), - standart hotelu ***** ale egipskich. W łazience glazura tzw. odpadowa, nie było żadnej płytki bez szczerby czy innego uszkodzenia, fugi wyjatkowo niechlujne, wszystko co miało być pionowe (np. lustro itp. ) jest zainstalowane krzywo. Nawet najbardziej pijany pomocnik z ekipy majstra Franka nie spartoliłby tak wykończenia ( Uwaga - nie, nie jestem budowlańcem) MOJA TEZA : NARÓD EGIPSKI TAK SIE NAPRACOWAŁ PRZED WIEKAMI PRZY WZNOOSZENIU POTĘŻNYCH I WSPANIAŁYCH BUDOWLI, ŻE TERAZ BUDUJE MNIEJ SOLIDNIE. - wycieczki fakultatywne - LUXOR tak jak w opisie biura tur., przewodnik polskojęzyczny dość dobry. Nurkowanie na rafie ( od godz.8 do 16) wycieczka dużym jachtem mot. - bardzo polecam także osobom, które nie umieją pływać (ja umiem, kiedyś b. dawno temu 1* CMAS). Koleżanka żony (niepływajaca) dała się namówić i nie żałowała. Nurkowania 2 X po 10-15 min. (chyba było więcej) prowadziła b. miła Polka Pani Ewelina, która przy pomocy łagodnej namowy i nowoczesnej kamizelki (za moich czasów takich nie było) sprowadziła z powodzeniem osobę niepływajacą od wodę. Rafa mała , ale warto było. - przez ok. 8 godz. w nocy padał deszcz, w/g TV największy od 14 lat; efekt w najbardziej wytwornej sali recepcyjnej wiadra odbierajace wodę kapiącą z sufitu, tak samo w naszym pokoju na 2 ( ostatnim )pietrze, - do miasta Hurgady warto pojechać chyba tylko po to aby stwierdzić, że nie warto było tam przyjechać, - pamiątki we wszystkich sklepach identyczne, więć zakupy można zrobić raz, pod koniec pobytu, chyba, że ktoś lubi natarczywych naganiaczy do sklepów, - tem. w słońcu 27 C, woda na rafie ok. 24 C, w podgrzewanym basenie ok. 27 C, woda w basenach czysta, - tak jak radzono na tym forum wziąłem ze soba klilkanaście długopisów ; po wyjściu z autobusu w Luksorze egispskie dzieci w 2 sek. wyrwały mi je z dłoni, prawie jej nie łamiąć. A chciałem je (dzieci) ładnie ustawić i rozdać prezeny głascząc po główkach. - ogólnie pobytu nie żałuję, ale 1 X wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 24.01.10, 15:02 Informacje cenne ale jednak lepiej by było dla forumowiczy abys podał nazwę hotelu i biura .. to forum winno jak sadze byc źródłem informacji dla przyszłych egiptoturystów - tych dobrych i tych gorszych .. Tak sądzę i pozdrawiam - też byłem 1x i to w samej HRG ale teraz szykuje sie na drugi z tym że do Sharmu aby za jednym zamachem załatwić Israel i Jordanie ... bodaj Alfa i Exim ma takie 7 + 7 pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
batuni Wróciłam z Sharm, hotel Mexicana,luty 2010 10.03.10, 09:15 można pytać :) Odpowiedz Link Zgłoś