15.09.08, 20:35
CZy ktos wrocił z hotelu Kiroseiz z Sharm? Jaki hotel? czy lepiej
wziasc pokoj w bungalowie czy w budynku głownym? prosze o
opinie.Niektorzy pisza aby w paszport włozyc dolary aby dostac
lepszy pokoj CZy ktos słyszał o takich praktykach? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcin.urban Re: Kiroseiz 15.09.08, 21:25
      >CZy ktos wrocił z hotelu Kiroseiz z Sharm?
      Wróciłem niecałe 2 tygodnie temu.
      >Jaki hotel?
      Jak dla mnie to super hotel. Jedzenie bardzo dobre i w miarę urozmaicone (mi przez tydzien się nie znudziło). Do każdego posiłku podają przeróżne ciasta, torty i inne słodkości (polecam te na francuskim cieście :)).
      Nie przeszkadzało mi że trzeba było dojeżdżać do plaż.
      Jedynie łazienka nie zasługuje na 5*. Jest czysta ale ma sporo "niedociągnięć" (to urwany uchwyt na ręczniki,to płytki kładzione przez partacza itp.).
      >czy lepiej wziasc pokoj w bungalowie czy w budynku głownym?
      Sorki ale nie widziałem tam żadnych bungalowów a jedynie 2-piętrowe budynki.
      >Niektorzy pisza aby w paszport włozyc dolary aby dostac
      >lepszy pokoj CZy ktos słyszał o takich praktykach?
      Ja włożyłem co nieco do paszportu ale nie warto. Inni goście nic nie dali i dostali taki sam pokój jak ja.
      Jak pokój nie będzie Ci odpowiadał to lepiej wtedy "poprosić" o zmianę na lepszy.
      • marcin.urban Re: Kiroseiz 15.09.08, 21:33
        Widok z mojego pokoju:
        images31.fotosik.pl/363/bf7d7a977fa5dd71.jpg
        • maram-only Re: Kiroseiz 15.09.08, 23:22
          Cudny widok- a jaki to numer pokoju? żartuje,ale wole
          wiedziec,poniewaz bedac w Maroku czy w Tunezji-zawsze byl ten sam
          problem-polacy dostawali pokoje z widokiem na pustynie,a Francuzi na
          basen,morze. Dziekuje za odpowiedz.
          • marcin.urban Re: Kiroseiz 16.09.08, 10:02
            > a jaki to numer pokoju?
            4210.
            Większość polaków jest kwaterowana w nowej częsci hotelu (tej w której ja byłem oraz tej co widać na zdjęciach). Ci co nie mieli pokoju od strony basenu mogli mieć trochę mniej ciekawy widok.
            • kamalasundari Re: Kiroseiz 16.09.08, 10:08
              Ja kiedyś włozyłam w paszport kilka dolarów to mi oddali. :-) Od
              tamtej pory nie wkładam, bo z tego co wiem to mają już
              poprzydzielane pokoje wcześniej i te dolary raczej nic już nie
              zmienią. Raz zdarzyło mi się zmianić pokój i właściwie bez większego
              problemu się udało.
              Wiesz może czy w Kirozeiz można pływać w basenie w nocy??
              • marcin.urban Re: Kiroseiz 16.09.08, 10:28
                kamalasundari napisała:
                > Wiesz może czy w Kirozeiz można pływać w basenie w nocy??
                Nie zauważyłem żadnego zakazu ale wydaje mi się że nie można. W godzinach wieczornych jak jeszcze byli "basenowi" to widziałem że przepędzają kąpiących się. Natomiast już ok 1-2 w nocy kąpało się dużo ludzi :)
                • kasia-11111 Re: Kiroseiz 16.09.08, 12:13
                  W hotelu są 2 częśći: o wyższym i niższym stndardzie (obok restauracji Pharaon). W dniu przyjazdu zakwaterowano nas w tej starej części. Krzesła brudne, wanna odrapana, w łazience śmierdziało.Po spokojnej rozmowie z recepcjonistą (nie dawaliśmy bakszyszu) przeniesiono nas do tej nowej części (pokój 5207).
                  A co do kąpieli po zachodzie słońca, ponoć basen jest czyszczony a woda chlorowana. Dojazdy na plażę nie są uciążliwe, dzięki temu trochę poznalismy miasto.
                  • maram-only Re: Kiroseiz 19.09.08, 00:10
                    dzien dobry- czy na plazy nalezacej do hotelu sa lezaki,parasole?
                    moze głupie pytanie, ale sa sprzeczne opinie. Czy busik podwozi pod
                    plaze ? dziekuje za pomoc
                    • marcin.urban Re: Kiroseiz 19.09.08, 11:44
                      maram-only napisała:
                      > dzien dobry- czy na plazy nalezacej do hotelu sa lezaki,parasole?
                      Są leżaki i parasole. Również są wydawane ręczniki.
                      > Czy busik podwozi pod plaze ?
                      Do samej wody nie dojeżdza :). Trzeba przejść z 50-100m.

Marcin
    • rydzyna1213 Re: Kiroseiz 24.09.08, 08:58
      byłam w tej samej części co marcin.urban (wrocilam wczoraj - wrażenia na swiezo :-))) i miałam ten sam widok z pokoju, nie daliśmy pieniędzy - mieliśmy nr 4202 i uważam, ze było ok.
      Tipy daliśmy chłopakom którzy obsługiwali w restauracjach - przemili byli i przyjażnie nastawieni. Najmniej przyjaźni byli w recepcji.

w basenie pływaliśmy o 4 i 5 rano :-))), ale na tablicach jest napisane, że można korzystać od 8 am do 8 pm, ale przyjemnie było wskoczyć do wody nad ranem :-)) Fajne jest Jacuzzi, ale na noc strumień wody jest wyłączany.

Polecam hotel, obsługa przeeeeemiła, nie przeszkadzało mi, że musiałm dojechac do plaży i dojść do restauracji - wersa All rewelacyjna! Polecam Kirosez Beach z rafą (możliwość przyjemnego snoorkowania) i jest ona blizej hotelu. PLaża Sandy kojarzyła mi się z jeziorem - byliśmy tam raz, ale jeśli jedzie ktoś z dziećmi to tu chyba lepiej.

W hotelu bardzo pomocna jest Pani Kasia siedząca w holu recepecji - mniej rezydentka Pani Olga, ale nam to nie przeszkadzało.
      I dokładnie tak jak marcin.urban: uwagi do łazienek i wykonczeniówki, ale to chyba przypadłośc egipcjan :-)))

W przyszłym roku wracamy tu znów: byliśmy tylko tydzień i nie nacieszylismy się atmosferą - polecam wycieczke do Kairu - mimo wszystko autobusem (męcząca) - ale dopiero wtedy poznacie prawdziwy Egipt, bo Sharm - niestety - to cukierek dla turystów, oczywiście fajne miejsce do wypoczynku, ale... tak nie wygląda życie w Egipcie.
      Dlatego nie zdecydowaliśmy się na lot do Kairu, tylko przejazd - ale powtarzam: męczocy.

Ogólne wrażenie: wspaniała przygoda!!!!!!! Znów wybierzemy Kiorsez i może tym razem nie w ramadanie :-))))
      Pozdrawiam
      • jomalone Re: Kiroseiz 24.09.08, 15:22
        byłam w Kiroseiz w lipcu, również tydzień...to zdecydowanie za
        mało!!! Hotel jest naprawdę przeuroczy, jedzenie bardzo smaczne i
        urozmaicone, obsługa przemiła!!!!! Animatorzy rewelka zwłaszcza
        Mizo :D ktoś kto go pamięta wie o czym piszę :D:D:D:D Za rok również
        wracam w to samo miejsce....Egipt ma w sobie coś magicznego...
        • alers Re: Kiroseiz 26.09.08, 15:39
          Wg mnie to najgorszy hotel 5* w jakim bylam.Owszem jak ktos jest
          pierwszy raz w Sharm,to moze byc zachwycony ale ja tam latam bardzo
          czesto i nigdy nie wroce do Kiroseiz.Wg mnie,to on powinien miec
          3*!!!
          • rydzyna1213 Re: Kiroseiz 26.09.08, 17:51
            alers napisała:

> Wg mnie to najgorszy hotel 5* w jakim bylam.Owszem jak ktos jest
            > pierwszy raz w Sharm,to moze byc zachwycony ale ja tam latam bardzo
            > czesto i nigdy nie wroce do Kiroseiz.Wg mnie,to on powinien miec
            > 3*!!!
            to napisz, dlaczego masz taką ocenę.
            pozdrawiam
            • alers Re: Kiroseiz 30.09.08, 14:08
              Przede wszystkim klucze do hotelu-rozmagnesowywaly sie kilka razy
              dziennie,za kazdym razem musialam biegac do recepcji po nowy,bo nie
              moglam sie dostac do pokoju.
              Jak chcialam skorzystac z opcji All Inclusive i wziac sobie butelke
              wody,to powiedziano mi,ze moge ewentualnie napelnic sobie ta z
              pokoju albo wziac wode w plastikowym kubku ;/ Nigdy sie z czyms
              takim nie spotkalam.
              Po trzecie nie chcieli mnie wymeldowac z hotelu,bo powiedzieli,ze w
              tym dniu zadnych checkoutow nie ma :) a ja mialam miec samolot za
              3h :)
              Gdy przyjechal autobus,to chyba przez 40 min szukali mojego
              bagazu,ktory mieli odebrac tylko spod drzwi, a po 2h recepcjonista
              zorientowal sie,ze powinien mnie dawno wymelodowac a tego nie zrobil!
              Poza tym to byl wyjazd z Alfa Star a to juz zupelnie inna historia :)
              • rydzyna1213 Re: Kiroseiz 30.09.08, 19:13
                alers napisała:

> Przede wszystkim klucze do hotelu-rozmagnesowywaly sie kilka razy
                > dziennie,za kazdym razem musialam biegac do recepcji po nowy,bo nie
                > moglam sie dostac do pokoju.

nam nic takiego się nie działo - owszem musielismy prosić o pomoc z sejfem i drzwiami na balkon, ale uwinęli się w try miga

> Jak chcialam skorzystac z opcji All Inclusive i wziac sobie butelke
                > wody,to powiedziano mi,ze moge ewentualnie napelnic sobie ta z
                > pokoju albo wziac wode w plastikowym kubku ;/ Nigdy sie z czyms
                > takim nie spotkalam."

Od tego roku jest tylko jedna plastikowa butelka, która się napełnia (w latach poprzednich było inaczej - nie wiem bo byłam tu pierwszy raz). Popieram ekologię.

> Po trzecie nie chcieli mnie wymeldowac z hotelu,bo powiedzieli,ze w
                > tym dniu zadnych checkoutow nie ma :) a ja mialam miec samolot za
                > 3h :)
                To wina raczej Twojego BP.

> Gdy przyjechal autobus,to chyba przez 40 min szukali mojego
                > bagazu,ktory mieli odebrac tylko spod drzwi, a po 2h recepcjonista
                > zorientowal sie,ze powinien mnie dawno wymelodowac a tego nie zrobil!
                O - nas obudzili telefonem o 2 h i o odpowiedniej przyjechali po bagaże. A poza tym dzień wcześniej sprawdziliśmy czy rzecyzwiście wszystko jest przez Itakę załatwione - było.

> Poza tym to byl wyjazd z Alfa Star a to juz zupelnie inna historia :)
                No własnie.

Jednyny minus to to, ze Panowie w recepcji byli mało usmiechnięci i nad ranem - gdy buraki z Polski zorientowlai się, że musza zapłącić za zuzyte napoje z barku-lodówki w pokoju, to się grzebali jak muchy z załatwieniem sprawy - to było irytujące - poza tym - było suuper i wrócimy tu być może za rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka