asieko78 25.07.08, 23:13 Czy ktoś muzę mi napisać coś o tym biurze... Pierwszy raz korzystam z usług tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matanzas Re: ITAKA - biuro podróży 26.07.08, 16:18 A gdzie lecisz ? może Derdi się odezwie on z nimi był daleko i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jarorambo Re: ITAKA - biuro podróży 26.07.08, 17:34 Ja bylem w grecji z itaka i bylo lepiej niz w hurghadzie z triada :) Odpowiedz Link Zgłoś
asieko78 Re: ITAKA - biuro podróży 27.07.08, 16:34 lece do sharm... Mam pytanko a o której zazwyczaj do Egiptu ITAKA ma wyloty. Nigdzie nie umiem znaleźć rozkładu lotów Odpowiedz Link Zgłoś
rszalc Re: ITAKA - biuro podróży 05.08.08, 12:55 Właśnie wróciłem z Marsa El Alam z Itaka jesteśmy zadowoleni. Nie było niespodzianek wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: ITAKA - biuro podróży 05.08.08, 20:21 Itaka wynajmuje czartery Na forum Biura podróży forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19 chyba o tym było. Skorzystaj tam z wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
asieko78 Re: ITAKA - biuro podróży 05.08.08, 22:22 czytam Forum o biurze IATKA i widzę ze raczej to biuro nie jest darzone sympatia. Tyle postów co tam napisali na temat Iatki o wylotach oraz zmianach hotelu to już sie przestraszyłam. Ja mam już zarezerwowane miejsca od maja i zaczynam sie bać ze na miejscu mogą czekać mnie nie miłe niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
turecky Re: ITAKA - biuro podróży 05.08.08, 22:42 Luz, spoko. Teraz to nie czytaj forów tylko się pakuj. Czas na czytanie był PRZED wyborem biura. Itaka dała plamę w zimie sprzedając Tabę, gdzie później nie podpisali umowy z hotelem i przy tym do końca zapewniali klientów, że z hotelem jest OK (wszystko po to, aby ludzie nie chcieli przejść do innego biura) i to było chamstwo i granda maksymalna. Ale ostatnio ludzie specjalnie psów nie wieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
falling_star30 Re: ITAKA - biuro podróży 18.08.08, 11:23 wróciliśmy niedawno z Sharm z Itaką(po raz pierwszy z nimi, do tej pory w różne miejsca jeździliśmy głównie z niemieckimi biurami) i wszystko było w porządku. Zmienił się dzień wylotu - ale o tym nas powiadomili jakiś miesiąc przed. Nie było dodatkowych dopłat paliwowych. Wszystko planowo. Wybrany hotel jak najbardziej OK. Opieka rezydentów na dobrym poziomie. Fakultety wykupione u rezydenta też w pełni były tym, czego oczekiwaliśmy. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu Przed wyjazdem też przeraziłam się opiniami o Itace, które tu znalazłam, ale w moim przypadku niepotrzebnie. Pozdrawiam i wspaniałego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
asieko78 Re: ITAKA - biuro podróży 19.08.08, 21:42 W sumie to jeszcze trzy miesiące ale mam cichą nadzieje ze będzie wszystko dobrze i ze nic sie nie zmieni do mojego wylotu. proszę o dalsze opinie odnośnie Itaki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: ITAKA - biuro podróży 30.08.08, 11:44 Byłam z Itaką na Lanzarote. Wszytko było w jak najlepszym porządku. Także nie ma się co martwić! Pozdrawiam, N Odpowiedz Link Zgłoś
crazyjoana Re: ITAKA - biuro podróży 05.11.08, 23:27 Byłam w Sharm z Itaki w pażdzierniku b.r.-hotel fajny, ale rezydentka...bardziej widze ją przy pracy z przedmiotami a nie z ludźmi,dziwna jakaś, poza tym wycieczki oferowane przez Itakę były ok, no może cenowo niezbyt-lepiej na miejscu zasięgnąć języka co do lokalnych biur oferujących wycieczki połowę tańsze, a równie dobre (przynajmniej ja takie biuro znalazłam), najlepiej popytać się ludzi z niego wychodzących:)nie przerażaj się tym że w tych lokalnych biurach panuje najczęsciej "nieporządek";)pytaj o polskiego przewodnika, miłego urlopu:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikakum Re: ITAKA - biuro podróży 14.11.08, 16:51 Byliśmy od 14 do 28. października z nimi w Sharm w 10 miesięcznym dzieckiem. Wszystko ok, jesteśmy bardzo zadowoleni, hotel i opcja all taka jak na ich stronnach www i katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
becik75 Re: ITAKA - biuro podróży 26.11.08, 10:00 Byliśmy kilka razy, zero wpadki Osobiście polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9957 Re: ITAKA - biuro podróży 27.11.08, 17:40 Z Itaką byłam już 3 razy: Francja, Chorwacja, Hiszpania-Portugalia. Lubię z nimi jeździć. Bez wpadek, zawsze zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
asieko78 Re: ITAKA - biuro podróży 13.12.08, 16:45 Itace mówię NIE. Pierwszy i ostatni raz leciałam z tym biurem. Na dwa tygodnie byłam w ciągu 7 dni zdążyłam zwiedzić trzy hotele oczywiście prócz tego który miałam w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: ITAKA - biuro podróży 15.12.08, 21:06 To bylas 2 tygodnie, czy 7 dni??? Zupelnie nic nie wynika z Twojego postu... Odpowiedz Link Zgłoś
asieko78 Re: ITAKA - biuro podróży 15.12.08, 22:43 Byłam na dwa tygodnie. W 7 dni zdążyłam zwiedzić trzy hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: ITAKA - biuro podróży 17.12.08, 12:47 A moze cos wiecej napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rozamunda111 Re: ITAKA - biuro podróży 25.01.09, 15:35 bałam z nimi w sharm wszystko ok. ale z ich wycieczek fakultatywnych nie korzystaj!! ceny 2x wyższe niż w miejscowych biurach... rezydentka bardzo ale to bardzo zamulona!! ale na szczęście prawie nie mieliśmy z nią kontaktu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
artemis.07 Re: ITAKA - biuro podróży 25.01.09, 18:07 Nie polecam. Wycieczek do Egiptu nie polecam z tym biurem. Primo: Wykupiłam wczasy zimą, leciałam w sierpniu. Zamieniono mi hotel. Moi znajomi dowiedzieli się o tym dopiero po przylocie, na miejscu! Ja leciałam miesiąc później. Do tego samego hotelu. Dzwoniąc trzykrotnie dzień po dniu na infolinię Itaki i rozmawiając z jej agentami - wszyscy zapewniali mnie, że WSZYSTKO jest w porządku i w rezerwacji NIC się nie zmieniło. Dopiero, kiedy wysłałam oficjalnego maila do centrali, raczyli mi odpisać, że faktycznie nie współpracują już z tym hotelem. Gdybym nie była tak dociekliwa, o zamianie dowiedziałabym się na miejscu, a tak miałam chociaż szansę wybrać jakiś inny hotel... Secundo: Zapłaciłam za opcję "pokój dwuosobowy z dostawką". Tak było w umowie. Po przylocie zakwaterowano nas (ja + mąż + 11 letni syn) w pokoju dwuosobowym... z jednym łóżkiem małżeńskim... Rezydentka skontaktowała się z centralą w tej sprawie i okazało się, że Itaka zarezerwowała dla nas właśnie takie pokój! Zwodzono nas obietnicą zamiany pokoju trzy dni. Rezydentka nic nie wskórała. Kiedy w końcu sami udaliśmy się z naszym problemem do managera rezerwacji w tym hotelu, ten sprawdził wszystko, złapał się za głowę, i zaczął nas przepraszać za to, że w tak niekomfortowych warunkach musimy przebywać. I dowiedzieliśmy się przy okazji, że ten hotel NIE MA W OFERCIE DOSTAWEK!!!! (i to fakt, żadne łóżko polowe nie zmieściłoby się do tych pokoi) Tego samego wieczora z przeprosinami (a to Itaka powinna nas przepraszać!) zostaliśmy umieszczeni w pokoju rodzinnym. Po przylocie do Polski uwzględniono naszą reklamację i zwrócono nam 350 zł za te trzy dni. Co ciekawe, Itaka nadal sprzedaje ten hotel w opcji "pokój dwuosobowy z dostawką" :) Tydzień po naszym przylocie identyczna historia powtórzyła się z parą, która również z jednym dzieckiem przyleciała do takiego pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 ITAKA - az taka straszna? 14.03.09, 10:08 Aż taka straszna ta Itaka? Mam zamiar skorzystać z ich oferty latem. Co plecacie w Egipcie? Odpowiedz Link Zgłoś
ka.siulka Re: ITAKA - az taka straszna? BZDURA 21.04.09, 13:15 Leć i nie wymyślaj, Byłam z Itaką we wspomnianym już Egipcie i jakoś nie zdarzyło mi się narzekać czyli wychodzi na to że podróż była na naprawdę wysokim poziomie więc śmiało możesz rezerwować sobie u nich wczasy. Ja bardzo miło wspominam swoją podróż do Sharm El Sheikh na której byłam zaledwie rok temu więc mogę powiedzieć że wspomnienia są równie gorące jak cały pobyt więc dłużej nie masz się co zastanawiać, tylko radzę się pakować i ruszać w te strony. Chyba że masz jeszcze jakieś wątpliwości bo jeśli tak to pisz, postaram się je szybko rozwiać Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: ITAKA - az taka straszna? BZDURA 23.04.09, 18:39 Leciałam w grudniu do Sharmu z Katowic Eurocyprią, wylot sprawdziłam na stronie lotniska... żadnego koczowania na holu jak to mają w praktyce inne biura, prosto z pokoju do autobusu i odwrotnie. Tak byłam zadowolona, że aż wakacje w Itace wykupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
izpat Re: ITAKA - az taka straszna? BZDURA 23.04.09, 21:43 A ja byłam z Itaką w listopadzie na wakacjach w Sharm i ich pseudo profesjonalizm po prostu mnie rozwalił na łopatki. Jakbyśmy "nie wykrzyczeli" i "nie wyszarpali" tego co nam ewidentnie gwarantowała umowa zawarta na pół roku przed wyjazdem zrobiliby z nas frajerów. W ciagu 2 tyg. mieliśmy okazję mieszkać w trzech hotelach, ciągle na waliakach. A rezydenci w Egipcie to jakieś kompletne nieporozumienie, całkowity brak profesjonalizmu i ogólny "tumiwisizm". Odpowiedz Link Zgłoś