ineska84 31.08.09, 10:34 mam pytanie bo coś mi tu nie gra, poznałam animatora który twierdził że jest chrześcianinem a był obrzezany to ja już nic nie rozumiem może mi któraś wytłumaczy, a raczej nie ściemniał ze swoją wiarą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasneniebo Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 10:42 Obrzezanie to zwyczaj lokalny, wiara nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o tradycję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ineska84 Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 12:47 acha to już wiem dziękuje bardzo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 12:10 ineska84 napisała: > mam pytanie bo coś mi tu nie gra, poznałam animatora który twierdził > że jest chrześcianinem a był obrzezany to ja już nic nie rozumiem > może mi któraś wytłumaczy, a raczej nie ściemniał ze swoją wiarą Obojetnie czy chrzescianin czy muzulmanin wszyscy sa obrzezani. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn34 Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 12:58 Obrzezanie obowiązuje w niektórych religiach ale zostało wprowadzone dla ułatwienia higieny a szerzej dla zdrowia. Tam gdzie brakowało wody było to bardzo potrzebne. Podobno na tym forum nie ma seksturystek, to skąd taka wiedza o egipskich penisach? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 13:18 Taka sama jak Twoja, nikt nie pisał o organach tylko o samym zabiegu!!!Jak zauważyłam ten temat to Twoja domena. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska84 Re: chrześcianin a obrzezanie? 31.08.09, 13:50 nie jestem seksturystką, a dużej wiedzy nie posiadam na temat egipskich penisów:) poprostu ciekawość, raczej bała bym się spróbować skoro oni co turnus mają innną, a co z chorobami czy oni się wogóle zabezpieczają czy im jest to obojętne Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn34 Zabezpieczenia 31.08.09, 14:06 Przed ciążą tabletki, spiralka a przed chorobami prezerwatywa. Niestety prezerwatywy nie chronią przed wirusem HPV (wywołuje raka szyjki macicy) i nie zawsze przed HIV, wirusem opryszczki i tropikalnymi choróbskami. Przykład z Simonem Mole wykazuje, że niektóre panie niczego nie stosują. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ineska84 Re: Zabezpieczenia 31.08.09, 14:42 chodziło mi raczej o tamtejszych facetów bo skoro tam jest taka rotacja z turystkami to chyba co drugi musi być nosicielem HIV Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Zabezpieczenia 31.08.09, 14:49 Z tego co slyszalam panowie nie lubia uzywac prezerwatyw, jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Zabezpieczenia 03.09.09, 00:42 Obrzezani są wszyscy bez wzgledu na religię młuzumanie i koptowie, ale to naprawde w niczym nie przyszkadza :-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: Zabezpieczenia 03.09.09, 15:16 www.hpv.pl/index/archiwum/6063 "Dotychczasowe badania nad szczepionkami przeciw genitalnym typom HPV wskazują na ich ogromną skuteczność dochodzącą do 100% . Przyjmuje się, że w przypadku ich globalnego zastosowania, zapadalność na inwazyjnego raka szyjki macicy obniżyłaby się o ponad 90%, a liczba zgonów z powodu tego raka o około 95%. Ponadto szczepionki te mogą istotnie zmniejszyć występowanie tzw. brodawek płciowych (wywołanych także przez HPV) w obrębie narządów płciowych, które jak wiadomo bardzo niekorzystnie wpływają na aktywność seksualną kobiet i mężczyzn i zmniejszają szanse posiadania zdrowego potomstwa." Odpowiedz Link Zgłoś