stokrotka_123 16.01.09, 13:14 Który z aquaparków będzie atrakcyjniejszy dla dzieci (7 i 12 lat)?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogna71 Re: cleo park czy aqua blue?? 16.01.09, 14:29 Byłam w Aqua Blue z "prawie" siedmiolatkiem i tam jest wiele atrakcji i zjeżdżalni dostępnych dopiero od ósmego roku życia i dość tego przestrzegają - mały był rozczarowany, że nie mógł korzystać z co ciekawszych atrakcji. Cleo park jest podobno starszy i mniejszy, co nie znaczy, że do bani, ale nie byłam, więc się nie wypowiem. Na pewno 12-latek w Aqua Blue poszaleje, co do 7-latka, to może być trochę rozczarowany, że nie może razem z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: cleo park czy aqua blue?? 16.01.09, 17:15 Poza tym mozesz z dzieckiem korzystać z atrakcji Aqua Vista oraz z jeszcze jednego hotelu przez ktory sie idzie na plaże, takze daje ci to naprawdę sporo super basenów. Byłam w Aqua blu ale gdy jeszcze nie było aqua Visty i było extra.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_tbs Re: cleo park czy aqua blue?? 18.02.09, 20:24 Bogna71. A ja mam pytanie w jaki sposób weryfikują czy dziecko ma 7 czy 8 lat. Proszą o paszport przed wejściem :-) czy tak "na oko" i słowo rodzica? Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: bogna71 18.02.09, 21:00 Prosze wymien mi te ciekawsze atrakcje bo oprócz 4 zjezdzalni i basenu ze sztuczną falą nic ciekawego dla dzieciaków tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mgw5 Re: bogna71 18.02.09, 22:59 mieszkancy aqua blu korzystja z atrakci aqua vista, albatros resort i albatros palace. sa zjezdzalnie, animiacje i jest miło. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_k Re: bogna71 18.02.09, 23:13 Nie wiem jak weryfikują wiek dziecka bo moja miała 10 lat. Animacje po polsku ze scan holiday i sky club. Moja córka bardzo jest niezadowolona ze w tym roku nie będziemy tam znowu Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: bogna71 19.02.09, 07:32 Podobny wątek całkiem niedawno był na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=90072672&a=90149183 Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: bogna71 19.02.09, 10:31 Byliśmy w aqua blue w zeszłą środę;-)) Było zajefajnie, polecam!!! Świetna zabawa dla małych i dużych też. Na niektóre zjeżdżalnie nie chcieli wpuścić naszej 7,5-latki ale to nie był problem bo basen z atrakcjami dla maluchów był rewelacyjny. Wstęp 30 dolców, dzieci do 12 lat 20. Jedzenie i picie można bez problemu wnieść na dnie torby bo tylko zaglądają na wierzch. Ale na terenie można zjeść np. pyszną pizzę za 25 funtów czyli za ok 15 zł. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: bogna71 19.02.09, 11:11 Wydaje mi sie ,ze częsc ludzi pisze o Aqua w SSH a częsc o tym w Hurghadzie.Bo przecież hotel Aqua w Hurg ma 4 zjezdzalnie i tyle tam super atrakcji!!!!Dla maluszków nic tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_123 Re: bogna71 19.02.09, 11:26 Ale cleo jest w Sharm, więc sprawa porównania jest jasna. My byliśmy w Aqua w Sharm oczywiście:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbigher Re: bogna71 12.03.09, 19:20 Witam , 14.kwietnia 2009 też wybieram się z rodzinką do aqua blue w Sharm wykupione mam 2+2 w związku z tym mam pytanie , jakie są pokoje z dwoma dostawkami lub czy ewentualnie jest możliwość załatwienia na miejscu jakiegoś większego pokoju , jest to nasz dziewiczy wyjazd do Egiptu także jesteśmy zieloni i wszystkie informacje są dla nas na wagę złota i drugie pytanie dotyczy "bezpośredniego telefonu " w pokoju ,takie stwierdzenie pojawia się często w reklamach tego hotelu . Czy jest możliwość bezpośredniego dodzwonienia się do danego pokoju z zewnątrz bez pośrednictwa recepcji (w domu zostawiam starszą osobę i chciałbym w miarę możliwości zapewnić jej kontakt bezpośredni ) dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
dotadota Re: cleo park czy aqua blue?? 19.02.09, 11:48 W aqua blue w Sharmie - fakt, nie wpuszają mniejszych dzieci na niektóre (bardziej niebezpieczne) zjeżdżalnie, ale nie sprawdzają dowodu, tylko patrzą na wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: cleo park czy aqua blue?? 19.02.09, 12:34 Ja pisałam o parku wodnym w Sharm - tam jest dużo więcej atrakcji, niż 4 zjeżdżalnie. Jest rzeka, po której się płynie jakimiś kajakami, zjeżdżalnia "Dinozaury" - kilka bardzo stromych rur i zjeżdżalnia pontonowa, jest coś w rodzaju "kibla" - takiego wiru, gdzie masz wrażenia, ze spuścili cię w toalecie, jest wielki basen z atrakcjami dla najmłodszych, zjeżdżalnia Shreka, King-Konga, basen z falami, baseny do piłki wodnej, jest stroma sciana, z której zjeżdża się na pontonach i jedziesz góra-dół, dopóki nie wytracisz prędkości i nie spłyniesz do basenu. Nie zaglądają dziecim w paszport, ale na każdej zjeżdżalni stoi obsługa i pytają ile dziecko ma lat, oceniają też wg wzrostu. Mój synek nie miał jeszcze skończonych 7 lat i dodatkowo jest dość drobny, więc nie poszalał za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś