kris1956 16.08.09, 20:27 Poszukuję wszelkich informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_nowa_ja Re: Regency Plaza resort szarm 16.08.09, 21:21 pytaj - łatwiej będzie odpowiadać:) byłam 2 tyg w lipcu - wg mnie - fantastyczność nad fantastycznościami :) hotel - pokój czysty, łazienka czysta, codziennie wymieniają ręczniki, pościele - nie co dzień (ale nie ma takiej potrzeby) w pokoju sejf, tv. po przylocie okazało się, że nie ma łóżka dla córki - ale rano już było - to był jedyny minusik całego pobytu. Jedzenie - ok - urozmaicone , jeśli ktoś pisze,że monotonne to pytam co jeszcze prócz tego co poniżej można podać?: - śniadanie: jajka, mięca, wedliny, płatki, jogurty, sery, dżemy, owoce, naleśniki - obiad - makarony, mięsa, ryby, ryże, warzywa surowe i gotowane, owoce i desery, zawsze dwa rodzaje zup - kolacja - wybór podobny do obiadu - wg mnie - każdy znajdzie coś dla siebie..a maruderzy wszędzie się trafiają niestety.. napoje do dań w restauracji podają kelnerzy - czasem trzeba troszkę czkeać (ale jak się zapoznasz i masz już swojego kelnera jest ok :) ) - plaża - mały żwirek - łagodne zejście do morza płycizna morska wg mnie nie stanowi problemu - w naszym przypadku była wręcz zaletą (córka dopiero uczyła się snurkowania - na głębi mogłaby mieć prolemy - tutaj obyło się bez paniki..) - niedaleko jest rafa - idąc w lewą stronę 20 min- przy hotelu louis tiran sharm - ładna choć oczywiście strasznie podeptana..niestety .. mikro rafka jest też po prawej stronie hotelu jakieś 4-6 min. od naszej plaży - napoje w hotelu podają w maleńkich (0,2l) kubeczkach .. więc trzeba się troszkę nachodzić ;) - hotel położony od old sharm jakieś 40-50 min jazdy niebieskim busem (z tubylcami) polecam wizytę w old markecie .. w nama bay nie byłam nie wypowiadam się - na terenie hotelu są sklepiki: jubiler, papirusy, ciuchy, przyprawy, jest fryzjer, apteka nie wiem, co jeszcze Cię interesuje - pytaj chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Regency Plaza resort szarm 16.08.09, 22:14 Serdeczne dzięki za szybką odpowiedź. Udzieliłaś mi bardzo szczegółowej informacji za którą bardzo dziękuję. Jeśli możesz odpowiedź jeszcze na kilka pytań. 1. W jakich godz podawane są napoje alkoholowe i w jakich szklankach 2. Czy warto dopłacić do pokoju de lux Być może masz możliwość porównania z pobytami w innych hotelach pozdrawiam krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
nie_nowa_ja Re: Regency Plaza resort szarm 17.08.09, 08:04 1. bary naprzemiennie czynne są od 10 do 24. W barach alkohole podawane są w plastikowych kubeczkach 0,2 - 0,3l, wieczorem na tarasie podają w normalnych szklankach; do obiadu wina i piwa - w kieliszkach i szklankach 2. co do pokoju de lux - ja dostałam z biegu de lux - bez dopłaty - ale (jak mi powiedzianlo) to z uwagi na fakt, że nie mieliśmy tego 3 łóżka dla córki. Jak już pisałam - łóżko dostaliśmy następnego dnia rankiem, nic nie musieliśmy dopłacać pokoju też nam nie odebrano :) Byłam w różnych pokojach 5* - i wg mnie - ten też na te 5* zasługuje (oczywiście to są egipskie ***** - nie porównujmy ich z europejskimi) Życzę miłego wypoczynku - i - pozytywnie - Bardzo Ci zazdroszczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: Regency Plaza resort szarm 23.08.09, 13:07 czy w tym hotelu jest polski animator..? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_nowa_ja Re: Regency Plaza resort szarm 23.08.09, 19:01 jest :) nie jeden, a 3 :) i tak do październikia - później nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzikkk Re: Regency Plaza resort szarm 29.08.09, 14:04 byłam w tym hotelu w połowie marca tego roku, ogólnie hotel super w marcu jeden animator polski, ogólnie nie ma na co narzekać daje faktycznie 5 * egipskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Regency Plaza resort szarm 05.09.09, 01:33 Dzięki za wszystkie informacje. Wybieram się w końcu września pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś