Dodaj do ulubionych

Ciekawe jak to się skończy.....

08.01.09, 23:26
Czy wy też zauważyliście wzmożoną kampanię reklamową Biur Podróży w
TV i internecie.
Czy oni już też zaczynają odczuwać skutki kryzysu.
Osobiście rozmawiałem z właścicielką dużego biura w mojej dzielnicy w
W-wie i jest ona trochę przerażona ,bo w zeszłym roku w styczniu,
drzwi się prawie nie zamykały,a teraz pustawo !!!Sama jest trochę
przerażona takimi cenami na zimę do Egiptu i powiedziała ,że jak w
lutym nie będzie poprawy,to chyba Polacy ograniczą się do urlopów w
kraju.
Obserwuj wątek
    • annnima Re: Ciekawe jak to się skończy..... 08.01.09, 23:45
      Ja jestem zasmucona :-(
      Myślałam że znajdę ładny hotel bezpośrednio przy plaży, all inclusive 4* do 2500
      pln na lipiec ale chyba się przeliczyłam. Takie ceny były w zeszłym roku w SSH
      Ciekawa jestem czy to się zmieni...
    • karuzela100 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 05:29
      Myśle ze bedzie sporo lastów.............;) pozdrawiam Karuzela100
    • janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 09:27
      45s11 napisał:

że jak w
      > lutym nie będzie poprawy,to chyba Polacy ograniczą się do urlopów w
      > kraju.
      Czy w kraju to akurat nie był bym tego taki pewien.Tu jest drożej niż bliska
      zagranica jak wszystko policzy.Zresztą do tych krajów wycieczki już nie idą jak
      ciepłe bułeczki.Sam jestem przykładem,bo tyle co wróciłem z lasta,ale nie z
      Polski.Tam się już obudzili.Wiedzą że zakontraktowane wczasy z firsta nie
      schodzą,więc sprzedają lasty aby tylko koszty odzyskać.Też się wybieram latem
      ale z lasta nie tak jak zawsze wcześniej bywało z first.Wszystko ma związek z
      walutą i urealnianiem ceny np.nadmuchanej do niebotycznych wartości rodzimej
      waluty.Będzie jeszcze gorzej,dlatego lepiej twardą kupić teraz kiedy jest na
      bezdechu.Ci co jeżdzili za kredyty lub tacy co zamiast gruszy wybrali palmy w
      najbliższym czasie nie pojadą.Kryzys.No i dobrze.Może biura zaczną szanować tych
      sprawdzonych co co roku jeżdżą.A poza tym nic złego się nie dzieje.Będzie
      lużniej,a że niektóre biura padną to też dobrze.Zostaną te sprawdzone.
    • sowa_55 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 10:28
      Moja znajoma wrocila z Egiptu i opowiadala jak puste sa hotele, gdyz
      kryzys rosnie, standart spada i ludzie szukaja innych lepszych i
      czysciejszych hoteli w innych krajach, gdyz kazdy chce wypoczac w
      godnych warunkach bez biegunki i innych chorob!
      • fantasticmysiapysia Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 11:36
        To ciekawe bo jak próbowaliśmy kupić first w grudniu to okazało się, że brak
        miejsc!!! Główny problem to brak samolotów, hotele i tak już są tanie, a
        rzeczywiście te dobre sprawdzone sprzedają się na pniu....Umówmy się, co to za
        lasty mamy w Polsce: albo hotel, którego nikt nie chce, albo cena niewiele
        niższa niż regularna.
        Jeżeli komuś się udało to chyba ma znajomości w biurach czego bardzo zazdroszczę...
        • zachodniopomorskie Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 13:27
          Z mich obserwacji euronie spadnie , jak nie wzrosnie w okresie
          marzec-listopad 2009 do 4,8 bo tak prawdopodobnie będzie.
          Liczylem na spade wlasnie teraz ale sie przeliczylem.
          Wiec nawet lasty wyjda 50% drozej.
          ba! prawdopodobnie wlasciciele polskich nadmorskich pensjonatów maja
          juz oblozenie w 40-60% co im o tej porze sie nie zdaza.
        • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 13:30
          Moja przedmówczyni , ma wiele racji , u nas nie ma dobrych lastów ,
          bo to albo trzeba po znajomości , albo pogodzić się ze średnim
          hotelem . Ja lecąc z lasta , godziłem się z jakimś średnim hotelem ,
          bo znajomych w branży nie mam ...... hihihihi .
          Problem tak naprawdę jest w tym , że tak naprawdę mało latamy ,
          praktycznie żadne biuro , samodzielnie , w jakimś kierunku nie jest
          wstanie wypełnić całego samolotu . Taki mamy rynek i już , trzeba
          się z tym pogodzić .

Może ktoś z biura turystycznego zna statystykę ile miejsc sprzedaje
          sie ogółem w samolotach czarterowych . Ja myślę , że trudno nam
          będzie dorównać jakimś dużo mniejszym , pod względem ilości
          ludności , krajom w Europie Zach.

Pozdrawiam Wojtek
          • cameltravel Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 14:28
            przeczytałam i ...
            1 - celu na lato 2009 juz spadły
            2 - lasty sa dobre i nie trzeba mieć znajomości
            3 - nad polskim morzem mają 40 - 60% ?
            hmmm chyba ktoś chce napędzic koniunkturę na PL
            4 - lasty jak sa trzeba brac, a nie wymyslac - sory za szczerość
            5 - za darmo nie znajdziecie miejsc a okazje trzeba lykać :)

Ewa
            • 45s11 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 14:39
              W większości LASTY są chyba fikcyjne, bo przy chęci zakupu ciągle
              słyszę ,że ta oferta już nieaktualna...
              • janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 15:38
                45s11 napisał:

> W większości LASTY są chyba fikcyjne, bo przy chęci zakupu ciągle
                > słyszę ,że ta oferta już nieaktualna...
                Chyba masz rację.Przekonałem się 30.12 jak mnie trochę "nosiło"czy wylecę na
                31.Miała camel niby lasta,pewnie bym kupił bo niby był z Pyrzowic a okazało się
                że nic z tego.Nawet się nie dobiłem,strona zablokowana.Jednak poleciałem ale...z
                Koszyc.Przykre ale to raczej robienie wiatru i propagandy.
                • zachodniopomorskie Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 15:41
                  skonczy sie tak..
                  ze wiekszosc nie wyjedzie , bo ceny nie beda juz yakie same jak w
                  2008 roku.
                  w ubieglym roku kazdy za grosze wyjechal, wystarczylo po cenie 3 zl
                  kupic euro i zakupic wycieczke z Berlina
                  • janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 09.01.09, 21:01
                    zachodniopomorskie napisał:

> skonczy sie tak..
                    > ze wiekszosc nie wyjedzie , bo ceny nie beda juz yakie same jak w
                    > 2008 roku.
                    > w ubieglym roku kazdy za grosze wyjechal, wystarczylo po cenie 3 zl
                    > kupic euro i zakupic wycieczke z Berlina
                    Niby masz rację.Ale przy spodziewanym wzroście waluty to nie tylko za
                    złotówki,ale i do krajów ościennych nie wszyscy wyjadą.A jeśli już to raczej pod
                    gruszę.Bałtyk ma tę wadę że trzeba go grzać.Jak dużo ludzi to może temperatura
                    skoczy jakieś pół stopnia.Ci co wyjadą,wybiorą jak zwykle.Pewność pogody.Zresztą
                    u nas drożyzna,no i te wszelkie dodatki
                    wstępowo-parkingowo-klimatyczne(opłaty)Być może są to wyłącznie moje
                    spekulacje.Ale wszystkim życzę aby wyjechali gdzie chcą.
                    • zachodniopomorskie Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 00:14
                      U nas drozyzna?
                      Gdzie?
                      Zawsze myslalem ze do Polski jezdzi sie bo jest taniej.
                      Przykladowa doba z wyzywieniem to koszt 160 zl/os -260/os
                      to drogo?
                      Bez przesady..
                      Nie kazdy lubi niespodzianki zoladkowe i 50 stopni.
                      Rozwolnienie i czerniak mnie przeraza.
                      • piterpodroz Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:15
                        a co za przyjemnosc wyjechac nad polskie morze i siedziec w knajpach bo nie ma
                        lsonca albo pada deszcz ?piszesz 160-260 zl od osoby doba - to jest malo ? czyli
                        10 dni to srednio 2000zl !! to ja sobie wole do egiptu na 8 dni poleciec za
                        1800-2000zl !! gdzie mam pogodne na 10000% i pelne wyzywienie ! plus niesmowita
                        przygoda zupelnie innej kultury a nie drechowe pijackie imprezy w nadmorskich
                        brudnych "polskich kurortach" :/
                        Jesli Ci tempreatura nie odpowiada to mozesz leciec w marcu wtedy masz 25-30
                        stopni .
                        • piterpodroz Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:21
                          jeszcze zapomnialem dodac - morze! jak by tu porownac polskie morze a
                          egipskie....hmmmm...kurcze nie da sie porownac!! w polsce wchodze do lodowatej
                          wody, gdzie zanurzenie sie do pasa graniczy z cudem i jest mozliwe tylko dla
                          wytrawnych morsow! a po wejsciu do kolan juz nie widac stopy !! w Egipcie
                          natomiast do wody wchodzi sie jakby jej tam nie bylo! a widocznosc siega wielu
                          metrow! spogladajac w dol z maska mozesz zobaczyc nurkow ktorzy sa wiele metrow
                          pod Toba!! a rybki, rafa....niesamowite przezycie! rybki wplywaja Ci do rak,
                          czasem nawet skubia cialo! nie chce sie z wody wychodzic ! w polsce niestety do
                          wody nie chce sie wchodzic....
                          • ka_ja1 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:33
                            Dokładnie zgadzam sie z pierpodroz!! To tylko taka fatamorgana ze u
                            nas taniej:)powiedzmy ze kwatera od osoby kosztuje nawet 100 zł os
                            (prywatna albo w lichym pensjonacie) na 14 dni to juz 1400 zł nie
                            jadł nie pił! do tego wchodzi wyzywienie na własna rekę co już
                            niejednkokrotnie przewyzsz kwotę wyjazdu zagranicznego.I z tego jak
                            złapie człowiek 7 dni słońca to juz powinien sie cieszyć.I do tego
                            ceny w naszych polskich "kurortach" jak w St Tropez.
                            Wybór jest prosty.......
                            • ka_ja1 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:37
                              Sorry zapomniałam, że jeszcze dojechać trzeba.Więc jak ktos jedzie
                              jeszcze z południa Polski to musi sie liczyć z wcale nie małymi
                              kosztami obojetne samochód czy pociag....Nie ma o czy mówić wogóle.
                              • cameltravel Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 23:51
                                zawsze można PKP, albo PKS i nikt na opóźnienia marudzic nie budziet i na trase
                                przez rumunie tyź :D

btw
                                ja kiedys serio byłam na Bałtykiem ...
                                a w ub roku nawet całe 30 minut byłam - na Litwie bo bliżej, taniej , ładniej a
                                ryba ta sama D:

Ewa
                                PS: w Hiszpanii jest też taniej nad ciepłym morzem
                            • piterpodroz Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:42
                              przez ostatnich kilka sezonow nie zauwazylem zeby nad polskim morzem bylo 7 dni
                              slonecznych pod rzad! nie ma takiej opcji! pozostaje chodzic po malo
                              atrakcyjnych "kurortach" w cieplym ubranku i co ? i tak maja wygladac wakacje?
                              odpoczynek ? ogladac Łebe? Władysławowo? Ustke? nieeee...to nie dla mnie....raz
                              zaryzykowalem i spotkala mnie sroga kara! pojechalismy na 10 dni z czego 7
                              dni...padal deszcz!!! polamalismy 3 parasolki taki byl wiatr! a jakie koszta ?
                              hahahahaha!! wynioslo mnie tyle co wspanialy urlop w egipcie, tunezji, turcji,
                              grecji lub chorwacji ! nawet w bulgarii bym taniej spedzil czas! jezeli w Polsce
                              nadal beda takie ceny to niech nie licza na ogromna liczbe ludzi, chociaz i tak
                              powinni sie cieszyc bo zawsze maja full, ale to tylko dlatego ze wiele osob
                              nadal nie wierzy ze za granica mozna tanio wypoczac w o wiele lepszych
                              warunkach!zreszta cala przyjemnosc w poznawaniu swiata,czegos nowego...a nie
                              ciagle rybka z frytkami nad baltykiem:)
                              • ka_ja1 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 12:46
                                Amen:)Nic dodać nic ująć! Napisałam 7 dni słońca bo nie chciałam być
                                juz tak beeeeeeeeeee.
                                • janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 16:45
                                  No i poprzednicy wszyścutko wyłuszczyli co i jak.Tu nie ma o czym dyskutować.Kto
                                  by zresztą z tych "oblatanych"dał się przekonać.Nikt.W Polsce wywczasy to
                                  najwyżej dwa dni i to u babci na imieninach.Wybiera się pewność pogody,no i
                                  oczywiście ekonomia podpowie resztę.Kurorty za granicą wszystkie w zasadzie
                                  podobne jeden do drugiego,za to warunki zmienne zależne od kraju ale wszędzie
                                  lepiej i taniej niż w Polsce.Jest jeszcze kwestia wyboru.Czy ciepłe morza i
                                  kraje UE czy uciekać z unii.Ja uciekam poza UE od wielu lat.
                                  • 0nna Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 18:28
                                    A ja od lat mam metę na słoneczko, piasek, cudne wieczory

Balatonfured, tyle samo km co nad nasze morze, gdzie tylko kaczorowi robi się
                                    dobrze
                                    • zachodniopomorskie Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 20:05
                                      Bez przesady ja akurat nie place , mam swój apartament i jestem
                                      zadowolony , jestem dwa bite miechy, Egipt mnie nie kreci , w lipcu
                                      sierpniu za gorąco , jakos brudno.
                                      Nie sadze ze w kapieliskach polskich jest brudno, nie cierpie
                                      zóltego piachu tak jak i kamienistych plaz a takie byly w Egipcie.
                                      Rafy zadna rewelacja , porównujac do Raf zlokalizowanych na
                                      Malediwach i Raf w Australii.
                                      Mówienie ze polskie morze jest brzydkie jest dlamnie smieszne ,
                                      wychwalajac Egipt który dla mnie zadna rewelka.
                                      Niestety oczerniaja nasze zakatki ludzie ktorzy poza Egiptem nie
                                      widzieli nic!takich zakątkow jak plaze Cancun, Bahama, Malediwy.
                                      Jednakze co do tematu , jestesm pewien ze w tym roku wiele osób nie
                                      doczeka siętanich lastów
                                      Poniewaz.
                                      1 bankrutuja tanie linie lotnicze , euro zawrotnie bedzie maialo
                                      trend wzrostowy, a wycieczka byle jaka wyniesie 3 tys/os
                                      jak i nie lepiej.
                                      Moze lepiej zeby wtedy siedzieli w domach niz mieli przyjezdzac na
                                      tak krytykowane nasze rejony , bedzie czysciej.
                                      Ale moze bedzie odrobinka nadziei?
                                      Biura niemieckie na dzien dziesiejszy nie polecają swoim klientom
                                      wycieczek w rejony Egiptu.
                                      Jakos bezpieczniej i zdrowiej czuje sie nad naszym morzem ;-)
                                      oczywiscie w lecie.
                                      • 45s11 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 20:38
                                        Z początkiem każdego nowego roku ciągnie mnie do Egiptowa i tak
                                        przez ostatnie 6 lat, 2 x w roku wizytujemy Hurghadę lub Sharm.
                                        Jednak coraz częstsze spotkania z "FARAONAMi"- zniechęcają do
                                        Egiptu. Ostatnie jesienne ,to chyba z samym RAMZESEM .
                                        Żeby było weselej dopadł mnie w "ALIBABIE".
                                        Uziemili mnie "władcy mikroflory" na 3 dni.
                                        Wówczas w takim stanie to i ja otworzyłbym każdy SEZAM -bez
                                        zaklęć...
                                        Ale poczekam,może do jesieni mi przejdzie,a w międzyczasie latem
                                        skoczymy do Władysławowa.
                                        Klimat się ociepla ,może i tam już posadzli palmy ?????
                                        • piterpodroz Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 21:33
                                          Twoje argumenty typu - w egipcie brudno i woda zadna rewelacja sa niedorzeczne i
                                          calkowicie wyssane z palca. w egipcie w hotelu sprzataja kazdego dnia i
                                          gwarantuje Ci ze jestm o wiele czysciej niz u Ciebie w domu:)nie bede dyskutowal
                                          na temat wody bo brud i 16 stopni baltyku a czysciutkie gorace (25-28st) wody
                                          morza czerwonego to zupelnie inna bajka...dwa bite miechy nad polskim morzem?to
                                          szczerze Ci wspolczuje bo po 10 dniach juz bym padal z nudow...
                                          do Egiptu nie musisz latac w lipcu i sierpniu - caly rok:) jesli nie pasuje ci
                                          50 stopni to wybierz 30 w listopadzie. w polsce czasami cudem masz 25 st z
                                          chmurami. nie cierpisz zoltego piasku ani czystej wody...to co Ty lubisz?czego
                                          szukasz nad morzem ?hahaha.rozbawiles mnie. Widac ze o malediwach czytales tylko
                                          w necie, poniewaz wiekszosc osob ktore byly na malediwach twierdza ze rafa w
                                          egipcie jest ladniejsza:) wiec sorry ale nie trafiles:) rafy na oczy nie
                                          widziales dlatego tak piszesz:)ponurkuj w baltyku...od razu wyjasniam ze na
                                          malediwach nie bylem. nie wiem skad tez wnioskujesz ze Ci co tu pisza nie byli
                                          nigdzie indziej? kolejne Twoje przypuszczenie? bo dla informacji ja bylem w 5
                                          cieplutkich krajach i kazdy jest conajmniej 10 razy piekniejszy niz polskie
                                          morze.informuje Cie o tym zebys wiedzial ze mam porownanie.
                                          a moze Ty chcesz prownac polskie morze do malediwow albo meksyku? jesli nie to
                                          czemu porownujesz egipt?wiadomo ze to zupelnie inne kraje.
                                          jestes specjalista od walut ze sugerujesz ze euro bedzie tak roslo?narazie stoi
                                          w miejscu i odrobine sie waha ( w granicach 4 zl).jak narazie lasty sa
                                          atrakcyjne - do egiptu dzis widzialem oferte za 800-900 zl na tydzien z ALL -
                                          jak polska moze z tym konkurowac?:) i nie zgodze sie ze byle wycieczka bedzie
                                          kosztowac najmniej 3 tys. Hotel w ktorym ja bylem podrozal jedynie o 100zl i
                                          cena wynosi 2 tys zl.
                                          i nie wiem co proponuja biura niemieckie bo latam z polskimi i za bardzo mnie to
                                          nie interesuje, a co biura niemieckie mowia o polskim wybrzezu ?polecaja niemcom
                                          ? pozostawie bez komentarza....
                                          • ka_ja1 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 22:15
                                            Takie gadanie jak "ślepy o kolorach" Jestem przekonana, że znakomita
                                            większość turystów zaczyna egzotyke od Egiptu, Tunezji czy Turcji! I
                                            myśle 90% z nich w życiu już nie da się wmiksować w polskie morze
                                            jeszcze za takie ceny!!!!! Wręcz przeciwnie szuka coraz bardziej
                                            ciekawych zakątków na świecie!
                                      • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 11:55
                                        To może podyskutujemy jak nurek z "nurkiem" o tych zadziwiających
                                        rafach i porownamy je z egipskimi , w Australii nie byłem , więc ten
                                        temat musimy wyłączyć .

Ty kolego masz chyba blade pojecie o tym co piszesz , przynajmniej w
                                        niektórych aspektach - rafach . Nie bedę polemizował z Tobą o
                                        atrakcyjności Bałtyku , bo sam ją dostrzegam . Co nie oznacza , że
                                        poraz kolejny nie spędze urlopu w Egipcie . Natomiast jeśli włączasz
                                        do porównania cud inżynierii turystycznej Cancun contra plaże
                                        naturalne - to dyskusje z Tobą w zasadzie można zakończyć . Spadaj
                                        na "naturalne" wyspy w Dubaju i ciesz sie bajką - sztuczną i dla
                                        plastikowych ludzi :-)

Jakież to zadziwiające zjawiska rafowe dostrzegłeś na Malediwach ,
                                        których w ładniejszej wersji nie można byłoby dostrzec w Egipcie ,
                                        warunek jeden , że znasz naprawdę egipską rafę , a nie posługujesz
                                        się stereotypem egipskich miejskich raf z Hrg , Sharmie czy nawet
                                        Marsa Alam . Przy półwyspie Jukatan , jest druga co do wielkości
                                        rafa barierowa na świecie , tuż za australijską i jakoś mówiąć
                                        szczerze "cenka mi nie opadła" w porównaniu z pozamiejskimimi rafami
                                        egipskimi , na Jukatan lata się nurkować z zupełnie innych powodów .
                                        Opisać Ci te powody , czy odrazu zdjecia słać :-) ??

• janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 17:12
                                          wojtek37k napisał:

> To może podyskutujemy jak nurek z "nurkiem" o tych zadziwiających
                                          > rafach i porownamy je z egipskimi , w Australii nie byłem , więc ten
                                          > temat musimy wyłączyć .
                                          Dyskusja wydaje się bezprzedmiotowa.Ja jestem laikiem,okazjonalnym, a Ty alfa i
                                          omega w tym temacie na tym forum.Coś jakby ciągle na rauszu azotowym,zalecane by
                                          było nawiercenie pod beretem.Może zejdzie jakoś ten gaz bo ten odchył dotyka
                                          tylko niewielki promil populacji nawet nurków.Lubię ponurkować powierzchniowo
                                          jak rurka działa,pod wodą także,ale osobiście wolę ponurkować między udami pełno
                                          i ciepłokrwistych stworzeń,niż szukać takowych zimnokrwistych pod wodą.Są różne
                                          zainteresowania,ale żeby skupiać się wyłącznie na jednym?To gorzej niż
                                          fobia.Choć i ten piękny obcy świat podwodny trzeba docenić.Ale wyłącznie skupiać
                                          się na nim,to według mnie błąd.Tyle innych pięknych rzeczy na świecie.Dlatego
                                          radzę jak wyżej.
                                          • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 20:56
                                            janan2 , to do mnie mam rozumieć ?

Nie jestem pewien , bo wiekszość tego co piszesz jest
                                            niezrozumiała , taki ściekowy słowotok bez ładu i składu ,
                                            interpunkcji , myśli przewodniej itd. Kolego , jeśli to było jednak
                                            do mnie , to trafiasz na mój dobry humor "alfo i omego" turystyki .
                                            Jeszcze raz Ci napiszę , nie mam nic przeciwko Tobie nie lubię za
                                            to , aby ktoś przedstawiał się jako autor czegoś , czego autorem nie
                                            jest :-)

Jednym słowem - spadaj . Nie zaczepiaj , bo możesz być sam
                                            zaczepiony .

Ty o sprawie porównywaniu raf na Malediwach , Meksyku i Egiptu ,
                                            raczej nie masz pojecia , więc zamilcz i nigdy wiecej już w tym
                                            temacie nie BEŁKOCZ .

Mam nadzieję tylko , że mimo wyraźnych braków , jakie posiadasz , w
                                            pisaniu , iloraz inteligencji pozwoli Ci na przeczytanie tego tekstu
                                            bez większych kłopotów :-)

• janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 16:44
                                              wojtek37k napisał:

> janan2 , to do mnie mam rozumieć ?
                                              >A tak właściwie do kogo "kolego" pisałeś,bo się wciąłeś nie w temat.Jak nie do
                                              mnie to sorki.Nie zamierzam Cię atakować,czymkolwiek.Wciąłeś się w wątek
                                              powiedzmy między wódkę i zakąskę o udach nie wspominając.I co ja o tym mam
                                              sądzić.Jak nie ma kto argumentów,konkretnych,to zbacza z tematu.Na dokładkę
                                              jeszcze r0obi jeszcze za azotowy umysł.Nie strasz.Jesteś pliagtiatorem cudzych
                                              zdjęć z przed wielu wielu lat.Nawet już takie makatki kuchenne mają.Atakując
                                              mnie,mimo wszystko zauroczonego podwodnym horyzontem popełniasz zasadn9iczy
                                              błąd.Atakujesz sojusznika.To w głowie się nie mieści.Mniejsza o IQ.U mnie
                                              poniżej takowego,bo nie dość że z ledwością skończyłem szkółkę parafialną to na
                                              dodatek bez matury zrobiłem to i owo
                                              Widocznie mamy to same wykształcenie .Ani ty ani ja nie umiemy czytać z prawej
                                              do lewej,a nawet w pionie z góry do dołu.O drukowanym nie wspomnę,Gutenberg był
                                              dawno.TY masz rację.A tak właściwie do kogo pisałeś?.Czyżby tylko po to aby
                                              zaistnieć?Wybacz plagiatorze cudzych zdjęć,ja jako neofita mogłem się pomylić
                                              ...z wrażeń.A ty nie strasz nikogo.Ja się ostatecznie nie boję,nie takie tuzy tu
                                              byli.Prze0pychanki zostaw dla iberia.pl.Ona moment łapie. A ze mna raczej nie
                                              zadzieraj.Nie tacy byli.Na takie problemy trzeba kasy i intelegencji wyższej niż
                                              numeracja francuska(buta) o IQ nie ma mowy.To ewentualnie z zielonym powojem
                                              groszkiem czy jakoś tak.Jak juz sprzedajecie cudze nagrania jako własne, to nie
                                              igrajcie z prawami autorskimi.To długa droga.Ale nie róbcie ludzi za balon,może
                                              i wasze,ale nie dogrywajcie bo właściciel może się pogubić a splendory spadną i
                                              tak na was.Jak waść nie rozumiesz,to kontynuuj.mnie to zwisa.ty i tak przegrany
                                              z mocy prawa.Więc nie strasz.Zazwyczaj nie mam dobrego humoru i wszystko
                                              traktuję serio.SPROBOJ.Du...u.I zostaw te interpunkcję,to zakrawa na kpinę
                                              YNTELEGENCYJO.inaczej.
                                              • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 20:54
                                                bełkot , nie do przebrnięcia :-)
                                                • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 21:12
                                                  Dodam jeszcze , że mój pierwszy post nie był do Ciebie jananie2 ,
                                                  tylko do zachodniopomorskie , który próbował porównywać rafy na
                                                  Malediwach z Egipskimi i rozpisywał się o cudownym Cancun . Na jego
                                                  post odpowiadałem . Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować , bo od dawna
                                                  nie mam o czym . Miałeś nadzieję , że rozpoczołem dyskusje z
                                                  Tobą ...... hihihi . Nie to Ty wyskoczyłeś , jak Filip z konopi ,
                                                  nie wiadomo po co ?

Co do moich zdjęć miernoto , jako makatki te zdjecia mogą być tylko
                                                  w jednym domu - w moim , bo jako ich autor mam je w pełnej
                                                  rozdzielczości , z racji tego , że często wyjeżdzam nurkować w dużej
                                                  grupie , wszyscy uczestnicy je dostają , ale już nie wersji full
                                                  :-) - śnij dalej
                • cameltravel Re: Ciekawe jak to się skończy..... 10.01.09, 23:48
                  Raport z serwera nie potwierdza Twoich słow
                  miałam 20 miejsc za 979zł :D
                  zapytaj platynki i innych :D
                  pół nocy dzwonilam po klientach z tablicy :D

45s11 zapisz sobie moją komórkę powiem ci jak to zrobic :D

Ewa
                  • zachodniopomorskie piter podróz... 11.01.09, 00:37
                    Wiekszych glupot nie slyszalem od dziecka z podstwówki.
                    Ja rozumiem ze masz syf w domu i porównujesz do innych domow.
                    Takiego domu nie zobaczysz na pewno w swojej miejscowosci jaki
                    posiadam zapewniam cie.
                    dla mnie wycieczka za 1000 zl to obciach i smiech ..
                    wiadomo czego mozna sie spodziewac.
                    a Egipt dla kogos ktos nic w zyciu nie widzial i ...nie jadl moze
                    jest atrakcyjny
                    Na dowód tego
                    manager.money.pl/styl/sport_podroze/artykul/polacy;jezdza;drozej;przez;lakomstwo,233,0,345321.html
                    Jak ktos siedzi nad polskim morzem 2 miesiace zawsze ma pogode;-)
                    Bylem raz w Egipcie i nigdy wiecej ,jezdzenie z obstawa i sleczenie
                    w hotelu nie jest zadną rewelacja.
                    Smiac mi sie chce z ludzi co sie tak tym zachwycają, juz w
                    pospolitej Turcji sa ladniejsze plaze...
                    • karuzela100 Re: piter podróz... 11.01.09, 10:15
                      Skąd sie urwałes z choinki po świętach :)
                    • cameltravel Re: piter podróz... 11.01.09, 12:10
                      Porównanie Turcji do Egiptu to nieporozumienie.

Last za 1000zł nie jest wcale gorszy od ceny katalogowej za 3000

w jakim to hotelu byłeś w Egipcie i Turcji że było tak źle i tak fajnie.
                      Ja byłam w najlepszych 5* resortach w Turcji i faktycznie przynich Egipt to syf
                      i malaria.
                      Ale nie moge porównywać Susesi, Miracle, Ela Quality do żadnego z przeciętnych
                      5* w Egipcie ale już do Hayata, Citadel można porównać ... tylko kogo stac na te
                      znakomite hotele w Egipcie ?

Ewa
                    • jarecki946 Re: piter podróz... 11.01.09, 21:21
                      > Bylem raz w Egipcie i nigdy wiecej ,jezdzenie z obstawa i
                      sleczenie
                      > w hotelu nie jest zadną rewelacja.
                      > Smiac mi sie chce z ludzi co sie tak tym zachwycają, juz w
                      > pospolitej Turcji sa ladniejsze plaze...
                      byłes raz i znasz wszystkie plaże od Marsa el Alam po Tabe.. nieźle
                  • janan2 Re: do Cameltravel 11.01.09, 11:14
                    cameltravel napisał:

> Raport z serwera nie potwierdza Twoich słow
                    > miałam 20 miejsc za 979zł :D
                    > zapytaj platynki i innych :D
                    > pół nocy dzwonilam po klientach z tablicy :D
                    To nie tak.Zresztą to już po obiedzie.30.12 piekielnie mnie "nosiło" bo nie
                    było pewności że wylecę do E.Przygotowane niby było wcześniej,ale pomylili (a
                    raczej ja))święta,więc szukałem jak szalony.Znalazłem Twoją na
                    egiptomaniakach,ale próba napisania skończyła się niczym.Zablokowane.Nie
                    wiedziałem,bo od kilku miesięcy tam nie zaglądałem.Wq...o i tyle.Ostatecznie
                    wyleciałem,byłem.Ale to przykre zaskoczenie.

>
                    > Ewa
                    • piterpodroz Re: do Cameltravel 11.01.09, 11:35
                      "jak ktos jest nad polskim morzem 2 miesiace to zawsze ma pogode" - hahahaha! no
                      to juz zart roku!hahaha!nie skomentuje nawet. dla mnie nie jest obciachem
                      spedzic tydzien w egipcie za 1000zl. bo to ze uda sie zdobyc cos za mniejsze
                      pieniadze to obciach? dla mnie obciachem jest siedziec nad baltykiem cale
                      wakacje i jeszcze sie tym chwalic...tego bym sie wstydzil i ukrywal przed innymi.
                      Nie wiem w jakim hotelu byles ze cie sledzili bo mnie nikt nie sledzil.
                      Zreszta koniec tematu bo to dyskusja z rodzaju - wyzszosc porshe nad fiatem 126p....
                      siedz sobie nad baltykiem i zycze udanego odpoczynku, a Ci madrzejsi juz wiedza
                      jak i gdzie wydac odpowiednio pieniadze aby spedzic piekne wakacje
                      • zachodniopomorskie Re: do kretyna po raz drugi.. 11.01.09, 12:09
                        Po pierwsze PORSCHE.
                        Po drugie widac zes prostak nieobyty.
                        Jak się ma apartament z widokiem na morze i to własny ,to umie sie
                        doceniac walory polskiego krajobrazu , bo jest piękny.
                        Nie tak jak Malediwy czy Seszele ale nie brzydszy od brudnego
                        pustynnego Egiptu , gdzie poza hotelem zieleni nie zobaczysz.
                        Jak slysze teksty typu bylem w Egipcie to leje , najwiekszy burak
                        sie podnieca goraczka i brakiem wolnosci , w postaci obstawy
                        towarzyszacej przy kazdej wycieczce , zrozumialy to narody
                        cywilizowane typu Szwajacarzy , Amerykanie ,Niemcy, jakos nie moga
                        Ruscy i Polacy...
                        Piramidy ?
                        A moze kultura Majów co...
                        Szkoda mi was , wybierajacych sie do tego niebezpiecznego i brudnego
                        wyschlego kraju, moja noga tam nie postanie i wole wakacje nad
                        naszym morzem albo w Marbelli .
                        • cameltravel Re: do xxxx po raz drugi.. 11.01.09, 12:15
                          nie uzywaj słów uznanych za obraźliwe - lamiesz nietykiete :D

Ja jestem z malego rybackiego miasteczka nad Zalewem.
                          Na Bałtyk jednak jeździłam dopiero jako dorosła osoba.
                          ZAWSZE PADAŁO

przestałam jeździć jak zaczelam latać na "bieda wczasy" jesienią.
                          przy 3 dzieci - wszystkochcacych i cenach za cokolwiek nad morzem nie stac mnie
                          na wczasy tam. byle przyjemności dla dzieciaków 10zł
                          byle lody 5zł
                          i tak razy 3 :D
                          Ale ... znam piekne widoczki nad morzem.

w tym roku Turcja z dzieciakami za 499zl za każde bo zabieram pół rodziny - bo
                          na inne mnie nie stać i wcale się tego nie wstydzę.

ewa
                        • cameltravel odnośnie artykułu : 11.01.09, 12:21
                          BZDURA i marketing sponsorowany.
                          Kto odrobinę zna co i jak i czemu nie napisze nic takiego:
                          "w polskim biurze podróży zapłacimy o 40 proc. więcej niż w niemieckim."
                          Tu wszystko zależny od kursu EURO dziś po 4 zł z kawałkiem i już niemieckie ceny
                          są nieopłacalne.

reszta treści bez komentarza.

dodam tylko date publikacji: 2008-05-29
                          Kurs euro z tego dnia: www.money.pl/pieniadze/kurs/eur,978.html

Na dziś niemcy nie mają tak atrakcyjnych ofert - choc owszem zdazają sie super ceny
                          ale an wyloty z lotnisk daaaleko od polskiej granicy - niemcy nauczyli sie juz
                          na polakach zarabiac :D

ewa
                        • ka_ja1 Re: do kretyna po raz drugi.. 11.01.09, 12:40
                          I tak trzymaj!!! ale zabawny jesteś, że aż miło Buahahahahaha.
                          O ile byłeś w Egipcie chociażby w Egipcie to widać, że nosa poza
                          hotel nie wyściubiłeś.Nie no ale jeżeli kogoś nie interesuje nic
                          innego poza plażą i gettem hotelowym to faktycznie lepiej i
                          bezpieczniej podziwiać widoki z własnego apartamentu na szarawy
                          Bałtyk! A z Meksykiem to daj sobie spokój bo tam całkiem podobnie ja
                          w Egipcie ( jak chodzi o biede tylko bardziej kolorowo ) oczywiście
                          jeżeli odważysz się opuścic Cancun i bezpieczna przystań hotelową a
                          w takim wypadku o kulturze Majów możesz poczytać tylko w
                          podręczniku, albo wrócisz znowu cięzko przerażony do hotelu.....
                          • ka_ja1 Re: do kretyna po raz drugi.. 11.01.09, 12:49
                            Oczywiście Bałtyk tez nie jest pozbawiony uroku ale na krótka męte
                            raczej tak przejazdem na 2,3 dni ale urlop tam zdecydowanie NIE!
                            Pogoda często gęsto do kitu, ceny wyśrubowane no i nuda......bo jak
                            pada to ile mozna szwędać sie po kurortowym deptaku w te i wewte.
                            • piterpodroz Re: do kretyna po raz drugi.. 11.01.09, 13:02
                              mam wlasny apartament nad morzem - hahaha ale buractwo wyszlo z kolesia -
                              hahahaha. noooo to pozazdroscic jestes gosc-hahaha.teraz tylko sie klaniac.
                              jadac do egiptu nie jade ogladac zieleni dla jasnosci.zeby zobaczyc zielen lece
                              sobie do grecji. a zeby zobaczyc deszcz i wiatr jade nad polskie morze. koniec
                              tematu i jak juz wspomnialem - wspolczuje marnych wakacji...
                              • fatima5 do wpisu wyzej 11.01.09, 17:36
                                chyba jestes jakims dzieciakiem , albo doroslym z umyslem dziecka.

Zeby zobaczyc deszcz trzeba jechac nad morze?
                                Wystarczy otworzyc okno.
                                Nie zgodze sie ze leje caly czas.
                                Dlamnie meczarnia byloby spedzac urlop w 50 stopniach, wiecznie
                                lezac na plazy, to jakies chore.
                                Tym bardziej ze kraje o wysokim poziomie cywilizacji unikaja slonca.
                                Zwiedzanie , swobodne bezpieczne wczasy tak .
                                Lezenie i zdychanie w upalach nie!
                                Od Egipty zdecydowanie Italia.
                                Piękny kraj , piękne plaze, Jedzenie , sklepy ..
                                Ale Wlochy w rejonie Florencji to Egipt *3 drozej i lepiej.
                                Nad polskim morzem jestem zawsze i zawsze zadowolona.
                                Byle jakie lody?
                                Wystarczy pójsc do dobrej kawiarni wloskiej w Sopcie i beda super!
                                • piterpodroz Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 18:50
                                  teraz trafil sie psychoanalityk?haha!
                                  skad Ty masz informacje ze kraje o wysokim poziomie cywilizacji unikaja slonca?
                                  heheh, kolejne bzdury. szkoda slow. wspominam juz 3 raz ze mozna leciec w
                                  stycniu wtedy bedziesz miec 20 stopni nie musisz lezec na 50, czy to trafia do
                                  was? czy wasze uposledzenie jest zbyt glebokie?
                                  • janan2 Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 19:01
                                    piterpodroz napisał:

> teraz trafil sie psychoanalityk?haha!

> was? czy wasze uposledzenie jest zbyt glebokie?
                                    Odpuść już sobie.To bicie piany i przekonywanie przekonanych na konkretny
                                    temat.Tego nie zmienisz.Każdy pozostanie przy swoim.To tak jakby dyskutował o
                                    wyższości Swiąt B.Narodzenia nad Wielkanocą,albo odwrotnie,lub słynne co
                                    pierwsze jajo czy kura.
                                  • fatima5 Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 20:11
                                    Tylko ze wiekszosc jedzie do Egiptu w lipcu!!!!
                                    i leza jak nalesniki na patelni !!!
                                    to W Italii o 13 kazdy ucieka nie na darmo wymyslili sieste w
                                    godzinach o maxymalnym naslonecznieniu.
                                    a Polacy leza i sie ciesza...
                                    Ciekawe jak cieszy sie wasza skora..
                                    buhahahahahahah
                                • razlemongrass Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 19:03
                                  Wiadomo że żadna osoba nie odpuści bo moja racja jest najmojsza;)

Od siebie mogę powiedzieć tyle: Mieszkam w nadmorskim kurorcie, do plaży mam
                                  50metrów, pod domem, za domem jest ładny park, są budki z rybką i goframi, jest
                                  też molo i nowy deptak.... Mnie nie bawią wakacje nad morzem. Nie dlatego, że tu
                                  mieszkam. Nie bawi mnie wydawanie sporej kasy na atrakcje które nad morzem
                                  kosztują dużo. I do tego brak pogody. Nad morzem wieje, w centru miasta klejąca
                                  duchota i skwar. Często pada deszcz-może dla jakiś romantyków to jest super, dla
                                  większości przyjeżdżającej na wakacje z dzieciakami na domek pewnie nie. I tak
                                  przez 2 tygodnie. Sporo Niemców złodzieje kradną aparaty bądź kamerę. Dla
                                  niektórych ludzi a znam takich sporo, Polskie morze jest najpiękniejszym
                                  miejscem na wakacyjny (i nie tylko wakacyjny) urlop, dla mnie np nie. I nie jest
                                  wcale dziwne, że ludzie chcą wyjechać, wygrzać się w ciepełku, poznać inną
                                  kulturę, zobaczyć jak żyją inni ludzie w innym kraju. Każdy spędza wakacje tak
                                  jak chce. Nie jest gorszy jeśli urlop spędza na leżaku. "I to wszytko za
                                  mniejsze pieniądze niż w Polsce"- oczywiście, ale miłośnik polskiego morza nie
                                  widzi tej różnicy. On kocha ten klimat i nie jest ważne dla niego czy wyda mniej
                                  czy więcej na urlop. Ja od kiedy zrozumiałam, że za mniejszą kasę (a długo nie
                                  wierzyłam w to że np do Egiptu można polecieć za śmieszne pieniądze, z
                                  wyżywieniem, gwarancją pogody i ciepłej wody-jaki rym mi wyszedł:D )mogę spędzić
                                  super urlop, bez niespodzianek, wolę taką opcję. W Egipcie mi się bardzo
                                  podobało ale!!! Myślę, że jeśli przed wyjazdem nie zapoznałabym się dokładnie z
                                  kulturą i tradycją tego kraju, jeśli nie wiedziałbym co dokładnie mnie tam
                                  czeka, byłabym trochę przerażona, min zachowaniem Arabów-bakszysz,
                                  wszedobylskiego placu budowy i zagabywania blondynek-i nie tylko blondynek;) a
                                  tak wiedziałam na co się piszę. A zachodniopomorski być może doznałeś szoku na
                                  miejscu z braku wiedzy;)))))

No, teraz się na mnie rzućcie hieny:D
                                  • janan2 Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 19:21
                                    razlemongrass napisała:

>
                                    > No, teraz się na mnie rzućcie hieny:D
                                    Już się rzucam jak "chijena",a jeszcze na blondynkę.Nie godzi się.Widocznie są
                                    wyjątki.Jakbym sam napisał,każdy zrobi jak zechce i jadzie gdzie chce...tylko
                                    koni żal.
                                  • cameltravel Re: do wpisu wyzej 11.01.09, 22:17
                                    Sedno sprawy wlasnie odkryłaś i nalezy je podkreślić:

"...Myślę, że jeśli przed wyjazdem nie zapoznałabym się dokładnie z
                                    kulturą i tradycją tego kraju, jeśli nie wiedziałbym co dokładnie mnie tam
                                    czeka, byłabym trochę przerażona..."

Ewa
                        • jarecki946 Re: do kretyna po raz drugi.. 11.01.09, 21:20
                          > towarzyszacej przy kazdej wycieczce , zrozumialy to narody
                          > cywilizowane typu Szwajacarzy , Amerykanie ,Niemcy, jakos nie moga
                          > Ruscy i Polacy...
                          skąd wysnuwasz takie wnioski ? z mojej wiedzy wynika że Niemców i
                          Brytyjczyków przyjeżdza co roku do Egiptu najwięcej (ok. milion) , a
                          nas ok 300-400 tys w ostatnim roku, wyprzedzaja nas jeszcze Włosi i
                          Francuzi (Rosjanie też). No ale napiszesz mi pewnie że
                          Lukseburczyków przyjeżdza mniej niż nas...
    • jeff1965 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 19:42
      A czy jeszcze pamiętacie o czym jest założony temat. Bo po wypowiedziach wynika
      ,że nie bardzo. Gdzie kto spędza urlop i za ile to jego sprawa. A kłótnie
      Dziwnów czy Hurghada są kompletnie bez sensu.
      Rozumiem ,że w styczniu mało słońca i ludzie są rozdrażnieni ,ale kultury nigdy
      nie za wiele. No dobra wracając do tematu wykupiłem wczasy w neckermanie na
      początku stycznia, a w tej chwili oferta podrożała o 35 zł od osoby. Bałem się
      ,że będzie tanieć i że stracę ,ale na razie nie grozi.
      • piterpodroz Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 20:04
        razkemorgans popieram:) sama esencja prawdy. niech kazdy spedza wakacje gdzie
        chce ale niech na sile nie wmawia ze piekniejsze warunki do urlopowania sa nad
        baltykiem bo to wyglada jak oszukiwanie samego siebie. niech kazdy wybiera to co
        lubi. mi pasuje poznawanie innych kultur poprzez ogladanie dorobku kultury,
        poprzez kuchnie,poprzez rozmowy z miejscowymi mieszkancami, ale lubie takze
        zwyczajnie lezec i sie wylegiwac na sloncu, a niestety jest to mozliwe jedynie
        poza polska.
        • razlemongrass Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 20:34
          Otóż to moi drodzy:D Pragnę sprostować dwie rzeczy: Blondynką nie jestem więc
          żadna strata janan, a mój nick to razlemongrass panie pieter podróżniku;)
          • cameltravel Re: Ciekawe jak to się skończy..... 11.01.09, 22:19
            trawa :D ja myślę że oni nie zakumejszon :D

BTW razlemongrass - please ;)

Ewa
            • razlemongrass Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 17:24
              > trawa :D ja myślę że oni nie zakumejszon :D

Próbować zawsze można;)

<BTW razlemongrass - please ;)>

Kolegom się przyda, orzeźwi umysł:D

Pozdrawiam:)
              • janan2 Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 18:14
                razlemongrass napisała:

> > trawa :D ja myślę że oni nie zakumejszon :D
                >
                > Próbować zawsze można;)
                >
                > <BTW razlemongrass - please ;)>
                >
                > Kolegom się przyda, orzeźwi umysł:D
                >
                > Pozdrawiam:)
                Sorki za przechył.Jak oczywiście do mnie.Błędne rokowania,oni tak mają.Za blondi
                też sorki.Pomyłka.Potraktowałem pierwszy wers za prawdę.To błąd.Ja lubię
                wszystkich,z zasady.Szczególnie te z "dodą" pod...Chyba widziałaś na...mnie
                zakręciło,prawda czy fałsz;mniejsza.Skróty myślowe nie do każdego
                docierają,powyżej buraka nie podskoczy.
                • razlemongrass Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 19:12
                  > Sorki za przechył.Jak oczywiście do mnie.Błędne rokowania,oni tak mają.Za blond
                  > i
                  > też sorki.Pomyłka.Potraktowałem pierwszy wers za prawdę.To błąd.Ja lubię
                  > wszystkich,z zasady.Szczególnie te z "dodą" pod...Chyba widziałaś na...mnie
                  > zakręciło,prawda czy fałsz;mniejsza.Skróty myślowe nie do każdego
                  > docierają,powyżej buraka nie podskoczy.

Jaki rap wyszedł z twojej wypowiedzi:D Ja go nie zakumejszon;)

<Skróty myślowe nie do każdego docierają> Serio, do mnie nie docierają:D
                  • wojtek37k Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 20:57
                    Ten typ tak , ma trudno się czyta bełkot :-)
                • cameltravel Re: Ciekawe jak to się skończy..... 12.01.09, 20:05
                  co ty q wiesz o skrótach myślowych
                  aż by sie chciało powiedziec :D

ale TY wiesz dużo a ja nic bo nie kum kumam coś napisal :D ale ja ze suwałek to
                  mnie tłumaczy !!

Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka