Dodaj do ulubionych

Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Millenium???

08.10.08, 13:16
Witam!
Na forum Egipt piszę pierwszy raz ale jestem uważną obserwatorką
odkąd mąż zaproponował wyjazd do Egiptu ok. 14 grudnia :-) Problem
oczywiście jest z wyborem hotelu! Było kilka postów odnośnie hoteli
które wymieniłam ale informacje i opinie są bardzo zróżnicowane.
Liczę na to że znajdzie się ktoś kto pomoże nam w wyborze hotelu :-)
Lubimy dobrze zjeść, leżeć na szerokiej, ładnej i piaszczystej
plaży. W grę wchodzą też Hiltony.
Obserwuj wątek
    • kokosowo3 Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 08.10.08, 19:48
      Nikt nie ma nic do zaproponowania?!
      • mibi7 Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 11.10.08, 19:13
        Polecam Mamlouk byłiśmy w czerwcu i wszystko OK, wg. mnie Makadi
        jest gorszy a Millenium nie znam. O Hiltonie znajomi wypowiadali się
        dobrze ale z tego co wiem to są 2 i nie wiem w którym byli.
        • kokosowo3 Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 11.10.08, 22:12
          Dziękuję bardzo :-)
          • asiorekmi Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 13.10.08, 10:40
            hej
            Byliśmy z rodzinką w Sunrise Royal we wrześniu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak
            masz jakieś pytania to odpowiem.
            Pozdrawiam
            • mamaruda Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 13.10.08, 19:41
              Właśnie wróciłam z Mamlouk'a. Hotel bardzo fajny, dobry stuff, jedzenie non stop
              od rana śniadania omleciki, kiełbaski, sery itp, od g. 10 drinki (jakie sobie
              wymyślisz) i jedzenie w barze przy basenie pizza, hot dogi, hamburgery, ciastka,
              owoce w między czasie obiad (ale bar cały czas otwarty az do 17 (w październiku)
              potem kolacja nawet do 24 i oczywiście drinki i mocniejsze tez.
              Otoczenie hotelu bardzo ciekawe, fajne baseny, korty tenisowe, siłownia, animacje.
              Plaża wg mnie bardzo średnia, mało miejsca bardzo długo płytka woda, betonowe
              molo, sa windsurferzy, łodzie z nurkami itp - mało ciekawe. (to jedyny minus,
              ale z tego co wiem to większość plaż tak wygląda).
              Pokoje klima, lodówka uzupełniana w ramach all inclusive, sejf, sporo miejsca,
              łazienka fajna czysta, duży prysznic :) suszarka do włosów...
              Hotel oceniam bardzo, bardzo pozytywnie.

w razie pytań służę pomocą
              • aniela351 Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 13.10.08, 19:46
                Milenium fajny hotel ale odradzam wq porze zimowej gdyz nie maja
                podgrzewanego basenu.A to wazne...
              • monik-a1974 do: maruda 14.10.08, 16:27
                Cześć, wyczytałam, że wróciłaś z Mamlouka, gdzie znajduje się siłownia- w
                mamlouku czy w gardenie bo nigdzie nie mogę znależć takiej wiadomosci. czy
                mogłabyś wysłać mi swoj nr gg to wtedy popytałabym ciebie więcej moje gg to:679316
              • dariusznow Re: Sunrise Mamlouk, plaża 04.11.08, 14:11
                "Plaża wg mnie bardzo średnia, mało miejsca bardzo długo płytka
                woda, betonowe
                molo, sa windsurferzy, łodzie z nurkami itp - mało ciekawe. (to
                jedyny minus,
                ale z tego co wiem to większość plaż tak wygląda)."

czy snurkowaliście w pobliżu hotelu?
                są jakieś rafy przy mamlouku lub Gardenie?
                może jakieś fotki?
    • ciacho_29 Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 14.10.08, 15:15
      Byłam w Millenium ładny hotel,ale 5* nie dałabym, słaba organizacja
      zwłaszcza na stołówce, zero animacji, ogólnie b.ładny hotel nowy ale
      nudny bo nic sie nie dzieje i co z tego skoro jest plaża jak nie ma
      morza:) (na ok.1km jest odkryta rafa,woda po kostki i millenium nie
      ma swojego pomostu)
      • kokosowo3 Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 15.10.08, 13:29
        Dziękuję wszystkim za pomoc! Zdecydowaliśmu się na Royal Makadi :-)
        Asiorekmi jeśli możesz napisz czy siłownia, sauna itp. są w cenie
        all?
        • asiorekmi Re: Sunrise Royal Makadi,Sunrise Mamlouk,Milleniu 15.10.08, 14:15
          hmmmmmm To mi ćwieka zabiłaś :))) szczerze nie byłam zainteresowana ani jednym
          ani drugim więc jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Pamiętam,że gdzieś czytałam o
          obuwiu sportowym na siłownię ale czy dodatkowo płatna to nie wiem.
        • asia_sloneczko3_1 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 03.11.08, 20:50
          Czytałam że w sunrise makadi trwają jakieś prace remontowe. Czy ktoś
          coś wie na ten temat?
          • kokosowo3 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 03.11.08, 21:28
            Lecimy jednak do Sunrise Royal Makadi i pani z biura Sun&Fun
            powiedziala nam ze te prace remontowe to rozbudowa hotelu.
            • asia_sloneczko3_1 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 07:25
              a mi powiedziała że to był remontowany basen!!!!!!!!!!!
              • kokosowo3 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 08:00
                No to ładnie! A kiedy lecisz?
                • asia_sloneczko3_1 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 10:09
                  1.06.2009 ale dziś muszę zdecydować czy Sunrise Makadi czy Sunrise
                  Mamlouk. Gdzieś na forum przeczytałam że ten remont basenu zakończył
                  się w marcu tego roku.
                • asia_sloneczko3_1 Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 11:51
                  Pani z biura Ecco Holiday dzwoniła do rezydenta w S.Makadi i jakieś
                  drobne remonty trwają do maja 2009 ale nie są uciążliwe dla
                  wypoczywających. Ja jednak wybrałam Mamlouk.
                  • prehnit Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 13:36
                    Asiu co zdecydowało że wybrałaś ten hotel?.Właśnie też się zastanawiam nad tym
                    wyborem.Z opinii na formach przeczytałem że w Mamlouku lepsze jedzonko i więcej
                    rozrywki, natomiast w Royalu rafa, czystsza woda i plaża...
                    Pozdrawiam
                    • asia_sloneczko3_1 do prehnit 04.11.08, 16:29
                      Cześć, przede wszystkim oferta "przed premierowa" ecco holiday jest
                      ograniczona (jak wszędzie gdzie są "dobre"ceny) Wybrałam ten hotel
                      bo:
                      - przede wszystkim opinie innych podróżujących są dla mnie dużym
                      kompedium wiedzy
                      - opinie Pań w ecco które w większości tych hoteli były
                      - ten hotel jest położony bliżej centrum (nie jest za głośno a
                      jednak wokoło dużo się dzieje : dyskoteka, centrum handlowe )
                      - Makadi to hotel na "odludziu" , w takim byłam w tym roku w Turcji
                      i dla mnie to nie jest problem
                      Są to opinie jakie zasięgnęłam od innych bo ja jadę 1-szy raz do
                      Egiptu. Istotna jest obsługa hotelu (nasłuchałam się wielu złego o
                      egipcjanach że wyciągają ręce po bakszysz, w Mamlouk podobno tego
                      nie ma. A tak nawiasem mówiąc to Ecco ma teraz dobre ceny i nie wiem
                      jak u nich "schodzą" wczasy (bo jadę z nimi 1-szy raz) ale w GTI
                      Travel (tylko Turcja) rozeszła się w ciągu 3 dni (oczywiście mówię o
                      promocyjnych cenach. Ja już dziś zaklepałam Mamlouk na 1.06.2009
          • asiorekmi Re: Sunrise Royal Makadi, prace remontowe 04.11.08, 16:10
            Witam!
            Byliśmy w Royal we wrześniu, prace o których piszecie trwają na pewno od maja
            czy czerwca. Hotel jest w trakcie rozbudowy, dzieje się to jednak na terenie od
            strony bramy wjazdowej i zupełnie nie jest uciążliwe dla wypoczywających gości.
            Teren rozbudowy jest ogrodzony i osłonięty. Zresztą prace budowlane postępują
            według ichniejszego harmonogramu czyli nie wiadomo kiedy i jak długo ;))) Na
            nasze dwa tygodnie pobytu działo się tam coś może przez 4 dni. Trwa również
            rozbudowa recepcji, ale naprawdę w niczym nam to nie przeszkadzało. Jedyne na co
            proszę się nastawić to rafa przy hotelowej plaży jest raczej mizerna.... jeśli
            chce się posnurkowac warto przejść na plażę sąsiedniego Fort Arabesque.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka