Gość: Anna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 15:49 Dlaczego wyjeżdżacie do Egiptu? Co was do tego skłania? Proszę o odpowiedź gdyż jest to mi potrzebne do pracy magisterskiej Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beduinka Re: Wyjazdy do Egiptu 18.12.03, 22:00 dla mnie są to powody zawodowo-naukowe (jestem studentką arabistyki) oraz turystyczno-poznawcze (jestem zafascynowana krajami arabskimi, ich zabytkami, kulturą, stylem życia ludzi itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisat Re: Wyjazdy do Egiptu IP: 212.244.126.* 19.12.03, 08:52 Aniu - jeśli rzeczywiście piszesz pracę na ten temat to mam dla Ciebie radę : wysupłaj trochę grosza, zapożycz się i jedź na tydzień do Egiptu. Stań przy piramidach i poczuj te ciarki przebiegające po plecach, nie musisz nurkować - zanurz głowę 30cm pod taflę wody Morza Czerwonego - zaraz Ci się w niej zakręci z powodu oszołamiających widoków. MAGIA MIEJSC, Aniu , MAGIA MIEJSC......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wyjazdy do Egiptu IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.03, 09:29 Zalezy co uznamy za wyjazd do Egiptu. Ja lubie jezdzic po Egipcie, uwielbiam bazary (szczegolnie ten w Kairze i w Asuanie) i uwielbiam to, ze tam jeszcze jest masa ludzi nie do konca skarzonych europejska cywilizacja. No uwielbiam wedroki po pustyni. Natomiast jezeli chodzi co o to czemu ludzie jada do Hurghady, to trudno powiedziec, sam sie dziwie. Oprocz Hoteli nie ma tam nic. Fakt morze jest cieple, ale latem to i Baltych bywa cieplutki :))) ... Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Wyjazdy do Egiptu 19.12.03, 14:46 Do Egiptu wyjeżdżam bo mogę obcować z historią.Jak zobaczysz piramidy,świątynie w Luksorze i inne zabytki to będziesz to coś czuła.Co jeszcze?. Wspaniała pogoda,cudowne morze ,bajeczne rafy,niesamowite arabskie klimaty,wspaniała atmosfera,wspaniali ludzie i pełne(wbrew pozorom)BEZPIECZEŃSTWO.I jeszcze coś czego nie można racjonalnie wytłumaczyć.To coś co zaraz po powrocie do Polski nie pozwala zapomnieć i planujesz następnego dnia powrót do Egiptu.Byłem w kilku "wczasowych" krajach ale takiego odczucia nie zaznałem. Poczytaj Forum i zobacz ile maniaków tego kraju jest.I podejrzewam,że większość czuje podobnie jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wyjazdy do Egiptu IP: 195.136.120.* 23.12.03, 09:28 Pytanie trochę dziwne, miejsce na szukanie materiałów do pracy też, ale może promotor uzna to źródło. Moje powody: - trochę lata zimą (od tego zaczęły się moje wyjazdy do Egiptu) - stosunkowo blisko (ok.4 godz.lotu), a więc i taniej niż do innych równie ciepłych miejsc podczas polskiej zimy - najważniejszy powód - piękne miejsca i dobre warunki do nurkowania przez cały rok (choć oczywiście są okresy lepsze i gorsze), obfitość baz nurkowych (w wielu polscy instruktorzy lub nawet współwłaściciele). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Wyjazdy do Egiptu IP: 5.4R2D* / 213.131.65.* 23.12.03, 16:26 Ja osobiście lubię ten kraj, ludzi cały ten folklor i w miarę możliwości bardzo często wyjeżdżam. Ludzie są weselsi, dużo się uśmiechają mimo biedoty, są bardziej zadowoleni z życia, umieją docenić gest, jest gdzie wyjść wieczorem i nie spotyka się osób pijanych. Tego wszystkiego brakuje w Polsce. Jest to kraj kontrastów, bardzo egzotyczny i naprawde ciekawy. Trzeba zaakceptować tą inność i wtedy naprawdę dobrze się tam każdy będzie czuł. Bogata historia, niezwykłe krajobrazy i przede wszystkim doskonała pogoda przez cały rok. Nawet w upalne dni jest przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś