Dodaj do ulubionych

AABA SHARM w Sharm el Sheikh

20.08.09, 15:12
Wczoraj 19.08.br własnie wróciłam z Sharm el Sheikh jak to miejsce
gdzie intentysnie toczy się nocne życie, jest wiele sklepów, gdzie
całkiem nieźle można wytargować cene. Również skorzystałam z biura
AABA SHARM w Naama Bay które mieści sie ok 6 km od hotelu Sultan
Gardens Resort w którym byłam, wiec lepiej dojechac taxi, lub busem
z hotelu /płatny 3 $, który zawiezie w obie strony. Jak juz tam
dotrzesz upwnij sie, ze trafiłaś do AABA SHARM, a nie do innego
biura, które sie miesci w tym samym budynku. Z biurem AABA SHARM
pojechalam do Kairu za jedyne 38 $ oczywiście z obiadem , wiec cena
jest bardzo niska porównaniu do tego co oferowało moje biuro podróży
(rezydenci zniechecają turystów żeby nie korzystali z biura AABA
SHARM dając najróżniejsze przykłady, a to wszystko bzdura możecie
być pewni). A więc wyjazd ok 01.00 w nocy. W Kairze zwiedzanie
muzeum, krótki rejs Nilem /ok. 30-40 min/ do restauracji , gdzie
jedlismy obiad /dodatkowo płatny 7 $ , ale jak ktos nie chce płacic
i płynac, moze przejechac tam autokarem. Nastepnie przejazd do Gizy
ogladanie piramid mozna wejsc do środka piramidy Cheopsa jak również
do jednej z małeych piramid. Nastepnie jest przejazd do Sfinksa,
pózniej obowiazkowo fabryka-sklep z papirusem, perfumeria gdzie
podaja dobra herbate z mieta, kawe z kardamonem i herbate z
hibiskusa oczywiście można dokonac zakupu perfum.Na zakonczenie
zakupy na najwiekszym kairskim bazarze. Wycieczka bardzo dobrze
zorganizowana mieliśmy opiekuna-przewodnika z ABBA SHARM Jurka
Ogórka pozdrawiam
:).Bardzo sympatyczny Egipcjanin który dobrze
umie mówic po polsku natomiast przewodnikiem po Kairze była Ewa
przemiła kobieta która mieszka w Egipcie już 13 lat. Powrót do
hotelu ok 1 w nocy. Na pewno biura ABBA AHARM jest solidnym biurem i
z pewnością każdy kto z nimi pojedzie będzie bardzo zadowolony.
P.S. Jeszcze raz pozdrawiam Jurka Ogórka, Ewe oraz całą
resztę załogi autokaru która nas dowiozła do celu i czuwała nad
naszym bezpieczeństwem Do następnej wizyty w Egipcie Magda:)
Obserwuj wątek
    • lelex Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 20.08.09, 15:41
      madaleine86 napisała:
      Na pewno biura ABBA AHARM jest solidnym biurem i
      > z pewnością każdy kto z nimi pojedzie będzie bardzo zadowolony.
      Gratuluję pewności ... (wróżka czy ki pieron?)
      Niestety opisane tu już przeróżne doświadczenia innych turystów
      (polecam lekturę) wskazują, że solidność Aaba Sharm nie zawsze się
      zdarza. Zgodzę się, że to nienajgorsze biuro (zwłaszcza pod wzgl.
      ceny) i rozumiem, że Twoja wycieczka akurat się udała, ale to
      jeszcze nie powód, aby tak piać w tonie spotów reklamowych.
      • olala_o Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 07:39
        noooo pewnie,.,,,po co chwalić kogos/cos...lepiej po
        naszemu...polskiemu narzekać ile wlezie i na co się da..nawet i na
        dobrze zorganizowane biuro
        Chyba dobrze jest ze mozna poczytac zarówno o dobrze zorganizowanych
        wycieczkach tego biura jak i oczywiście jego wpadlach.A od
        czytających zalezy które biuro wybrać
        Również polece,,jak to okreslił szanowny przedmówca "spotem
        reklamowym' i raz jeszcze b.pochwalę to biuro .Byłam w prawdzie z
        nimi ' tylko ' na Abu Galum-wielkie safari'ale tez było superowo.W
        naszym jeepie jechało tez ludzie którzy byłi z tym biurem w
        kanionach.tez polecali
        Ps.nieustające pozdrowienia dla Aaba sharm-w szczególnosci dla
        Georga-100 dolarów ;)))
        • lelex Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 11:27
          olala_o napisała:

> lepiej po
          > naszemu...polskiemu narzekać ile wlezie
          If you prefer, I can also complain in other languages :)

na co się da..nawet i na
          > dobrze zorganizowane biuro
          To już chyba piszesz z własnego doświadczenia, bo ja znam kilka
          lepiej zorganizowanych biur i na nie nie narzekam.

Chyba dobrze jest ze mozna poczytac zarówno o dobrze zorganizowanych
          > wycieczkach tego biura jak i oczywiście jego wpadlach
          Właśnie! Ale co innego pochwalić, nawet polecić innym, a co innego
          PORĘCZAĆ ZA NICH, jakby się było co najmniej ich agentem - to trochę
          nieodpowiedzialne. Zwłaszcza, że tej firmie, choć - powtórzę raz
          jeszcze - nie brak zalet, to jednak ewidentnie sporo brakuje do
          ideału.
          • madziula8613 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 11:47
            lelex każdy ma swoje zdanie na dany temat, więc nie zabraniajmy
            wypowiadania się.:) Natomiast każdy jest dorosły i każdy wie, co dla
            niego jest najlepsze:)
            • lelex Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 12:45
              madziula8613 napisała:

> lelex każdy ma swoje zdanie na dany temat,
              ... w tym również na takie, o których nie ma pojęcia - to główna
              zmora naszego narodu.
              więc nie zabraniajmy
              > wypowiadania się.:)
              A czy ja tu mogę komuś czegoś zabronić? Mogę tylko sprostować
              nieprawdziwe stwierdzenia, co właśnie uczyniłem.

Natomiast każdy jest dorosły
              No, nie wiem ...
              • olala_o Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 13:24
                Hmmm...niestety następny, jak widac ,pan czepialski,no no no...i
                nawet jakis jezyk obcy (chyba) zna ;))
                Pozdrawiam wszystkich dzielących się swoimi spostrzeżeniami z
                pobytu w egipcie, pomimo tego typu lelexowych wystąpien
                lelexusom powiedzmy precz ! ;)
              • agbr Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 26.10.09, 14:56
                no przepraszam, ale dlaczego ktoś ma pisać źle, jeżeli go nic złego
                nie spotkało. Jak byłam w tym roku z Tui, to my bylismy bardzo
                zadowolenie z rezydentki, a jedna para była niezadowolona bardzo, bo
                coś tam im niezałatwiła. Oni wystawili zła opinię jej, a my bardzo
                dobrą, bo nam pomogła w problemie. Nie rozumiem dlaczego miałabym
                napisac o niej źle, skoro mi nic złego nie zrobiła. A że zrobiała
                rzekomo sąsiadowi - oni nawet na fale w oceanie narzekali więc ...
                • lelex Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 26.10.09, 16:46
                  A ktoś ci kazał pisać źle??? Nie przepraszaj, tylko skup się i
                  czytaj ze zrozumieniem.
    • rafikini Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 20.08.09, 19:59
      a ja pozdrawiam e-sharm - są super, lepsi niz abba :)
      • madaleine86 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 20.08.09, 20:18
        Które biuro jest lepsze, nie zamierzam się sprzeczać poprostu
        opisuje te z którego skorzystałam i nie mam zastrzeżeń:) Natomiast
        nie korzystałam z innych biur więc się nie wypowiadam...:)
        • dana_n Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 20.08.09, 21:25
          Twoje wrazenia z wycieczki do Kairu bardzo mi przypominaja moje, które
          zamiesciłam na wakacje .pl w watku " RESTA SHARM i AABA SHARM-pytania?"Ale cóz,
          skoro Ci brakło weny twórczej...w koncu opisywałam moje wycieczki po to, zeby
          ktos to przeczytał....Pozdrawiam :))
          • simon_r Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 08:38
            Jak chcesz żeby ktoś Twoje relacje czytał to nie licz szczególnie na forum.. bo
            wątki na forum znikają bardzo szybko w otmętach innych wątków.
            Jeśli masz ochotę przekopiować swoją opowieść i może jeszcze uzupełnić np.
            paroma fotkami to zapraszam na moją stronkę www.simons.pl do działu "Relacje
            znajomych".
            Zapewniam, że tam Twoja praca nie zginie :)) wystarczy, że przyślesz maila na
            priv to powiem Ci jak umieścic artykuł na stronie.

Pozdrawiam
            Simon

PS. Innych ewentualnych chętnych również zapraszam..
      • 2rd Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 29.08.09, 15:41
        Konkrety i nie ogólniki.
    • matahari25 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 20.08.09, 22:54
      Ja troszke z innej beczki, ale nie chce niepotrzebnie namnażac wątków.

czy Quady DWUOSOBOWE + wielbłądy (jednoosobowe :D ) w ofercie Aaby w cenie 45$ oznaczają cene od Osoby? Bo quad 1-os jest po 30$...
    • matahari25 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 08:03
      Wysłalam do nich maila z zapytaniem o bieżące promocje i dostałam odp:

Ponizej przedstawiam aktualny cennik naszych wszystkich imprez:

-1-dniowa wycieczka do Kairu autobusem-cena promocyjna 40 $ -przewodnik polskojezyczny ( w cenie bilety wstepu do : Muzeum Kairskiego, pod Piramidy, Sfinksa oraz obiad w formie bufetu na statku. Dodatkowo platne sa napoje do obiadu, oraz jezeli byliby Panstwo zainteresowani wejsciem do srodka Piramid oraz sali Mumii Krolewskich w muzeum)

-1-dniowa wycieczka do Kairu samolotem- cena 230 $ ( w cenie bilety wstepu do : Muzeum Kairskiego, pod Piramidy, Sfinksa oraz obiad w formie bufetu na statku. Dodatkowo platne sa napoje do obiadu, oraz jezeli byliby Panstwo zainteresowani wejsciem do srodka Piramid oraz sali Mumii Krolewskich w muzeum), w wypadku tej wycieczki przewodnik jest anglo-lub rosyjskojezyczny

-1-dniowa wycieczka do Luksoru samolotem- cena 230 $ ( w cenie bilety wstepu do Karnaku, Doliny Krolow, Swiatyni Hatszepsut oraz obiad, dodatkowo platne sa napoje do obiadu w programie rowniez zwiedzanie Kolosow Memnona), w wypadku tej wycieczki przewodnik jest anglo-lub rosyjskojezyczny

-1-dniowa wycieczka do Petry samolotem- cena 330 $ (zawiera obiad + wszystkie oplaty graniczne,nie zawiera, napoi do obiadu oraz oplaty za ewentualne wypozyczenie osiolkow w Petrze), w wypadku tej wycieczki przewodnik jest anglo-lub rosyjskojezyczny

-1-dniowa wycieczka do Petry autobusem- cena 230 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad + wszystkie oplaty graniczne, nie zawiera, napoi do obiadu oraz oplaty za ewentualne wypozyczenie osiolkow w Petrze)

-1-dniowa wycieczka autokarem do Jerozolimy wraz z Betlejem oraz Morzem Martwym – cena promocyjna 90 $ - przewodnik polskojezyczny (w cene wliczone sa wszystkie oplaty graniczne oraz obiad!) napoje sa platne dodatkowo. Wyjazd z hotelu nastepuje ok. godz. 20:00 wieczorem, powrot ok. polnocy dnia nastepnego. Po przekroczeniu granicy w Tabie (ok. 3 godz.drogi z Sharm El Sheikh) nastepuje przejazd do Jerozolimy (ok. 2 godz.) .Tam nastepuje zwiedzanie. Zaczyna sie ono od obejrzenia panoramy miasta z Gory Oliwnej, nastepnie zwiedzanie Starego Miasta tj. Grobu Dawida, Wieczernika, przejscie 5 najwazniejszych stacji Drogi Krzyzowej m.in. Golgota oraz Grob Pana Jezusa, po czym nastepuje przejscie pod Sciane Placzu, a stamtad wyjazd do Betlejem.W Betlejem zwiedzaja Panstwo Bazylike, gdzie narodzil się Pan Jezus. W drodze powrotnej z Jerozolimy nastepuje wizyta i kapiel w Morzu Martwym

- Wycieczka autobusem do Parku Narodowego Ras Mohamed ( 1/2 dnia) –cena 28 $ przewodnik polskojezyczny. W cene wycieczki wliczone jest zwiedzanie parku z polskim przewodnikiem przez pol dnia.

-Gora Mojzesza + Klasztor sw. Katarzyny- cena promocyjna 25$- przewodnik polskojezyczny. Jezeli sa Panstwo zainteresowani aby sprawdzic warunki pogodowe panujace na Gorze Mojzesza mozna wejsc na strone www.rssweather.com/icao/HESC/wx.php strona jest w jezyku angielskim

- Oaza Fajran + Klasztor sw. Katarzyny- cena 40$ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad,napoje do obiadu sa platne dodatkowo)

- Klasztor sw. Katarzyny + Dahab- cena 35 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, napoje do obiadu sa platne dodatkowo)

-Eko Wielkie Safari (Abu Galum+Blue Hole+Dahab) – cena promocyjna 35 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, napoje do obiadu sa platne dodatkowo).W programie: przejazdzka na wielbladach, snorkeling, wizyta w wiosce oraz oazie beduinskiej, jeep safari po pustyni. Sprzet do snorkelingu moga Panstwo zabrac wlasny lub wypozyczyc na miejscu, jest to dodatkowy koszt ok. 9 $

- Super Safari ( Klasztor sw. Katarzyny + Kolorowy Kanion ) –cena 40 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, napoje do obiadu sa platne dodatkowo)

- Mega Safari ( Kolorowy Kanion+Blue Hole+ Dahab)- cena 40 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, nie zawiera napoi do obiadu i sprzętu do snorkelingu)

-Hit Safari ( Kaniony : Bialy + Kolorowy) cena 50 $ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, nie zawiera napoi do obiadu)

- Kolorowy Kanion- cena 35$ przewodnik polskojezyczny (zawiera obiad, nie zawiera napoi do obiadu)

- Wycieczka statkiem na Wyspe Tiran- cena 33 $ oraz do Parku Narodowego Ras Mohamed –cena 35$. W cene tych dwoch wycieczek wliczony jest zarowno obiad jak i napoje bezalkoholowe, sprzet do snorkelingu jest platny dodatkowo, jego wynajem kosztuje ok. 9 $. W programie calodniowy rejs statkiem polaczony ze snorkelingiem ( 3 przystanki po 30 min. kazdy)

- Lodz podwodna ( 45 min.)- cena 45 $ lodz dryfuje miedzy rafami koralowymi na glebokosi 3 metrow

- Lodz ze szklanym dnem ( 60 min.)- cena 20 $, lodz dryfuje miedzy rafami koralowymi, Panstwo podziwiaja widoki przez szklane dno lodzi

- Motocyklowe szalenstwo po pustyni na 4-kolowych motorach- QUADACH-cena 20 $ pojedynczy motor, 25 $ motor podwojny. Jazda na quadach trwa 2 godz.

* Quady + Konie- cena 35$ pojedynczy motor, 50 $ podwojny ( 2 godz. na quadach + 30 min. na koniach)

* Quady + Wielblady- cena 30$ pojedynczy motor, 45 $ podwojny ( 2 godz. na quadach + 30 min. na wielbladach)

- Wizyta w delfinarium ( 45 min.pokaz delfinow)- cena 17 $ ( w wypadku tej wycieczki nie zapewniamy transportu!)

- Plywanie z delfinami- cena 130 $ ( w/w cena jest taka sama dla dzieci oraz osob doroslych!) W cene wliczone jest 30 min. plywania, w basenie znajduje sie 6 osob oraz 3 delfiny.Cena nie zawiera transportu do/z delfinarium, ten zapewniaja sobie Panstwo we wlasnym zakresie. Polityka sprzedazy, jaka obralo kierownictwo delfinarium jest taka, ze nie ma mozliwosci rezerwowania terminow do przodu.Dlatego tez najlepiej jest udac sie do biura max. nastepnego dnia po przylocie i dopiero bedac na miejscu dokonac rezerwacji. Plywanie z delfinami odbywa sie codziennie, oprocz niedziel (wowczas delfinarium jest zamkniete).

W zalaczeniu przesylam Pani rowniez nastepujace dokumenty: tygodniowy rozklad dni wycieczek i mape z lokalizacja naszego biura.

WARTO WIEDZIEC!

- jezeli bedac w Sharmie chca Panstwo zwiedzic nastepujace miejsca: Kair, Oaza Fairan, Ras Mohamed autobusem wowczas po przylocie musza Panstwo na lotnisku kupic platna wize za 15$

- jezeli zas chca Panstwo tylko pojechac na nastepujace wycieczki: Jerozolima, Petra, Kolorowy Kanion, Gora Mojzesza, Wielkie Safari nie potrzebuja Panstwo na lotnisku kupowac platnej wizy- wiza bezplatna " Sinai only" w zupelnosci Panstwu wystarczy

- jezeli po przylocie do Egiptu na lotnisku wykupili Panstwo wize za 15$ i chca jechac zarowno do Kairu jak i Jerozolimy, kolejnosc wyjazdu na dwie w/w wycieczki jest obecnie obojetna. My bowiem zalatwiamy Panstwu przedluzenie wizy na granicy w momencie powrotu z wycieczki do Jerozolimy, wiec tym się Panstwo nie musza martwic i nie trzeba ponownie wykupowac nowej wizy za 15$ na granicy wracając z Izraela. Wyjatek stanowi tutaj wycieczka do Petry w Jordanii. Jezeli podczas pobytu w Egipcie planuja Panstwo zwiedzic zarówno Petre jak i Kair najpierw należy udac się do Kairu, a dopiero na koncu zwiedzic Petre!!!!

- na wszystkie wycieczki poza miastem tj . Safari, Kair, Luksor, Petra, Jerozolima, Gora Mojzesza, Klasztor sw. Katarzyny, Kolorowy Kanion musza Panstwo zabrac ze soba z hotelu paszporty! Jest to konieczne, gdyz opuszczajac miasto na punkcie kontrolnym policja poprosi Panstwa o ich okazanie, w razie braku paszportu nie beda Panstwo mogli opuscic miasta i trzeba sie bedzie wracac po niego do hotelu

- na tzw. wycieczkach lokalnych typu: delfinarium, quady, lodz podwodna, rejs statkiem na Tiran i Ras Mohamed nie potrzebuja Panstwo zabierac paszportow z hotelu

-jadac na wycieczki poza obszar miasta nalezy w recepcji hotelu na 24 godz. przed wycieczka zamowic sobie sniadanie-suchy prowiant (ang. breakfast box) oraz w wypadku wycieczki do Kairu i Jerozolimy dodatkowo pozna kolacj
      • matahari25 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 08:04
        - na wszystkie wycieczki zabieramy Panstwa sprzed hotelu, a po zakonczonej imprezie rowniez odwozimy pod hotel. Wyjatek stanowia jedynie wycieczki: delfinarium i plywanie z delfinami , w wypadku tych 2 w/w wycieczek cena nie zawiera transportu

- od samego początku naszej dzialalnosci jedynymi osobami z ktorymi opiniami bardzo się liczymy sa nasi Turysci. To oni jako jedyni sa w stanie wydac prawdziwe, obiektywne opinie na temat naszych wycieczek i tylko ich opinie sa dla nas wazne. Dlatego tez rowniez Panstwa zachecamy bardzo serdecznie do tego aby, juz po odbyciu wycieczek z nami i po powrocie do kraju podzielili sie Panstwo z nami opiniami (wysylajac email na nasz adres firmowy), jak się Panstwu podobala ich organizacja i co ewentualnie moglibysmy w przyszlosci zmienic lub ulepszyc. Wszystkie Panstwa komentarze sa dla nas bardzo cenne.

Bedzie nam rowniez bardzo milo, jezeli zostawia Panstwo swoj obiektywny komentarz z wrazeniami z naszych wycieczek na dwoch najpopularniejszych forach internetowych:

www. gazeta.pl (forum – turystyka - Egipt) oraz www. wakacje.pl (forum-wybierz region - Egipt Sharm El Sheikh)

NASZE BIURO W NAAMA BAY:

Zapraszam, aby juz po wyladowaniu w Sharmie odwiedzila nas Pani w naszym biurze w Naama Bay. Znajdzie nas Pani przy glownej ulicy PEACE ROAD niedaleko postoju taksowek ( NA DEPTAKU SULTAN KABOS) w budynku MALL 8 dokladnie obok rosyjskiej dyskoteki CCCP, wejscie do budynku jest przy sklepie BACCHUS MARKET nad ktorym wisi duza reklama HEINEKEN. Wchodzi Pani schodami na I pietro i zaraz nas zobaczy PO LEWEJ STRONIE!

Biuro jest czynne codziennie w godz. 11:00- 24:00.

Jezeli wjechalaby Pani do Naama Bay od innej strony niz glowny deptak, najpierw nalezy udac sie w poblize dyskoteki CCCP, a nastepnie zapytac o MALL 8. Sugeruje aby jezeli to mozliwe miala Pani przy sobie telefon komorkowy. Jezeli bedzie Pani miala problem aby do nas trafic, zawsze mozna sie z nami porozumiec przez tefefon i my Pania pokierujemy. Jezeli z jakichkolwiek powodow nie bedzie Pani w stanie odwiedzic nas w biurze, prosze o wyslanie smsa, zaraz po przylocie, bedac w pokoju hotelowym na nasz egipski, firmowy numer telefonu + 201- 218- 28- 287, podajac Pani nazwisko, nazwe hotelu oraz numer pokoju wowczas skontaktujemy sie z Pania.

BARDZO WAZNA INFORMACJA!

Bazujac na naszym doswiadczeniu, kiedy to niektore lokalne biura podrozy zlokalizowane zarowno obok naszego biura jak i w samym Naama Bay na pytania turystow szukajacych nas po prostu podszywaja sie pod nas i odpowiadaja, ze to oni sa Aaba-Sharm pragniemy bardzo wyraznie zaznaczyc, ze JEDYNA SIEDZIBA AABA-SHARM miesci sie w BUDYNKU MALL 8 NA PIERWSZYM PIETRZE PO LEWEJ STRONIE!!!Nie wiemy dlaczego ( aczkolwiek domyslamy sie) ale większość lokalnych, polskich biur obecnych teraz na rynku z Sharmie bardzo wzoruje sie na nas celowo wprowadzajac turystow w blad i liczac na to, ze pomyla oni ich biuro z Aaba-Sharm i u nich wykupia drozsze wycieczki!

Rowniez dotarly do nas sluchy, ze niektorzy rezydenci na pierwszym spotkaniu informacyjnym, zaraz po Panstwa zameldowaniu sie w hotelu, po prostu strasza turystow aby nie wykupywali Panstwo wycieczek w naszej firmie.Twierdza oni ze jadac na wycieczki z nami: nie beda Panstwo ubezpieczeni, ze nasza firma nie dziala legalnie oraz, ze np. zostawimy Panstwa bez zadnej opieki na pustyni. Pragne wiec Pania poinformowac, ze po pierwsze Panstwa ubezpieczenie jest wazne przez Panstwa caly okres pobytu w Egipcie, niezaleznie od tego, czy pojedzie Pani na wycieczki z nami, czy ze swoim rezydentem. Jezeli dokladnie przeczyta Pani broszurke o ubezpieczeniu dolaczona do Panstwa dokumentow podrozy sama Pani zobaczy, ze ubezpieczenie jest wazne przez caly urlop w Egipcie. Po drugie, nasza firma dziala legalnie, posiadamy wszystkie wymagane licencje oraz dokumenty zezwalajace nam na tego typu dzialalnosc, zgodnie z wymogami Ministerstwa Turystyki w Egipcie. Wszystkie dokumenty sa do Panstwa wgladu w naszym biurze. Po trzecie nigdy nie miala miejsca zadna sytuacja typu pozostawienie turystow bez naszej opieki na pustyni. Przed kazda wycieczka dostarczamy dokladny raport o szczegolach wycieczki do Policji Turystcznej i na jego podstawie otrzymujemy przepustke na wycieczke. Zadna wycieczka na Polwyspie Synaj nie odbedzie sie bez przepustki, gdyz po prostu autokar lub jeep nie opusci miasta. Odpowiadamy wiec za Panstwa na wycieczkach w takim samym stopniu co Panstwa rezydenci. Powyzsze, nieprawdziwe informacje podawane przez rezydentow maja jeden cel: odwiezc Panstwa od zamiaru zakupu tanszych wycieczek u nas ( my dzialamy bez zadnych posrednikow i dlatego jestesmy w stanie zaoferowac Panstwu tak atrakcyjne ceny! ) i zakupu ich drozszej wersji u rezydenta, gdyz od kazdej sprzedanej wycieczki otrzymuje on prowizje. Dotyczy to przede wszystkim turystow, ktorzy sa w Egipcie po raz pierwszy i nie wiedza, ze zakup drozszych wycieczek u rezydenta nie musi byc jedynym rozwiazaniem. Jezeli bedzie Pani miala mozliwosc aby przy okazji podzielic sie moimi komentarzami z innymi turystami , bardzo o to prosze.

Pozdrawiam serdecznie

Monika
        "AABA-SHARM" telefon firmowy w Egipcie to + 201- 218 - 28 - 287
        Zapraszamy rowniez do odwiedzenia naszej strony internetowej www.taniewycieczkisharm.com
        Znajda tam Panstwo wiele cennych informacji oraz wskazowek!
        • madziula8613 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 11:10
          Może byc Pani tego pewna że podziele się informacjami na Wasz temat:)
          • olala_o Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 13:25
            I o to chodzi:) ,dzięki
            • ob.serwator_1 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 17:41
              Dołączam do zadowolonych klientów tego biura.
    • marcys1_70 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 21.08.09, 22:45
      Także korzystaliśmy z tego biura i byliśmy bardzo zadowoleni,
      koniecznie podać numer swojej komórki, zawiadomią o spóżnieniu oraz
      dokładnie o której jest wyjazd (po co serczeć pod hotelem i
      narzekać?). Byliśmy z nimi w Jerozolimie, Petrze, na safari Abu
      Golum, oraz statkiem w parku Ras Mohamet, wszystko OK!
      Co prawda jedna wycieczka się nie odbyła tj. góra Mojżesza i
      klasztor Św Katarzyny z powodu braku chętnych ale wcześniej
      uprzedzili, że nie dojdzie do skutku i zwrócili pieniądze bez
      problemów. Polecam biuro tym bardziej, że niektóre wycieczki takie
      jak Petra odbywają się razem w jednym autobusie niezależnie gdzie
      wykupimy tą wycieczkę (tylko jeden organizator w Sharm, reszta to
      pośrednicy) z nami jechali także anglicy i inni...
      • karolina7700 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 27.08.09, 15:09
        Ja również jestem zadowolona z usług tego biura. Byłam z nimi w
        Kairze oraz w Ras Mohamet. Polecam:)
    • po_prostu_mama Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 28.08.09, 13:48
      Dołączam do zadowolonych z obsługi oferowanej przez to biuro:
      - Kair - w porównaniu z wycieczką organizowaną przez Scan Holiday z
      Hurghady - dużo korzystniej wypada AABA w mojej ocenie, opóźnienie
      wyjazdu na wycieczkę do Kairu zgłoszone telefonicznie, poza tym
      wyniosło ono tylko 30 min i śmiem twierdzić, że inne biura nawet nie
      zaprzątają sobie głowy informowaniem kogokolwiek o takim opóźnieniu,
      wychodząc z założenia, że i tak ludziska poczekają :)
      - Jerozolima - brak porównania z innymi biurami, ale: super
      przewodniczka, Pani Magda, słaby autokar od granicy w Izraelu, ale
      rekompensował to wysoki poziom organizacyjny i merytoryczny właśnie
      Pani Magdy, a poza tym przyczyna różnicy w cenie gdzieś się musi
      ujawnić :)
      Pozdrawiam wszystkich, i zadowolonych, a przede wszystkim
      niezadowolonych (widocznie mieli pecha, albo są z konkurencji)

• wit44 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 28.08.09, 14:34
      Byliśmy z AABA SHARM na dwóch wycieczkach 15-08-09 r. do Jerozolimy
      z Natalią po prostu super ,oraz 21-08-09r góra Mojżesza i Klasztor
      z Markiem.Spisali się na MEDAL .Polecam sprawdzone biuro i super
      ceny.Pozdrawiam Natalię i Marka, Witek z żoną z Gdańska.
    • ggw1 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 30.08.09, 01:10
      Witam Wszystkich,
      Byliśmy w Sharm w lipcu i korzystalismy z oferty tego biura -
      wycieczka do Jerozolimy. Wszystko było ok. Nasza Przwodniczka, Pani
      Natalia sprawiła się wyśmienicie - bardzo ciekawie opowiadała o
      odwiedzanych przez nas miejscach i służyła pomocą w razie potrzeby.
      Wycieczka była super! Bylismy pod ogromnym wrażeniem Jerozolimy i
      Betlejem oraz organizacji wycieczki ze strony Aaba Sharm.
      Z Aaba Sharm zdecydowaliśmy się też na wycieczkę do Parku Ras
      Mohamed (całodzienny rejs łodzią, 3 przystanki na snokering). Nie
      mamy zastrzeżeń, wszystko zgodnie z planem i bez zarzutu.
      Pozdrawiamy grupę Nemo :)
      Z konkurencją (E-Sharm, vis-a-vis ich biura) byliśmy w Klasztorze
      Św.Katarzyny. Rewelacja! Ze wzgledu na to, że oprócz nas nie było
      tego dnia innych chetnych, mieliśmy prawdziwą, vipowską wycieczkę -
      tylko my (2 dorosłych i 2 dzieci) i Przwodnik Mido, którego
      serdecznie pozdrawiamy :). Wszystko bez zarzutu, wręcz nie możemy
      się nachwalić! Mido to bardzo sympatyczny młody człowiek, który w
      bardzo przystępny sposób przybliżył nam historię i dzieje Św.
      Katarzyny i klasztoru jej poświęconego. Dodatkowo urozmaicał nam
      podróż opowieściami o wspóczesnym i starożytnym Egipcie :)
      Także, które biuro wybierzecie, to Wasza decyzja. Nasze wycieczki
      były bez zastrzeżeń. Ale zadowolenie lub nie to oczywiście kwestia
      oczekiwań i predyspozycji:)
      Wszystkim urlopowiczom życzę udanych fakultetów :) Czy z Aaba, czy e-
      sharm to i tak taniej niż u rezydentki :) A wpadki zdarzają się
      wszystkim :(

• madziula8613 Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 04.09.09, 16:52
      Jak widać, są osoby zadowolone z biura lub nie. pozdrawiam
    • majowa_filipinka Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 28.10.09, 09:50
      Byłam w Sharm w pierwszej połowie października.
      Czytając forum zdecydowaliśmy się na dwie wycieczki a AABA SHARM.
      Pierwsza była na Górę Mojżesza a druga do Kairu. Na Górę M.
      jechalismy z Markiem. Bylismy zadowoleni. Liczyliśmy, że tak samo (a
      nawet lepiej) bedzie w Kairze. Wycieczka do Kairu okazała sie być
      totalna klapą! Pojechało na nią dwóch przewodników. Jednego imienia
      nie jestem sobie w stanie przypomnieć (albo chciałam je wymazać z
      pamięci;-) a drugi to niejaki Henio. Wycieczka nieudana pod każdym
      względem: rozplanowanie czasu, kolejność zwiedzania a przede
      wszystkim zrozumienie przewodnika. Najpierw pojechaliśmy na
      nieszczęsny bazar. Mieliśmy tam chyba z godzinę. Nie wiem po co
      skoro bazar był właściwie zamknięty i Egipcjanie dopiero rozkladali
      swoje towary. Do tego nie wyglądał on nad wyraz bezpiecznie, więc
      wszyscy zastanawiali się po co nas tam zaprowadzili. No ale dobra-
      liczylismy, że Muzeum Kairskie zrekompensuje nam ten początek.
      Wizyta w muzeum byla najgorszą jaką przezyłam. Przewodnika (którego
      właśnie imienia nie pamiętam) nikt nie słyszał a do tego jego język
      polski nie byl zrozumiały nawet dla nielicznych!!! A co jeszcze
      ciekawe to niektórzy w naszej grupy podpowiadali przewodnikowi lub
      go naprowadzali co ma mówić i przekazywali głosniej innym;-) To był
      dramat. Z zazdrością wszyscy patrzylismy np na fracuską
      przewodniczkę, która gestykulowała i gadała tak głośno, ze słyszała
      ja nie tylko jej grupa ale i kilka obok. Po pewnym czasie grupa była
      juz tak wściekła, że prosiła drugiego (Henia), żeby zastapił swojego
      kolegę. Niestaty Henio uznał, że nie czuje sie na siłach i jeszcze
      nie zna na tyle polskiego żeby poprowadzić zwiedzanie;-( Muzea są
      duże i teoretycznie powinno nam brakowac czasu na zwiedzenie
      calości. Tymczasem nasz przewodnik dał nam czas wolny w muzeum. Nie
      wiem co po? Wolałabym przez ten czas słuchać dobrego przewodnika i
      więcej wynieść z tego zwiedzania niż błąkać się bezwiedznie po
      muzeum. W tym czasie ci, którzy mieli choć troche chęci dowiedzenia
      sie o eksponatach podlączyli się do innej polskiej wycieczki.
      Kolejnymi punktami były: rejs po Nilu, obiad i muzeum papirusu.
      Potem pojechalismy pod piramidy. Liczyliśmy, że tam będziemy mieli
      czas wolny. Niestety tam go nie było bo musielismy spieszyc się bo
      nie zdążymy pod sfinksa (powiedziano nam, że mozna tam wejść tylko
      do 16-stej. Nie wiem czy to prawda?)! Wszyscy wkurzeni na max
      pytali ,,to po co był ten bezsensowny bazar skoro teraz brakuje nam
      czasu?" Zdjęcia robione były pospiesznie a o dowiedzeniu się coś
      więcej o piramidach można było tylko pomarzyć. Dla kogo budowane
      były piramidy dowiadywaliśmy sie z książkowego przewodnika pascala;-
      ( Ostatnim punktem była perfumeria, ale grupa była już tak wściekła,
      ze część nawet nie wyszła z autobusu.
      Tak więc moja przygoda z AABA SHARM nie była tama przyjemna. Góra
      Mojżesza owszem, ale nie Kair. To chyba nie zależy od tego jakie to
      biuro tylko jaki jest sama osoba przewodnika. Dobrze mówiący po
      polsku przewodnik to podstawa.
      Wśród naszych znajomych część wykupiła sobie jeszcze z A-S wycieczkę
      do Jerozolimy i Petry i z trwogą myślała o niej bojąc się jakiego
      przewodnika dostanie.
      Na pewno plusem jest cena. Jest ona o połowę niższa niz ta u
      rezydenta. Jednak jak się jedzie tylko popatrzeć na widoczki, safari
      czy park narodowy to świetny polski nie jest konieczny. Natomiast
      jak się chce dowiedzieć czegoś o historii i kulturze to nie da się
      tego zrobić językiem migowym z 40-osobową grupą. Ja wycieczkę do
      Kairu wspominam jaką tą, w trakcie której ktoś wyłączyl mi głos a
      miałam tylko obraz. No cóż za pół ceny...
      • lelex Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 29.10.09, 23:29
        Oczywiście, że dobry przewodnik to podstawa ... Ale czasem to
        loteria, poza tym domyślam sie, że on odebrał Was dopiero w Kairze,
        a jechał z Wami tylko ten "henio" - pilot. W muzeum nawet przy
        najlepszym przewodniku ciężko jest wiele usłyszeć - tłok, mała
        widocznosć, napierające na siebie grupy, zgiełk, w dodatku zaduch. A
        czas wolny się przydaje choćby na samodzielne zwiedzenie Sali Mumii
        Królewskich.
        Ale z tą organizacją czasu to jakiś ogólniejszy problem - my
        przeżyliśmy trochę odwrotne perturbacje, o czym już pisałem w
        osobnym wątku. Wychodzi na to, że z jakichś przyczyn autokar musi
        opuścić Kair ok. 17:00 i przypuszczalnie dlatego inne biura nie mają
        w programie bazaru, zaś Aaba Sharm nie wyrabia się czasowo i
        pozostawia niesmak. (Heh można by było odpuścić albo skrócić
        perfumerię i papirusiarnię, ale wtedy wycieczka by podrożała ...)
        Przypomnę jeszcze tylko, że w tzw. Starym Kairze, oprócz bazaru
        (który powinno się odwiedzać po południu) jest mnóstwo pięknych i b.
        starych meczetów i innych budowli, więc nawet rano było co tam robić.
        • majowa_filipinka Re: AABA SHARM w Sharm el Sheikh 30.10.09, 09:15
          Obaj przewodnicy jechali z nami przez caly czas (od Sharmu).
          W muzeum wcale nie było takiego tłoku i mozna bylo na prawdę
          usłyszec przewodnika, gdyby był on dobry. W końcu my słyszeliśmy
          innycha a nie swojego (mimo, że staliśmy bliżej niego).

Masz rację- wybór przewodnika to loteria;-)

Dodam, że nie jestem typem ,,co to się wszystkiego czepia i nic mi
          nie pasuje", ale większość z tej wycieczki jechała 6 godzin z Sharmu
          do Kairu głównie dla muzeum i dla piramid a perfumeria i bazar mogły
          byc tylko dodatkiem. Tymczasem okazało sie byc odwrotnie. Byłam tam
          pierwszy raz i pewnie ostatni (tyle jest w końcu fajnych miejsc do
          zobaczenia), więc było mi tym bardziej przykro, że wycieczka została
          tak spalona.

Na szczęście po Egipcie byłam tydzień w Izraelu z Triadą i pilotką
          Anią Łopacką. Ta wycieczka była przeciwieństwem wycieczki do Kairu
          i... uleczyła me serce...;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka