3xmama 27.08.08, 20:41 Bardzo ptroszę o obiektywne opinie, chcemy się tam wybrać w okolocach lutego z małym dzieckiem. Nie mam pewności, czy to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3xmama Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 29.08.08, 09:47 Byłam z Itaką w Turcji, nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma J też byłam z Itaką nie miałam ŻaDnYcH zastrzeżeń 29.08.08, 11:24 Tutaj masz oceny hotelu niestety w większości po niemecku ale może znasz, jednak za wysokoich ocen nie ma ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma skleroza 29.08.08, 11:36 www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Rehana+Sharm+Resort-hid_171564.html Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: skleroza 29.08.08, 13:41 Super, dziękuję, mniej więcej się orientuję. Rezczywiście oceny maja takie sobie. Mój maz wymyslil wyjazd z lutym do Egiptu. Nie wiem czy to trafiony pomysł, tym bardziej, że lecielibysmy z dwuletnim dzieckiem. Czytam i czytam o zimie w Egipcie i mam coraz więcej watpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: skleroza 29.08.08, 14:09 Powiem Ci,tak ja byłam kiedyś z 3,5 letnim dzieckiem w sierpniu w Tunezji.Bałam sie bo klimaty podobne ale naprawdę wszystko było ok. Byliśmy z nim na wycieczce na Saharze i było wszystko ok. Z jedzenim był problem ale on i tu niejadek-wybredek wiec ... Wszytsko zależy od dziecka, czy dobrze znosi podróże bliskie i dalsze. Nasz znosi dobrze i lubi podróżować. Do każdego posiłku zamawialiśmy mu niestety (dla nas bo mały był zachwycony ;)) coca-cole. Dzięki temu uniknoł problemów żołądkowych. Sami najlepiej znacie swoje dziecko, zastanówcie się, jak dobrze znosi podróże to nie wahajcie sie tylko popatrzcie za jakimś sensownym hotelem, bo w przypadku wyjazdu z dzieckiem (małym) ma to znaczenie. Buźka i udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 29.08.08, 14:49 Opinie o Rehana Resort po polsku: www.wakacje.pl/?page=opinieLista&id_hotele=6725 Ja rozważam ten hotel na styczeń, biorę pod uwagę fakt, że jak na 4* ma zimą podgrzewany basen, jest plac zabaw i jakieś wodne zjeżdżalnie więc liczę, że dziecko nie będzie się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 29.08.08, 23:29 To są jednostki, a pozostałe setki (tysiace?) jakoś się nie skarżą.... Wpady zdażają się każdym. Nie widzę powodu, dla którego z góry mam założyć, że będzie "do du....". Należy być ostrożnym, ale Ty to już popadasz w jakąś dziką psychozę! Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1015 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 31.08.08, 19:17 Spokojnie mogą polecić ten hotel. Co prawda na Holidaycheck ma słabe oceny, aler pamietać należy, że to hotel 5 gwiazdek i tak jest oceniany. Reasumując, to naprawdę dobre 4,5 gwiadki, jak ocenia go Itaka. Dla mnie Itaka to jedno z najlepszych biur, ma małe wpadki, ale przy tej ilości wysyłanych turystów to jest promil.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1983 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 02.09.08, 12:46 Ja również wybrałam ten hotel i biuro Itaka - zakładam że wszystko będzie w porządku, wybieramy się w listopadzie grupą 9-osobową w tym dwoje dzieciaków. Od znajomych, co odpoczywali w Rehanie w ubiegłym roku słyszałam pozytywne opinie, więc nie widzę powodów aby się martwić na zapas. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
raf-32 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 02.09.08, 19:25 waga! Jest nas 40 osób, mam nadzieje, że będzie koło setki. Coraz wiecej oszukanych przez ITAKĘ osób sie zgłasza.Itaka notorycznie sprzedaje wczasy w hotelach 4* a na miejscu okazuje się, że hotele mają o jedną gwiazdkę mniej lub zmieniają hotel na inny (oczywiście gorszy) Będziemy walczyć! Nigdy więcej Itaki! Mamy dość biura które notorycznie oszukuje ,chcemy sie zwołać, bronić swoich praw. Siła ludzka burzy mury (tak jak stało sie z komuną ) co dopiero z biurem które oszukuje!!!!! Dlatego prosimy o pisanie do nas ludzi oszukanych przez to biuro !!!! Będziemy próbowali wyłączyć biuro z POLSKIEJ IZBY TURYSTYKI, wysłać odpowiednie pisma o ukaranie biura za niezgodne z prawem praktyki , narażanie polskich turystów na utratę zdrowia( pokoje z grzybem ) zaznaczam hotel 4****(sprzedaja oferte 4**** dostajesz na miejscu -1* )totalny fałsz obłuda biura !! Może prokurator zajmie się tą sprawą! W końcu narażają życie setki turystów!!! Ponawiam apel, jesteś oszukany przez Itake NAPISZ RAF32@OP.PL Mamy wybraną duża kancelarie !!!! koniec, basta, mamy dosyć działania oszukujących biur. Już działamy razem, W najbliższym czasie pojawią sie art. w prasie i tv jak Itaka oszukuje ! !! walcz razem z nami !!!!! odpowiedz » Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 02.09.08, 19:40 No forum Egipt zaglądam od niedawna, ciekawi mnie Towja sprawa raf32 bo hotel, który opisujesz wygląda że wogóle nie istnieje, jak dla mnie jesteś mocno podejrzany... Odpowiedz Link Zgłoś
meggiiw Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 03.09.08, 11:24 nikita a kiedy lecicie do Egiptu z Itaką? Ja z męzem lecę 23 listopada do Mars Alam w opcji 7+7. A wy kiedy? Może się spotkamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1983 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 03.09.08, 12:54 meggiiw my lecimy troszkę wcześniej bo 4 listopada na 15 dni, a czy wiecie może jakimi liniami będzie latała Itaka w listopadzie?. Godzinę odlotu już znamy (chociaż może się pewnie jeszcze zmienić), natomiast co do przewoźnika nie jestem pewna, gdyż wstępnie z Warszawy miała latać od listopada Futura ale jak sie spytałam ostatnio w biurze to tak niepewnie potwierdzili tą informacje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
meggiiw Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 03.09.08, 15:52 nikita: ja jeszcze nie znam godziny wylotu, ale wiesz co, zadzwonię do biura i się zapytam. Jak coś się dowiem dam znać! też nie możesz się doczekać wylotu? Ja już wariuję, to mój pierwszy urlop w tym roku, i to jeszcze w charakterze podróży poślubnej... Odpowiedz Link Zgłoś
meggiiw Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 03.09.08, 16:11 dzwoniłam do mojego biura i się dowiedziałam! Masz racje, to są hiszpańskie linie Futura Airways. I tym lecimy do Mars el Alam... Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1983 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 03.09.08, 21:09 meggiiw - u mnie jest dokładnie tak samo jak u Ciebie czyli też długo wyczekiwany, pierwszy w tym roku urlop. Chciałabym przyspieszyć czas aby już był listopad - nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aisog16 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 09.09.08, 14:09 Nie chcę Was martwić, w lipcu w tym hotelu była moja siostra, niestety dopadła ich zemsta faraona - i to nie 1 - 2 osoby ale naprawdę znaczna część ludzi się rozchorawała. Poza tym hotel jest ładny, baseny pierwsza klasa i animacja też jest ok. Do plaży jest dość daleko, nie ma baru przy plaży, ani ręczników - trzeba je taszczyć z hotelu. Generalnie nie wyrażam negatywnych opini na forum - ale jedziecie z dzieciakiem, szkoda żeby się pochorował. Odpowiedz Link Zgłoś
maras1999 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 09.09.08, 14:42 Jak zwykle jedni piszą że jest bar na plaży inni że niema.Jedni ze są leżaki i ręczniki inni że ręczniki trzeba nosić z hotelu i bądź tu mądry.Skąd się biorą takie różne informacje,ręczniki to rozumiem ale bar chyba nagle nie zniknął.To samo dotyczy pląży tego hotelu jedni piszą że jest nowa plaża inni że niedawno byli i nie ma.Pomost raz jest innym razem niema.Można dostać bzika.No ale za tydzień sam sprawdzę.Jeśli chodzi o zemstę to kolega z pracy właśnie wrócił z Baron Palms Resort i też cała jego rodzinka się tam ostro pochorowała -6 letnie dziecko było 3 dni w szpitalu,tak więc urlopik zas....y.Przedtem był już 3 razy i to w gorszych hotelach i nic nie złapali. Odpowiedz Link Zgłoś
farahh Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 29.09.08, 21:33 No wlasnie, a ja sprawdze za trzy dni i na pewno opisze ow Rehana Resort Hotel. Jesli chodzi o chorobe to polecam Trilac na tydzien przed wyjazdem i w trakcie (do zakupienia w aptece). Od kiedy biore , nic mnie nie lapie. Pierwszy raz nieswiadoma, oczywiscie nie bralam i trzy dni umieralam w pokoju hotelowym. Pod wieczor doslownie reanimowano mnie przez obsluge, podobno dano mi dwa zastrzyki i chciano zabrac do szpitala, ale towarzysz mojej podrozy sie nie zgodzil. Przez kolejny tydzien sam dawal mi zastrzyki domiesniowo, lezalam slaba jak kloda. Na trzy dni przed wylotem wrocilam do zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
sherif111 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 30.09.08, 02:09 Ja właśnie wróciłem z Rehana Resort godzinkę temu. "+" (plusy) -pokoje oceniłbym na 3 gwiazdki - miałem wesele w hotelu 4- wiazdkowym w Poznaniu, apartament dostaliśmy gratis - i rehana resort a hotel w poznaniu (zarówno pokój jak też restauracja) to zupełnie inne standardy... - baseny ( bo jest to komplex powtarzalnych budynów) są zadbane, w wodzie znajduję się bar (napoje, drinki i przekąski w all inc bezpłatne) - jedzenie dobre, duży wybór w all inc każdy znajdzie coś dla siebie... - pomosty są, do morza ok 7-10 min piechotą - jeżdzi też busik ale na niestety nie za często -jedzenie - dobre, duży wybór, ale naczynia nie zawsze dokładnie umyte (tzw "masówka") - bezpłatny sejf, klimatyzacja + leżaki również. Ktoś pisał o ręcznikach - są wymienne za karte, którą dostajesz przy recepcji w chwili przyjazdu. Zgubienie karty- nie oddanie ręcznika - kara 15$ -teren bardzo piękny, natomiast zjeżdzalnie "zjechane" - plecy bolą po jednym zjeździe... Minusy: "-" - w tym resorcie spotkać kobietę to cud... Oprócz rosyjskich animatoek, które prowadzą aerobik i myślą, że wszyscy są rosyjskojęzyczni, zabawy wodne, quizy, konkursy itp - nie ma kobiet- za to obsługi - nie jestem rasistą - kupa czarnuchów. Jeśli zostawisz swoją piękną na minutę - masz jak w banku że jakiś brudas zaraz się koło niej pojawi. Ich błędne spojrzenia, dziwne zachowanie budzi niechęć. - nie polecam samotnych wypraw kobiet do centrów handlowych, nawet jeśli idziecie w kilka osób, a nawet starsze kobiety - samochody się zatrzymują, w najlepszym wypadku tylko trąbią i krzyczą... - zemsta faraona w stopniu lekkim dopadła mnie wczoraj czyli w ostatni dzień... - do rezydentki dodzwonić się jest trudniej niż do papieża (i wcale nie chodzi o sieć jak to Wam wytłumaczą na spotkaniu informacyjnym) a jak Pani odebrała to była albo niewyspana ( godzina 11:00) albo "przechlana" -wycieczki tzw fakultatywne - dobrze zorganizowane- my byliśmy na trzech i minusy każdej z nich: ***KAIR - dwudniowa wycieczka to praktycznie to samo co jednodniowa - zobaczcie w opisie a cena 2x taka. W samolocie ktoś opowiadał, że zapisał się na dwudniową a pojechali na jeden dzień, bo rezydentka dała d... i o kasę się dopraszają. Obiad w restauracji - owszem jest w cenie ale bez napojów (tego nie napisali). Podróż na wielbłądach pod Piramidami - 15$ ale uważajcie na oszustów bez licencji- za zrobienie zdjęcia, colę, którą podadzą Ci z uśmiechem - na końcu Cie skasują... My się nie daliśmy. Kolejnym punktem jest wizyta w perfumerii - moim zdaniem ceny kosmiczne, prusaki w kiblu - mam na zdjęciach, i nazwałbym to naciągactwem - ponieważ wygląda to tak, jakby ktoś w ramach wycieczki za którą zapłaciłeś - zaciągnął Cie do sklepu i poczestowal herbatka a potem chciał Ci coś na siłę sprzedać. Notabene po zakończeniu tej części programu nasz przewodnik - Ramzes dostał swoją dolę;-)Byli świadkowie... Także wszystko jasne. W cenie nie ma rejsu po nilu- koszt 5$/os. na co namawiają więc nikt się nie wyłamuje... JEROZOLIMA,BETLEJEM: chcieliśmy kupić pamiątki ale nie dam za 10- cio paciorkowy różzaniec 20-50$... Nachalni sprzedawcy- jak coś Ci wcisną w rękę i ty to chwycisz- nie dadzą Ci spokoju póki nie kupisz- dobre ćwiczenia z asertywności - było malzenstwo, które chyba nie umiało odmawiać- brali wsjo jak leci - współczuję im portfelom. Inni rzuali w tych sprzedawców albo na ziemię to co im wcisnęli. Generalnie przewodnik - izraelka chyba polskiego pochodzenia -ładnie o wszytskim opowiadała ale chyba była zmęczona rytyną swojego zajęcia- zaprowadziła nas do tylko jednej restauracji gdzie nic nie zjadłem, bo nie nazwałbym tego nawet barem mlecznym tylko speluną - zapewne też odebrała swoją "działkę". Trzeba było uważać żeby się nie zgubić... Przekroczenie granicy izraelskiej to okazywanie ok 10-15 razy paszportu, są mega przyczepialscy i nie czuliśmy się tam bezpiecznie. ***REJS STATKIEM ZE SZKLANYM DNEM- bajeczka- podczas transportu na plaże - dwuch czarnuchów zapytało nas o imię (jechaliśmy akurat tylko ja i żona) - a on powiedział że ma na imię Osama Bin Laden - powiem tak - nas to nie rozśmieszyło i tylko modlilismy sie zeby dojechac.. a jak zapytal czemu sie nie usmiechamy to powiedzielismy bo jestesmy zmeczeni podróżą... - kolejny minus za to że na planie podróży godziną odlotu była 00:30 czasu PL natomiast na lotnisku okazało się że wylot będzie o 01:30 - zapytałem Pana z itaki co by było gdyby omyłkowo godzinę wcześniej był wylot i byśmy nie zdązyli - odpowiedział ze w egipcie jest zmiana czasu więc powinniśy o tym wiedzieć - kompletna bzura- tutaj duża wtopa ITAKI!!!!!!! Była to nasza podróż poślubna - którą będę miło wspominał - aczkolwiek tak jak wszędzie zdarzają się wpadki mniejsze lub większe - to normalka... Jednocześnie wiem, że była to pierwsza i ostatnia moja wizyta w egipcie - i ta wycieczka była najbardziej egzotyczną i niebezpieczną w moim życiu. Każdy lubi coś innego - jedni kochają adrenalinę i nie mogą bez niej żyć - inni lubią jak ktoś podnosi im ciśnienie - ja wolę spokój, kulturę i cywilizację. Więc poza europę zachodnią już się nie wybiorę... Moi znajomi również po moich relacjach na gorąco stwierdzili , że to nie dla nich. Jeden DUŻY plus to... POGODA! Choć poparzyłem sobie stopy- bo przy basenach chodnik jest tak gorący że bez klapek ani rusz;-) Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku wszytskim wyruszającym w te rejony;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mik_i Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 27.01.09, 22:42 ja wybieram się z męzem i niespełna dwu letnią corka do scharm, pod koniec lutego (w kololicach 25lutego) na dwa tyghodnie. a musimy wrocic przed 16 marca bo wtedy mala konczy dwa lata i musielibysmy za nia placic, a tak to ma za free. co do chotelu jeszcze nie podjelam decyzji rozważam między Rehana resort, Amarante garden a Kiroseiz. i nie wiem ktory lepszy dla malej. rehana 4* ma podgrzewane baseny, brodzik, zjeżdżalnie i plac zabaw, w amarante 4* tez jest brodzik i plac zabaw, jest blizej Naama Bay, ok. 2 km od głównego centrum turystyczno-rozrywkowego - to juz plus dla nas, w Kiroseiz tez jest brodzik i plac, też jest blisko Naama bay, ale za to ma 5*. wybór jest trudny... Odpowiedz Link Zgłoś
ogi.wawa Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 20.03.09, 10:00 31,03 z Warszawy. Ktos jeszce się wybiera do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
12345berta Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 15.04.09, 20:40 Ja wybieram się pod koniec kwietnia. Jeśli ktoś już był w tym roku, to czy może udzielić jakichś praktycznych wskazówek. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogi.wawa Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.04.09, 09:17 A co chcesz wiedzieć? Pisz smiało. Wróciłem wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
12345berta Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.04.09, 16:00 Jeśli możesz, to proszę napisz kilka wskazówek np. - co zabrać ze sobą (coś na muchy, buty do "chodzenia" w morzu itp.), - z jakich wycieczek warto skorzystać i gdzie kupić (cena), - jaką walutę zabrać i jakiego rzędu, żeby w miarę wystarczyło, - czy bardzo grzeje (jakiego typu kremy z filtrem do opalania). Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogi.wawa Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.04.09, 16:27 Odpowiadam Ze sobą warto zabrać – buty na plaże, coś na owady latające, coś na ukąszenia owadów, coś na zemstę, sprzęt do nurkowania (dodatkowo możesz zabrać płetwy), okulary przeciwsłoneczne Byłem na nast. Wycieczkach: Góra Mojżesza + Klasztor Św. Katarzyny – 28 usd/os – wejście na górę odbywa się w nocy przy świetle latarek, podejście dość męczące, ale widoki na szczycie niesamowite. Koniecznie trzeba wziąć dużo wody i ciepłe ubranie. Petra w Jordanii autokarem – 230 usd/os – męcząca, ale warto jechać Park Narodowy Ras Mohammed autokarem – 25 usd/os – piękne rafy, jednak drugi raz wybrałbym opcje statkiem wtedy zamiast 1 nurkowania są 3 a cena niewiele wyższa (30usd) Wycieczka do Jerozolimy + Betlejem + Morze Martwe – 100 usd/os – bardzo męcząca, ale warto jechać. Wszystkie wycieczki kupowałem w biurze aabasharm (na forum znajdziesz namiar na to biuro). Na wycieczce do Jerozolimy spotkaliśmy wycieczkę z Wezyra, którą organizowało to samo biuro lokalne, które organizowało naszą wycieczkę. Jednym słowem masz dokładnie to samo a za mniejsze pieniądze. Waluta Miałem ze sobą dolary ok. 1200 + rezerwę w euro. Przyznaje ze większość wydałem na wycieczki. Jeżeli miałem ochotę na coś to sobie nie żałowaliśmy (2 osoby), ale też nie szastaliśmy pieniędzmi na lewo i prawo. Postaraj się zebrać max. dużo drobnych nominałów. Przydadzą się na bakszysz, a także, dlatego że bardzo często sprzedawcy nie mają drobnych na wydanie reszty. Grzeje mocno. Warto zabrać kremy z filtrem (mieliśmy różne filtry od 20 w wzwyż) dodatkowo jakieś specyfiki po opalaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
12345berta Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.04.09, 18:19 Piękne dzięki za informacje. Możesz coś jeszcze napisać jakie wrażenie na Tobie zrobił Hotel Rehana Resort? Odpowiedz Link Zgłoś
martag2 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.06.09, 15:21 Witam, Czy ktoś niedawno wrócił z tego hotelu i może dodać swoją opinię? Na wakacje.pl i easygo są tak odbiegające od siebie opinie, że nie wiem czego się spodziewać. Warto jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
12345berta Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.06.09, 16:25 Ja byłam na przełomie kwietnia i maja. Jeśli chodzi o kolację, to fakt, jeśli przyszło się na otwarcie, to był problem ze sztućcami i stolikiem na cztery osoby. Trzeba było trochę odczekać. Wzięliśmy się na sposób i chodziliśmy trochę później i było dużo lepiej. Do dyspozycji są trzy baseny. Zauważyliśmy, że przy jednym z nich jest inna stołówka i tam było dużo mniej osób. My na jedzenie nie narzekamy. Zawsze można było coś wybrać dla siebie. Generalnie jesteśmy zadowoleni. Fakt, mebelki w pokojach mają już swoje lata, ale przy naszym pozytywnym nastawieniu, że przyjechaliśmy wypoczywać a nie narzekać, wcale nam to nie przeszkadzało. Najważniejsze, że w kranie była ciepła woda(mieszkaliśmy na pierwszym piętrze) i działała klimatyzacja. Tym bardziej, że praktycznie całe dnie spędzaliśmy przy basenie, nad morzem albo na wycieczkach. Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
martag2 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.06.09, 19:06 12345berta, Bardzo dziękuję za odpowiedź. A jak są wydawane napoje do posiłków? Samoobsługa czy podają kelnerzy? Czy to prawda, że b. słabe animacje? I głównie dla Rosjan? Wiem, że idąc do plaży przechodzi się przez teren drugiego hotelu, czy można również korzystać z basenów, barów tego drugiego hotelu? Jakie wycieczki byś poleciła? My też nastawiamy się na wycieczki, snurkowanie. No, ale na terenie hotelu też dużo czasu spędzimy, więc chcielibyśmy, aby było fajnie. Jedziemy 8 osobową grupą, ja jestem z tych niepoprawnych optymistek i mało wymagających. Liczę na udany wypoczynek. I zrewanżuję się opinią na temat Itaki,hotelu i Sharm po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
12345berta Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.06.09, 19:58 1. Jeśli chodzi o posiłki i napoje, to pełna samoobsługa. Przy każdym posiłku jest rozpuszczalna kawa, herbata, zimne napoje, a przy obiedzie i kolacji dodatkowo barek, w którym kelner nalewał alkohole. Przy każym basenie jest barek, w którym kelner nalewa napoje (cola, piwo, drinki). Nad recepcją jest bar, z którego mogliśmy korzystać do 2-ej w nocy, jeśli tylko mieliśmy ochotę na jakieś napoje ;) 2. Co do animacji, to przyznam szczerze, nie korzystaliśmy, chociaż widziałam, że przy środkowym basenie coś było organizowane. My woleliśmy chodzić na ostatni basen, który nazywaliśmy "naszym", ponieważ korzystało z niego dosłownie kilka osób. 3. Jeśli chodzi o Rosjan, fakt było ich sporo, ale my szukaliśmy towarzystwa Polaków i zawsze mieliśmy szczęście spotkać fajnych ludzi. 4. Do plaży niekoniecznie przechodzi się przez drugi hotel. Jest tunel i chodnik, który biegnie wzdłuż ogrodzenia tamtego hotelu. Z ich basenów nie korzystaliśmy, bo nie było takiej potrzeby. Wystarczył nam "nasz" basen i plaża (z darmowymi leżakami). Na plaży jest mała "budka", gdzie kelner nalewał napoje w ramach naszego "all". A co do plaży i rafy, to byliśmy zachwyceni. Już Wam zazdroszczę ;) 5. Byliśmy na dwóch wycieczkach organizowanych przez biuro podróży Abba Sharm - Kair 43$ i wielkie safari (chyba 27$ nie pamiętam dokładnie). Ich stronę znajdziesz w internecie. My byliśmy zadowoleni i polecam. Ufff, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
martag2 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 16.06.09, 21:22 12345berta, Bardzo, bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi :) Odwdzięczę się swoimi spostrzeżeniami po powrocie. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
martag2 Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 11.07.09, 14:24 Obiecałam, że po powrocie napiszę więc dzielę się opinią. Pobyt uważam za bardzo udany. Pokoje duże i ładnie wyposażone. Jeśli dacie 10$ dostaniecie pokój na parterze. Poza tym niczym pokoje się nie różnią, no może widokiem z okna. W czasie mojego pobytu 1/4 hotelu wraz z dużą restauracją była w remoncie. Niestety powodowało to duże problemy ze znalezieniem wolnego stolika w porze wydawania posiłków. Jedzenia b. dużo, b. różnorodne i smaczne. Choć były osoby, które zemstę faraona złapały. Czynne były 3 duże baseny + 2 brodziki. Nie było problemu z leżakami, ani przy basenach, ani na plaży. Wieczorem fajny show time, ale co tydzień repertuar się powtarza. Mało animacji w ciągu dnia. Bardzo pomocna rezydentka. Na wycieczki jeździliśmy z Abba Sharm, zdecydowanie polecam, szczególnie nurkowanie z polskim nurkiem Adrianem, który prowadził dla nas Intro. Plaża żwirkowa. 30m w głąb morza chodzi sie po skamieniałej rafie, a potem jest urwisko z głębią kilkumetrową. Do wody konieczne buty! Ogólnie zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ajzejatuchajbej Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 13.07.09, 13:32 czyli co tak naprawdę jest ok? czy nie jest ok?, opinie na pewnej stronie turystycznej są masakrujące Odpowiedz Link Zgłoś
alicjavelzuzka Re: Itaka + Rehana Resort, proszę o opinie 04.10.09, 15:58 byliśmy z mężem tam w 2 połowie września i zauważylam ze bylo duzo par z dziecmi, jest maly plac z zabawami płytkie baseny dla dzieci a i jesli chodzi o kuchnie to spokojnie mozna jechac.polecam Odpowiedz Link Zgłoś