Gość: marek IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.12.03, 16:59 Jak sprawuje się Ecco w Egipcie? Jakie mają ceny wycieczek fakultatywnych i jaki jest poziom ich realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Małgorzata Re: Ecco Holiday ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.03, 19:03 wybierasz sie z nimi do Egiptu???? to szczere kondolencje.... bylam z nimi w safadze w hotelu menavillee KOSZMAR goraco NIE POLECAM TEGO BIURA poszukaj w poprzednich wypowiedziach oszukuja juz na lotnisku na wizie ktora kosztuje 15$ a EH kaze sobie placic 20 $ za osobe rezydentka nic nie robila, wiecznie zmeczona, spiaca (Ciekawe czemu? hihihi) jak masz czas to zrezygnuj z tego biura JEST NIESOLIDNE OSZUKUJE TURYSTÓW ceny wycieczek 100% lub nawet 150% wyzze niz w biurach arabskich np. w hurghadzie przemysl ten wyjazd pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
nija5 Re: Ecco Holiday ??? 09.12.03, 21:22 kwestia podejscia, ja jestem teraz na wycieczce z Ecco i nikt w 3 hotelach nie narzeka, ceny wyvieczek rzeczywiscie wysokie, ale tak jak we wszytskich polskich biurach, polecam sie na przyszlosc: luxor+kair+safari: 65$, moj tel w hurghadzie: 0103745885, pomoge w miare mozliwosci... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Polecam IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 09.12.03, 22:41 Możesz mi powiedzieć w którym momencie Ecco Cię oszukało? Dlaczego uważasz, że biuro jest niesolidne? O cenie wizy na lotnisku na miejscu biuro powiadamia juz w Polsce więc jeśli cos Ci nie pasowało mogłaś nie jechać. Ja osobiście byłem z Ecco też w Safadze i rezydentkę wspominam baaaaaaaaaaaardzo przyjemnie ( do dzisiaj wymieniamy sie SMS'ami ), animatorka też była rewelacyjna. Jeśli miałbym jechać po raz kolejny do Egiptu to tylko z Ecco. Ceny wycieczek mają rzeczywiście duże - nic nie stoi na przeszkodzie wybrać się do Hurgady i tam zakupić wyjazd (warto się spytać na miejscu czy dojazd do Safagi jest dodatkowo płatny bo byłem świadkiem jak polska turystka prostowała rezydentkę , że ta nie poinformowała wcześniej, że transport do Safagi jest dodatkowo płatny........bez komentarza) Co dla Ciebie było koszmarem? Nie wiem co sie spodziewałaś za taką kasę, Hiltona? Może zanim rzucisz jakieś oszczerstwa powiedz wszystkim ile zapłaciłaś. Ja wydałem 1700 zł za 2 tygodnie, odliczając koszta transportu (1000 zł) i prowizję biura pozostało 500 zł - za taką kasę spędziłem najlepsze wakacje w życiu. GORĄCO POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: NIE NIE NIE NIE Polecam IP: *.mz.gov.pl 10.12.03, 15:26 coz kazdy ma prawo do wlasnego zdania pisalam o tym nie raz na forum, kazdy moze sobie sam przeczytac ze wiza NA LOTNISKU kosztuje 15$ a nie 20$ to zadna filozofia... z kazdego samolotu EC ma ok 1.500$ czystego, NIEOPODATKOWANEGO ZYSKU!!!, ktory dodatkowo nie jest zaksiegowany!!! jezli masz ochote byc oszukiwany przez biuro to juz tylko i wylacznie Twoja wola... ja nie znosze jak ktos mnie oszukuje i nie bede sie tlumaczyc ile i za co zaplacilam, poniewaz zaplacilam swoje pieniadze, to wymagam aby biuro wywiazywalo sie ze swoich obowiazkow!!! co do rezydentki to jest b zdzwiniona Twoim "zachwytem", poniewaz nikt z czasu naszego pobutu i takze pozniejszego nic dobrego o niej nie moze powiedziec, zawsze zmeczona, spiaca, niezadowolona z zycia... choc byla od 3 m-cy w Egipcie niestety o samym kraju i zwyczajach wie niewile... widac taka jej rola osobiscie jestem zadowolona z safagi, z hotelu, ze slonca, z plazy, z raf ALE TO NIE ZASLUGA BIURA!!!! co do hotelu to sami sobie wszystko zalatwialismy poniewaz "wiecznie zmeczona ksiezna pani" nic nie potrafila zalatwic, do tego oklamywala turystow np. mlodych ludzi z krakowa oszukala ze ich uszkodzona walizka jest juz naprawie, niestety stala nadal na recepcji!!! mamy to nagrane na kamerze, wiec nie pisz ze pisze oszczerstwa bo wiem co pisze, ja jedna nawet moge sie mylic (NIESTETY TAK NIE JEST) natomiast inni turysci tez sie wg Ciebie myla???? O PANIE WIDZE ZES PROROK!!!! poniewaz biuro jest NIESOLIDNE, NIKOMU TEGO BIURA NIE POLECAM!!!! to tyle co mam do dodania, moze jeszcze tylko ze zwiedzilam spory kawalek swiata, w Egipcie tez bylam, NA SZCZESCIE Z BIUREM ECCO HOLIDAY BYLAM DWA RAZY: PIERWSZY I OSTATNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Polecam IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 10.12.03, 23:35 W dalszym ciągu nie wiem, w którym momencie biuro Cię oszukało. To, że zarabia na samolocie 1500$ (skąd masz takie wiadomości?-jeśli są pewne to zgłoś to do Urzędu Skarbowego, a nie gadaj bzdur na necie) to jest tylko i wyłącznie sprawa biura podróży. Nie mam ochoty być oszukiwanym ale też nie moge patrzeć jak ktos opowiada bzdury. Wiadomości, które rozsyłasz świadczą o przestępczej działalności Ecco i powinny być jak najszybciej zgłoszone odpowiednim organom. Jeśli jednak nie są prawdziwe to jestes zwykłą zfrustrowaną plotkarą - ja też mógłbym powiedzieć, że jesteś prostytutką oddającą się przez rok za wyjazd do Egiptu, zadowolona? Nie kazałem Ci się tłumaczyć ile zapłaciłaś - powiem tak: Menaville jest najtańszym hotelem w ofercie Ecco i logiczne jest, że nie wszystko będzie cacy - trzeba jednak mieć wyobraźnię i trochę dobrej woli. Juz mi nawet odchodzi chęć by Ci udowadniać, że piszesz pierdoły więc może w skrócie: Cyt:"poniewaz nikt z czasu naszego pobutu i takze pozniejszego nic dobrego o niej nie moze powiedziec, zawsze zmeczona, spiaca, niezadowolona z zycia... " Odp: Sprawdziłaś wszystkie osoby, które były w Safadze, że wypowiadasz się za "wszystkich"? Może troszkę opamiętania w pisaniu paszkwili? Cyt: "niestety o samym kraju i zwyczajach wie niewile... widac taka jej rola osobiscie jestem zadowolona z safagi, z hotelu, ze slonca, z plazy, z raf ALE TO NIE ZASLUGA BIURA!!!! " Odp: A co powinno zrobić biuro by panienka była zadowolona? Dać wycieczki fakultatywne gratis? Cyt:"co do hotelu to sami sobie wszystko zalatwialismy" Odp: Co sobie sami załatwiliście? Stolik przy śniadaniu? Cyt:"mamy to nagrane na kamerze,wiec nie pisz ze pisze oszczerstwa bo wiem co pisze, ja jedna nawet moge sie mylic (NIESTETY TAK NIE JEST) natomiast inni turysci tez sie wg Ciebie myla????" Odp: Nie wiem czy inni turyści się mylą czy nie - nie zauważyłem tu tych wielu niezadowolonych o których piszesz. Numer z kamerą uważam osobiście za przejaw totalnej głupoty i frustracji nowobogackich turystów z Polski - co jeszcze nakręciłaś na kamerze? Tabuny pijaków from Poland, awanturników itp? Cyt:"O PANIE WIDZE ZES PROROK!!!!" Odp: Daruj sobie takie teksty bo robisz z siebie jeszcze większą frustratkę niż to wynika z Twoich wypocin Cyt:"to tyle co mam do dodania, moze jeszcze tylko ze zwiedzilam spory kawalek swiata, w Egipcie tez bylam, NA SZCZESCIE Z BIUREM ECCO HOLIDAY BYLAM DWA RAZY: PIERWSZY I OSTATNI!!!" Odp: Światowa dama z Ciebie - aż Ci zazdroszczę i .........współczuję biurom podróży, z którymi jeździłaś - pewnie często zmieniasz biura? Co rok to tańsze? Gratuluję Ecco, że nie będzie miało już takiej "turystki" Napisałabyś może w jakim terminie byłaś, bo mnie to ciekawi bardzo - za mojego pobytu była w tym hotelu osoba Twojego pokroju, jeśli to Ty to zdanie mam o Tobie wyrobione już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Polecam IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 08:33 W dalszym ciągu nie wiem, w którym momencie biuro Cię oszukało. To, że zarabia > na samolocie 1500$ (skąd masz takie wiadomości?-jeśli są pewne to zgłoś to do > Urzędu Skarbowego, a nie gadaj bzdur na necie) dziejkuje za wskazowki wiem co z tym zrobic!!! > sprawa biura podróży. Nie mam ochoty być oszukiwanym ale też nie moge patrzeć > jak ktos opowiada bzdury. to nie bzdury to sama prawda świadczą o przestępczej > działalności Ecco i powinny być jak najszybciej zgłoszone odpowiednim organom. czytaj wyzej!!! > Jeśli jednak nie są prawdziwe to jestes zwykłą zfrustrowaną plotkarą - ja też > mógłbym powiedzieć, że jesteś prostytutką oddającą się przez rok za wyjazd do > Egiptu, zadowolona? bez komentarza nie bgede sie znizac do Tojego poziomu!!! > Nie kazałem Ci się tłumaczyć ile zapłaciłaś - powiem tak: Menaville jest > najtańszym hotelem w ofercie Ecco i logiczne jest, że nie wszystko będzie > cacy - trzeba jednak mieć wyobraźnię i trochę dobrej woli. nie znasz faktow to wypowiadaj sie na ten temat!!!! nas zczescie Twoje "kazenie" lub "nie" mnie nie interesuje mialam jechac z innym biurem ale juz go nie ma... > odchodzi chęć by Ci udowadniać, że piszesz pierdoły więc może w skrócie: > > Cyt:"poniewaz nikt z czasu naszego pobutu i takze pozniejszego nic dobrego o > niej nie moze powiedziec, zawsze zmeczona, spiaca, niezadowolona z zycia... " > Odp: Sprawdziłaś wszystkie osoby, które były w Safadze, że wypowiadasz się > za "wszystkich"? Może troszkę opamiętania w pisaniu paszkwili? heheh dobre tym, mnie ubawiles!!!! WSZYSCY MAJA TAKIE SAME ZDANIE NA TEN TEMAT a nawet jeszcze gorsze!!!! nasz znajomy wykupił "wszystko w cenie" a nie bylo takiej oferty w hotelu!!! <usmiech> > > Cyt: "niestety o samym kraju i zwyczajach wie niewile... widac taka jej rola > osobiscie jestem zadowolona z safagi, z hotelu, ze slonca, z plazy, z raf ALE > TO NIE ZASLUGA BIURA!!!! " biuro powinno zatrudniac dobrze przygotowanych (czytaj doinformowanych) rezydentow, przede wszystkim po kursach pilotw turystycznych a zwlaszcza dobrze wychowanych, OLa nie nadaje sie do takiej pracy, wiecznie zmeczona, spiaca (dlaczego?...), niegrzeczna, do tego zawsze nieusmiechnieta i po prostu zle wychowana, > Odp: A co powinno zrobić biuro by panienka była zadowolona? Dać wycieczki > fakultatywne gratis? mnie biuro nic nie musi dawac... no coz "panienka" bez komentarza.... > Cyt:"co do hotelu to sami sobie wszystko zalatwialismy" > Odp: Co sobie sami załatwiliście? Stolik przy śniadaniu? beznadzieja to Twoje pisanie.... bez komentarza.... > > Cyt:"mamy to nagrane na kamerze,wiec nie pisz ze pisze oszczerstwa bo wiem co > pisze, ja jedna nawet moge sie mylic (NIESTETY TAK NIE JEST) natomiast inni > turysci tez sie wg Ciebie myla????" 1.nie kazdy ma dostep do netu. 2.poszukaj innych wypowiedzi to sam sie przekonasz! > Odp: Nie wiem czy inni turyści się mylą czy nie - nie zauważyłem tu tych wielu > niezadowolonych o których piszesz. Numer z kamerą uważam osobiście za przejaw > totalnej głupoty i frustracji nowobogackich turystów z Polski - co jeszcze > nakręciłaś na kamerze? Tabuny pijaków from Poland, awanturników itp? zazdoscisz kamery!!! niesamowite... coz kazdy sadzi wg siebie... bez komentarza.... > > Cyt:"O PANIE WIDZE ZES PROROK!!!!" > Odp: Daruj sobie takie teksty bo robisz z siebie jeszcze większą frustratkę > niż to wynika z Twoich wypocin coz kazdy sadzi wg siebie... bez komentarza.... > > Cyt:"to tyle co mam do dodania, moze jeszcze tylko ze zwiedzilam spory kawalek > swiata, w Egipcie tez bylam, NA SZCZESCIE Z BIUREM ECCO HOLIDAY BYLAM DWA > RAZY: PIERWSZY I OSTATNI!!!" > Odp: Światowa dama z Ciebie - aż Ci zazdroszczę i .........współczuję biurom > podróży, z którymi jeździłaś - pewnie często zmieniasz biura? Co rok to tańsze? coz kazdy sadzi wg siebie... bez komentarza.... > Gratuluję Ecco, że nie będzie miało już takiej "turystki" > Napisałabyś może w jakim terminie byłaś, bo mnie to ciekawi bardzo - za mojego > pobytu była w tym hotelu osoba Twojego pokroju, jeśli to Ty to zdanie mam o > Tobie wyrobione już dawno coz Twoje zdanie nie ma tu nic do rzeczy!!! cos mis ie wydaje ze jestes za bardzo za EC!!! poniewaz nie bede sie znizac do Twojego poziomu bez komentarza.... wiec dziekuje za dalsza korespondenje Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Polecam IP: *.robbo.pl 11.12.03, 09:20 Przepraszam, że się wtrącam ale popieram zdanie Pana S i W (w jednej osobie) co do rezydentki. Ola jest o niebo lepsza od poprzedniej (miałem okazję poznać je obie), a to, że nie uśmiecha się zawsze nie świadczy o Niej, że jest nieuprzejma itp. To, że jest wiecznie śpiąca wynika z charakteru Jej pracy - tak trudno to zrozumieć? Bardzo proszę Cię Małgorzato abyś nie insynuowała pytaniami o Jej zachowanie ("dlaczego?" albo głupawy śmiech "hihihihih") pewnych spraw bo możesz zostać niejednoznacznie zrozumiana, a będzie to obraźliwe dla Oli. Ja spędziłem w Menaville bardzo udany urlop, moja rodzina również, jak też czwórka moich znajomych. Nikt z nas nie miał zastrzeżeń do Oli ani do Doroty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata NIE Polecam IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 11:38 o rany!!! ale sie narobilo Ola jest o niebo lepsza od poprzedniej (miałem okazję poznać je > obie), a to, że nie uśmiecha się zawsze nie świadczy o Niej, że jest > nieuprzejma itp. To, że jest wiecznie śpiąca wynika z charakteru Jej pracy - > tak trudno to zrozumieć? skoro Twoim zdaniem OLA "jest lepsza od poprzedniej" to jest to niemozliwe aby ktos byl gorszy od niej.... coz jakie biuro tacy pracownicy... > Bardzo proszę Cię Małgorzato abyś nie insynuowała pytaniami o Jej zachowanie > ("dlaczego?" albo głupawy śmiech "hihihihih") pewnych spraw bo możesz zostać > niejednoznacznie zrozumiana, a będzie to obraźliwe dla Oli. coz trudno... takie mamy obserwacje odnosniej jej osoby i nic i nikt tego nie zmieni OLA sie nie nadaje do tego rodzaju pracy i tyle do tego moge dolozyc oszukiwanie turystow (dotyczy to 2 osob- walizka w naprawie, 4 osob- wakcje "wszystko w cenie" ,ktorych nie bylo w tym hotelu!!! i duzo duzo dzuo jeszcze innych spraw niezalationych w pore przez ww rezydentke) warto jeszcze wyslac OLE do fryzjera... celem ufarbowania wlosow skoro juz sie zdecydowala na kolor blond, poniewaz jej odrosty sa straszne... do tego te smieszne niebieskie szkla kontaktowe HEHEHEH pozostawiam bez komentarza tę "niebieskooką blondynę"... przypomial mi sie stary kawal: "wiesz po czym poznac Polke za granica? po odrostach..." >głupawy śmiech "hihihihih") coz kazdy sadzi wg siebie skoro Ty i Panowie S i W (w jednej osbie) popieracie sie wzajemnie to tylko moge zlozyc wyrazy wspolczucia... ja przynajmniej nie wstydze sie podpisac.... czego o ww nie mozna powiedziec Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz I oto mamy pełen obraz panienki Małgorzaty IP: *.robbo.pl 11.12.03, 12:07 Teraz już wiem dokładnie o co chodziło Panom W i S. Naprawdę żal z Tobą rozmawiać bo zamiast argumentów obrażasz inne osoby, a teraz posunęłaś się z daleko krytykując wygląd Oli. W kwestii formalnej: włosy Oli to naturalny blond - a nie farba, to że ma odrosty i wyglądają tak, a nie inaczej to już kwestia osobna - spróbuj kupić jakieś dobre kosmetyki w Egipcie. Może i Ola powinna iść do fryzjera - Tobie polecam dobrego psychiatrę Jawi mi się Twój obraz: blondynka o dużym biuście i maleńkim mózgu, zachwycona swoim pięknem. Twój problem leży w Twojej głowie, a nie w Ecco - musiałem się zniżyć do Twojego poziomu - gorzej już być nie może P.S. Kolejna przedstawicielka awanturniczego narodu polskiego płacąca marne ciurliki i wymagająca nie wiadomo czego. Ktoś Ci powinien pokazać Twoje miejsce w szeregu. Lecz się kobieto na nogi bo na głowę już za późno, a jak masz ochotę na wymianę swoich wrażeń to wymieniaj się argumentami, a nei inwektywami Swoją głupotą potrafisz zmęczyć najbardziej cierpliwego człowieka KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata odpowiedź IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 12:17 Gość portalu: Mateusz napisał(a): > Teraz już wiem dokładnie o co chodziło Panom W i S. Naprawdę żal z Tobą > rozmawiać bo zamiast argumentów obrażasz inne osoby, a teraz posunęłaś się z > daleko krytykując wygląd Oli. W kwestii formalnej: włosy Oli to naturalny > blond - a nie farba, to że ma odrosty i wyglądają tak, a nie inaczej to już > kwestia osobna - spróbuj kupić jakieś dobre kosmetyki w Egipcie. Może i Ola > powinna iść do fryzjera - Tobie polecam dobrego psychiatrę kazdy sadzi wg siebie... bez komentarza skoro widziles jej naturalne wlosy blond... pozostawiam bez komentrza... jestes zalosny... Jawi mi się Twój obraz: blondynka o dużym biuście i maleńkim mózgu, zachwycona > swoim pięknem. Twój problem leży w Twojej głowie, a nie w Ecco - musiałem się > zniżyć do Twojego poziomu - gorzej już być nie może nic z tego obrazu sie nie zgadza! O PANIE WDZE ZES PROROK!!! bez komentarza P.S. Kolejna przedstawicielka awanturniczego narodu polskiego płacąca marne > ciurliki i wymagająca nie wiadomo czego. Ktoś Ci powinien pokazać Twoje miejsce > > w szeregu. Lecz się kobieto na nogi bo na głowę już za późno, a jak masz ochotę > > na wymianę swoich wrażeń to wymieniaj się argumentami, a nei inwektywami > > Swoją głupotą potrafisz zmęczyć najbardziej cierpliwego człowieka kazdy sadzi wg siebie... bez komentarza skoro nie stac Cie na logiczne argumenty to trudno... Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ecco Holiday ??? 11.12.03, 09:37 Wiza w Egipcie kosztuje 15$ i koniec.Jeżeli jakis rezydent zbiera na lotnisku inną kwotę ,to radzę podejść z odliczoną kwotą do okienka w którym sprzedawane są wizy(znaczki) i samemu ją wykupić. Nie jestem liczyrzepą ale wkurza mnie to jak na dzień dobry ktoś mnie robi w balona.Nie byłem z Ecco,ale widziałem oferte (hotel Manaville) i za tak małe pieniądze naprawde nie można szukać dziury w całym.Tak samo jestem przeciwny zbieraniu przez rezydentów bakszyszu,bo wolę sam dawać bakszysz sprzątaczom,kelnerom,bo widzę ich zadowolenie i adekwatną do tego obsługę.A tak jestem anonimowy. Inny fakt,że dużo Polaków żałuje przysłowiowego 1$,a Ci ludzie żyją głównie z napiwków.Dlatego też spostrzegani jesteśmy przez nich inaczej niż np. Niemcy,Rosjanie.Jeżeli ktoś wydał na wyjazd 2 osób np. 4000zł, to niech nie żałuje kilku $ na napiwki. NAPRAWDE WARTO!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata NIE POLECAM Ecco Holiday !!! IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 11:26 zgadzam sie z Toba calkowicie biuro ECCO HOLIDAY jest nieuczciwym biurem sama kupowalam sobie wize na lotnisku w okienku wymiany walut kazdy kto wyjezdza sam sobie potrafi kupic wize na lotnisku to zadna filozofia turysci sami daja napiwki wiec nie widze w tym zadnego problemu a jezeli biuro EC zbiera na "bakszysz" juz na lotnisku to zaczy ze nikt z obslugi holtelowej tej kasy nie zobaczy!!! sprawdzilam to wlasnie w hotelu menavillee problem wizy w EC dotyczy wszystkich samolotow z biura EC ladujacych w hurghadzie i nie chodzi tu o oferte tego hotelu w EC tylko o samo biuro ktore liczy na to ze ludzie jak juz doleca na lotnisko do Hurghady to sa tak zmeczeni ze za kazda cene kupia wize (cena oczywisice podana przez biuro EC) pozdrawiam Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Argumenty, liczą się tylko argumenty IP: *.robbo.pl 11.12.03, 12:13 Opowiedz nam wszystkim Małgosiu ile dałaś napiwków w Menaville? (1 LE na tydzień?) Chciałbym się dowiedzieć również jak sprawdziłaś, że obługa nie dostała zbieranego podobno na lotnisku bakszyszu, jeśli ani ja, ani znajomi, którzy byli we wrześniu, w październiku i w listopadzie żadnego bakszyszu na lotnisku nie dawali? To już jest ciekawostka......... Czekam na argumenty i to silne - bo widzę, że piszesz paszkwile (jak to pięknie ujął S), których pisać - delikatnie mówiąc - nie umiesz. Jeszcze jedno - napisałaś reklamację ze swojego wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Argumenty, liczą się tylko argumenty IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 12:21 chyba sie bardzo nudzisz??? nie bede sie tlumaczyc Tobie tylke co mam do powiedzenia w tej sprawie pozostawiam bez komentarza... Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Tak się pracuje w Ministerstwie Zdrowia? IP: *.robbo.pl 11.12.03, 12:27 Buahahahaha, przekonałaś mnie! W MZ pewnie pracujesz w departamencie psychiatrii? :)) Nikomu się nie będziesz tłumaczyć, całą rozmowę pozostawiasz bez komentarza itp itd Nie nudzę się natomiast proponuję żebyś się wzięła do roboty bo przez takich darmozjadów jak Ty i Tobie podobni urzędnicy Ministerstwa Zdrowia lekarze jedzą suche bułki, a pierdzistołki Małgorzaty jeżdżą po ciepłych krajach. Kawka, herbatka, ciasteczko, internecik........a kasa z podatków leci! DO ROBOTY NIEROBY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Tak się pracuje w Ministerstwie Zdrowia? 11.12.03, 14:19 To Forum nie jest po to,aby się obrażac na wzajem.Jest po to ,aby wymieniać się iformacjami i dyskutować na pewnym poziomie.Opinie mogą się wszystkim nie podobać ,ale zachowajmy umiar!!!!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata do scorpio1956 IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 14:44 zgadzam sie w zupelności z Toba wlasnie gdzie jest MODERATOR??? ja nie analizuje zachowania "nerwowych roczników" Mateusz "S" i "W" w jednej osobie, pisze tylko o swoich odczuciach i opinniach nie czepiam sie nic nie robienia w pracy Mateusza (www.robbo.pl) ROBBO Computer systemy informatyczne Biuro: ul. Albatrosów 24B, 05-500 Piaseczno nie znizam sie do jego poziomu swojego zdania o biurze EC nie zmienie pozdrawiam Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz :) IP: *.robbo.pl 11.12.03, 15:31 Nie musisz pisać w temacie do kogo się zwracasz bo wynika to z układu odpowiedzi Szkoda, że zgadzając się ze scorpio nie wspomniałaś o tym, że obrażałaś rezydentkę Ecco, ale pewnych gestów z Twojej strony spodziewać się nie można. To też pewnie zostawisz bez komentarza? Poproś MODERATORA o reakcję - niech wyrzuci Twoje "opinie" o wyglądzie rezydentki itp. P.S. Nie pracuje w Robbo :), aczkolwiek mogłaś jeszcze podać nr tel. dla pełnej reklamy firmy. Ja swojego zdania o Tobie też nie zmienię, a analizą zachowania ministerialnej biurwy powinien zająć się jakiś dobrze wykwalifikowany lekarz bo jesteś trudnym przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Porszę oto argumenty. 11.12.03, 16:03 Przepraszam, że się wtrącę, ale kolega: Gość portalu: Mateusz napisał(a): > Opowiedz nam wszystkim Małgosiu ile dałaś napiwków w Menaville? (1 LE na > tydzień?) Napiwki są dobrą wolą płacącego, jeśli jest zadowolony np. z traktowania, czy chociaż zainteresowania jego osobą. Jeśli zaś chodzi o wymuszanie napiwku na turyście już w Polsce (w postaci 5$ od osoby), to nie można już tego nazwać napiwkiem. > Chciałbym się dowiedzieć również jak sprawdziłaś, że obługa nie > dostała zbieranego podobno na lotnisku bakszyszu, Bakszysz to nie był, bo by wymuszony (czytaj odp. powyzej) > którzy byli we wrześniu, w październiku i w listopadzie żadnego bakszyszu na > lotnisku nie dawali? To już jest ciekawostka......... Tak się składa, że myśmy sami wykupywali wizę i chcielismy dać pracownikowi w okienku bakszysz, niestety Pan ten zdecydowanie odpowiedział, że NIE WOLNO MU PRZYJMOWAĆ BAKSZYSZÓW. To samo spotkało nas w kantorze wymiany walut. Więc kto brał te niby "bakszysze" pozostanie tajemnicą poliszynela! > Czekam na argumenty i to silne - bo widzę, że piszesz paszkwile (jak to pięknie ujął S), których pisać - delikatnie mówiąc - nie umiesz. Jeszcze jedno - napisałaś reklamację ze swojego wyjazdu? Jeden z cytowanych przez zCiebie Panów zarzucił, że skąd Magda w swoim poście wzięła sumę 1500$ czystego zysku z turystów jednego samolotu. Cóż, odpowiem najprościej jak potrafię - z podstaw MATEMATYKI, a konkretniej z tabliczki mnożenia. Bo jeśli weźmie się kwotę 5$ pomnoży przez ok. 100 turystów w samolocie to (o dziwo :o) ) wyjdzie kworta 1500 $. A czy opodatkowane czy nie? Oczywiście, że nie. Bo transakcja odbywa się poza terenem RP, oraz jak sam nazwałeś tą transakcję BAKSZYSZEM (choć nieprawidłowo) więc sam uznajesz, że kwota uzyskana przez BP nie podlega podatkowi! Choć jak ktoś nieprawidłowo tą transakcję ocenił - nie jest ona łamaniem prawa! Bo primo - odbywa się za zgodą stron, secundo - odbywa się poza terenem juryzdykcji prawa RP. Co zaś się tyczy zadowolenia, czy też nie polskich turystów z usług oferowanych przez nasze BP, to mam różne (całkiem skrajne) spostrzeżenia. Są przypadki, że przedstawiciele biur (rezydenci) dają totalną plamę, np. zapominanie zabrania wykwaterowanych już turystów spod hotelu, czy też ewidentne nie stawianie się na żadne dyżury (poza pierwszym, gdzie są oferowane wycieczki fakultatywne) lub wyłączanie na kilka dni telefonów kontaktowych przez wszystkich przedstawicieli BP. Ale z drugiej strony bardzo często zdarzają się bardzo negatywne postawy roszczeniowe turystów w kwestiach, co do których powinni się zwracać do pracowników hotelu, a nie do rezydenta - jak np. brudny ręcznik, jaszczurka w hotelu, nie posprząany pokój, czy też zamiana pokoju. Mało tego, nawet na tym forum czytałem wiele wypowiedzi, gdzie turysta sam przyznaje się, że wykłucał się z rezydentem, że zamieniono mu hotel na inny, a później sam przyznawał się, że okazało się, że zamiana została dokonana na obiekt lepszy. Wniosek - najpierw się pokłucimy, a potem zobaczymy o co się kłucimy. W temacie relacji BP - turysta, nie można przyjmować stanowiska, że to BP ma rację lub turysta. Każda sytuacja jest inna i należy każdą rozpatrywać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Porszę oto argumenty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:15 a od kiedy 5 pomnożone przez 100 daje 1500 ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Porszę oto argumenty. IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 16:16 od kiedy w samolocie jest 100 osób? M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz A od kiedy Ecco wykupuje cały samolot???? IP: *.robbo.pl 11.12.03, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: A od kiedy Ecco wykupuje cały samolot???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.03, 18:31 niestety tak wlasnie bylo caly samolot z EC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Porszę oto argumenty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:24 Nawet gdyby mieli cały samolot zapełniony to byłoby ok.153 osób, co też nie daje 1500 dolarów. A poza tym pytanie jest zadane pc_maniakowi (widocznie nie czytasz uważnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Porszę oto argumenty. IP: *.mz.gov.pl 11.12.03, 16:15 dzieki za odpowiedz jak widac nie wszyscy potrafia spokojnie wypowiadac sie na forum szkoda... do tego nie znaja matematyki (sluszna uwaga) pozdrawiam i zycze dlaszej wytrwalosci na Twojej stronce pozdrawiam Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Porszę oto argumenty. IP: *.robbo.pl 11.12.03, 16:22 Z tą znajomością matematyki to uwaga do PC? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Porszę oto argumenty. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.03, 16:18 Jedna uwaga 5$ razy 100 turystów daje 500$. Żeby było 1500$ w samolocie musiałoby lecieć 300 osób. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz 5 x 100 = 1500 ???????? IP: *.robbo.pl 11.12.03, 16:18 Cyt:"Bo jeśli weźmie się kwotę 5$ pomnoży przez ok. 100 turystów w samolocie to (o dziwo :o) ) wyjdzie kworta 1500 $" Rewelacja matematyczna!!! PC jak Cię bardzo lubię za robotę, którą wkładasz w serwis tak tu mnie zadziwiłeś!!! ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac 5 x 100 = 1500 , no tak :o/ (trąba ze mnie :o) ) 11.12.03, 16:29 Hehe, fakt. Przyznam się, że sam siebie również zadziwiłem :D :D Miało być 1000, ale się kliknęło o jeden raz mniej. Ale w tym wypadku jednak 1000 osób nie wejdzie do samolotu :o( Więc bardziej skłanam się do jakichś ok. 300$ od samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Łeee, zmęczony jestem :o( 11.12.03, 16:37 ... i liczenie już mi nawet nie idzie. Chyba muszę mniej nocy zarywać przy tym serwisie, bo głupoty wypisuję. Wybaczcie, już nic nie piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Proszę oto argumenty. - a oto odpowiedź na nie :) IP: *.robbo.pl 11.12.03, 16:53 1. Napiwki są dobrą wolą ale jak wiesz - nie płacisz nie wymagaj 2. Nie wiem skąd pojawiła się opinia o pobieraniu 5$ w Polsce - Ecco pobiera kasę ale już na miejscu w Hurgadzie - ode mnie wzięli 3$ ale nie Ecco tylko Pan, który sprzedawał wizę - uznałem, że wziął dla siebie 3. Bakszyszu tego wcale nie było - Ecco wycofało się z pobierania napiwku z góry od turystów - tak na marginesie: jeśli ktoś czuje się urażony pobraniem jakiejkolwiek opłaty dlaczego nie zgłosił tego na miejscu tylko płacze na forum, że go okradziono? 4. J.w. - nikt nie brał żadnej kasy dla Ecco - skąd więc pomówienia? 5. Mnożenie - ehhhhhhhhhhhhhh :) - uznam to za wypadek przy pracy - robienie serwisu męczy :) 6. Fakt pozostaje faktem - Ecco nie robi przekrętów z podatkami - wypadałoby odszczekać pomówienia 7. Plamy BP - są -owszem - w kwestii konkretnej - Ola w Menaville ma komórkę - prywatną kupioną w Egipcie - kontakt z nią jest możliwy przez recepcję hotelu - przez cały mój pobyt zawsze była na dyżurach - jeśli nie mogła to wysyłała animatorkę 8. Podsumowanie: Z wielką przyjemnością wymieniam się z Tobą argumentami - bo je znam. Panienka Małgorzata nie raczyła do chwili obecnej przedstawić szczegółów ani tymbardziej argumentów - chyba, że ważnym faktem w dyskusji są odrosty Oli. Obrzuciła błotem Ecco, a to jest najprostsze. Może teraz uda nam się poznać fakty i to o co się musiała wykłucać z rezydentką? Będę bronił i Ecco i Oli bo - kwestię pobierania z góry napiwków wyjaśniłem sobie osobiście z prezesem Ecco, a Olę poznałem bardzo dobrze podczas wyjazdu - może dlatego Ola była niewyspana bo spędzała czasem wieczory w towarzystwie moim i moich znajomych? Bardzo miła osoba - trzeba mieć tylko dobre chęci i odrobinę zrozumienia dla Jej pracy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata prosze bardzo agrumnety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.03, 18:30 ostatni raz sie wypowiadam w tej sprawie ale prosze bardzo: 1. pismo z EC o pobieraniu na lotnisku 20$ od osoby za wize i "obsługe" (odnajde i podam do wiadomosci) 2. po licznych pretensjach turystów o pobieraniu 5$ od osoby powyżej kwoty ustalonej czyli 15$/osoba za wize widac EC nagle pobiera mniejsza kase Zgodnie z Ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych art.20 ust.1 (Dz.U.00.14.176) dochody z nieujawnionych źródeł podlegają opodatkowaniu 75% podatkiem dochodowym. Przy ciągle rosnącej ?dziurze budżetowej? każde dodatkowe kwoty z podatku przydadzą się na jej załatanie. 3.brak zarezerwownaego dla mnie posilku wegetarianskiego w samolocie (mam potwierdzenie pisemne na rezerweacji) 4.Wykupiłam pobyt do na 14 dni jakie było moje rozczarowanie jak się okazało (po licznych interwencjach u rezydentki Oli otrzymałam w końcu kserokopie mojego vauchera), ze za przedłużenie pobytu kazano nam zapłacić kolejne 20$!!!. Podobno rezydentka źle zrozumiała informację przesłaną fax?em!!!. 5. Nigdy nie przychodziła punktualnie na swoje obowiązkowe dyżury np. w niedizele była nieobecna przez 45 min swojego dyżuru. Oczywiście nikogo w recepcji hotelu nie poinformowała gdzie można się z nią spotkać oraz kiedy będzie obecna na dyżurze. Jak później się okazała Ola przebywała w kawiarni CACUTUS. Oczywiście słowo przepraszam za spóźnienie prawie 45 minutowe nie padło... 6.Nigdy nie pokazała się estetycznie ubrana i uczesana, ?odrosty? od farbowanych włosów!!!. Wygląd Oli świadczy o firmie EH, ponieważ to tę firmę reprezentowała w hotelu Manavillee. Cóż jaka firma tacy pracownicy... 7.Na spotkaniu informacyjnym nawet nie podała ważnych informacji takich jak np., że nie wolno wywozić z Egiptu muszli, raf koralowych. Wszyscy byli bardzo zdegustowani nawet ceny wycieczek nie zgadzały się z informacją podaną nam w Polsce, znowu pomylka??? 8.Zgodnie z art. 3 pkt 7b ustawy Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych.(tekst jednolity) ...? pilot wycieczek - osoba towarzysząca, w imieniu organizatora turystyki, uczestnikom imprezy turystycznej, sprawująca opiekę nad nimi i czuwająca nad sposobem wykonania na ich rzecz usług?... co należy wyraźnie zaznaczyć rezydentka Ola była w hotelu Menavillee na wakacjach ponieważ nie stosowała się do ww art. Zgodnie z art. 286 § 1 Kodeksu karnego ...?kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzania własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 (oszustwo)?... Należy w tym miejscu zauważyć, że przez niekorzystne rozporządzenie mieniem należy rozumieć takie rozporządzenie, które jest niekorzystne z punktu widzenia osoby dokonującej rozporządzenia lub innej osoby pokrzywdzonej, a powstanie szkody w mieniu nie jest koniecznym warunkiem do przyjęcia, że doszło do tak pojmowanego niekorzystnego rozporządzenia. Polecam wyrok SN z dnia 30 sierpnia 2000r, V KKN 267/00, OSNKW 2000/9-10/85; glosa aprobująca J. Satko OSP 2001/3/51. 9. Powyższe oznacza, że w momencie zawarcia umowy dochodzi do niekorzystnego rozporządzaniem mieniem przez klienta, w rozumieniu art. 286 § 1 k.k. albowiem klient przez wprowadzenie w błąd i w konsekwencji zawarcie umowy, pozbawiony został możliwości przeznaczenia swoich środków na zakup innej usługi turystycznej-rzeczywiście pozbawionej ryzyka, o którym mowa. 10.Jedyne co naprawdę nie zawiodło to słońce, cudownie ciepłe morze czerwone z pięknymi rafami ale to nie jest zasługa biura EH. 11. dodam jeszcze klamstwo OLI w sprawie naprawiajacej sie walizki, ktora to stala sobie spokojnie na recepcji... 12.dodam jeszcze sprzedaz opcji All Inclusive, ktorej nie bylo w tym hotelu, tak wlasnie sprzedano dla 4 osob , znowu pomylka??? 13.wiedza REZYDENTKI OLI o Egipcie byla zaskakujaca mizerna... dodatkowo na spotkaniu informacyjnym padło pytanie o możliwość kontaktu, oczywiście Ola poinformowała że tylko na dyżurach. ponieważ nie posiada tel komórkowego, wyraźnie zaznaczam, że nie podała do siebie tel do pokoju w hotel. Oczywiście posiadała tel komórkowy ale widać kłamstwo łatwo jej przechodzi przez usta. 14. nieprawidlowa iformacja o wylocie samolotu do Polski, oczekiwanie na lpotnisku ponad godzine bez potrzeby itd itd itd to wszystko co odszukam pismo z EC o cenie wizy 20$ i podam na forum Mam nadzieje już nigdy nie mieć kontaktu z tak niekompetentnym biurem turysty Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiW-jako jeden Co to są agrumnety? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 11.12.03, 20:50 Nie chce mi się odpowiadać na te bzdury. Zacytuję moją znajomą, która czytała twoje wypociny: "Ona chyba chciała sie przespac z Olą ale jej nie wyszło" Hahahahahahahahahhahaha i to jest motto tej dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: prosze bardzo agrumnety IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 12.12.03, 16:25 ja mam pytanie: Jak to nie ma all inclusive???, to co ja kupiłam?? prosze o pilną odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata all inclusive IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.12.03, 22:56 teraz moze i jest all inclusive ale jak my bylismy to nie bylo w hotelu w safadze takiej opcji za to w ofercie bylo M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata wiza.... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 17:26 " Szanowni Państwo Niniejszym informuję, że od 1 października 2003 na lotnisku w Hurghadzie od klientów Echo Holiday będzie pobierana kwota 20 $ za wizę i obsługę hotelową Jest to 2 $ więcej niż do tej pory. 2 $ będą wykorzystane jako napiwki dla hoteli. Po każdym przylocie nasi piloci podzielą zebraną kwotę i przekażą każdemu z hoteli, z którymi współpracujemy. W Egipcie w zwyczaju jest dawanie napiwków. Jeśli obsługa hotelowa nie otrzymuje napiwków, automatycznie spada jakość świadczonej przez nią obsługi dla gości danego organizatora turystycznego. Ze względu na fakt, że polscy klienci nie są zbyt hojni jeśli chodzi o wręczanie napiwków postanowiliśmy pobierać od gości tę drobną kwotę poprzez naszych pilotów i przekazywać ją hotelom dla ich personelu Z poważaniem Jens Brochner Nielsen " niestety to tylko slowa..... kasa zostaje dla EC..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Żałosna jesteś do bólu IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 13.12.03, 17:46 W ilu jeszcze wątkach to skopiujesz? Napisz do prezesa Ecco, a dowiesz sie, ze Ecco sie wycofalo z tego pomyslu. Furiatka jestes i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Odpowiedź z Ecco IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 13.12.03, 17:50 Oto wycinek z odpowiedzi Pana Brochnera, jakiej udzielił mi na list, który ja wysłałem do Niego (w przeciwieństwie do Ciebie nie pisałem najpierw paszkwili na forum) "Jak Pan zauważył ma Pan wolna rękę do podjęcia decyzji, którą z proponowanych opcji Pan wybierze. Nie jest Pan zobowiązany do jakichkolwiek dodatkowych opłat dla Ecco Holiday" I nic nie dopłaciłem. Zastanów sie nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Ecco Holiday ??? IP: 5.4R2D* / 213.131.65.* 22.12.03, 13:19 w pełni się zgadzam odnośnie napiwków, ale niestety widziałam jak nasi Rodacy nie mają ochoty płacić naprawdę symbolicznych kwot i naprawdę nas przez to nie lubią w innych krajach i faktycznie obsługa się zniża, no ale cóż takimi ludżmi jesteśmy i niestety turystami bardzo wybrednymi, za marne pieniądze oczekujemy służącej, że nam wszystko podstawi pod nos, bo sami nie jesteśmy sobie w stanie poradzić. Poza tym o ile się nie mylę to w Ecco trzeba zapłacić te napiwki razem z wizą. Moim zdaniem nie jest to za dobry pomysł, ale jak się z nimi jedzie to powinno się dobrze przeczytać i albo się akceptuje albo się jedzie zx innym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ecco Holiday ??? 11.12.03, 21:11 Ludzieeeeeeee!!!!!!!!!!!!! skończcie,kurde,ten wątek! Bo w przyszłym roku pojadę na wakacje do Jelitkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Ecco Holiday ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 14:40 Ostatnio wrocilem z Menaville . Ogolnie opinie sie potwierdzaja, Pewnie te skrajne , ludzi ktorzy byli wogole wEgipcie 1szy raz nalezy olać. To moj nie pierwszy wiec moze bardziej obiektywny. 1. Menaville w ocenie jakość/cena daje mu max ile tam kto sobie skaluje - reszta kwestia gustu.wszystko jest względne ale cena/jakośc tu się broni. Jak ktos ma nawis inflacyjny to polecam Sheraton i Hyatt Regency -niedaleko -Soma Bay - (moze z 50LE busem na 2 osoby) a z 18km po drodze. Tam nie ma pytan i jeszcze super rafa zwana "7 wież" bardzo polecam jako wycieczke (ok 8$/os) kłania się ORCA VILLAGE i młody Kairczyk Mohamed ktory jest agentem (ogolnie lepiej robic interesy z Egipcjanami niz Nubijczykami -potwierdza sie opinia egipcjan o nich - raczej kombinuja). 2. Nie jeść za dużo i unikac rzeczy podejrzanych - ludziska tam nie jedzą tylko ŻRĄ!!!!! aż miło popatrzeć -nifuroksazyd zabrać ze sobą . Bo Safaga i jakieś apteki to lepiej sobie dac spokoj -szkoda czasu. 3. Opinie o rezydencce Oli ,raczej w wiekszosci złe , są raczej uzasadnione. Jest tam chyba przez pomyłkę albo może za karę . Ale zdaje sie wraca moze nowa będzie b. kontaktowa. 4.robienie wycieczek będąc na tzw pobycie do np Kairu (650km !!!!) wyjazd o 1 w nocy itp, nawet do Luksoru 250km jest dla mnie totalnym kretynstwiem połączonym z wyciąganie m kasy od naiwnych. Jedyne wytlumaczenie -to jestem tu po raz 1 i ostatni w ŻYCIU i musze chociaz zobaczyc zza szyby.To jest kraj tani i przyjazny i radze nie łączyc Nilu z Morzem !!! szkoda głownie dla nilu - Kair i dalej w góre Nilu to piękna wyprawa na 7-10 dni ,a podziwianie zabytkow z pokladu statku to nie to samo co bieg z przeszkodami . A tym czasem kasa,żarcie w hotelu leci a gostek nastepne szykuje dla agenta i rezydenta zeby się wytrzepac w autobusie. 5.Nasi na wczasach to juz zupełnie super komedia -nawet ruskich z kołchozu czasami przebijają a butą i chamstwem to na pewno.Dawanie flaszki wódy w recepcji za to ze zameldowali w hotelu np. ARABOWI!!!!,FLASZKE!!!!,PRZY LUDZIACH!!!! to trzeba mieć mało pofaldowany muzg.a potem "co hend?",'co tu?"(pisze sie two) ,Pani Olu -co on chce? (a chcial zalozyc bransolete allinclusive na rekę jego i żony)) Poparu godzianch zrobic bunt i z miną światowca pierdzielić ze za te moją cieżka kase (może z 700/tydzien ) to jest popierdułka a nie Hilton .W efekcie zostac i dac sie piescić przez personel ,wysypując przy okazji pare LE . I dyskutowac,dyskutowac ,zartowac tyle ,ze mówic po polsku ale głosno i wyraźnie.Biedni egipcjanie choc nie znają polskiego to sa zawsze usmiechnieci ( w przeciwienstwie do Pani Oli) Paru na kazdym turnusie nadawało by sie dla Kondratiuka ale musiałby ich trochę przygładzić bo widz by nie uwierzył. 6 Safaga jest po to aby serfowac i kejtserfowac i to robia francuzi .nurkowanie to glownie hurghada a tam daleko i kosztuje a jeszcze srodki ostroznosci policji moga to dodatkowo utrudnic. Tu lezenie ,"snurkowanie "i wycieczki po morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Ecco Holiday ??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 14:43 czyli nasze opinnie o OLI sie caly czas potwierdzaja??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Ecco Holiday ??? IP: 5.4R2D* / 213.131.65.* 23.12.03, 14:04 Ecco tak samo jak inne biura ma czasami wpadki, a to , ze pobierają napiwki to oczywiście dla nas Polaków jest straszną ujmą bo my po prostu nie chcemy płacić napiwków a jednocześnie wymagamy nie wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś